Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:05
Sozler
Yönetici

Kadere iman ile ilgili Alimlerin sözleri

Kadere iman ile ilgili Alimlerin sözleri

Kayıtsız Üye
Kadere iman hakkında Alimlerin söylemiş olduğu anlamlı ve güzel sözleri yazar mısınız ?


Cevap: Kadere iman ile ilgili Alimlerin sözleri

Galus
Kadere iman ile ilgili sahabe sözleri
Cibril hadisinde de KADER den söz edilmektedir:

Yahya İbnu Ya’mer haber veriyor: "Basra’da kader üzerine (kaderinolmadığına dair (Hattabî, ilgili hadisin şerhi) ilk söz eden kimse Ma’bedel-Cühenî idi. Ben ve Humeyd İbnu Abdirrahmân el-Himyerî, hac veya umre vesîlesiyleberaberce yola çıktık. Aramızda konuşarak, Ashab’tan biriyle karşılaşmayıtemenni ettik. Maksadımız, ondan kader hakkında şu heriflerin ettikleri laflarhususunda soru sormaktı. Cenâb-ı Hakk, bizzat Mescid-i Nebevî’nin içindeAbdullah İbnu Ömer (radıyAllahu anh)’la karşılaşmayı nasib etti. Birimiz sağ,öbürümüz sol tarafından olmak üzere ikimiz de Abdullah (radıyAllahu anh)’asokuldu. Arkadaşımın sözü bana bıraktığını tahmîn ederek, konuşmaya başladım:

Okudunuz mu?  Dostluk ile İlgili Güzel Sözler

"Ey Ebu Abdirrahmân, bizim taraflarda bazı kimseler zuhur etti. BunlarKur’ân-ı Kerîm’i okuyorlar. Ve çok ince meseleler bulup çıkarmayaçalışıyorlar." Onların durumlarını beyan sadedinde şunu da ilâve ettim:"Bunlar, "kader yoktur, her şey hâdistir ve Allah önceden bunlarıbilmez" iddiasındalar." Abdullah (radıyAllahu anh):

"Onlarla tekrar karşılaşırsan,haber ver ki ben onlardan uzağım, onlar da benden uzak olsunlar." Abdullahİbnu Ömer sözünü yeminle de te’kîd ederek şöyle tamamladı: "Allah’a kasem olsun, onlardan birinin Uhuddağı kadar altını olsa ve hepsini de hayır yolunda harcasa kadere inanmadıkça,Allah onun hayrını kabul etmez."
Sonra Abdullah dedi ki: Babam Ömer İbnu’l-Hattâb (radıyAllahu anh) bana şunuanlattı, diyerek Cibrîl hadisi diye bilinen rivayeti aktarmıştır. Bu hadistegeçtiğine göre Cebrâil (a.s.) Peygamberimiz (asv)’e:

Okudunuz mu?  Temizlik hakkında atasözü ve deyimler

– "İman nedir?"diye sormuş, o da:
– "Allah’a, meleklerine, kitaplarına,peygamberlerine, âhiret gününe, hayır ve şerriyle kadere inanmandır." cevabını vermiştir.(bk.Müslim, "Îmân", 1; Ebû Dâvûd, "Sünnet", 15; İbn Mâce,"Mukaddime", 9).


iman ile ilgili sözler, kadere iman sözleri, kadere iman sözler

Bu kategoride yer alan Hz.Muhammed (s.a.v) in sağlık ile ilgili sözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadere iman ile ilgili Alimlerin sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.