Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:54
missa93
Abone

İhtiyaçtan fazla kıyafet almak günah mı?

İhtiyaçtan fazla kıyafet almak günah mı?

Kayıtsız Üye
Merhabalar,

Ben yurt disinda yasiyorum ve yazlari geliyorum Türkiye’ye. Burada bulamadigim tesetturlu kiyafetleri (mesela, uzun etek, basortu veya pardesu) oradan yazin fazlasiyla aliyorumki bir sonraki yaza kadar idare edeyim. Ama inkâr edememki bir dolap dolusu kiyafetim var (en az 15 etek, 15 gomlek, 20 penye vs …). Bu yüzden fazla kiyafet almak günahmidir diye merak etmeden kendimi alamiyorum. Ecdadimizin ne zorluklarla bugüne geldigini gorunce benim bu kadar kiyafetimin olmasindan rahatsiz olmuyorum degil.

Okudunuz mu?  Hayvan figürlü yüzük takmak caiz mi?

Tesekkurler.


Cevap: ihtiyaçtan fazla kıyafet almak günah mı?

Muhasibi
Bakın sorunuzun içinde cevabı vermişsiniz zaten.Sizin yaptığınız israftır. Gerektiği kadar alabilirsin fakat gerektiğinden fazlası israftır.Ve israfta haramdır.


cok kiyafet almak gunahmi, çok kıyafet almak günah mı, çok kıyafet günahmı

Bu kategoride yer alan Evde kuş beslemek caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtiyaçtan fazla kıyafet almak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.