Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

Dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

superstriker
Ben herzaman iyi bir insan olmaya çalıştım insanlara karşı ve yemin ederimki Allahı ve peygamberimizi de çok seviyorum bana bir hayat daha verseler o zaman hayatımdaki herşeyi dine göre yaşamaya çalışırdım ama ben vesveselerle boğuşurken başıma olmadık işler geldi bazen vesveseyi onaylar gibi bazen kötü sözler çıktı ağzımdan ama ben veseveseli olmadığım zamanlarda hiç Allah’a isyan etmedim normaldede etmek istemem ama istemeden dinden çıktıysam hemde bunlar çok kez oldu ben dini çok önemsediğim için evhamlı bir kişilik olduğum için bazen çok zor durumlara düştüm şimdi bazen intiharı bile düşünüyorum ama aileme çok üzülürüm onların hiçbişeyden haberi yok aniden evlatlarını kaybedecekler böyle olursa Allah beni affeder mi ölmek istemiyorum aslında ama böyle yaşamaktansa ölüm daha mı iyi?


Cevap: dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

batuhan00
Sevgili Kardeşim,
Vesvese,gizli fısıltıya denir.
Şeytan, sadece sana günahları sevap gibi gösterir.
Sen şeytana aldanma.
Arada sırada bana da oluyor, böyle şeyler. Sen kafana takma.
Dinden çıkma konusunda ise fazla bir şey bilmiyorum ama içine vesvese düştüğü zaman Allah’a sığın.
İntiharı da boşver. Eğer, intihar edersen daha çok günaha girersin.
Şeytanı boşver gitsin.Takma kafana.

——————

Tabii tövbe de et
Sakın tövbeyi unutma


Cevap: dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

superstriker
Ben istemeden çok kere böyle şeyler geldi başıma hep tövbe ettim bunların başıma gelmesinden se ölmeyi istedim ALLah tan ben lanetlen mek istemiyorum düze çıkmak istiyorum


Cevap: dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı?

batuhan00
olsun ölmek çare değildir bu lafımı unutma.
Resûl-i Ekrem Efendimiz, intihar etmenin büyük günah olduğunu pek çok hadîs-i şerîflerinde haber vermiştir. Bir hadîs-i şerif’te şöyle buyurulur:

"Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur." (Buhârî, Cenâiz 84)

bu yüzden daha çok günaha girersin


superstriker
Saol kardeşimde diyor ki:

Demek oluyor ki mü’min te’sirinde kaldığı dünyevî bir hâdisenin zorluğuna tahammül edemeyip böyle büyük bir günahı işlemeye teşebbüs etmemelidir. Zira mü’minin nazarında dünyanın en büyük ve en kötü hâdisesi bile, âhiret mes’elesi yanında büyük sayılmaz, korkutucu olmaz. Dünya nasıl olsa fânidir, gelip geçicidir

Okudunuz mu?  Namaza başlama duası

ben artık dayanamıyorum

hayata en değer verdiğin şeyin gittiğini düşününce insan çıldıracak gibi oluyor günlerdir kafam ağrıyor yemek bile yiyemiyorum arada hala kötü düşünceler geliyor. ben daha kötü olmaktan korkuyorum ya şeytan beni dha çok kandırırsa Alah korusun ya Allah’a karşı gelmek istemiyorum yeter bu düşünceler artık


Saif Al-Din
Korkma, çünkü senin bu halin senin iyi yolda olduğunu gösteriyor.

Eğer sen de iman olmasa idi şeytan seninle uğraşacak değildi. Ve eğer sende iman olmasaydı kalbin bu düşüncelerden bu kadar rahatsız olmazdı.
Her insana şeytanı senin gibi düşünceler verir. İnsan bunlardan dolayı paniğe kapılır, "eyvah" der, bu vesveseleri kendi kalbinden geliyor sanar. Halbuki o şeytandandır. Eğer kişinin kendisinden gelse onun kalbi rahatsız olmazdı.

Sendeki bu sorun yeni bir şey değil ki, ve sadece sana olmuyor, ne ilksin ne de son. Sahabe Efendilerimiz dediler ki: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Peygamber Efendimiz (s.a.s.) sorar: "gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" Oradakiler evet deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) buyurur.

Diğer bir rivayette Efendimiz (s.a.s.), "Şeytanın hilesini vesveseye dönüştüren Allah’a hamdolsun" buyurmuştur.

Müslim’in İbni Mesud’dan (r.a.) rivayet ettiği bir hadisi şerif şöyledir: " Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulü! Bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. Bu vesveseler bize zarar verir mi?". Efendimiz (s.a.s.) buyururlar ki: Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir".

Sakın ola üzülme, imanından şüphe etme, namazla ve sabırla dua et. Namazını kıl, Kur’an oku, her güzellik Allah(c.c.) andır.

Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler. (Bakara, 186)

Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.
(Bakara, 153)

Sakın ola kendini koyverme, namaza başla ve yardım dile, çünkü,

Ey insan! Kuşkusuz sen Rabbine doğru çaba üstüne çaba sarfetmektesin, nihayet O’na varacaksın. (İnşikak, 6)

1 – Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?

2 – Senden yükünü indirmedik mi?
3 – O senin sırtını ezen yükü.
4 – Senin şanını yüceltmedik mi?
5 – Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
6 – Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
7 – O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.
8 – Ancak Rabbine yönel.

Okudunuz mu?  Zina ettim pişmanım

Sen bu aklına gelenleri düşünme, bunlar şeytanın seni Rabbinden uzaklaştırmak için oyunudur. Bunları düşündükçe içinde büyür ve daha çok rahatsızlık verir. Bunlar aklına geldikçe kedi kendine " Ben doğru bir yoldayım, Rabbime iman ettim, güvendim, eğer ben iman etmiş olmasam şeytan benimle uğraşmazdı" de. Çünkü şeytan gerçekten imanı olan ile uğraşır. Boş eve hırsız girmeyeceği gibi, iman olmayan kişiye şeytan gelmez.
Ne zaman bunlar aklına gelse " Euzubillahimineşşeytanirracim" de.
Namaza ve duaya devam et, mutlaka bu vesveseler son bulacaktır, bulmazsa gel beni bul.


superstriker
mesela birşeye kafa sallıyorum onaylar gibi sonra "sen birinin küfre düşmesini istedin" gibi düşünceler geliyor ama ben kimsenin küfre düşmesini istemem veya Allah’a küfür düşüncesi geliyor sanki oynayacakmışım diye korkuyorum artık sürekli vesvese geliyor sanki her an şeytan kafamın içinde gibi büyü falan mı var yada bir çeşit şeytanmı musallat bana acaba ?


absinthe1991
benimde hayatım gayet mükemmel işliyor ama sebepsiz yere intiharı düşünüyorum


berkehan
Psikoloğa gitmek sıkıntılarınızı çok kolay çözebilir.Bazen bu tür evhamların,sıkıntıların sebebi beynimizdeki bir kimyasal etkenin azalması ya da fazla üretilmesi ile alakalı olabiliyor.Psikoloğa gidince aslında bu sıkıntıların çözümünün çok kolay olduğunu görebiliyoruz.


superstriker
psikoloğa gidemem ben bunun için bir dua varmı acaba ?


berkehan
Vücudunuzun enerjisini,nurunu gereksiz endişe ve kaygılarınızı düşünerek harcarsanız,kalan enerjiyi,nuru vücudunuz ihtiyacı olan yerlere yettiremeyecek ve daha da fazla sıkıntılara düşebileceksiniz.

Bu duruma son vermek ve vücut nurunuzu gereksiz yerlere harcamamak için.Geçmişe dönük tüm işlediğiniz günahlardan tövbe etmeli,gönüllerini kırdığınız insanlardan özür dilemeli,sizi kıran üzen insanları siz haklı bile olsanız affetmeli,her türlü hakkınızı gönülden ve içinizde bir garez kalmadan helal etmelisiniz.

Tüm bu günah ve sıkıntılarınızı düşünerek ve tövbelerinizin kabul edilmesini için Rabbimize pişmanlık ile dua ederek yalvararak,(estafurullah el aziim) ya da (ya settar) zikirlerini çokça yapmalısınız.

Okudunuz mu?  Kadir gecesi namazı nedir nasıl kılınır

Bu zikirler ve tövbeleriniz,nasıl bilgisayarımızı formatlayarak içindeki tüm zararlı ve bilgisayarımızın çalışmasını engelleyen,ağırlaştıran programlar varsa siliyorsak,aynı şekilde düştüğümüz haramlar sebebiyle kazandığın günahları silerek,kaybettiğimiz vücudumuzun nurunu yeniden kazanmaya ve Rabbimizin affına mazhar olmaya sebep olur.

Size tavsiyem,yaşadığınız kötü olayları gereğinden fazla aklınızda düşünmeyin,onları olmadığından çok büyütmeyin,tüm nurunuzun,enerjinizin oraya gitmesine izin vermeyin.Herşeyi,herkesi affedin göreceksiniz ki hayat çok daha güzel olacak.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardesim Cenabi Allah iman edip de salih amel işleyenlere altlarından ırmaklar akan cennetler vaad ediyor günahkâr Kullara da,
(Benden onlara) De ki: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah’ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir." (Zümer Suresi, 53) buyuruyor.
Tevbe kapisi sana acık yalnız ölüm gelmeden tevbede acele etmelisin. Vesveseler Şeytandandır ama o iblis sadece fısıldar ama insanı zorlama gücü yoktur.
Şeytanın durumu gibi; çünkü insana "İnkar et" dedi, inkar edince de: "Gerçek şu ki, ben senden uzağım. Doğrusu ben, alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım" dedi. (Haşr Suresi, 16)

Ne yüzden imanını kaybettiğini düşünüyorsun bilmiyorum ama hayatta iken hiçbir şey için geç değil yeter ki Alemlerin Rabbine dön ona kul ol, intiharı bir çözüm mü zannediyorsun asla !
Allahu teala ölümü ve hayati bak ne için yaratti ama Şeytan seni helaka sürüklemek istiyor !
O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır. (Mülk Suresi, 2)
Cinayet hakkında Cenabi Hak kesin hükmünü yine Kuranda bildiriyor unutma ki insanin kendini öldürmesi de bir cinayettir !
Kim bir mü’mini kasıtlı olarak (taammüden) öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmış, onu lanetlemiş ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. (Nisa Suresi, 93)

Kendini öldürende bu işi kasıtlı yapmıyor mu ?
Sonra Kıyamet gününde Rabbine ne hesap verirsin, hiç düşündün mü ?

O gün, mü’min erkekler ile mü’min kadınları, nurları önlerinde ve sağlarında koşarken görürsün. "Bugün sizin müjdeniz, içinde ebedi kalıcılar (olduğunuz), altından ırmaklar akan cennetlerdir." İşte ‘büyük kurtuluş ve mutluluk’ budur. (Hadid Suresi, 12)
Sen kendini bundan mahrum etmek istermisin ?

Şeytandan Allah’ a sığın ve sakın böyle bir hata yapma ! Şeyandan Allah’a sığımak kalben niyet ederek dil ile de ikrar edilerek Euzubillahimineşşeytanirracim demektir. Kovulmuş Şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım dedin mi Şeytan sana yaklaşamaz. Kuranı Kerimi kendine rehber edin ve iyi arkadaşlar edin salih kimselerle beraber ol cemaatten ayrılma çünkü kötü Arkadaş insi Şeytan gibidir.

Okudunuz mu?  Ramazandan iki gün önce içki içen biri oruç tutabilir mi?

superstriker
Ama insanlar benim dengemi bozarken iyi de ben onlara neden hakkımı helal edeceğim ben neden güzel bir hayat sahibi olamadım ben çok günah işledim belki ama pişmanlıkda beni tükendirdi aşırı evham ve vesvese sonunda çok kere dinden çıkmış bile olabilirim çünkü aklımdaki şeytansı düşünce bir türlü geçmiyor sanki teslim olunca geçicek ama elimden geldiğince yapmıyorum şeytanın dediğini

———————

ben bir yerde küfre rıza küfürdür diye okudum ben kimsenin küfre girmesini istemiyorum çünkü Allah insanı yarattı insan onun hakkını ödeyemez hemde günahsız yarattı baştan biliyorum ama ben birine çok sinirlendiğim zaman veya teröristleri görünce bu aklıma geliyor bende onaylamış gibi kafamı salladım ama hemen irkildim hayır dedim bu defalarca oldu artık psikolojim bozuk iman tazelemekten bir hal oldum


berkehan
< Ama insanlar benim dengemi bozarken iyi de ben onlara neden hakkımı helal edeceğim >
Barışmak için,etrafındaki herşeyle,herkesle barışmak için.Barış yoksa huzur yoktur.Huzur bulmak için Affedeceksin,Affedeceksin ki af olunasın.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm,

Kardeşim neler yaşadığını bilemeyiz elbetteki seni inciten üzerinde hakkın vardir ve helal etmek mecburiyetinde olmayabilirsin bu da duruma bağlı öyle haklar vardır ki pat diye de helal edilmez ama unutma ki incittiğin insanların da senin üzerinde hakları vardır. Cenabı Allah af konusunda kul hakkı haric diyor bu Kuranı Kerim’de

Sonra şüphesiz sizler, kıyamet günü Rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız. (Zümer Suresi, 31) ayetinde bildiriliyor.
Ne kadar Günahın olursa olsun seni bağışlayan bir Rabbin olduğunu ondan başka gidecek kimsenin olmadığını bildin mi senin Günahın yerle gök kadarda olsa Rabbin seni o kadar rahmetinle karşılar.Tevbe hakkında Kuranı Kerim de ayetler çoktur bir Surenin ismi de Tevbe Suresidir.

Tevbe; ne, kötülükleri yapıp-edip de onlardan birine ölüm çatınca: "Ben şimdi gerçekten tevbe ettim" diyenler, ne de kafir olarak ölenler için değil. Böyleleri için acı bir azap hazırlamışızdır. (Nisa Suresi, 18)

Doğrusu, imanlarından sonra inkar edenler, sonra inkarlarını arttıranlar; bunların tevbeleri kesinlikle kabul edilmez. İşte bunlar, sapıkların ta kendileridir. (Ali İmran Suresi, 90)

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde cumanın sıhhat şartları neledir?

Ancak tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların günahlarını Allah iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (Furkan Suresi, 70)

Kim tevbe eder ve salih amellerde bulunursa, gerçekten o, tevbesi (ve kendisi) kabul edilmiş olarak Allah’a döner. (Furkan Suresi, 71)

Ancak kim tevbe edip iman eder ve salih amellerde bulunursa artık kurtuluşa erenlerden olmayı umabilir. (Kasas Suresi, 67)

vb. bir çok ayet mevcuttur. Ben neden güzel bir hayat sahibi olamadım diyorsun, herşey Allah’dandir ve onun belirlediği bir Kaderdir. Bak Cenabi Hak ne buyuruyor

Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. (Bakara Suresi, 155)

Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz Bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi, 35)

İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? (Ankebut Suresi, 2)

Andolsun, onlardan öncekileri sınadık; Allah, gerçekten doğruları da bilmekte ve gerçekten yalancıları da bilmektedir. (Ankebut Suresi, 3)

Geçmişi geri getiremezsin tevbe et ve kendine yepyeni bir sayfa aç onda Namaz, Kuran ve güzel Ahlak bulunsun bunlara güzel ameller de ilave et ümit ve korku arasında yaşamaya gayret et, işte o zaman takva sahibi olursun hayatın değişir bütün iş senin bunları gönülden isteyip yapmana bağlı.


superstriker
korkularım sürekli beynimde benim mesela Allah’a şirk koşmaktan çok korkarım ama şirk düşünceleri yerleşir yani neden çok korksam kafam onunla doluyor


superstriker
Bana eskiden şirk ve küfür vesvesesi gelmişti ve bende kafamı salladım onaylar gibi bunun için intihar etmeyi düşünüyorum yinede yoksa üzüntüden zaten yaşayamam ölürüm


kral2a_1988
intihar etme belki Allah affeder


theburak
Müslüman bir insanın intihar etmemesi dinin gereğidir. İntiharın çözüm olacağını düşünenler aslında tam tersi olduğunu ve sürekli azap içinde olacaklarını bilmeliler. Konuyu açan degerli kardeşim, böyle düşüncelerden uzak dur. Allah’a (c.c.) sığın ve bol bol dua et. Rabbim sıkıntılarını giderir.Selametle kal.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Sana vesvese geldi de kafani salladin diye hemen şirke ve küfre düştüğünü nerden çırkarıyorsun ? Eğer sen Allahı bir biliyorsan kalben bunu tasdik ediyorsan neden küfre düşesin ki ? Bunlar Şeytanın hileleridir ve anlaşılan iblis seninle çok uğraşıyor. Ne olursa olsun sen Allah’a dönersen tevbe edersen Cenabı hak tövbeni kabul eder inşAllah.

Okudunuz mu?  Taşların enerjisi olduğuna inanmak doğrumu ?

İntihar etmekle kendini helak edersin ve Şeytan bundan memnun olur unutma ki insanın kendi canına kıyması da bir cinayettir ve bunun hesabını veremezsin.

Selamün Aleyküm

dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı? bu soru ile ilgili ayet

Doğrusu, imanlarından sonra inkar edenler, sonra inkarlarını arttıranlar; bunların tevbeleri kesinlikle kabul edilmez. İşte bunlar, sapıkların ta kendileridir. (Ali İmran Suresi, 90)

Ancak bundan sonra tevbe edenler, ‘salih olarak davrananlar’ başka. Çünkü Allah, gerçekten bağışlayandır, esirgeyendir. (Ali İmran Suresi, 89)

Dinden çıktığını nasıl açıklayabilirmisin ? Yoksa aklına gelen vesveselere boyun eğdiğinden dolayı mı dinden çıktığını düşünüyorsun ? Eğer bundan dolayı ise korkmana gerek yok dinden çıkmadın sadece tevbe et Allah’a yönel.


superstriker
Evet vesveselere onay vermis gibi oldugim için yani, spylesen dinden çıkaracak bil vesvese geliyor ve durmadan geliyor sende onay vercem diye korkuyorsun kafana yerleşiyor bende kafa salladım bazılarına onay verir gibi o yüzden dinden çıkmaktan korkuyorum


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Bunu izlemeni tavsiye erderim

http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F%3Fgl%3DDE%26hl%3Dde&hl=de&gl =DE#/watch?v=u82OQbYXegI

Şeytanın hileleri hakkında hazırlanan her Eserden yararlanmak insanlığın düşmanını tanımaya ve ondan korunmaya yardımcı olur. Kuranı Kerim’de Şeytan hakkındaki ayetleri okumak anlamak insana kuvvet verir imanı güclendirir.

—————–

Selamün aleyküm

Vesveseler kalbe gelir eğer insan buna ehemmiyet verirse artar ve yerleşir ama vermezse gider Vesveseye uymak hemen dinden cıkmak değildir, ne olursa olsun aklını herhangi vesvese karıştırırsa karıştırsın seni dinden çıkarmaz bunu hiç unutma ! Sen Allah’ a ve ahiret gününe iman ettiysen müslümansın vesveseler senin imanına bir zarar veremez Eğer Namaz kılmıyorsan ve Kuranı okumuyorsan büyük bir eksiklik var sende bunu hemen gidermeli tevbe etmeli farz olan ibadetleri yerine getirmelisin

Bunlar yoksa senin vesvese dediğin ruh sıkıntısı da olabilir ki seni sıkıyor olabilir Şeytana gelince o sana Allah’ı unutturmaya dinden soğutmak için vesvese veriyor olabilir Korku hakkında da Kuranı Kerimde bir çok ayet vardır

Şeytan, sizi fakirlikle korkutuyor ve size çirkin -hayasızlığı emrediyor Allah ise, size Kendisi’nden bağışlama ve bol ihsan (fazl) vadediyor Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir (Bakara Suresi, 268)

Okudunuz mu?  Allahtan karakterini değiştirmesini istemek

İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur Siz onlardan korkmayın, eğer mü’minlerseniz, Benden korkun (Ali İmran Suresi, 175)

Şeytanın zorlayıcı bir gücü yoktur ve ayetlerle bu sabittir

Benim kullarım; senin onlar üzerinde hiçbir zorlayıcı gücün (hakimiyetin) yoktur" Vekil olarak Rabbin yeter (İsra Suresi, 65)

Allah’ın ayetlerinden gafil kalma ! Kuranı rehber edin hayata bakış açışın değişir

Ancak tevbe edenler, ıslah edenler, Allah’a sımsıkı sarılanlar ve dinlerini katıksız olarak Allah için (halis) kılanlar başka; işte onlar mü’minlerle beraberdirler Allah mü’minlere büyük bir ecir verecektir (Nisa Suresi, 146)

Ancak onlardan ilimde derinleşenler ile mü’minler, sana indirilene ve senden önce indirilene inanırlar Namazı dosdoğru kılanlar, zekatı verenler, Allah’a ve ahiret gününe inananlar; işte bunlar, Biz bunlara büyük bir ecir vereceğiz (Nisa Suresi, 162)


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Vesveselere kafa sallamakla beraber dinden çıkmazsın, ancak inkar eder kati dini hükümleri kabul etmez red edersen işte o zaman dinden çıkmış olursun. Örneğin bir insan namaz kılmazsa kafir olmaz ama namazı kabul etmez red ederse kafir olur.


superstriker
Aleykümselam;
peki bu vesvese söylense dinden çıkaracak bir vesvese olsa bile mi kafa sallayınca bişey olmaz?


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim senin dinden çıkaracak vesvese dediğin nedir ? Şöyle ki misal iblis fısıldadı sende kafanı salladın kalben de bunu tasdik ettin mi ? Önce vesvese ne ile ilgili sana ne fısıldanıyor onu bilmiyoruz. Benim anlatmak istediğim Şeytan bizimle uğraşır ve onun amacı bizi Cehenneme sürüklemek bu hepimizce malum fakat onun vesveselerine uymak dinden cıkmak demek değil günahkâr olmaktır.

İblis, Adem A.S ve Havva Validemizi vesvese vererek bulunduğu Cennet’ten çıkarmadımı ? Onlar iblis Şeytana uymakla dinden mi çıktı ? Sonra tevbe ettiler Allah tevbelerini kabul etti.

Ama bir de şu var Şeytan sana haşa Allah’ı inkar et der sende buna uyarsan o zaman başka işte ayet.

Şeytanın durumu gibi; çünkü insana "İnkar et" dedi, inkar edince de: "Gerçek şu ki, ben senden uzağım. Doğrusu ben, alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım" dedi. (Haşr Suresi, 16)

Ama bununla beraber yinede iman edebilirsin çünkü daha hayatdasın ve yaşıyorsun.


superstriker
Bende şöyle bir şey var kafa sallamakla dinden çıkmazsın diyorsun ya mesela ben geçen gün hristiyanlar neden müslüman olmuyorlar diye merak ettim bir siteye girdim orda adamın biri müslümanlıkta haşa sümme haşa uydurma falan yazmış bu bende kötü etki bıraktı bende sesli olarak Allah senin belanı versin falan dedim … adama ama onun yazdıkları kafamdan gitmedi ya onaylarsam diye korktum dikkat ettim onaylamıyayım diye sürekli yazdıkları geldi kafama bende korktum kafa sallarım onaylarım diye ama kafamdan atamadım aklıma geldi kafamı salladım onaylar gibi hareket ettirdim biraz bende anlamıyorum nasıl oluyor dinden çıkmak bukadar kolay mı? ya sanki içimden bişey kafama oadkalanınca onayla diyor ve olup bitiveriyor Allah belasını versin ben ya hastayım yada şeytan beni esir almış gibi bişey var içimde

Okudunuz mu?  Şüphe gusül abdestini bozar mı?

superstriker
mesela şirk vesvesesi geliyor biraz duruyorum sıkıyorum kendimi çünkü biliyorum şirk olacağını sonra kafamı sallamak geliyor içimden ve sallıyorum olayın özeti bu aslında ama hemen düşünceden sonra olduğu için çok korkuyorum sonrada sen şirke girdin diye düşünceler geliyor ama ben bunu sözle söylemektense ölmeyi yeğlerim vAllahide billahide


superstriker
normal zamadna bu aklıma gelince haşa diyorum ama öyle bir zman oluyor kendimi sıkıp kafa sallıyorum Allah affetsin beni inşAllah


batuhan00
edebiyyetyolcusu kardeşim saol banada arada sırada böyle şeyler oluyor saol.


superstriker
mesela şirk vesvesesi geliyor biraz duruyorum sıkıyorum kendimi çünkü biliyorum şirk olacağını sonra kafamı sallamak geliyor içimden ve sallıyorum olayın özeti bu aslında ama hemen düşünceden sonra olduğu için çok korkuyorum sonrada sen şirke girdin diye düşünceler geliyor ama ben bunu sözle söylemektense ölmeyi yeğlerim vAllahide billahide şimdi ben şirke girmedim değilmi?


Saif Al-Din
Müslim’in İbni Mesud’dan (r.a.) rivayet ettiği bir hadisi şerif şöyledir: " Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulü! Bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. Bu vesveseler bize zarar verir mi?". Efendimiz (s.a.s.) buyururlar ki: Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir".


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Sende olan, bir olay veya bir vesvesenin etkisinde kalmandır. Vesvese çok güçlü sense zayıfsın belli ki onun için kafandan bir türlü gitmediği de ondandır. Bu pisikolojik bir haldir ve tedavisi vardır. Mesela bir sporcu vücudunu güçlendirmek için uğraşır ağır kaldırır vs. sende imanını güçlendirmek için çaba göstermelisin, çünkü Şeytan insanı olmadık şeylerle şüpheye düşürür. Sen kendine malik değilmisin ki iblisin vesvesesine kafa sallıyorsun bunu anlamıyorum. Sonra sana ölüm geldiğinde ne yapacaksın ?

Okudunuz mu?  Sahranın anlamı nedir ve arapça yazılışı nasıldır?

(Allah’tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde (önce) iyice düşünürler (Allah’ı zikredip-anarlar), sonra hemen bakarsın ki görüp bilmişlerdir. (Araf Suresi, 201)

—————

Evet bu hadisi bende bir yerde okudum

—————

Selamün Aleyküm

Bu vesveseler sana yalnız iken mi geliyor ? Yoksa bir toplumda iken de aynı vesveseler mi geliyor ?

—————-

Selamün Aleyküm

Kardeşim iblis Şeytan hepimize vesvese veriyor ve günaha sokuyor Bir insan düşmanını iyice tanıdığı zaman ona karşı kendini koruyabilir Denildi ki vesvese geldiği zaman ona aldırmayın ve kapılmayın ki yerleşmesin aksini yaparsaniz o yerleşir sizi hakimiyyet altına alır

Şeytanın düzeni zayıftır o ancak fısıldar insanları kendine cağırır sonunda da kendisinin bir zorlayıcı gücü olmadığını bizzat kendi haber verir Ahirette

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va’di va’detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın Ben sizi kurtaracak değilim, siz de beni kurtaracak değilsiniz Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azap vardır" (İbrahim Suresi, 22)

Allah’ın ayetlerinden gafil kalmayalım ve takva sahibi olmaya gayret edelim, hiçbirimiz günahsız değiliz ama Şeytanada kul olmayalım

Allah hepimizi korusun (amin)


superstriker
evet yanlız kalınca düşünceler beni kaplıyor mesela şeytan bir vesvese veriyor sonra ben o düşüncenin yanlış olduğunu aklımdan düşünüyorum cevap veriyorum ama düşünce gitmiyor yerleşiyor ondan sonra kendimi sıkıyorum kafamı sallamamalıyım onaylamamalıyım diyorum kafamın hareketine odaklanıyor aklım ve aniden geldiği için sallamış bulunuyorum veya o anda kafanı salla diye sürekli geçiyor içimden sürekli sonra şirke girdim küfre girdim düşünceleri geliyor iman tazeliyorum dayanamıyorum buna intiharı çok düşündüm ama bukadar günahla Allahın karşısına nasıl çıkarım diye korkuyorum doğrusu


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm,

Şeytandan Allah’a sığınmak için şu duayı yapabilirsin.

"Allahümme inni euzu bike mineşşeytanirracim"

Bir de La ilahe illAllah diye çokça zikretmelisin.

Okudunuz mu?  Dinden mi çıktım?

——————–

Selamün Aleyküm

Sana bir misal vereyim mesela Televisyon izlerken kötü bir şey çıkıyor yahut hoşuna gitmeyen bir Programm var elinde kumanda başlarsın kanal değiştirmeye değil mi ?
İşte bunu kafanla vesveselere karşı kullanabilirsin, şöyle ki vesvese geldiği zaman ona kapılma başka birşeyle uğraş ki kafana takılıp yerleşmesin En güzeli bir abdest alıp Kuran okumak ve Allah’ı zikretmek çünkü Şeytan bunları yapdığın zaman senden uzaklaşır

Eğer sana şeytandan yana bir kışkırtma (vesvese veya iğva) gelirse, hemen Allah’a sığın Çünkü O, işitendir, bilendir (Araf Suresi, 200)

—————

Selamün Aleyküm

Anlattıklarına bakılırsa Şeytan seni bir uçuruma itmek istiyor o da intihardır ! Allah’ın sana verdiği canı kendi elinle almanı istiyor senden İntiharı çok düşündüm demen gösteriyor ki, iblis sana asıl bunu fısıldıyor ama sen farkında değilsin Sen imanımı kaybedeceğim diye korkarken iblis ebedi hayatıni mahvetmek için asıl vesveseyi veriyor
Sana önerdiklerimi yap lütfen kendi lehin için bunlar çok önemli bir de yalnız kalmamaya dikkat et


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Neden intihar ? Allah’a ne hesap veririm diye düşünmüyormusunz hiç ?

Bu ayeti indiren Allah kendi canına kıyanlara ne yapar hiç düşündünüz mü ?

Kim bir mü’mini kasıtlı olarak (taammüden) öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmış, onu lanetlemiş ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. (Nisa Suresi, 93)


CeyhuN_
Sen Allah’a inanıyorsun ve tövbe etmeye çalışıyorsun. Bu durumda dinden çıkılmaz, ibadetleri yapmazsan günahkar olursun sadece. Namazlarını kıl, nafile namazlar kıl ve Kur-an oku. Kalpden gelerek Allah’a sığın. Vesvese dediğin şeytanın verdiği bir düşünce. Salla gitsin onu, nefsinin istediğini değil Dinimizin kanunlarının istediklerini yap.


vesveseye uymak, dine girme çıkmanın sayısı varmı

Bu kategoride yer alan Hacet namazı kılmak için boy abdesti gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkmanın sayısı varmıdır tövbe etsem yine bir şansım varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.