Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:33
missa95
Abone

Müslümanın Ölüm Anı

Müslümanın Ölüm Anı

Kayıtsız Üye
Mü’mine verilen bu müjde ve meleklerin güzel görünüşü, kılıçların vuruşundan daha şiddetli olan ölüm acılarını unutturur ve onu sevince garkeder Bir hadis-i şerifte ölüm acıları, yünün içinden çekilen dikene teşbih edilerek, dikenin yünden bir şeyler kopardığı gibi, ölümün de mutlaka acılarının olacağına işaret edilmiştir 8 Şeddâd b Evs de (v 41/661) şöyle demiştir: "Ölüm mü’mine dünya ve âhiret musibetlerinin en korkuncudur Eğer ölülerden biri kalkıp da dünyadakilere ölümü haber verseydi, dünyadan faydalanamaz ve hiç bir şeyden lezzet alamazlardı

Okudunuz mu?  Kaderin açılması için hangi dualar daha etkilidir?

Mü’minin ölümü anında çektiği acı ve ızdıraplar günahlarına keffaret olmakla beraber, onun melekler tarafından müjdelenişi ve meleklerin onu Allah’a kavuşma sevincine garkederek rifk ile muamele edişleri; mü’minin de Rabbına kavuşma sevinci içinde oluşu sanki hiçbir şey duymamışcasına kendisine ölüm acılarını kolaylaştırır. Bu dünyada bile böyledir. İnsan, çok büyük zorluklara katlanarak yaptığı bir işin karşılığını alınca, çektiği sıkıntıları hemen unutur, hiç çekmemiş gibi olur.

Okudunuz mu?  Kısrak sütü içmek caiz mi ?

Salih mümin, ruhunu teslim edeceği vakit, rahmet meleklerini ve Resulullah efendimizi görüp, can verme acısını duymaz. Bunlarda şaşılacak bir şey yoktur. Nitekim Yusuf aleyhisselamın güzelliği karşısında Mısır kadınları hayran olup, kendilerini öyle unutmuşlardı ki, ellerini kestiklerinden haberleri bile olmamıştı.

3 farklı görüş okudum, birincisinde müslümanın bu acıyı çekeceği daha sonra melekler tarafından müjdelenmesi ve rahman meleklerini görmesi ile bu acıyı unutacağını söylüyor, ikinci görüşte yine acı duyacagı fakat hafifleteceği, üçüncü görüşte hiçbirşey duymayacağını söylüyor. Bu 3 yorum arasında bir fark varmıdır sizce?

Okudunuz mu?  İbadet bize neler kazandırır?

Diğer sorum ölüm acısının günahlara kefarat olacağı söyleniyor, yani ölüm acısı duymadan ölenle tertemiz günahsız bir şekilde ölen kullar öylemi?

Son sorum bir kul eğer manevi derecesini yüksek dilerse Allahdan ve yaptıgı ibadetler buna yeterli değilse buna kefaretmiş, burdan yola çıkarak bir kulun yaptıgı ibadet kadarına razı olması günah olur mu? yada dilemesi , her kulun cennettte bir derecesi oldugu soyleniyor eğer yaptıkları ibadetler o dereceye yetmesse ölümleri zor oluyormus bu nu tam olarak açıklarmısınız? zaten kul yaptıgı kadar dereceyi almayacak mı? önceden belirlenmesi onun içindeki takvaya göremi?

Okudunuz mu?  Saç dökülmesine karşı okunacak dualar

Cevap: Müslümanın Ölüm Anı

Desert Rose
Konu çok uzun olduğu için link vermek zorunda kaldım
Bu konuda İmam Gazali’nin Ölüm ve ötesi kitabından
yaralanabilirsiniz

tıkla>>>

islamiforum.info/Kitaplik/Kulliyatlar/Imam-Gazali/olumveotesi.htm#ÖLÜMÜN_ŞİDDETİNİN_BEYANI_ÖLÜMÜN ATEŞİNİN BEYANI

islamiforum.info/Kitaplik/Kulliyatlar/Imam-Gazali/olumveotesi.htm#DÜNYAYI_TERKETMEKDÜNYAYI TERKETMEK

islamiforum.info/Kitaplik/Kulliyatlar/Imam-Gazali/olumveotesi.htm#CENAZE_VE_KABİRCENAZE VE KABİR


müslümanın ölüm anı

Bu kategoride yer alan Kaş almak, iki kaşın ortasını almak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanın Ölüm Anı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.