Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Oturabiliyorum , dizlerimi bükemiyorum nasıl namaz kılmalıyım

Oturabiliyorum , dizlerimi bükemiyorum nasıl namaz kılmalıyım

Sercan07
S.a Başlıktada belirttiğim gibi , ayakta fazla duramıyorum kilom fazla olduğu için hep ayak değiştirerek tek ayak üzerine ağırlık vererek duruyorum. Boyum çok uzun ve kilolu olduğum için ayaklarımı uzatarak oturduğumda ise vicudumu dik durabilmek için çok kasıyorum ve acı çekiyorum. Dizlerimdede dayanılmaz bir porblem var. Doktor yakında sakat kalacağımı söylüyor ve dizlerimi kırmamı kesinlikle yasakladı. Bende namazımı yere oturup , sırtımıda birşeye yaslıyıp ta kılıyorum. Birkaç kez başka yerlerde sordum ama fazla dallanıp budaklanınca kafam karışıyor. Sadece sorduğum kısma yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayakta durabildiğim halde bacaklarımı uzatarak yerde oturup , sırtımı yaslayıp namaz kılabilirmiyim ? Kılabilirsem rüku ya yarım , secdeye daha fazla eğilmem gerektiğini biliyorum ama secdedeyken ellerimi neyapmalıyım ? Ben eğildiğim kadar secde eder gibi yere sürüyorum. Yardım edecek herkesten Allah razı olsun ve tüm inananların regaip kandili mübarek , duaları kabul olsun.

Okudunuz mu?  Aynı sure her iki rekatta okunur mu

Cevap: Oturabiliyorum , dizlerimi bükemiyorum nasıl namaz kılmalıyım

oLimpoSsS
Eğer dizlerini bükemiyorsan ya da bükünce zararı olucaksa saldalyeye vs. oturarakta kılabilirsin önemli olan içindeki niyet rabbi acil şifalar nasip eylesin.


Cevap: Oturabiliyorum , dizlerimi bükemiyorum nasıl namaz kılmalıyım

CeyhuN_
Allah (c.c) kulları için bir sürü kolaylık vermiştir. Yani oturarak kılabilirisn, oda olmazsa yatarak. Anneannem yatarak kılar mesela. Yusuf Tavaslının namaz kitabında vardır şekille gösterilişi.

Okudunuz mu?  Boşanmış olan birinin nafaka alması haram'mıdır? eğer haram ise neden?

Cevap: Oturabiliyorum , dizlerimi bükemiyorum nasıl namaz kılmalıyım

Sercan07
Herkese çok teşekkürederim . Bende oturarak ve yaslanarak kılıyorum ama secde ederken ellerim konusunda çok tereddütteyim. Birde cuma namazlarına gitmeye çekiniyorum , laf söyleyen olur , inanmayan olur diye , zira hafız bir akrabam var o bile bişeyin yoktur diyip duruyor . Dedem desen yine aynı. Yani camide o kadar yaşlıya laf anlatmayı düşünemiyorum bile .

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntüler izlemekten nasıl kurtulurum?

dizlerimi bükemiyorum

Bu kategoride yer alan Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oturabiliyorum , dizlerimi bükemiyorum nasıl namaz kılmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.