Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Kur’an-ı Kerim’deki melekler ve özellikleri

Kur’an-ı Kerim’deki melekler ve özellikleri

Kayıtsız Üye
Kur’an-ı Kerim’de adları geçen melekler ve onların özellikleri, lütfen çok acil.


Cevap: Kur’an-ı Kerim’deki melekler ve özellikleri

Şema
Melekler tek tip midir, yoksa çeşit çeşit şekilleri var mıdır?
Sorunun Detayı
meleklerin erkeklik ve dişilik gibi özellikleri olmadığını biliyoruz peki melekler bir birbirlerinin aynı mıdır görünüm olarak yoksa onlarda insanlar gibi farklı farklı görünümlere mi sahiptir. (Yani birbirlerine benzerle mi)

Okudunuz mu?  Vergisi ödenmemiş ürünleri almak caiz mi?

Melekler Nasıl Varlıklardır?

Melekler Allah`ın nurdan yarattığı, gözümüzle göremediğimiz ruhanî varlıklardır. Melekler, sırf hayır işlemek ve Allah`a ibâdette bulunmak için yaratılmışlardır. Kötülük yapmaya kabiliyetleri yoktur. Çünkü Allah onlara, şehvet ve gazap gibi kötülüğe itici duygular vermemiştir. Meleklerin bizim gibi yemeleri içmeleri, yatıp uyumaları, evlenip çoğalmaları da yoktur. Onlar için erkeklik – dişilik söz konusu değildir. Gökte, yerde, her tarafta bulunurlar; kısa zamanda en uzak mesafeleri aşıp gitmeye, diledikleri şekil ve surette görünmeye güçleri yeter. Allah, onlara bu kuvveti vermiştir. Melekler, gece gündüz Allah`a ibâdetle, zikir, tesbih ve takdîs ile meşgul olurlar. Bu, onların gıdası hükmündedir. Allah`a asla isyan etmez, onun emirlerinden zerre kadar dışarı çıkmazlar. Mâsum ve itâatlidirler.

Okudunuz mu?  Haram ve Helal İle İlgili Sorular ve Cevaplar

Cevap: Kur’an-ı Kerim’deki melekler ve özellikleri

Kayıtsız Üye
cebrail,azrail,mikali,israfil

Bu kategoride yer alan Eşimin ilk eşinden bir kızı var onu hiç sevmiyorum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an-ı Kerim’deki melekler ve özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.