Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazda her Fatiha yı okumadan önce besmele çekmeli miyiz?

Namazda her Fatiha yı okumadan önce besmele çekmeli miyiz?

Kayıtsız Üye
Hanefilere göre her fatiha dan önce besmele çekilmeli mi? İkindi ve yatsa namazının sünnetinin 2. rekatında subhaneke den sonra da besmele çekilmeli mi?

Ve her fatiha dan sonra amin denilmeli midir?

Okudunuz mu?  Cenaze namazı kaç rekat?

Cevap: namazda her Fatiha yı okumadan önce besmele çekmeli miyiz?

Şema
Hanefi mezhebine göre her fatihadan önce besmele çekmek sünnettir.
Şafiiye göre ise farzdır.

Her fatihadan sonra amin demek sünnettir.


Yorum: Namazda her Fatiha yı okumadan önce besmele çekmeli miyiz?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. Fatiha suresi Besmele ile birlikte yedi ayettir. Namazlarda Bismillahirrahmanirrahim sessiz olarak okuyup diğer 6 ayeti sesli olarak okunmaktadır Fatiha’dan sonra okunan sureler besmele çekilmeden okunmaktadır. Besmele namaz hariçinde bütün surelerin başında okunur veya 1 surenin herhangi bir ayetini birilerine anlatmak için okumak için (Örneğin Bakara suresinin 286 ayetini okumak için veya anlatmak için Bismillahirrahmanirrahim diye başlanır) bitiminde ise SadakAllahülazim denir ve bitirilir. Bu söylediklerim de bir yanlışım varsa Yüce Allah’ım affedip bağışlasın doğrusunu ancak Allah bilir ALLAH’IN SELAMI VE RAHMETİ ÜZERİMİZE OLSUN. AMİ

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda her Fatiha yı okumadan önce besmele çekmeli miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.