Anasayfa
12 Ekim 2021, 2:24
sizden7
Abone

Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

Mantı
Arkadaşlar dua okurken Allahımı anarken ismini düşünürken yada bir yerde Allah ismini duyarken aklıma sövme türünde çok kötü düşünceler geliyor geçiyo çok mutsuzum üzülüyorum gunaha mı gırıyorum acaba ? Allahımı anmıyım mı ismini söylemiyim mi dua etmiyim mi bu küfür düşüncelerinden dolayı niye böyle şeyler düşünüyorum ben lutfe yardım edın 🙁 Dua etmezsem Allahımı düşünmezsem geçer mi bunlar ? Şu an bile Allahı dusunurken kufurlu sozler geçiyo içimden ben mı soyluyom bunları :((

Okudunuz mu?  İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

Cevap: Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

Gemlik
Sen söylemiyorsun şeytan sana vesvese veriyor eğer sen ona kulak verirsen daha vermeye devam edicektir.önemseme


Cevap: Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

Mantı
sağol güzel kardesım bazen düşünüyorum kı acaba dua etmesem mı dua etsem bıle kufur düşünüyorum en azından dua etmezsem gunaha gırmem gıbıme gelıyo cunku normal zamanda çok az olan boyle kufurlu wesweseler dua ederken Allahımı anarken cıkıyor

Okudunuz mu?  Sinirlenip Allah'a isyan eden müslüman

Cevap: Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

mertbjk63
O bazen bende de oluyor.Ben hemen besmele çekiyorum.


fanihayat
Selamün Aleyküm

Şeytan sana ne gibi vesveseler veriyor ?

Örneğin birinle konuşuyorsun ve bakıyorsun ki o kişi saçmalamaya başladı ne yaparsın onun sözünü dinlermisin ?
O kişinin saçmaldığını anladığın gibi canın da sıkılır değil mi ? İşte Şeytanın vesvesesinede böyle kulak vermemen ve hemen Allah’a sığınman lazım.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre ne kadar necis namaza engel dir?

Şayet sana şeytandan bir kışkırtma gelecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Fussilet Suresi, 36)

O iblis yırtınmakta çünkü Allah’ın rahmetinden ebediyyen kovulduğu gibi bütün insanları cehenneme sürüklemek için yemin etti.

Dedi ki: "Senin izzetin adına andolsun, ben, onların tümünü mutlaka azdırıp-kışkırtacağım." (Sad Suresi, 82)
"Ancak onlardan, muhlis olan kulların hariç." (Sad Suresi, 83)

Okudunuz mu?  Tecvid namazı nedir? tecvid nasıl kılınır?

Dedi ki: "Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onlar(ı insanları saptırmak) için mutlaka Senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım." (Araf Suresi, 16)

Sonra Kıyamet gününde Cehennem Ehline

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va’di va’detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. Ben sizi kurtaracak değilim, siz de beni kurtaracak değilsiniz. Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım. Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azap vardır." (İbrahim Suresi, 22)

Okudunuz mu?  Teravih namazı tesbihatı, müezzinlik nasıl yapılır

Allah’ın ayetlerinden gafil olanlardan olma !

Selametle


fanihayat
Selamün Aleyküm

Besmele Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla demektir. Eûzu’ yu eklersen ancak kovulmuş racim Şeytanın şerrinden Allah’a sığınmış olursun Kardeşim.

Selametle


Kayıtsız Üye
arkadaşım bende bu sorunu fazlasıyla yaşıyorum.bende düşünce bozukluğu hastalığı var yalnız küfürlü cümlelerle bir ilgisi varmı bilemedim?

Okudunuz mu?  Bilmediğim bir şeyden sorumlu tutulur muyum?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar aynı sorun bende de fazlasıyla mevcuttu ve buna kafayı çok takıyordum. Şimdi de devam ediyor bazen ama ben takmamaya başladım. Bunu psikiatr sayesinde başardım. Aslına bakarsanız buna Dini Obsesif Kompulsif Bozukluk deniyor ve ilaç tedavisi ile yenilebiliyor. Haa yine aklına gelmiyor değil. Allah’ı ve dinini düşününce aklına kötü sözler geliyor ama takmamaya başlıyorsun hapları kullandıkça. Yine de karar senin tabi.

Okudunuz mu?  Ahde vefa ile ilgili bir hadisin arapçasını arıyorum..

dua ederken vesvese, dua okurken vesvese, dua okurken akla gelen kötü

Bu kategoride yer alan Oruç tutarken kusmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.