Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Din dışı tarikatlerden birisi “mevleviler”

Din dışı tarikatlerden birisi "mevleviler"

berkehan
< İlk mesaj silindi >
O kadar şey yazmış uğraşmışsınız ama yazdıklarınızdan ben hiç bir şey anlamadım.Birde ilk mesajınızda bu kadar saldırgan olmasaydınız bence daha iyi olurdu.Bir selam verip başlasaydınız forum hayatınıza daha makbule geçerdi.


Cevap: Din dışı tarikatlerden birisi "mevleviler"

leventtanju
Kardes Bir Sakin Ol…Arkadas Dogru Soyluyor..Bir Selam Verseydin ya.Aleykum Selam…Sen Mevlana Hazretlerine MI Laf Diyosun,Bu Ne Cesaret?
Mevlana Gibi Buyuk Bir ALIMIN Eserleri Elimizde Kalmis Diye Seviniyoruz.Adam Laf Soyluyo…
Once Hayati Okunur.Uzerinde Dusunulur…Sonunda da Karar Verilmez…Biz Kimiz Ki Karar Vericez.Boyle Alimler Hakkinda

Okudunuz mu?  Bir anı ve istiklal marşımızın sırrı

Cevap: Din dışı tarikatlerden birisi "mevleviler"

leventtanju
Yau Namaz Kilin.Zikir Yapin,ISINIZ GUCUNUZ YOK MU KARDESIM…


Cevap: Din dışı tarikatlerden birisi "mevleviler"

fikrinur
İnanılır gibi değil,bu forumda bu kalitede bir mesaj….Çok merak ettim, tecrübenizmi sizi böyle kin kusturan, hedefinizi şaşırtan yoksa elinizde muteber kanıtlarmı var ? Mevlevilikle eşcinselliği nasıl eklemlendirdiniz?
İnternet sitelerini referans alan ( kitap,yazılı kaynak ismi dururken) aklını kullanmaktan uzak, bir müslüman varmıdır?
Ne savunduğunuz belli ne de ima ettiğiniz? eşcinsellik hariç..
Rabbinizi ve haddinizi bilin..Aksi takdirde bu iftiranın nasıl hesabını vereceksiniz?

Okudunuz mu?  Görev Ve Sorumluluk

Blackman24
İnkâr edenlere de ki: Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!

Sizler kafirsiziniz sizin isyanınız bana değil Kuranadır Kuranın tümüne iman etmeyem başka kaynaklara uyup başkalarına dolaylı yoldan kulluk edenlersiniz. Sizlere rezillikten başka bir şey yok. Yine ilk mesajım çünkü sinsice engellendiğimi düşünüyorum giriş yapamadım..
Doymadınız, doymazsınız Yüce Allah bu dünyadan da faydalanın diyor siz haram saydırıp tarikata katıyor insanların mallarını yiyorsunuz.

Okudunuz mu?  Emri olur

berkehan
< İnkâr edenlere de ki: Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!

Sizler kafirsiziniz sizin isyanınız bana değil Kuranadır Kuranın tümüne iman etmeyem başka kaynaklara uyup başkalarına dolaylı yoldan kulluk edenlersiniz. Sizlere rezillikten başka bir şey yok. Yine ilk mesajım çünkü sinsice engellendiğimi düşünüyorum giriş yapamadım..
Doymadınız, doymazsınız Yüce Allah bu dünyadan da faydalanın diyor siz haram saydırıp tarikata katıyor insanların mallarını yiyorsunuz.
>
Biri daha ipini koparmış.Hızını alamayan ipi kopuklar buraya geliyor.Bunda da vardır bir hayır inşAllah.

Okudunuz mu?  Hazreti Ebu Bekir (radiyAllahü Anh) in kasidesi

ilterish
Asla "ben kafirim" demeyen birine -kafir- deme çünkü kötü söz sahibine döner.
Ayrıca elbette Kuran-ı Kerim hepimizin baş tacıdır. Ancak bir hadisi şerifte;
Peygamber Efendimiz S.A.V:
-İlim meclisinde bulunmak, bin rek’at namaz (nafile), bin hastayı ziyaret ve bin cenazeyi teşyî’den daha kıymetlidir. Dinleyenler:
-Ey Alah’ın Resûlü, Kur’ân okumaktan da hayırlı mıdır? diye sorunca, Peygamber Efendimiz S.A.V:
-Kur’ân ilim ile fayda verir. Mânâsı anlaşılmadan bir fayda sağlamaz. Buyurmuşlardır.
Şimdi biz ilmi nerden öğrenecez? üstelik arapça bilmediğin ortada meallerden kopyala yapıştır yapıp buraya eklemişsin ayet meallerini hoş arapça bilende tam manasıyla anlamıyor Kuran-ı Kerimi. Bunu anlamamız için bizlere peygamberlerden sonra alimler gönderilmiştir. Bir Hadisi şerifte de Efendimiz S.A.V "Alimler benim haliflerimdir." buyurmuştur. Şimdi sen bu kadar büyük bir alime haşa bunları yazarak kime çamur atmış oldun acaba hemen tövbe edip af dilemelisin. Eğer bilmem ne kültür ve dayanışma yada organizasyon adı altında Mevlana Hz.’ni tanımaya çalıştıysan yazık edersin kendine çünkü onlar asla namaz kıldığını zikrini orucunu anlatmazlar varsa yoksa hümanizm Mevlana Hz.leri ne kadar olsa da Resulullah S.A.V kadar insanlara değer veremez. Sizin mevlevilik dediğiniz şey araştırırsanız Mevlana Hz.’indenn sonra kurulmuştur artık oraya daha sonra kimler nasıl bir uygulama getirdi bilinmez. Şayet benimde kızdığım nokta bize mevleviliği sadece sema dönen o da 3 kuruş para getirisi olduğu için yapılan bir iş gibi gösterilmesi yoksa ben inanmıyorum ki orada zikr üzere dönüldüğüne öyle olsa düğünlere gitmezler. Yabancılar geldiği zamanda sanki bizim ibadet tarzımız buymuş gibi hemen semazen döndürürler bende bu konuda Mevlana Hz.’nin düşüncelerini böyle pazarlayanlara ve insanımıza dahi doğru anlatamayan zihniyete karşıyım.
Son söz : Siz en iyisi tövbe edin Hz. Mevlana hakkında yazdıklarınızdan dolayı af dileyin
SAYGILAR

Okudunuz mu?  Mübaşeret-i fahişe

Kalbe yolculu
Selamun Aleykum
Bu kinin sebebi nedir anlamış değilim. Mevlevilere mi yoksa tüm tarikatlara mı? Sizin kötü sözlerle suizan ettiğiniz kimse bir çok âlimden sadece bir tanesidir ki tüm dünya da taninan saygı sevgi duyulan bir zattır. Bu dünya sevgi üzerine Hz. Muhammed Mustafanin hurmetine yaratılmıştır. Biz insanlar kul hakları vs. Nefs derdine düşüp bizim için lutfedilen güzellikleri hiçe sayıp, yetmeyip insanların kul hakkına girme vs. Çok daha kotu işler yapıp insanligimizi unuttuk. Mevlevilik tamda burda bunları Tefekkür etmemizi ve gelen musibetlere karşı da Tevekkül etmeyi insanlara yeniden benimsettiriyor. Yani yüce Kuranı Kerimde yazılanların dışında bir şey değil. Beni ananlari bende anarım diyen Rabbimiz var. Zikir ile bunu hayata geçirilmesini sağlıyor Mevlevilik. Güzellikten yana ne varsa bu tarikatta mevcut. Yüz binlerce insan yanlış ta sizin gibi 5 10 kisimi doğruyu görüyor?
Güzel bakarsanız güzel görürsünüz.
Ve size su sözü söylemeyi borç bilirim…
HİÇ KİMSE GÖRMEK İSTEMEYEN KADAR KÖR DEĞİLDİR

Okudunuz mu?  Mevlana Celaleddin Rumi Siiri

Kalbe yolculu
Bunlar nasıl başlık anlamıyorum.
Bakın bir Mevlevî tokmağını çalmış biri olarak derim ki..
Evet kılarlar. Kilmayanida üzmeden uyarırlar. Müslümanlık neyi gerektiriyorsa o yani.


mevleviler namaz kılarmı, mevlevilik yolunda gitmek günahmıdır, semah

Bu kategoride yer alan Necip Fazılın Mevdudi (Merdudi) Hakkındaki Sözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din dışı tarikatlerden birisi “mevleviler” Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.