Anasayfa
29 Mayıs 2021, 3:56
Mezhepler
Yönetici

Mezhepsizler ve vehhabilerin oyunu (Cübbeli Ahmet Hoca)

Mezhepsizler ve vehhabilerin oyunu (Cübbeli Ahmet Hoca)

@mir
Yüzyıllardır İslam ümmetinin tevhid inancını bozmaya salıverilmiş mutasavvıf misyonerlerin şerrinden gafil ve halen bîhaber olan aydınlarımızın gündeminde hrıstiyan misyonerliği var

Halbuki ondan daha tehlikeli olan kalenin içinde girmeyi başarmış –gerçi yıllardır hrıstiyan gizli misyonerleri de kalenin içinde ama- mutasavvıf misyonerlik faaliyetleri ümmeti haçlının kucağına itmektedir.

Ey! Ümmet-i Muhammed size muhabbetim ve merhametim mühim gerçekleri ayan beyan şimşek gibi parlatmayı gerektiriyor. Zira merhametlilerin en merhametlisi Rabbimizin gazabını hak edip dillerinden asılacak bilginlerimizin akıbetinden Allah’a sığınırım.

Birkaç sual ile konunun merkezine yaklaşmak istiyorum.
Yıllarca bir cemaatin liderliğini yapmış bir adam şimdi kalkmış ben hrıstiyan papazları çok seviyorum, onlar da beni seviyor, onlarla aramızda uzun boylu bir farklılık yok, onlar da cennete girecek biz de, gelin anlaşıp el sıkışıp dost olalım, dinler arası dialog kuralım demeye başladı.

Buna benzer ermişlikler kafayı sıyırmak veya iç yüzünü açığa çıkarmak da denilebilir, tasavvuf sapkınlarında pek sık görülür. Ene’l Hak diyeni mi ararsın, ben Allah’ım iyi bilin de bana tapın diyeni mi ararsın, etrafında tavaf ettireni mi ararsın, neler neler…

Sizce “İsa Allah’ın oğludur” diyen bir hrıstiyan mı yoksa “ben Allahım” diyen bir tasavvufçu mu daha büyük bir laf etmiştir?
Sizce bir peygamberi Allah’a eş koşan mı yoksa kendisini Allah’a eş koşan mı daha fazla şirk işlemiştir?

Sizce “Allah yeryüzüne indi peygamberiyle güreşti de peygamber onu yendi” diyen bir Yahudi mi Allah’ın sıfatlarını inkarda öndedir yoksa “Allah bana bir kadın olarak gelir de oynaşırız” diyen bir tasavvufçu mu inkarda öndedir?

Sizce “ben hiç kimsenin önünde secde etmem” diyen kafir mi küfründe ileridir yoksa “bazen ben Allah’a ibadet ederim, bazen Allah bana ibadet eder” diyen bir tasavvufçu mu daha ileridir?

İşte bu adamlar yüzyıllardır peter pavlus adındaki bir yahudinn hrıstiyan oldum diyerek hrıstiyanların dinlerini bozduğu ve İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu şirkini onların dinlerine bulaştırdığı gibi icad ettikleri tasavvuf şirkiyle İslam ümmetinin dinini bozmuş, onları binlerce parçaya ayırmış, sırat-ı müstakıymin sağına, soluna oturup insanlara bu tarafa gel diyen şeytanlar gibi bir çok yollara tarikatlara ayırmış, yoldan çıkarmışlardır.

Bu fasid davaları için yetiştirdikleri adamlarını halife olarak vekil olarak birçok şehirlere ve hatta memleketlere göndermişler, misyonerlik yaptırarak insanları İslam inancında şüpheye düşürmüşler, bir çoğunu da saptırmışlardır.
Halen onların misyonerlik faaliyetleri devam etmektedir. Ya kapı komşunuz, ya camide yanınızda namaz kılan adam mutasavvıf misyonerdir, fırsatını bulduğu anda size bir şeyhin üstün vasıflarından, Süpermenliklerinden ve ilahlığından bahsedecek ve elinizi ona kaptırırsanız, daha nice ilahlarla tanışacak fakat hiçbirini inkar edemeyeceğiniz kadar onlardan korkutulacaksınız.

Kaynak: Ariflerin Menkıbleri II.cild – Ahmet Eflaki, M.E.B. Şark İslam Klasikleri, İstanbul 1989

Sultan Veled, Mevlana, Şems ve Kimya Hatun şirki (Sayfa 56-57)

(39) Yine Sultan Veled’den nakledilmiş tir ki: Bir gün ileri gelen sofiler babam Hudavendigâr’dan: “Abu Yezid (Tanrı rahmet etsin), Ben Tan-rı’mı daha sakalı bitmemiş bir genç şeklinde gördüm, buyuruyor. Bu nasıl olur?” diye sordular. Babam: “Bunda iki hüküm vardır: ya Bayezit Tanrı’yi sakalı bitmemiş genç şeklinde görmüş, yahut Bayezid’in meylinden ötürü Tanrı onun gözüne bir genç çocuk suretinde gözükmüştür “dedi.

Yine buyurdular ki: Mevlânâ Şems-i Tebrizî’nin Kimya adında bir karısı vardı. Bir gün Şems hazretlerine kızıp Meram bağları tarafına gitti. Mevlânâ hazretleri medresenin kadınlarına işaretle: “Haydi gidin Kimya Hatuna buraya getirin; Mevlana, Şemseddin’in gönlü ona çok bağlıdır” buyurdu. Bunun üzerine kadınlardan bir grup onu aramaya hazırlandıkları sırada Mevlânâ, Şems’in yanına girdi. Şems, şahane bir çadırda oturmuş, Kimya Hatunla konuşup oynaşıyor ve Kimya Hatun da giydiği elbiselerle orada oturuyordu..Mevlânâ bunu görünce hayrette kaldı. Onu aramağa hazırlanan dostların karılan da henüz gitmemişlerdi. Mevlânâ dışarı çıktı. Bu karı kocanın oynaşmalarına mâni olmamak için medresede aşağı yukarı dolaştı. Sonra Şems “içeri gel” diye bağırdı. Mevlânâ içeri girdiği vakit, Şems’ten başkasını görmedi. Bunun sırrını sordu ve: “Kimya nereye gitti” dedi. Mevlânâ Şems: “Yüce Tanrı beni o kadar sever ki istediğim şekilde yanıma gelir. Şu anda da Kimya şeklinde geldi” buyurdu, işte Bayezid’in hali de böyle idi. Tanrı ona daha sakalı bitmemiş bir genç şeklinde göründü.


Cevap: Mezhepsizler ve vehhabilerin oyunu (Cübbeli Ahmet Hoca)

ömerhattab
Şeyh İbn-i Teymiyye, Peygamberimiz SALLAHu aleyhi vesellem’in hayatında yâda vefat etmiş, yanımızda yada gıyabında olması arasında bir fark olduğunu belirtmeksizin onunla tevessül etmenin caiz olduğunu söyler Bu görüşlerini de Ahmed Bin Hanbel’e ve İz bin Abdusselamın Fetava’l Kübra adlı eserinde söylediklerine dayandırırİbn-i teymiyye şunları söyler : ”Peygamberimizle tevessül etmenin caiz olduğu,tirmizinin rivayet edip SAHİH kabul ettiği hadisten de anlaşılmaktadır ALLAH Resulü bir adama şöyle bir dua öğretmiştir: ALLAHım! Rahmet Peygamberi Muhammedi sana vesile kılıyor ve senden istiyorum Ya Muhammed! Ben ihtiyacımı gidersin diye seni Rabbime vesile ediyorum ALLAHım onu bana Şefaatçi kıl” (Mefahim)

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre abdest nasıl alınır?

islamyolu

İbni Teymiyye , İbni Kayyim bunlara göre çok çok insaflılar. Bazı sözlerini okuyorum mükemmel ötesi onların. Hele İbni kayyim diyor Ebubekirin ruhu koskoca orduyu bozguna uğratır. ibni teymiyye bir Fatiha süresi tefsiri var ne güzel tefsir ediyor. ama bilmiyorum bu yeni türeyenlerin kaynağı nedir. ne ona uyuyor ne başkasına. onlar başlı başına kendi halinde çatma müçtehidler 🙂

Okudunuz mu?  Şia Mezhebi Ve Kolları

vehhabilik nedir cübbeli ahmet hoca, cübbeli ahmet hoca vehhabilik, vehhabilik cübbeli

Bu kategoride yer alan Kerbela olayında Ehli sünnet in bakışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezhepsizler ve vehhabilerin oyunu (Cübbeli Ahmet Hoca) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.