Anasayfa
31 Mayıs 2022, 0:35
sizden92
Abone

Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu?

Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu?

İnanc
Selamunaleykum Yatsı namazının sünnetini kılacaktım yanlışlıkla ikindinin sünneti diye niyet ettim sonra sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu


Cevap: Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu?

islamyolu
niyet kalp ile yapılandır. dil ile yanlışlıkla ikindinin sünneti diye niyet etmişsen. ama kalbindede yatsı namazı niyeti var ise. Namazın olmuştur. Ama kalbindede ikindiye niyet var ise. o namazın geçersizdir. çünkü niyet namazın farzlarından dır. Farzın terkinde namaz fasid olur. yeniden kılınması gerekir. o kılınan namazda Nafileye döner. vacibin terkinde Sehiv secdesi yapılır.

Sonuçta sen sünnet kılmışsın. Ama niyetinde yatsı namazı kılacagın halde yatsının son sünneti yerine kalben ikindinin sünnetide niyet etmişsen. Ayrı bir nafileye girer. yani yatsının sünnetine girmez. sünneti yerine getirmek istersen tekrar kılman gereklidir.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın salavatı kabul olurmu

Cevap: Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu?

İnanc
niyetim yatsı namazını kılmak idi .
dil ile yanlışlıkla ikindi dedim


Cevap: Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu?

islamyolu
kalp ile yapılan niyet esastır. dil ile yapmak bidattır. Ama kalp ile beraber dil ile niyet etmeyi hoş gören alimlerimiz vardır. İmam Rabbani dil ile yapılmasına karşı çıkıyor. Alışkanlık yapmasından dolayı.

Okudunuz mu?  İçki esrar gibi haram olan şeyleri içen biri sarhoşluğu geçtiğinde namaz kılabilir mi?

senin Namazın olmuştur kardeş. Sehiv secdesi yapmana gerek yoktu. Sehiv secdesi namazın Vaciplerinin birini unuttugun zaman yapılması lazımdır. Farzlarını yapmasan Sehiv secdesi kurtarmaz. Yeniden kılınması lazım. sonuçta niyetinde Yatsının sünneti vardı. dil ile yanlışlık yapman kalpteki niyeti engellemez. Namazın olmuştur Allahın izni ile.


Kayıtsız Üye
Bende öğlen namazını ikindi diye niyet ettim sünnet ile farzı kıldım son iki rekat sünnet de aklıma geldi öğlen namazına niyet ettim tekrar kılmam gerekirmi tekrar


Şema
Niyet doğru değilse tekrar namazı kılmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben oyle namazında ikindi namazı olarak niyet ettim 8 rekat kılarak namazı bitirdim. Fakat yanlış kildigimi ikindi namazı vakti gelince anladım. Şimdi ikindi namazından önce oyleyi kaza etsem olurmu

Okudunuz mu?  Paralarım kayboluyor

arifselim
Evet bu durumda o namaz geçerli değildir. İkindiyi kılmadan öğle namazını kaza edebilirsin. Allah kabul eylesin.


Kayıtsız Üye
Kazalarimi hesaplayip 52 bine kadar kildim daha 126 bin rekat var niyet ederken niyet ettim Allah rizasi için en son kazaya kalan namzimi kilmaya diyerek 4 er rekat kildim hepsini ama niyet ederken niyet ettimAllah rizasi için mesala ogle ilkindi yada vitir denecekmis kildiklarim kabul olurmu yenidenmi kilmaliyim bundan sonra sabah ogle yada vitir diye rekatlari nasıl ayristirabilirim


arifselim
Değerli kardeşim.

– Kaza namazları ilk önce kaç sene ve kaç gün olduğu tespit edilir.
– Daha sonra günlük olarak sıra ile mesela sabahtan başlayarak yatsıya kadar kılarsın.
– istersen önce mesela beş senelik sabah namazlarını kaza eder sonra öbür vakit namazına geçersin öyle de olur ama gün gün kılmak daha doğru olur.
– Eğer vakit olarak değilde direk rekat rekat olarak kılmışsan bu yanlıştır.

Okudunuz mu?  Eşim Allaha, kitaba, peygambere herkese küfür ediyor..

Kayıtsız Üye
Bende yatsi namazının farzini aksam namazının farzi olarak niyet etdim hatta kilarken karistirdim ama duzelttim yinede tekrar kılmam gerekirmi yani yanlislikla kalbimdende aksam namazı gecti


Şem’a
Yanlışlıkla akşam namazına niyet ettiğiniz için yeniden yatsı namazını kılmanız gerekir


Kayıtsız Üye
Namazda son sünneti kılacak iken yanlışlıkla farza niyet edip başladım farkına varınca namazı bozup tekrar son sünnete niyet ettim doğrumu ne yapmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Dünyada iken sevdigi birisi ile evlenemeyen erkek

arifselim
Namazlarda esas olan niyettir. eğer yanlış bir niyet etmişsen namazın zaten geçerli değildir. Namazı bozar ve yeniden niyet ederek sünnetini kılarsın. Bu doğrudur.


Kayıtsız Üye
Allah aşkına bir yol gösterin. benim birikmiş namazlarım var ve şimdi klmaya başladım, mesela bugün sadece 40 günlük sabah namazı kıldım ve niyetede şöyle başladım. niyet ettim kılamadığım birinci günün sabah namazının iki rekatlık kazasını kılmaya bu şekilde yapıyorum ikinci üçüncü bu şekilde. mesela bin günlükse bininci gün diycem bu şekil doğru mu lütfen bana da cevap verin..

Okudunuz mu?  Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı?

Efdal
her farz namazı kaza ederken son kılmadığım veya ilk kılmadığım namaz demelisiniz
sayı saymayın


Kayıtsız Üye
Ben ikindi ezanına 5 dk kala gidip öğle namazı için abdest aldım ikindi ezanının okunduğunu duymayıp öğle namazını kıldım kıldıktan sonra saate baktım 5 dk dır okunmuştu namazım kabul olur mu


mumsema
Vaktinde kılınmayan namaz geçerli değildir, saate bakıp ona göre kılmanız gerekir.
Yani kaza niyetiyle kılmanız gerekirdi bir daha kaza edin


Kayıtsız Üye
merhaba ben 4 arkadaşla bir mescitte öğle namazı için saf tuttuk fakat ben imamlık yaptım öğle farzında yanlışlıkla ikindinin farzını kılmaya diye niyet ettim ellerimi tam bağladığımda aklıma geldi kalben tekrar öğle namazına diye yeniledim ve devam ettim bu durumda kılınan namaz tekrr kaza mı yapmalıyım ve diğer cemaat yapanların da hakkına girmiş oldum mu 1 tanesini tanıyorum diğer 2 kişi sonradan dahil oldular namaza?

Okudunuz mu?  Hafızlık kaç senede tamamlanır ?

mum
Kalbinizde öğle geçmişse dil ile ikindi geçmesi zarar vermez namaz geçerlidir.
Kalbinizde de ikindi geçmişse, namazı bozup yeniden kılmalıydınız. Kaza ediniz ama cemaat namazı geçerlidir.


Vuqar
Kardes ben ikindi namazının sünnetini kilarken niyetde ogle namazı sünnetini dedim.ikindi namazının sünnetini kildim ve sonda sehiv secdesi yapdim.namaz bozulurmu?

Okudunuz mu?  Misafirlikte Namaz Kılarken Önüme Yastık Koydular Çocuk Geçmesin diye

mum
Niyet kalple yapılandır, dil ile söyleme önemli değildir.
Şayet kalbinizde ikindi sünneti geçmişse yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Merhava ben İkindi namazını kılacak iken akşam namazını kıldım son rekatta fark ettim selam verip bitirdim sonra niyet edip ikindi namazını kıldım abdest yenilemem gerekirmiydi


ACİLSERVİS
Bunun abdest ile bir ilgisi yok. Aynı abdest ile bir çok farzı kılabilirsin.


Civ
Selamun aleykum. Coktandir teravih namazına gitmedigimden daha dogrusu coktandir namaz kilmadigimdan teravih namazının nasıl kilinacagini unutmusum.elhamdulillah yeniden basladim.Teravih namazının sonunda imamimiz vitir namazına niyet getirerek vitir namazına durdu bende ona uysum fakat bizim imam safii imis yani vitiri 2+1 seklinde kiliyormus imam 2.rekatta selam verince bende heralde teravihe devam ediyoruz zannettim ( coktandir gitmedigim için camiye 🙁 ) imam 3. Rekatta tekrar niyet edince bende bilmeyerek teravih namazına niyet getirdim ama hoca ruku da kunut duasını okuyunca anladim ki vitire devam ediyoruz sorun su ki ben namazımı bozmadim yanlis niyet ettigimden dolayi kufre girmis miyimdir veya namazim bozulmus mudur. Imamimiz bozulmaz basta bana uymussun dedi ama yine de sorayim dedim teşekkürler.

Okudunuz mu?  Küslük ve selam verip almak

mum
Namaz kılmaya alışanları okuyuş ve hareket hataları günah değildir. Küfür asla değildir, namazda hata yaparak küfre mi girilir?
İmam şafii olsun hanefi olsun fark etmez ona uyun. Çünkü Peygamberimiz (sav) vitir namazını 3 rekat ve 2+1 rekat olarak da kılmış.

Okudunuz mu?  Demaokrası ?? Laiklik ?? küfür deil mi neden herkes susuyor

namazda niyeti yanlış yapmak, namazda yanlis niyet edilirse, yanlış niyet namazı bozar mı

Bu kategoride yer alan Bir şey çaldım ne yapmam lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.