Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Emine Şenlikoğlunun Bize Nasıl Kıydınız?

Emine Şenlikoğlunun Bize Nasıl Kıydınız?

Kayıtsız Üye
Bana emine şenlikoğlunun bize nasıl kıydınız kitabı lazım.Bir sayfalık özet. Lütfen yardımcı olun.Bu siteyi çok sevdim.


Cevap: Emine Şenlikoğlunun Bize Nasıl Kıydınız?

imam
Bize Nasil Kiydiniz?
Emine Şenlikoğlu

Kendi değerlerine yabancılaşmış inancının kabuğunda kalmış toplumumuzun bir kesitini mercek altına alıyor bu eserinde yazar. Ahlaki yozluk ailelerin sonu olurken kimi bu yozluğu kaldıramayarak aklından olurken çocuklar gereğinden önce çektikleri acılardan olması gerekenden daha fazla acı çekip zamanında olgunlaşarak derin sorgulamalara giriyorlar bu eserde. Rabia da bu gençlerden biri. Tam bu noktada soruyor yazar "Bize Nasıl Kıydınız" eser bu güne kadar elli yedinci baskısını yapmış ve senaryolaştırılarak filme alınmıştır.

Okudunuz mu?  Nefsim hep günah işlemek istiyor ne yapmalıyım

Yazar : Emine Şenlikoğlu
Yayın evi : Mektup Yayinlari


Cevap: Emine Şenlikoğlunun Bize Nasıl Kıydınız?

Desert Rose
< Bana emine şenlikoğlunun bize nasıl kıydınız kitabı lazım.Bir sayfalık özet. >
BİZE NASIL KIYDINIZ

Yazarı: Emine Şenlikoğlu

Yayınevi: Mektup Yayınları

Baskı sayısı: 7

Okudunuz mu?  İnsan öldükten sonra amel defteri tamamen kapanır mı?

Yazar, daha önsözünde kitabın herhangi bir edebi amaç taşımadığını ”…Edebiyattan fakir olan kitapçıkta mücadele azmini ve günümüz çarpıklıklarını bulacaksınız.” diyerek belirtmiş. Bahsettiği ”günümüz”ün tam hangi gün olduğunu bulamadım. Elimdeki kitapta basım yılı yazmadığı gibi, internette yaptığım ufak çaplı araştırmada da kitabın ilk basım yılını bulamadım. Ha çok araştırsam bulurdum da, çok araştırmadım. Tahminim 1980’ler falan. Yanılıyor da olabilirim tabi. Ama kitap yayınlandığı dönemde o kadar çok ses getirmiş ki, kitabın arkasında yayınevi kitabın ilk baskısının 15 günde 7000 adet basılıp tükendiğini belirtmiş.

Okudunuz mu?  Sevdiğimin bana tez zamanda geri dönmesi için okumam gereken en etkili dua

KİTABIN ÖZETİ

Kitabın baş karakteri Rabia adlı genç bir kızdır. Rabia’nın annesi, babasını aldatır ve ardından akıl sağlığını yitirir. Bu şekilde akıl hastanesinde zor koşullar altında bir süre yaşadıktan sonra hayata veda eder.

Rabia, annesi öldükten sonra bile babasını aldatmış olmasını hiç unutmaz ve ondan nefret eder. Çok sevdiği babasıyla birlikte hayat mücadelesi verir.

Okudunuz mu?  Zararlı alışkanlıklar nelerdir dinimiz bunları neden yasaklar

Bu arada bir fabrikada çalışmaya başlar. Fabrikada tanıştığı Hüseyin Abisi, Rabia’ya dini bir takım telkinlerde bulunur. Rabia, bu telkinlerden zaman zaman etkilenir, zaman zaman umursamaz.Çünkü etrafında Hüseyin Abi’den başka kendisine dini anlamda yol gösterecek herhangi biri yoktur.

Rabia bu gelgitleri yaşarken anne ve babasıyla ilgili korkunç gerçeği öğrenir. (İlle de kitabı okuyacağım diyenler, şu andan itibaren yazdıklarımı okuması.Ama yok ben kitabı okuyamam, özet geç de okumuş kadar olayım diyenler varsa buyrun devam edin.)

Okudunuz mu?  Kamet nedir tanımı

Meğersem annesi babasını aldatmamış. Babası annesini aldatmış. Hemi de erkek kardeşinin karısıyla. Annesi, kocasını suç üstü yakalamış ve adam, karısına iftira atmış. Yatacak yerin yok be adam. Rabia, bunu öğrenince tabi kahım kahım kahrolur. Sonra da babası hapishaneyi boylar.

Beri yandan herkes Rabia’yı, Hüseyin Abi’ye yakıştırırken, ki ben de okurken pek yakıştırdım, amma Rabia ”yok o benim ağabeyim.”, Hüseyin de ”yok o benim bacım” dediği için aralarında bir şey olmaz. Zaten Hüseyin’in nişanlısı vardır. Ancak Hüseyin, dini propoganda yaptığı için hapse atıldığında, nişanlısı onu daha fazla bekleyemeyeceğini söyleyip Hüseyin’i bırakır. Hüseyin hapisten çıkınca Rabia’ya gider ama o da ne, Rabia evlenmiştir.
alıntı..

Okudunuz mu?  Göz zinası veya düşünce zinası diye bir şey var mı? Normal zinaya göre hükmü nedir?

Cevap: Emine Şenlikoğlunun Bize Nasıl Kıydınız?

Kayıtsız Üye
kitaplarınızla 20yaşında tanıştım.şu an 36 yaşındayım.okuduğum kitaplarınız :bize nasıl kıydınız ,ne olur ihanet etme,imamın manken kızı,çin ikencesi,dul ve sabıkalı.hepsininde tadı farklı hangisi aklıma gelirse gelsin ortak noktaları hepsi yüreğimi sızlatıyor.size teşekkür ediyorum en zor zamanımda kitaplarınızla tanıştım. alllah razı olsun
rükiye

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin merhamet ile ilgili hadisler ve dualar

Kayıtsız Üye
ben şenlikoğlu bir çok kitabını okudum hepsi de çok güzeldi Allah ondan razı olsun


Kayıtsız Üye
ben en çok bize nasıl kıydınızı sevdim


Kayıtsız Üye
kitaplariniz o kadar güzelki zihnime kazinmis adeta.. maria, imamin manken kizi, ne olur ihanet etme vs.hepsi birbirinden özel.. Tesekkürrler..

Okudunuz mu?  Hac İbadetinin Bireysel Ve Toplumsal Faydaları

Kayıtsız Üye
sadece özetini okuyabildim daha kitabı bulamadım ama özetindende ne kadar güzel bir kitap oldugu belli sizi ilk maria adlı kitabınızla tanıdım o günden beri hm sizi hemde kitaplarınızı çok seviyorum ALLAH sizdende kitabı bana hediye olarak verendede razı olsun

Okudunuz mu?  Allah ile Rab arasındaki fark nedir?

Kayıtsız Üye
sadece ismaili sylememiş en önemli şeylerden biri


Kayıtsız Üye
tşk ederiz Emine Hanıf çok güzel kitaplarınız var


bize nasıl kıydınız kitap özeti, emine şenlikoğlu bize nasıl kıydınız özet, bize nasıl kıydınız özet

Bu kategoride yer alan Okula alınmak için kopya çektim. O diplomayla iş bulursam kazandığım para haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emine Şenlikoğlunun Bize Nasıl Kıydınız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.