Anasayfa
4 Eylül 2022, 6:47
Gusul
Yönetici

Banyo maksadıyla vücüdun her yeri kuru kalmayacak şekilde yıkansa gusül yerine geçer mi?

Banyo maksadıyla vücüdun her yeri kuru kalmayacak şekilde yıkansa gusül yerine geçer mi?

Kayıtsız Üye
bende hanefi mezhebindenim ve cünüplükten kurtulmak için sadece duş alıyorum vücudumun hiçbiryerinde kuru yer kalmamasına dikkat ediyorum sadece duş almakla gider mi ?


Banyo maksadıyla vücüdun her yeri kuru kalmayacak şekilde yıkansa gusül yerine geçer mi?

ACİLSERVİS
Hayır sadece duş yetmez bu işin bir kuralı var ve sende bu kurallara uyarak yapmalısın. Guslün farzları yani kesinlikle yapılması gerekenlerdir. ve guslün sünnetleriyle de guslünü süslersin. Bu ikisini öğrenmek gerekir. Tabi farz ve sünnetin ne olduğunu da bilmen gerekir.

Okudunuz mu?  Koltuk altı deodorantın gusul abdestine zararı varmı

Ağza ve burna su vermek
Gusül niyetiyle tüm vücudunu yıkamaz.

Şafiiler için niyet farz ve tüm vücudu yıkamak


Yorum: Banyo maksadıyla vücüdun her yeri kuru kalmayacak şekilde yıkansa gusül yerine geçer mi?

Kayıtsız Üye
Hocam ben gusulu hep banyo yaparak aliyorum agizima ve burnuma da veriyorum ama hep banyoyla köpükle yapiyorum bir zarari olur mu

Okudunuz mu?  3 kere ihtilam olmak

Yorum: Banyo maksadıyla vücüdun her yeri kuru kalmayacak şekilde yıkansa gusül yerine geçer mi?

Şem’a
Cünüplük banyo yapınca geçer yeter ki ağzınıza burnunuza su verin ve her yere su akıtın


Xmac
Hocam simdi banyoya girdigimizde niyet etsek sona hemen sabunlanmaya baslasak ve agzımıza burnumuza su verıp banyodan cıksak gusül yerıne gecer mı

Okudunuz mu?  Hamamda gusül abdesti alınır mı

ACİLSERVİS
Sabunlanıp gusül öncesi temizliğini bitirdikten sonra vücuduna su döküp temiz su ile guslünü alırsın.


Kayıtsız Üye
yıllardır gusül almak zul ve yorucu hale gelmeye başladı. Keza namazını kılan kur’anını okuyan biriyim. ama sanırım gusülde aşırıya vesveseye kaçıyorum ve sıkılıyorum. Öyle ki; eski çağlarda değiliz yıl 2018 banyoya gusül alma niyetiyle giriyorum zaten, eee ağza su vermekse dişimide fırçaladım, ee tabi burnumu da temizledim. çıksam banyodan direk gusül almış olmuyor muyum?
lütfen mantıklı bir yanıt istiyorum arkadaşlar.
1. soru: kulaktaki küpe deliklerine illa küpe takılıp çıkarılacak mı, benim kulaklarımda 5 tane delik var, banyoda küpe bulunduruyorum bunun için, bu işlem gerekli mi.
2. banyoya girdik saçımızı şampuanladık, vücudumuzu sabunladık, durulandık, dişimizi fırçaladık burnumuzu temizledik.
bu işlem yeterli midir, sağa sola başa su vermek sonrasında gerekli midir?
bende biliyorum sünnetiyle namaz abdrestiyle birlikte gusletmek daha güzel, ama zamansızlık yada üşenmek gusülden soğutacak artık beni.
bilgi ricasıyla

Okudunuz mu?  Adetin bitiminde (7 gün) gusül aldıktan sonra normal akıntıyla karışık çok az gelen renkli akıntı namaza engelmidir?

ACİLSERVİS
Gusül alırken gusül niyetiyle ağza ve burna su verilecek. Diş yıkama niyeti ile değil. Tüm vücut yıkanacak su değecek çözümü küpe çıkarmak ile oluyorsa küpe çıkacak. Sağa sola su vermek diye bir şey yok. Sünnet olan sağ taraftan başlayıp sol ile devam edilir. Guslün sünnetleri asla zaman alan şeyler değil. Sünnetlere uyalım.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde cinsel bölge kılları

Kayıtsız Üye
Hocam gusulu bir bezi islatip tum vucudumuza sursek yine vucumuzda ilanmayan yada kuru kalmayan bir yer kalmasa cunabetlikten cikarmiyiz?

Gusulu bir bezi islatip vucudumuzuda kuru yer kalmayacak sekilde sursek vucudumua cunabetlik gidermi?

Dus yerine bir bezle kuru kalmayacak sekilde vucudumuzu yiksak cunupluk gidermi?

Okudunuz mu?  Gusül alırken küfürlü şarkı söylemek abdeste engel midir?

ACİLSERVİS
Üzerinde su akacak. Bezle ıslatman olmaz.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Banyoya girerken gusül abdesti almak için niyet ettikten sonra ağzıma burnuma su aldıktan sonra normal duşumu alıp çıksam. Şampuanla köpükleniyoruz ama sonra da su döküp çıkıyoruz. Gusül abdesti yerine gelmiş olur mu

Okudunuz mu?  Gusül abdest alırken tırnak aralarına su gidermi?

furkan
< Merhaba. Banyoya girerken gusül abdesti almak için niyet ettikten sonra ağzıma burnuma su aldıktan sonra normal duşumu alıp çıksam. Şampuanla köpükleniyoruz ama sonra da su döküp çıkıyoruz. Gusül abdesti yerine gelmiş olur mu >
Sonuçta farzları yerine getirmişsiniz. Farzları yerine getirdikten sonra gusül abdesti almış olursunuz. Tekrar ihtilam olmadıkça guslünüz bozulmaz.

Okudunuz mu?  Abdesti korumak için rahim ağzına konulan peçete pamuk vs gibi şeyler gusül gerektirirmi yada fitil gibi birşey

Kayıtsız Üye
Hocam duşa girip vücudumuzu sabunlamadan bedenimizin her yerini gusül niyeti alıp ıslatırsak gusül abdesti almış olur muyuz


ACİLSERVİS
Guslün şartlarında sabunlanmak diye bir madde yoktur. vücudunda herhangi bir necaset yoksa gusle niyet edip, ağza- burna su verip her yerine su değecek şekilde üstüne su döküp çıkarsın. Gusül abdesti almış olursun.

Okudunuz mu?  Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer?

banyo yapmak gusül yerine geçer mi, cünüplük banyo yapınca geçer mi, banyo yapmak gusül abdesti yerine geçer mi

Bu kategoride yer alan Soru ve Cevaplarla Abdesti bozan ve bozmayan durumlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyo maksadıyla vücüdun her yeri kuru kalmayacak şekilde yıkansa gusül yerine geçer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.