Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:36
dinisorular
Yönetici

Banka faizi haram mıdır?

Banka faizi haram mıdır?

ÖZLEMGİZEM
benim annem 5 vakit namazlıdır..orucunda . duasında elinden kuran-ı kerim düşmez..hergün yasin suresi ve diğer dualar mutlaka okunur,,fakat ayrıca annemin bankada birmiktar parası var ve her ay faizini alır veya üstüne yatırır..bu ne derece doğrudur ..aydınlatırmısınız..


Cevap: Banka faizi haram mıdır?

muvahhidim
Kardeş;
Faizin her türlüsü yasak ve haramdır.
Anneniz, bankadaki paralarını biran önce daha farklı yöntemlerle değerlendirmelidir.
Ayrıca annenizin beş vakit namazını kılması, orucunu tutması ve Kur’an’ını okuması faizi helal etmez, aksine faize karşı önlem almada tetiklemelidir.

Okudunuz mu?  Bekar Ölmek Doğru mudur?

O’na emanet ol..
celle celeluh..


banka faizi

Bu kategoride yer alan Bize hakkı geçen birisini birdaha görmek mümkün olmazsa üzerimizdeki kul hakkını nasıl ödeyebiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banka faizi haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.