Anasayfa
28 Ocak 2024, 1:36
missa7
Abone

Hayırlı bir iş ve hayırlı bir yer (şehir) için dua

Hayırlı bir iş ve hayırlı bir yer (şehir) için dua

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. SORU:Bir hastanede çalışmaktayım. Yaşadığım sıkıntılardan dolayı iş yerimi değiştirmek istiyorum. Bana hergün okuyacağım ve yapacağım duayı öğretirmisiniz. En güzel bir şekilde Rabbimden isteyeyim. Yaşadığımız şehirden göçmek istiyoruz ailemle onun içinde bir dua istiyorum. Hakkımızda ve hakkınızda Rabbim en güzelini yazsın. İş yerimdeki sıkıntımda aslında haksızlık karşısında ben çok etkileniyorum,elim,vücudum titriyor bunu yenemiyorum.2008 Eylül ayında işe başladım. Ailem 2014 yılına kadar bekle 4C li olacaksınız diyor.Valiliğe gidip dilekçe yazdırdım o duruma kadar geldim.Görev yerim sürekli değiştiriliyor ben stresteyim.Yıllık iznine ayrılan 2saatliğine izin alan, evlenen,nişanlanan,çarşıya elbise bakmaya gidecem diyen varda var hepsinin birimleri farklı yerler aklım yüz işleme kayıyor.Lütfen sizden ricam tıpkı yağmur yağmadığı zaman dua ve namaz ile rabbimizden istiyorsak şu andaki durumum içinde tıpkı yağmurun reçetesi gibi her sıkıntıya farklı bir dua var deniliyor.Yeni işyeri açan şu duayı okusun gibi.Ruhsal yöndende çöktüm hayattan güzelini istemeyi bırakın kendimi çok çaresiz hissediyorum.Çünkü gidip çalıştığım hastanedeki müdür yardımcısına gidip durumumu anlattım dengem bozuldı dedim.Senin bunu bizden istemeye hakkın yok denildi.İstediğim tek şey benim gibi aynı gömleği giyen 22 kız ben 23 diğerleri gibi sabit bir yerde kalmak istedim.Ama bu dünyada kimin gücü kime yeterse olmuş.Adım Bahar ve sessiz,sakin hiçkimseye zararı olmayan bir kişiyim.Rabbimin beni imtihanı tabiki.Ama görünen bir haksızlık karşısında herkesin üzerime gelmesi beni daralttı.Kimi zavallı bunuda heryere veriyorlar diyor.Kimisi duydum şikayetçiymişsin seni joker olarak kullanmalarından.Kim isterki sürekli bir ordan oraya savrulmayı herkes haklısın dedi,kiimi eleştirdi ne yapacağımı şaşırdım. Ve ben namaz kılıyorum kuran-ı kerim okuyorum.virdim yasin.ama son zamanlarda okumayı terkettim virdimi hergün okurdum.Allah rızası için bana bir yol gösterin.Ailemin borçları olmasaydı çıkmıştım belkide.İstifa etmiştim.Tesettürlü değilim kapanmayı çok istiyorum.Kapanıp adıyaman menzile gitmeyi istiyorum orda nefsimi terbiye etmek istiyorum.İş yerimde çalışırken bile Gavs-ı Sani Hz. için,ailem için çalışıyorum diye düşünmek beni rahat etmeme bir nebze katkı sağlıyor.Tabi öyle bir zamandayızki çalışıp kazanmadan ihtiyacını hiçbir şekilde göremezsin.Ailen içinde çalışmak zorundayım.Bu yazımı okuyan kişinin umarım canını sıkamaışımdır.ALLAH RAZI OLSUN.

Okudunuz mu?  Bir işimizin olması için okunacak dua

Cevap: Hayırlı bir iş ve hayırlı bir yer (şehir) için dua

rana
Öncelikle sunu belirtmeliyim ki kardesim sevdiklerin için yapabilecegin herseyi öncelikle ALLAH için yapilmali.
Allah ile yakin olmak isteyen, illa menzile gitmek zorunda degil. Nefsini terbiye etmek için Allah dostlariyla bir araya gelmen onlarla arkadaşlik etmen, Allah ile mesgul olman, oruc tutmanda fayda verecektir.
Herkes cesit cesit imtihanlardan geciyor, buda senin imtihanalarindan biri olmus. Kendini yipratma fazla hersey olacagina variyor.
Allah sabredene muhakkak mukafatini verecektir.
Rabbimine samimi, temiz bir agaz ile dua etmen yeterlidir.
Sana tavsiyem ilk önce Rabbimizin FARZ kildiklarini yerine getirmen, yani tesettürüne, namazına ve Rabbimizin diyer farz kildiklari ibadetlere dikat etmen.
Is yerini degistirmen senin ruh sagligin için bu durumda daha hayirli olacagina inaniyorum.

Okudunuz mu?  Kuran ve yanında türkçe meali

Rabbim seninle olsun..

Dua ile..


Cevap: Hayırlı bir iş ve hayırlı bir yer (şehir) için dua

@mir
bir hastahanede farklı farklı bölümlerde çalışıyorsun
farklı farklı hastalar ve hastalıklar müşahade ediyorsun
ama "sağlıkıyım Elhamdulillah" demek yerine
"başkalarına verilen hak bana neden verilmiyor?" diyorsun

Okudunuz mu?  Ahirette Şefaat etme hakkı kime ya da kimlere (verilmiştir) ya da verilecektir ?

sen sana verilen işi gereğince yap
eninde sonunda fark edilirsin
daha iyi bir hastahanede iş bulabilirsin

bir de mümkünse bir sendikaya üye olmanı ve hakkını o yolla aramanı da tavsiye edebilirim

şeytan yuvalarından da uzak dur


Yorum: Hayırlı bir iş ve hayırlı bir yer (şehir) için dua

Kayıtsız Üye
İşine şükretmelisin. Her isyerinde var bu anlattiklarin. Ben de mecburen cagri merkezinde calisiyorum, senin kadar sikayet etmiyorum. Hayirlisini ver Allahım demelisin.

Okudunuz mu?  Meni dokunmadan gelirmi?

şehir değiştirmek için dua, mekan değiştirme duası, iş değiştirmek için dua

Bu kategoride yer alan Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayırlı bir iş ve hayırlı bir yer (şehir) için dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.