Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:34
missa1
Abone

Münafık kimdir? Münafığın alametleri nelerdir?

Münafık kimdir? Münafığın alametleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Münafık kimdir? Münafığın alametleri nelerdir?


Cevap: Münafık kimdir? Münafığın alametleri nelerdir?

Hoca
Sual: Münafık kime nedir? Münafıklığın alametleri nelerdir? Münafıklık alameti bulunan münafık mıdır?
CEVAP
Müslüman olmadığı halde, müslümanları aldatmak için müslüman görünen kimselere münafık denir. Münafıklığın bazı alametleri vardır. Bu alametlerin biri bir kimsede bulunsa, o kimseye münafık denmez, onda münafıklık alametleri var denir. Mesela yalan söylemek münafıklık alametidir. Bir kimse, yalan söylese münafık olmaz. Münafıkların işlediği bir işi işlemişolur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Münafığın üç alameti vardır: Yalan söyler, sözünde durmaz ve emanete hıyanet eder.) [Buhari]

Okudunuz mu?  Hayızlı kadın hafızlık çalışa bilirmi?

Birine mal, söz veya sır emanet edilse, o kimse de bu söz veya sırrı başkalarına söylese, yahut emanet edilen mala zarar verse, çalsa, yani hıyanet etse, bu işler münafıklık olur. (Berika)


Yalan soyledim?

Kayıtsız Üye
Yalan soyledim sonra münafıklık alameti olduğunu öğrendim ama çok pişmanım tövbe ettim şimdi korkuyorum imanım zayıfmı diye çok korkuyorum imanımı kaybetmekten

Okudunuz mu?  Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksen bin hizmetçisi yetmiş iki zevcesi vardır Bu hadisi açıklar mısınız?

münafık alametleri, münafıklık alametleri, münafıklığın alametleri

Bu kategoride yer alan Vesvese gelmezse imanda sorun mu vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Münafık kimdir? Münafığın alametleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.