Anasayfa
27 Ekim 2023, 3:14
Sohbet
Yönetici

Fulla Bebek

Fulla Bebek

mor_kardelen
Selamun Aleyküm arkadaşlar. Bugün bir arkadaşım bir şey anlattı ben de sizinle paylaşmak istedim. Arkadaşımın 10 yaşında bir kızı var, kızını bir kenara çekip birkaç yıl sonra kapanması gerekeceği ile ilgili bir konuşma yapmış. Fakat kız hüngür hüngür ağlayıp asla kapanmayacağım diye bağrınmaya başlamış. Nedenini sorunca Barbie bebeğini gösterip, o bile kapalı değil ben niye kapanayım bak ne kadar da güzel böyle demiş. Küçük kızı olan arkadaşlara önerim şöyle ki, çocuğun gelişiminde oyuncağın önemi büyük. Çocuklar ailesini örnek aldığı kadar, televizyondan gördüğü, bütün gün haşır neşir olduğu oyuncaklarını da kendine rol model seçer. Çoğu kız çocuğunun ben büyüyünce prenses olacağım demesi de bu yüzdendir. Benim kızım tesettüre girerken hiç sorun yaşamadık, aksine hep hevesle ben ne zaman kapanacağım diye soruyordu. Hatta her alışverişe çıkışımızda açık olmasına rağmen kendisine renk renk eşarplar, pardesüler alıyordu. Kızımın tesettüre kolay ısınmasının yüksek ihtimalle sebebi rol model olmamın yanı sıra oyuncaklarını iyi seçmemdi.
Bu yüzden Suriye’de ki bir arkadaşımdan "Fulla Bebek" isimli tesettürlü Barbie’lerden getirmesini istedim. Hem o çok sevdi hem de içim rahat etti. Sonuçta bütün çocukluğu ince bikinili, mini etekli, yüksek topuklu, manken görünümlü bebeklerle geçen bir çocuğun buluğ çağına girince rahatça kapanmasını bekleyemeyiz. Eğer Türkiye’de varsa, ya da sipariş yolu ile buraya getirtiliyorsa sizin de Fulla bebeklerden almanızı öneririm. Örnek olması için birkaç resim koyacağım.

Okudunuz mu?  Mütevekkil nedir? kısaca

Fulla Bebek

Biz çok memnun kaldık, ama Türkiye’de bulamazsanız yine Türkiye’de satılan tesettürlü bebeklerden almanızı öneririm.


Cevap: Fulla Bebek

İnanc
Malesef genç kızlarımızın beyinleri çok ufak yaştan itibaren yıkanıyor


Cevap: Fulla Bebek

mor_kardelen
Malesef öyle, aileler de çocuktur anlamaz diyor eline bir oyuncak verip tv’nin başına salıyor.

Okudunuz mu?  İslamiyette Şehit olan ilk üç müslüman

Cevap: Fulla Bebek

Kayıtsız Üye
Eğer Türkiye de satılıyorsa kızıma almak isterim. Kendisi sürekli bu oyuncağı araştırıyor. Türkiye de bildiğiniz bir yerde varsa yorumla bana iletmenizi isterim.


Kayıtsız Üye
Neden çocuklarınızı kapatmak için seçim yapacak yaşa gelmelerini beklemiyorsunuz? Küçücük çocuklara, daha elinde bebekle dolananlara "kapanması gerektiğini" söylemek/dayatmak nasıl bir mantık? İstiyorsa kapanır büyüyünce. Bırakın ne yapacaklarsa ağlaya zırlaya veya sizin tabirinizle "doğru yetiştirmek adına" eline başı bağlı karalara bürünmüş bebekler tutuşturarak değil de bile isteye yapsın. Dindar olmak, ahlaklı olmak bu değil. Kızınızı örtmek, oğullarınızı askılı giyen bir kadın görünce bile tahrik olacak hale getirmek olmamalı "ahlaklı olmak".

Okudunuz mu?  Tecvid ilminin faydası nedir?

Kayıtsız Üye
Herkez evladını istediği gibi yetiştirir size ne yok neden kapanması için dayatıyomuşlar duyanda sizin kızınıza zorla eşarp taktılar zannedecek


Kayıtsız Üye
Siz neden kızınıza açık gezmesi için secim yapacak yasa kadar beklemiyorsunuz. En başından açık elbiseler giydirip boyle bilmesine vesile oIuyorsunuz. Siz neden kızınıza açık gezmesi için baskı yapıyorsunuz. Siz neden kapanmaninda bir seçenek olduğunu seçecek yasa gelene kadar öğretmiyorsunuz. Neden sadece tek düze bir yaşamı kızınıza dayatiyorsunuz

Okudunuz mu?  Müslümanlara kucak açan Habeşistan kralı kimdi?

fulla bebek, fulla

Bu kategoride yer alan Mehir olarak umre istenir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fulla Bebek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.