Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:49
sizden0
Abone

Para biriktirmek haram mıdır?

Para biriktirmek haram mıdır?

CeyhuN_
Adı üstünde para biriktirmek. İhtiyaçlarımızdan artanı. O paraya ihtiyacımız yok ise, yetimin veya ihtiyacı olan birinin payı değil midir?


Cevap: Para biriktirmek haram mıdır?

Fetva Meclisi
Sana Nureddin yıldız hocamın buna benzer bir soruya verdiği cevabı vereyim. Maldaki Allah’ın hakkı olan zekât veriliyor ve kaynağı helal olan bir kazanç olarak elde ediliyorsa, mal biriktirmenin bir sakıncası yoktur. Bilakis Müslümanlar, daha zengin ve varlıklı olmalıdırlar. Para en büyük silahtır. Cihat için para kadar gerekli bir şey yoktur. Ancak, hakkı verilmeyen, harama harcanan, israf edilen bir mal sakıncalı maldır. Malı kalbe değil de kasaya koydukça ortada bir sorun yok demektir.


para biriktirmek günah mı, para biriktirmek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Tırnak üstündeki beyaz lekeler abdeste mani midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Para biriktirmek haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.