Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:15
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar. Benim bir karar vermem gerekiyor du ve kararsız kalmıştım ve sonra dün istihare namazı kılarak istihare yaptım ilk defa istihare yaptım ve rüyamda bir orman da birinden kaçtığımı gördüm . Yeşil görünce yapacağım şey hayırlıymış . Şimdi ben kendimi ormanda gördüğüm için yapacağım şey hayırlı mı? Yoksa bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?


Yorum: İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

arifselim
Aleykum selam. İstiharede renkler önemlidir ama rüyanın tamamına bakılması ve öyle değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca esas olan istiharede kişinin kalbine gelen hissidir. Kalbin bir yöne meyletmesi ona daha açık bir işaret olarak kabul edilir.


Cevap: İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Bende bir şey sormak istiyorum benkm sevdiğim evlilik düşündüğüm bir erkek vaar. Istihareye yatalım dedik o yeşil görmüş ben ilk gün pembe kazaklı çocuklar gördüm tabi anlam veremedim sonra tekrar ertesi gün yattım bu sefer de o adamla beraber çok yeşil bir bahçenin içindeyiz beni döndürüyor o sırada arkadaşını görüyorum kırmızı bir pantolon var üzerinde ama yarısı turuncu ne tuhaf diyorum güneşe çıkınca turuncu oluyor diyorlar böyle uyandım anlamlandirirsaniz çok sevinirm hayırlı mi değil mi .?

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı ve beyaz renk görmek

Yorum: İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

arifselim
Aleykum selam. İstiharede görülen rüyalar bu şekilde yorumlanmaz. Bir rüyanın istihareye işaret sayılabilmesi için çok berrak olması gerekir. Yada senin kalbine gelen hissin ne olduğuna bakman gerekir. Bu kalbine gelen his sana en açık işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Eşim sürekli tayin istiyordu bende artık çalıştığı yere yerleşmek istiyordum. Biz bu konuda anlaşamayınca ben istiareye yatmak istedim. İlk gün iki asansör vardı biri camlı diğeri gri bir asansör. Eşim gri olanın önünde bende camlı olanın. Eşime diyorum gel buradan çıkalım yanımda da bebeğim var onun da arabası yeşil, gelmiyor. Ben buradan çıkacağım diyor. Bizde oğlumla camlı olan asansörle çıkıyoruz. Yukarıda da manav varmış benim ilk gözüme yeşil biberler çarpıyor. Sonra eşimi arıyorum. Onun da üstünde yeşil mont var buluyorum ve diyorum neden gelmiyorsun yanımıza diye orda uyandım. 2. Gün bir arkadaşımın üstünde turuncu bir hırka vardı. Sonra bebeğimin üstünde açık mavi bir battaniye gördüm ve bende yeşil kabağın kabuklarını soyuyordum. Rüyamda aydınlıktı.sonra da devam edemedim isyiareye. Yorumu nedir acaba yeniden mi yatmalıyım ?

Okudunuz mu?  İstihare Namazı ne zaman kılınmalıdır?

arifselim
Merhaba. Yeniden istihare yapmana gerek yoktur. İstiharede bir işaret alındı mı artık devam edilmez. İlk gördüğün rüyan olumludur. Ayrıca bu konularda istihareden çok istişareler edilerek bir karar verilmesi çok önemlidir. Çünkü rüya ile veya his ile yanılmak mümkündür.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Erkek arkadaşimla 6 yillik bir iliskimiz vardi son donemlerde kotu seyler yasamaya basladik ve ben istemesem de o ayrilik karari aldi şuan ayriyiz. Ben 7 gece istihare yaptim. 3-4 rüyamda renk olmasa da bizim birlikte oldugumuzu mutlu oldugumuzu gördüm. Bir rüyamda da onun uzerinde beyaz bir gomlek vardi ve kucaginda birkac aylik bir kiz cocugu tutuyordu. Biz evliydik ve bu kiz bebek ikimizin bebegiydi ikimiz de çok mutluyduk. Ruyami yorumlar misiniz?

Okudunuz mu?  İstiharede koli görmek

arifselim
Merhaba. Eğer şu an evlilikle ilgili bir durum, gelişme yoksa yaptığın istiharenin bir anlamı olmaz. Yani öyle bir dönemde istihare geçerli olmaz. Çünkü istihare bir karar verme aşamasında iken kararsız kalan kişi yapabilir. Halbuki sizin şu durumda evlilik hadisesi yoktur. Gördüğün rüya hayırlı olsa da sana işaret olmaz.

Okudunuz mu?  İstihare rüyası ayrılık ile ilgili

Kayıtsız Üye
Selam aleyküm abi3 gündür istihareyi yatıyom sevdiğim kız hakkında 1 gün közlenmiş ateş ve yüzük görüyorum taşı bembeyaz büyük çemberi sarı ondan sonra silah görüyom2 gün sadece uyandığımda aklımda dağ ve biberiye kalmış 3 gün ise Bn namaz kılıyım gündüz sevdiğim kız bana namazda biber atıyo yeşil kafama bende ağlıyor um 4 gün beyaz uçakta namaz kılıyım yatsı cevap verseniz sevinirim Allah gönlüneze göre versin


arifselim
Aleykum selam. Sadece sevdiğinden dolayı istihare olmaz. Mutlaka evlenmek için ciddi adım atılmış olmalı ve kararsız kalmış olmalısın. Aksi takdirde istiharenin manası yoktur. Bu rüyaların ise olumlu değildir.


Kayıtsız Üye
Hocam selamunaleykum,
Evlilik asamasinda, sevdim kisi bize tanismaya geldi.
Annem istihareye yatti ve bilinmis bir seyhi ruyadinda gordu, seyh anneme şeker,şeker dedi ve ustunde yesil cubbesi vardi. Hatta o sehyi biz ozamanlar bilmiyorduk, annemin ruyasindan sonra arastirdik tanidik. Fakat bizim evlilik konusu bozuldu. Cok uzgunum ve annemin ruyasindan sonra hepimiz ferahlamistik ve hayra yormustuk.Acaba nasıl bir yorum yapmaliyiz?

Okudunuz mu?  İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

arifselim
Aleykum selam. İstihareyi herkesin kendisi kendi işi için yapması gerekir. Annende olsa senin yerine yapması yanlıştır ve mekruhtur. Bu yüzden yapılan istihare isabetlidir diyemeyiz. Ayrıca istihare demek yanılmayan şey demek değildir. İstihare sadece kalbin bir yöne meyletmesidir o kadar.


Kayıtsız Üye
Merhaba 5 aydır bir erkek arkadaşım var ama sürekli kavga gürültü halindeyiz ileride evlilik düşünüyorduk ama sürekli tartışınca birgün yatagim da yatarken inanılmaz bir istihareye yatma hissi geldi devam etmem hayırlı mı hayırsız mı diye rüyamda da hatirladigim tek şey benim kendi yaşadığım evin kapısından çıkınca kap karanlık bir yer hiçbir şey gorunmuyor birde dışarı cikmisim etraf gri sonra uyanıyorum tekrar uyudum bir daha rüya gördüm insanlar bizim düğünümuzu kutlamaya gelmiş ama kendimi de onu da görmüyorum bir kaç kere daha istihareye yattım ama bu basar net göremedim kırmızı oje,mavi göz birde ağlarken göz yaşları gri akan bir adam gördüm yorulmaya bilir misiniz llutfen ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Okudunuz mu?  İstiharede cinsel ilişki görmek

arifselim
Merhaba. İstihare yapabilmek için sadece Evlenmeyi düşünmek yetmez mutlaka ciddi adımlar atılmalı, araştırılmalı ve tanıyan kimselere danışıp fikir alınmalıdır. Bütün bunlara rağmen yinede kararsız kalınırsa o zaman istihare yapılabilir. Bu rüyalarından bir işaret vardır diyemeyiz. Esas olan ise rüya olsun yada olmasın kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan his en sağlam işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Yaklaşık 1 yıl önce biriyle çıktım ve kısa süre sonra ayrıldık . Yinede bir kaç defa daha konuştuk ve o şimdi askerde. Ben buna rağmen defalarca rüyamda gördüm ve istihareye yattım. İlk gece yeşil uzun ağaçların olduğu bir nehir kenarında yım . Pudra pembesi ucunda püskül olan bir örtüm vardı. Soluma dönüyorum biranda ve bembeyaz bir güvercin hızlı bir şekilde üzerime gelirken gördüm . Bir kerede ondan beyaz orkide aldığımı gördüm sizce anlamı ne . Hayırlı bir istiare mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim . Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İstiharede sevdiğin kişiyi görmek

arifselim
Aleykum selam. Eğer evlilik için bir adım atılmamışsa ve bu konuda ciddi bir araştırma da yapılmamışsa istihare yapmanın da bir anlamı olmaz. Mutlaka ilk önce bunlar olmalıdır. Gördüğün rüyan olumludur ancak önemli olan istihare için gerekli şartların oluştuğunu da bakmalısın.


Kayıtsız Üye
selamun aleykum istihareye yattim bende niyetim evlenmek istemiyordum evde ailemle yasamak sadece okumak istiyordum dedim bu hayirlimi benim için hayirsizmi ruyayi sabah ezanin okunmasina yakin gördüm rüyamda kendi yatagimda yatiyordum her yer karanlikti gozlerim kapali uyuyordum sonra rüya goruyordum bir ses duydum bana 3 kez emre dedi daha sonra çetinkaya sonrada trabzon dedi uyandim sonra kalktim yataktan disari baktim karanlik yağmur yağıyor disarida. sonra kendim uyandim ayni şekilde pencere önune gidip disari baktım disari yari aydinlik yari karanlik ezan okunuyor icimdede emre çetinkaya diye biriyle evlenecem hissi vardi mutluydum yani bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum boyle dusunek iyimi kotumu

Okudunuz mu?  İstiharede hastane ve doktor görmek

arifselim
Aleykum selam. İstihare işareti rüya değil, kalbe gelen his ile anlaşılır. Bu gördüğün sadece bir rüyadır ve öyle bir isim işittin yada gördün diye karşına öyle biri çakacak diye bir şey yoktur. İstihare ancak bir konuda çok kararsız kalınca yapılabilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında bebek ve deniz görmek

Beyaz kelebek
Ben sevdiğim için istihareye yatmıştım rüyamda siyah bir etek giymiştim ve arkamda bir kalabalık vardı yanimdada abim vardı eve doğru yürüyorduk abim kitaplarımı taşıyordu bizim sokakta en büyük abimi gördüm duvarın üstündeydi bana bakıyordu tepkisiz bir şekilde daha sonra babamı gördüm yanımda duran abime biseyler sordu abim bizim evin kapisina yaklasinca bana kitaplarımı geri verdi ve ben de eve doğru gittim bu rüyam hayırlı midir şimdiden teşekkürler

Selamun aleyküm hocam ben sevdiğim insan benim için hayırlı mi diye istihareye yatmıştım rüyamda siyah bir etek giymiştim ve arkamda bir kalabalık vardı kendi mahallemdeydim yanımda abim vardı ve kitaplarımı taşıyordu ve büyük abimde bir duvarın üstünde bize tepkisiz bir şekilde bakıyordu daha sonra bizim sokağa geldik babamı gördüm babam abime biseyler sordu yanımdaki abim kitaplarımı verdi ve eve gitmemi istedi ben de eve doğru yürüdüm abim de babamla konuşmaya devam ediyordu acaba bu rüya doğru mu beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstiharede yılan görmek

arifselim
Eğer evlenmek için bir adım atılmamışsa ve buna rağmen kararsız kalınmamışsa istihare yapmanın da bir anlamı yoktur. Çünkü istihare ancak evlenmek istemesine, araştırmasına ve danışmalarına rağmen ne olumlu nede olumsuz karar verilemediğinde yapılabilir. Bu rüyanda sana açık bir işaret olmaz. İstiharedeki en önemli işaret kalbin hangi yöne meylettiğidir.


istihare rüyasında orman görmek, istiharede orman görmek

Bu kategoride yer alan İstiharede gelin görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.