Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:53
Gusul
Yönetici

İşedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı

İşedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
işedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı örneğin iş için evden çıktı ve yolda akıntı geldi namaz vakti de geldi diyelim namaz kılmayı da çok istiyor ama kilo duna meni değdiği halde namaz abdesti alıp kılabilir mi

Okudunuz mu?  Gusül alırken hep yanlış almışım tekrar gusül almazsam başıma kötülük gelir mi?

Cevap: işedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı

Hoca
Gusülden sonra gelen akıntı guslü bozar mı?
Sorunun Detayı
Gusül Abdesti aldıktan sonra iç çamaşıra akıntı gelmesi yada hissedilmesi gusül abdestini bozarmı hükmü nedir ne yapılmalı.

Okudunuz mu?  Talak suresi ilk 4. ayetin iniş sebebi nedir?

….
İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur. Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar gusletmesi gerekmez.

Okudunuz mu?  Gusül alırken Allahın ismini anmak cazi mi günahmı?

banyodan sonra gelen akıntı

Bu kategoride yer alan Gusülden önce banyo yapsak Sonra gusül alsak sakınca var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.