Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:46
missa94
Abone

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kaç kere evlenmiştir ?

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kaç kere evlenmiştir ?

Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kaç kere evlenmiştir ?


Cevap: Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kaç kere evlenmiştir ?

Muhasibi
Resulullah efendimiz önce 25 yaşında iken 40 yaşında dul bir kadın olan Hz. Hatice ile evlendi. 25 yıl onunla yaşadı. Peygamber efendimiz ilk zevcesi Hz. Hatice hayatta iken başkası ile evlenmedi.

Okudunuz mu?  Kuzenimin Sırrı

55 yaşında iken Hz. Hatice’nin vefatından uzun bir müddet sonra Allahü teâlânın emri ile Hz. Âişe’yi nikahladı. Diğerlerini dini sebeplerle veya ihsan ederek nikah etti. Bunların hepsi dul ve çoğu da yaşlı idi.

Bir örnek:

Eshab-ı kiramın bir kısmı Habeşistan’a hicret etmişti. Habeş padişahı Necaşi İsevi idi. Müslümanlara sorular sorup aldığı cevaplara hayran kalarak imana geldi. Ubeydullah bin Cahş papazlara aldanıp Hıristiyan olmuştu. Karısı Ümmi Habibe’yi de dinden çıkarıp zengin olmaya zorladıysa da o fakirlik ve ölüme razı olacağını ama dinden çıkmayacağını söyleyince sefalet içinde sürünmesi için bunu boşadı. Hz.Ümmi Habibe Mekke müşriklerinin baş kumandanı Ebu Süfyan’ın kızı idi. Resulullah o zamanlarda onlarla çok çetin savaşlar yapıyordu.

Okudunuz mu?  Karı koca ayrılığı ve kavuşma duası

Resulullah Hz.Ümmi Habibe’nin dininin kuvvetini ve başına gelenleri işitince Necaşi’ye mektup yazıp (Ümmi Habibe ile Nikahımı yapıp buraya gönder) buyurdu. Necaşi daha önce Müslüman olduğu için mektuba çok hürmet edip oradaki müslümanları sarayına davet ederek ziyafet verdi. Nikah yapılıp hediye ve ihsanlarda bulundu. Bu suretle Hz.Ümmi Habibe imanının mükafatına kavuştu. Onun sayesinde oradaki müslümanlar da rahat etti. Bu nikah Ebu Süfyan’ın ileride müslüman olmasını hazırlayan sebeplerden birisi oldu.

Okudunuz mu?  İbn-i Teymiye´nin hayatı ve eserleri

Hz. Ömer dul kalan kızı Hz. Hafsa’yı alması için Hz. Ebu Bekir ve Hz. Osman’a teklif etti ise de olumlu cevap alamadı. Durumu öğrenen Resulullah çok sevdiği üç arkadaşının üzüntülerini giderip onları sevindirmek için (Ya Ömer kızını bu ikisinden daha iyisi ile evlendireyim) buyurdu Hz. Ömer şaşırdı. Zira onlardan daha iyisinin olmadığını biliyordu. (Ya Ömer kızınla ben evleneyim) buyurdu.

Okudunuz mu?  Boy Uzatma Egzersizleri Nelerdir

Beni Mustalak kabilesinden alınan yüzlerce esir arasında Cüveyriyye kabilenin reisi Haris’in kızı idi. Bunu satın alıp azat ederek kendilerine nikah edince Eshab-ı kiramın hepsi (Resulullahın ailesinin annemizin akrabasını hizmetçi olarak kullanmaktan haya ederiz) dedi. Hepsi esirlerini azat etti. Bu nikah yüzlerce esirin azat olmasına sebep oldu.

Okudunuz mu?  Mevsimler Ve Ayları

İnsafı olana da bu üç misal elbette yetişir. İkinci bir husus her bakımdan insanların en üstünü olduğu halde sadece birkaç yıl dokuz ailesi ile yaşamıştı. O zamanlar zaten hep savaşlarla uğraşıyor evinde az kalıyordu. [Mekke ve Medine devrini okuyunuz.] Genç kızlarla evlenme imkanı olduğu halde evlenmemişti. Savaşlarda Ona canlarını feda eden o aslanlar kızlarını Ona vermezler mi idi? Ama O istemedi.

Okudunuz mu?  Karınca öldürmek günah mı

Resulullah halasının kızı Zeyneb’i evlatlığı Zeyd ile evlendirdi. Epey sonra Hz. Zeyd boşayacağını söyledi. (Boşama) buyurdu ise de Allahü teâlâ Resulünün buna mani olmamasını istedi. Hz. Zeyd boşayınca Allahü teâlâ Resulüne onu nikah eyledi. (Mevahib)

Çok evlenmesinin önemli bir sebebi de dini bildirmek içindi. Hicab âyeti gelip kadınların yabancı erkeklerle oturmaları konuşmaları yasak edilince yabancı kadınları kabul etmedi. Hz. Âişe’den sormalarını emretti. Soranların çokluğundan Hz.Âişe hepsine cevap vermeye zaman bulamıyordu. Bu hizmeti kolaylaştırmak ve Hz. Âişe’nin yükünü hafifletmek için gerektiği kadar hanımı nikah etti. Kadınlara ait yüzlerle ince bilgileri kadınlara mübarek hanımları yolu ile bildirdi. Hanımı bir tek olsaydı bütün kadınların ondan sorması güç ve hatta imkansız olurdu

Okudunuz mu?  Hicri ve miladi takvimdeki ayların süresi

peygamber efendimiz kaç defa evlendi

Bu kategoride yer alan Zina yaptım tevbe ettim ancak tevbemi bozdum. Bir daha tevbe etmeli miyim ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kaç kere evlenmiştir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.