Anasayfa
23 Ekim 2023, 5:10
hakkinda
Yönetici

Yahudilerin peygamberlere eziyetleri, öldürmeleri hakkında bilgi

Yahudilerin peygamberlere eziyetleri, öldürmeleri hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
Yahudilerin peygamberlere eziyetleri, öldürmeleri hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Yahudilerin peygamberlere eziyetleri, öldürmeleri hakkında bilgi

Desert Rose
Kur’an-ı Kerim’de, Yahudilerin Peygamberleri öldürdüğünden çok açık olarak bahsedilir. Ancak hangi Peygamberi öldürdükleri hikmetine binaen açıklanmaz.

Okudunuz mu?  Cinlerin özellikleri ve nitelikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Bakara Sûresi 91. ayet: (Onlara) De ki: "Eğer inanıyor idiyseniz, daha önce ne diye Allah’ın peygamberlerini öldürüyordunuz?" İşte Al-i İmran Sûresi 112. ayet: Onlar, Allah’tan bir gazaba uğradılar da üzerlerine aşağılanma (damgası) vuruldu. Bu, Allah’ın ayetlerini inkar etmeleri ve peygamberleri haksız yere öldürmeleri nedeniyledir. İşte Nisa Sûresi 155. ayet: Onların … peygamberleri haksız yere öldürmeleri …. nedeniyle (onları lanetledik.)

Okudunuz mu?  Evradiye duası nedir konu hakkında bilgi verirmisiniz?

Yahudilerin öldürdükleri Peygamberler var. Bir de öldürmeye teşebbüs ettikleri hâlde öldüremedikleri Peygamber var. Yahudilerin öldürdükleri Peygamberler olarak, âlimlerin üzerinde ittifak etikleri Zekeriyyâ (as) ve Yahyâ (as)’dır. Ayrıca, İşaya adlı Peygamber’in de Yahudilerce öldürüldüğü rivayet edilir. Bunların yanında, Yahudiler en büyük eziyeti Hz. İsa (as)’ya göstermişlerdir. Çeşitli zulüm ve eziyetten sonra, O’nu öldürmeye kalkışmışlardır. Ancak, Hz. İsa (as)’yı öldürmeye güçleri yetmemiş ve Allah’ın izniyle Hz. İsa (as) göğe yükseltilmiş, Yahudiler Hz. İsa (as)’ya benzetilen bir Havariyi çarmıha germişlerdir.

Yahudilerin Peygamberlere eziyetinin son halkası Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) olmuştur. Peygamberimiz risaletini tebliğe başladığından karşısında en yaman husumeti gösterenler olarak müşrikleri ve Yahudileri bulmuştur. İslam Tarihi kitaplarında, Yahudilerin, Peygamber Efendimizi (sav) de öldürmeye kalkıştıkları bildirilir. Bunlardan birisi şu şekilde gerçekleşmiştir. Hayber savaşından sonra Haris kızı Zeyneb ismindeki bir Yahudi kadın peygamberimize hediye diye kızartılmış bir koyun ikram etti. Peygamber Efendimiz (sav) bundan bir lokma alır almaz: "Bu zehirlidir sakın yemeyiniz!" buyurdu. Sonra mübarek omuzları arasından kan aldırdı.
Bu kadını da bu fiilinden dolayı cezalandırmayıp bağışladı.
Ahmet Sandal


yahudiler hangi peygamberleri öldürdü, israiloğullarının öldürdüğü peygamberler, yahudilerin öldürdüğü peygamberler

Bu kategoride yer alan Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yahudilerin peygamberlere eziyetleri, öldürmeleri hakkında bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.