Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

absinthe1991
aile diyorki bize yaptıklarını çocuklarından bulursun ve genelliklede zulüm yapan kişi çocuğundan buluyor buda Allah tarafından olan bir şey peki Allah daha doğmamış suçu günahı olmayan bir çocuğu neden böyle bir vebal ekliyor ailesine zulmetmesi için o çocuğun ne suçu var anlamadım ve esas ilginç olan taraf bu vebalin Allahtan olmasına rağmen o çocuğun ahirette azap çekmesi

Okudunuz mu?  Orucumun Bozulup Bozulmadığı Hakkında Şüphem Var !

Cevap: Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

berkehan
Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez. Yükü (günahı) ağır gelen kimse onu taşımak için (başkasını) çağırsa, bu çağırdığı akrabası da olsa, onun yükünden bir şey yüklenmez. Sen ancak görmeden Rablerinden korkanları ve namazı kılanları uyarabilirsin. Kim temizlenirse o, kendi menfaatine temizlenmiş olur. Dönüş Allah’adır.Fatır Suresi 18.Ayet

Yukarıdaki ayet i kerimeden hiç bir kimsenin bir başkasının günahından dolayı sorumlu tutulamayacağını,günahkar olmayacağını anlamaktayız.

Bir kişinin anne ve babasına yaptığı kötülükleri çocuğundan görmesi de çocuğun büyürken terbiyesini ailesinden almasına bağlıdır.Kişinin çocuğunun fiziki özellikleri nasıl anne babasına benzerse huyu ve karakteri de anne babasına benzeyebilir.O çocukta büyüdüğü zaman aynı kötülükleri babasının kendi anne babasına yaptığı gibi,kendi anne ve babasına yapabilecek karakterde yetişebilir manasındadır.

Onun için insan çocuğunu iyi yetiştirmeli,terbiyesini iyi vermeli ki hem vatanına ,milletine hemde anne ve babasına faydalı,hayırlı bir kul olsun.

Peygamber Efendimiz,
"Hiçbir kimse çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir bağışta bulunmuş olamaz"(Tirmizi Sünen) buyurmaktadır.


Cevap: Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

Gemlik
olur mu öyle şey Allah kimseye zülmetmez.
İmanın 6 ıncı şartı Hayır ve Şerrin Allahtan olduğuna inanmaktır.

Okudunuz mu?  Vatan Hainlerini Öldürmek ?

Mesala sen bir iş sahibi olsan mesela bakkal olsan yanına yeni bir elaman aldın.Onun güvenilip olup olmadığı anlamak için denersin.Mesala tezgaha üstüne para koyarsın ne yapıcağına bakarsın,siparişe yollarsın zamanında gidip gelmediğine dikkat edersin.
SEN PATRONSUN O İŞÇİ !!!!

Allah kuranı kerimde kullarını sıkıntılar ve hastalıklarla deneyeceğini açıkça söylüyor ve Umulur ki sabredersiniz kurtuluşa erersiniz buyuruyor.

Okudunuz mu?  Birine ilah gibi demek

İnsan doğuştan anneyi babayı seçme hakkı yoktur,Allah verir o onun imtanızıdr.Burda Aklı kullanmak idrak etmek gerekir.
Rabbim beni uyarıyor Kuran yollamış Peygamber yollamış.Doğru yolu göstermiş.Anne baba hakkı ödenmez onlara of bile denmez.Hadiste diyor ya Cennet annelerin ayakları altındadır.
Şimdi her şey açık ve net.Senin dediğin gibi yaptığı herkes çeker.
Burda bizim yapmamız gereken annemiz babamız ailemiz ve kendimiz için yaşamak değil.
ALLAH için yaşamak O’nun rızasını kazanmak için yaşamak gerekiyor ve böyle yaptığımız sürece zaten herşey kendiğinden yoluna giriyor.Böyle bir durumda Allah hiç kuluna azap eder mi ?Onun rızasını gözettikten sonra azap eder mi?

Bu kategoride yer alan Namazdan sonra burunda kurumuş kan bulmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.