Anasayfa
4 Ocak 2022, 20:50
missa07
Abone

Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

Kayıtsız Üye
Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir


Cevap: Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

imam
Sigaranın hükmü?

Tütün, 15. asırdan sonra, İslâm ülkelerine girmiştir. O zamandan beri, İslâm uleması onu içmenin hükmü üzerinde durmuşlardır. Şöyle ki:

Okudunuz mu?  Kocam benimle pek konuşmaz

a- Bâzı âlimler, tütünün mubah olduğunu söylemişlerdir. Bunusöyleyenler, tütünün zararı olmadığını ve Şâri’ (Şeriatı koyan, yani Allah) tarafından yasaklanmadığını ileri sürmüşlerdir.

Halbuki, bugün tütünün zararları ilmen kesin şekilde ortaya çıkmıştır. Zararsız olduğu söylenemez. Şâri’nin yasaklamadığını söylemek de doğru olmasa gerektir. Zira Sâri’, her haramı ismen tek tek zikretmemiştir. Hüküm, sadece sarih ve hususî naslarla değil, nas-larda geçenlerin haram kılınış illetlerine bakarak yapılan kıyas ve istidlal yollarıyla da verilebilmektedir. Bu bakımdan hakkında sarih nas olmayan bir nesne hakkında kıyas ve istidlal yoluyla bir hüküm verilmesinde hiçbir mâni yoktur.

Okudunuz mu?  Körlere 2 cennet verileceği rivayeti doğru mudur ? Her cennete giren 2 cennet isteyebilir mi ?

b- Bâzıları da sigara içmek mekruhtur, demişlerdir. Bunlar, kıyasla sabit bir hükme, haram demekten çekinmeleri ve sigaranın zararları hakkında kesin bilgi sahibi olmamaları yüzünden bu hükmü vermişlerdir.

c- Bâzıları da sigara içmek, özellikle tiryakisi olmak haramdır, demişlerdir.Bunların dayanağı ise, sigaranın vücuda zarar vermesi, israf olması ve nafaka mükellefiyetinde darlığa yol açması gibi sebeplerdir.

Okudunuz mu?  Şehidin mi yoksa gazinin mi makamı daha yüksek

Bu 3 sebepten biri gerçekleştiği yer ve durumda, sigara içmek haramdır.Bunlar gerçekleşmez ise, mekruhtur.

Özellikle dindar ve uzman bir hekimin vereceği bir karar çok önemlidir. Böyle bir doktor bir kimseye sigarayı mutlaka terketmesini söylerse onun sigarayı içemesi dinen de helal olmaz.

Okudunuz mu?  Katilin yakalanması, kim olduğunu Allah tarafından gösterilmesi ,eline ayağına dolaşıp yakalanması için okunacak dua

Ahmed Şahin


Sigara İçmek Günah Mıdır?

KralCocuk
Sigara içmek günah mıdır? Allah’a şükürler olsun ki ben şu an sigara içmiyorum. Sigaradan dolayı, akciğer kanserinden, ölenler dolaylı olarak sigaradan intihara girer mi? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.


Yorum: Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

arifselim
Sigara içmenin hükmü hakkında hemen bir süt yazıda cevap verilmiştir. Günümüz alimlerin çoğunluğu haram kabul etmişlerdir. İnsanın intihar etmesidir denemez ama kendi sağlığını bir şekilde tehlikeye atması olduğu kesindir.

Okudunuz mu?  Hululi tasavvufu nedir ?

sigara içmek haram mı, sigaranin hukmu, dinimizde sigara

Bu kategoride yer alan Çok talihsizim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.