Anasayfa
17 Temmuz 2021, 0:53
hakkinda
Yönetici

Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgi

Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgiler laızm bana Şeytan ve kıskançlık ile ilgili dini bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgi

Hoca
Şeytan ve Hased Önceki
Yazar : Abdullah SÖNMEZ

Hakkında :

1.Bölüm

Bir düşman bize elbisemizin altına sızmakta olan zehirli bir Akrepten haber verse,bu haberin kimden geldiğine bakmadan hemen tedbir alır, Vucudumuza zarar vermek isteyen Akrebten korunmak ister,elbiseleri yırtar casına çıkarıp, Akrepten vucudumuyu koruruz.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz'in çocukluk hayatı hakkında bilgi

Ya Hased den?

Hased; Kıskançlık demektir. Bu kıskançlık normal düzeyde olan kişinin eşini kıskanması yada bir müslümanın yaptığı iyi hareketlere imrenmesi gibi masum deyildir.

Hased; Kendisinde olmayan birşeyin başkasında olmasını istemeyip adeta onun elinden yok olması için temennide bulunmasıdır.Tıpkı Cennetten kovulan iblisin hz Ademin elindeki (cennet nimetinin)

Okudunuz mu?  İmam Şafiinin Büyük Eseri El-Umm Kitabı Hakkında Bilgi

nin yok olmasını istemesi ve bunu başarmak için mucadele vermesi gibi.

Aslında iblis Hased etmeyip, hz. Ademe Tazimde bulunup Allahın emrine uymuş olsa idi hem cenneten kovulmayacakdı, cennetten kovulan iblis Hased ahlakıyla hz. ademi de cennetten kovulmasına sebep olmayacaktı.

Yüce peygamberimiz buyuruyor ki Hased;Ateşin çırayı yakıp kül ettiği gibi insanı yakıp mahfeder.

Okudunuz mu?  Allah, malı istediğine, ilmi ise isteyene verir. hadis midir? Bu hususunda bilgi verir misiniz?

Soru 1:Hased Ahlakı herkeste varmıdır;

Ne herkeste vardır nede yoktur diyebiliriz.Çünkü Resülüllah buyurdu ki her insanın bir şeytanı vardır,buna göre her insana şeytan haset ahlakını fısıldar ancak bazı insanlar bu kötü Ahlaktan kendisinin de gayreti Allahında lütfüyle kurtulur.Eğer bu Ahlakı herkes terbiye edebilseydi insanlık hiç kavgalara vesile olurmuydu.iki kardeş olan Gabil habil i öldürürmüydü.Türkiye yıllarca siyasi Hasedlerle gerikalmış bir ülke olurmuydu.

Okudunuz mu?  Nakşibendi tarikatının naciyye kolu hakkında bilgi

İnsanlığın ezeli düşmanı olan iblisin tek gayesi insanları topyekün cehenneme sürüklemektir bu bizim imtihanımızdır.

Peki şeytan bize hep kötülükleri fısıldıyorda iyilikleri fısıldayan biri yokmu?

Bu sorüyada yine Allah Resülü cevap veriyor:Kalp de iki hadise vardır ki birisi melekten gelir ki hayırlı olanı vaad eder Hakkı tasdik eder.bu fısıltıya maruz kalan bilsinki bu Allahın ona bir lutfudur hemen Hamd etsin ve ona yönelsin.ikincisi ise iblisten gelen fısıltıdır şerri vaad edip hakkı yalanlar bu fısıltı kalbinize ulaşırsa hemen kovulmuş şeytanın şerrinden Allahı hatırla ve ona sığın.

Okudunuz mu?  Kul hakkı ile İlgili Bilgiler

Şer nedir ? Allahı üzen,şeytanı memnun eden kalbinizi ve vicdanınızı rahatsız eden herşey.

Sözün özü,başkasında gördüğümüz zenginlikler Hz Allahın Lütfudur,Hased Allahın lutfuna rıza göstermemek manasına gelir ki büyük günahtır.Eğer nefsinizi dizginleyemezseniz Allahın lütfettiklerine isyan etmeyin, isyan şeytanın ahlakıdır.Siz aynı güzelliklerin Rabbimiz tarafından sizede verilmesi için mucadele edin ve temiz bir kalb le ondan isteyin.size verilen dua kredisini başkasına Allah tarafından sunulan malın yok olması için deyil,Allahın aynısını ve hatta daha fazlasını size sunması için isteyin.Bu hem istediğinize ulaşmanıza daha kolay hem de Allahın da hoşuna giden(ondan istemek) bir ameldir.

Okudunuz mu?  Bilimsel bilgi ve objektiflik

Oysa Dost olarak haber vermeliyim ki Akrebin insanın Vucuduna vereceği zarar birkaç gün Ya da daha az sürer.Vucut zaten yok olmaya mahkumdur.Ancak insanlığın ve İmanımızın düşmanı olan Babamız Ademi Cennetten çıkaran İblisin Ahlakımıza imanımıza verdiği zarar ebedi bir hayatı mahfeder.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı kerimde bahsi geçen helak olan kavimler hakkında bilgi almak istiyorum

Elimizde olmayanların hasretini çekip zaman kaybetmektense elimizde olanların şükrünü rabbimize eda edelimki,şükür nimetiyle Allah bize olan lutuflarını artırsın.

Neyin hayırlı neyin hayırsız olduyunu nerden bilebiliriz ki siz Allah dan Hayırlısını isteyin.Nice insanlar istedikleriyle cehenneme yaklaşırken niceleri uyaklaşır.

Allahım sen bizlere; cehennemden uzaklaştıracak cennete yaklaştıracak lutufları nasib et. Akrepten korkanlar gibi Kalbimize Hased bulaşmasından korkalım ve Allah’a sığınalım.Bizi uyaranlarında vesile olduğunu aslında Allahın size bir lütfu olduğunu unutmayalım.

Okudunuz mu?  Allah dostları hakkında bilgi istiyorum bir insan Allah dostu olmak isteyebilir mi

şeytan i kıskanc olur

Bu kategoride yer alan Nil Nehrinin Kaynağı Neresidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.