Anasayfa
29 Mayıs 2022, 11:58
Namaz
Abone

Zammı sure her rekatta farklı mı okunur

Zammı sure her rekatta farklı mı okunur

yrn
Ben namaza yeni başladım da namaz rehberinde zammı sure yazıyor illaki ordaki zammı sureyi mi okucaz yoksa istediğimiz zammı sureyi okuyabilirmiyiz


Yorum: Zammı sure her rekatta frklı mı okunur yani mesela 4 rekatsa hepsindede farklı zammı

emirhan uysal
İstediğiniz zammı sureyi okuyabilirsiniz.Nasıl kolayınıza gidiyorsa öyle okuyun.

Okudunuz mu?  Namazda aynı zammı sureyi okumak

Yorum: Zammı sure her rekatta frklı mı okunur yani mesela 4 rekatsa hepsindede farklı zammı

arifselim
Zammı sure demek, kuranı kerimden bir ayet yada bir sure anlamında kullanılır. Yani namaz kılan bir kişi kuranı kerimden dilediği her ayet yada sureyi okumakla zammı sureyi namazda okumuş olur.

Okudunuz mu?  Eşler yanyana namaz kılabilir mi

Namaz Zammı Süreler

Mustafa21
Selamün aleyküm değerli kardeşlerim bir sorum var şimdi zammı sure ilgili aslında en az 3 ayet diyor Fatiha dan sonra şimdi ben nas Felak İhlas süreleri biliyorum her rekatta birini okuyorum bu namazlar kabul mudur bazıları her rekatta 3 süre okuman lazim diyorlar bazıları daha aklıma girip namazdan soğutuyorlar bazı süreler uzun olduğundan ezberleyemiyorum unutkanlık sorunum da var o yüzden ben bu her rekatta 1 süre okusam namazım güzel olup kabulmudur ilk rekatta Felak 3 de nas 3 de ihlas gibi varmı yardımcı olacak bazen öyle soğutuyorlar ki namazdan aklımı yitiyorum

Okudunuz mu?  İkindi namazı kaç rekat?

ACİLSERVİS
< bazıları her rekatta 3 süre okuman lazım diyorlar >
Bu cümle hoş bir cümle değil. Bu ilmihali hiçbir zaman okumadığını gösterir. Halbuki her Müslüman okumak zorundadır. Şimdi bizde bir başka şey desek bizde o bazılarından oluruz. Bilgiyi birinci elden alacaksın. Ayrıntıyı ve anlamadığımızı buradan konuşabiliriz.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde cuma namazı nasıl kılınır? Şafii mezhebinde sünnet namazları nasıl kılınır?

zammi sure okurken istedigimizi okuyabilirmiyiz

Bu kategoride yer alan Cünüp iken namaz kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zammı sure her rekatta farklı mı okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.