Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Rimelliyken abdest alınır mı?

Rimelliyken abdest alınır mı?

Dunyam11
Selamün aleyküm
Rimelliyken abdest alınır mı. emin olmadığım için rimel sürmüyorum ama sürmeden de malesef rahat edemiyorum.


Cevap: Rimelliyken abdest alınır mı?

bezmiezel
Rimelliyken abdest olur bir şartla.

waterproff yani su geçirmeyen bir rimel kullanıyorsanız kesinlikle abdest olmaz, su geçiren bir rimel türü ise abdest olur.

Okudunuz mu?  İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

Cevap: Rimelliyken abdest alınır mı?

Fetva Meclisi
Makyaj sürüldükten sonra namaz kılınıp kılınmayacağı hususunda iki noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Birisi, makyajda kullanılan malzemede ve kozmetikte pis ve zararlı bir madde bulunmamalı, abdest alırken suyu altına geçirmelidir. Şayet içinde pis madde var ve altına suyu geçirmiyorsa, bu halde iken namaz kılınmaz, bir an önce giderilmelidir.
İkinci nokta ise, kadın makyaj yapıyorsa, bunu kocasından ve emin olduğu mahremlerinden (oğlu, babası ve kardeşi gibi) başkasına göstermemelidir. Yabancı erkeklere o şekilde görünmesi ve dışarı çıkması insanı günaha iter.
Oje ise, namazdan önce abdestle alakalıdır. Bilindiği üzere, abdestin sahih olabilmesi için suyun abdest azalarının dış kısmına temas etmesi gerekir. Eğer abdest azalarına sürülen madde suyun temasına engel oluyorsa abdest sahih olmaz. Oje tırnağa bütünüyle sürüldüğünden suyun alta geçmesine engel olmaktadır. Meselâ mumun abdeste engel olduğu fıkıh kitaplarımızda açıkça belirtilmektedir. Mumu gidermeden nasıl abdest olmazsa, ojeyi gidermeden de abdest olmuyor.
Mehmed Paksu
Aileye Özel Fetvalar


Yorum: Rimelliyken abdest alınır mı?

Kayıtsız Üye
Yani şu geçiren rimelle alınan abdest kabul olur diyorsunuz . Ben sadece bir göz kalemi ve rimel kullanıyorum alışkanlık banyodan çıkınca hemen surerim bide allerjim var surmedigim zaman göz çevresi kuruyo ve sürekli gözlerimi yaşıyorum buda gözlerime zarar veriyo anliycaginiz sürekli rimelliyim bu soyledikleriniz gerçekten rahatlattı beni düzenli bir şekilde namaz kılmayı çok istiyorum hep bu yüzden içimde bir pişmanlık var hata yapıyormuş gibi hissediyordum kendimi ama ozaman gözlerinizi ovalamadan suyu suratimiza carpmamiz yeterli mi peki

Okudunuz mu?  Yukarda Allah var demek?

arifselim
Buna senin dikkat etmen yani bilmen gerekir. Eğer çok yoğun ve kalın bir şekilde sürersen geçirmeyebilir. Normalde hafif bir rimel su geçirir ve abdeste de engel değildir. Unutma, namaz herşeyden daha önemlidir ve önce gelmelidir. Allah kabul eylesin.


rimelle abdest alınır mı, gözde rimel varken abdest alınır mı, rimel varken abdest alınır mı

Bu kategoride yer alan Haset eden kişinin munafık olması ile ilgili hadis ve ayet var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rimelliyken abdest alınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.