Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:36
dinisorular
Yönetici

Derslerimde başarılıyım ancak bu başarımı deneme sınavlarında gösteremiyorum

Derslerimde başarılıyım ancak bu başarımı deneme sınavlarında gösteremiyorum

Kayıtsız Üye
Derslerimde başarılıyım ancak bu başarımı deneme sınavlarında gösteremiyorum bana yardım eder misiniz lütfen.


Cevap: Derslerimde başarılıyım ancak bu başarımı deneme sınavlarında gösteremiyorum

rana
Kardesim bazi insanlarda asiri heycan sinav anlarinda problem olabiliyor. Rabbim yardımcın olsun..
bu konuda uzmanlar var belki onlardan bir kaç fikir alabilirsin uygulaman gereken…


Cevap: Derslerimde başarılıyım ancak bu başarımı deneme sınavlarında gösteremiyorum

Desert Rose
Sınavda Başarılı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Sınavlarda başarıyı artırma yöntemleri

Çok çalışmadan sınav kazanmak mümkün mü? Hala çalışmalı mı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen dinlenmeli mi? Aileler stresli çocukları için neler yapmalı? Sınav stresinin, başarıyı engellememesi için önlem alınmalı mı? Sınava doğru nasıl beslenmeli? OKS ve ÖSS’ye sayılı günler kala öğrenciler ve velilerin merak ettiği tüm soruların yanıtları bu dosyada…

Okudunuz mu?  Uyuşturucu kullanan namaz kılabilir mi

Bu yıl; OKS (Orta Öğretim Kurumları Sınavı) 8 Haziran 2008’de, ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı) ise 15 Haziran’da gerçekleştirilecek. Psikiyatrist Sabri Yurdakul, sınavın çok çalışılarak kazanılamayacağını iddia etti ve sınav stresiyle başa çıkmanın ve başarıyı artırmanın başlıca yollarını anlattı…

KAZANMANIN FORMÜLÜ ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL!

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul ‘Çok Çalışarak Sınav Kazanılmaz’ adlı bir kitap yazdı. Kitabında, OKS ve ÖSS sınavına hazırlanan öğrencilere, başarılı olmaya yönelik ipuçları veren Dr. Yurdakul, bu konudaki sorularımızı yanıtladı:

Okudunuz mu?  Yurt dışında faizle ev satın almak

Sınavı kazanamama düşüncesi ile nasıl baş edilebilir?
Sınava hazırlanan gençlerin büyük çoğunluğu, zaman zaman imtihanı kazanamayacaklarını düşünüp moral bozukluğu yaşamakta ve bu moral bozukluğu nedeniyle ders çalışma verimleri düşmekte… Moral bozukluğu özellikle yorgun ya da uykusuz olunduğunda veya aşırı ders çalışıldığında ortaya çıkar. Sınavı kazanamama düşüncesi aklınıza geldiği zaman, sınavı kazandığınızı ve okuduğunuz dalda başarılı olduğunuzu hayal edin. Bu hayali, tüm benliğinizle yaşamaya çalışmalısınız.

SAAT 22.30’DA YATIN!
Sınavdan önceki akşam ve sınav sabahı neler yapmalıyız?
Sınavdan önceki akşam, çok hafif bir yemek yemek ve her zamanki saatte yatmak gerekir. Sabah erken kalkacağım diye erken yatan gençler, heyecandan uyuyamayacak ve sabaha kadar yatakta dönüp duracakları için sabahleyin uykusuz bir şekilde uyanacaklardır. Gece geç yatan gencin ise, sabah uykusuz kalkacağı için sınavda uykusu gelir. En ideal yatma saati 22.00-22.30’dur. Evden çıkmadan önce şekerli yiyeceklerden oluşan bir kahvaltı yapılması; sınav sırasında beynin daha kolay çalışması için şarttır. Sınav saatinden en az n5 dakika önce sınav yerinde bulunacak şekilde evden çıkmak gerekir. Sınava giderken ders çalışmak; aklınızı karıştırarak, kaygı yaşamanıza neden olur. Sınava sakin ve rahat gitmek; yapılacak en doğru davranıştır.

Okudunuz mu?  Vefat eden akrabalarımız veya tanıklarımız bizlere ziyarete gelirler mi?

SON İKİ GÜN GEZİN
Sınavdan kaç gün önce, ders çalışmak bırakılmalıdır?
Sınavdan iki gün önce ders çalışmayı bırakmak lazım. Birçok genç son güne kadar ders çalışmayı sürdürse de, bu çalışma verimli olmamakta ve günün telaşı ile her şey çorba olmaktadır. Sınavdan iki gün önce derslerin bırakılması; karıştırma telaşını ortadan kaldırır ve gençlerin akıllarında kalan bilgileri daha iyi kullanabilmelerine olanak sağlar. Sınavdan iki gün önce çalışmayı bırakan gençlerin açık havada bolca yürüyüş yapmaları, arkadaşlarıyla beraber vakitgeçirmeleri, sinema ve tiyatroya giderek sınav heyecanını atmaları; onlara yardımcı olacaktır.

Okudunuz mu?  Osmanlı tuğrası ile namaz kılınır mı

Sınav sırasında, zamanı iyi kullanamama kaygısından nasıl kurtulunur?
Sınavda zamanı iyi kullanamamaktan kaygılanmamak için yapılması gereken en akıllıca iş; gencin sene içinde zamana karşı kendi kendine birtakım sınavlar yapması ve belli sürede, belli sayıda soruyu cevaplandırmaya çalışmasıdır. Örneğin; geçmiş senelerin sorularını bulup, o sınavlar esnasında öngörülen süre içerisinde cevaplandırmaya çalışmak; zamanı iyi kullanıp kullanmadığınızı anlamanıza yardımcı olabilecek bir davranıştır. Genel olarak soru şekilleri birbirine çok benzediği için geçmiş senelerde sorulan soruları çözmek; hem size sınav şeklini gösterecek, hem de hangi konuları iyi öğrendiğinizi ve hangilerini iyi öğrenemediğinizi anlamanızı sağlamak açısından son derece yararlı olacaktır.

Okudunuz mu?  Çok büyük çıkmazdayım

ŞIKLARI KONTROL EDİN!
Sınavda cevapları kaydırmamak için ne yapılabilir?
Sınavda gençlerin en çok uğradıkları şanssızlıklardan biri; cevapları kaydırmaktır. Cevapları kaydırmanın nedeni; cevaplamadığınız soruların yerlerini boş bırakmak ama daha sonraki cevaplama işleminde bunu fark etmeyip, bir önceki sorunun cevap şıkkını işaretlemektir. Sınavda cevap kaydırmayı engellemenin en iyi yolu; her 10 cevapta bir bunukontrol etmektir. Daha sık aralıklarla kontrol etmek zaman kaybına yol açabileceği gibi, daha çok soru çözüp ondan sonra kontrol etmek de hata yaptığınız yeri bulmayı güçleştirir. Her şıkkı işaretlerken halen cevapladığınız sorunun numarasının doğru olup olmadığını kontrol etmek, hata riskini azaltacaktır.

Okudunuz mu?  Hemcinse duyulan ilgi yani escinsellik fıtri midir yaratılıştan mıdır

YARIM SAATTE BİR DİNLENİN
Sınavda iyi bir sonuç almak için nasıl bir taktik uygulanmalı?
Bilinçli olarak soruları okumak, telaşlanmadan bildiğiniz soruları yapmak, bilmediğiniz sorulara ise daha sonra geri dönüp uğraşmak gerekli. Bu şekilde davrandığınızda bilmediğiniz sorulara uzun zaman ayırarak, kolay yapabileceğiniz soruları kaçırmamış olursunuz. Sınav süresinin uzun olduğunu göz önüne alırsanız, her yarım saatte bir dakika gözlerinizi ve beyninizi dinlendirmeye çalışın. Bu amaçla bir dakika boyunca gözünüzü kapayarak beyninizi boşaltmaya çalışın. Buhareket sizi rahatlatır ve daha sonraki sorulara daha enerjik başlamanızı sağlar. Sınav süresini iyi kullanın. Tüm soruları erkenden bitirseniz de, geri kalan zamanınızda yaptıklarınızı kontrol edin. Cevapları bitirir bitirmez sınav salonunu terk etmek yanlıştır. Yapılması gereken bir diğer davranış; yapabiliyorsanız cevap şıklarını ikiye indirmek, bu cevapları kitapçık üzerinde işaretlemek ve geri dönüp hangisinin doğru olduğuna bir daha bakmaktır. Ayrıca, hiçbir soruya çok fazla zaman ayırmayın.

Okudunuz mu?  Gusülde buruna su çekmek

NASIL GİDECEĞİNİZİ BİLİN
Sınav yerini birkaç gün önceden gidip, görmek gerekli mi?
Sınav yerini birkaç gün önceden gidip görmenin faydası; son gün telaşa girmeden sınava gidebilmektir. Birkaç gün önceden sınav yerine ne ile gideceğinizi, eğer aileniz ile gidecekseniz hangi yolu takip edeceğinizi ve gideceğiniz semti çok iyi öğrenmeniz gerekli. Araba yerine dolmuş ya da otobüs ile gidecekseniz; o zaman hangi dolmuş ya da otobüse bineceğinizi ve hangi durakta ineceğinizi iyice bilmeniz lazım. Bunları yaptığınızda sınav günü; nasıl gideceğim yetişebilecek miyim ya da sınav yerini bulabilecek miyim diye sıkıntı duymaktan kurtulma fırsatını elde edersiniz.

Okudunuz mu?  Kişilik ile ilgili soru: Ruhsal sıkıntılar şeytan ve nefsten midir?

GÜRÜLTÜ OLABİLİR!
Sınavda etraftakiler gürültü yaparsa ve dikkat dağılırsa, neler yapmak gerekir?
Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız, yapmanız gereken ilk iş sınav görevlisi ile konuşup bu durumu ona bildirmek ve kendisinden önlem almasını istemektir. Bunu yaparken, sinirlerinizi bozmamaya ve konsantrasyonunuzu kaybetmemeye çalışın. Sınav görevlisine ilettiğiniz halde önlem alınmıyor ve aynı gürültü devam ediyorsa, o zaman kendinizi bu gürültüden soyutlamak için gayret göstermeli ve mümkün olduğu kadar dikkatinizi o gürültüye vermemeye çalışmalısınız.

Okudunuz mu?  Ezanı ilk kez rüyasında gören sahabi kimdir?

ZOR SORULARA TAKILMAYIN
Sınavda her soru için ne kadar süre ayrılmalı?
Her soru aynı zorlukta değildir. Bazı sorular herkesin, bazıları iyi çalışanların, bazıları ise çok iyi çalışanların cevaplayabileceği zorluktadır. Bu nedenle gençlerin, kolay cevaplayabildikleri sorulara daha az, zor sorulara daha çok zaman ayırmaları gerekir. Kolay sorulara uzun zaman ayırmak yanlış olduğu gibi; bir gencin hiç anlamadığı bir soruya da zaman ayırması yanlıştır.

Bu kategoride yer alan Bebek cenazesi hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Derslerimde başarılıyım ancak bu başarımı deneme sınavlarında gösteremiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.