Anasayfa
9 Ekim 2022, 23:49
missa06
Abone

Evliyken başka bir nikah kıyılır mı

Evliyken başka bir nikah kıyılır mı

Kayıtsız Üye
ikinci bir nikahı hoca kıyar mı bu günah mı değil mi ne şekilde olur İkinci eş konusunda dinimizin hükmü nedir bilgi verir misiniz ?


arifselim
Evli bir kadının ikinci bir erkekle nikah kıyması hiç bir şekilde caiz olmaz. Erkek ise bazı şartlar durumunda ikinci evliliği yapmasına izin verilmiştir. İkinci evliliğe izin verilmiş olsa bile erkeğin sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmesi çok zordur bu ifade kuranı kerimde de bildirilmiştir. Bundan dolayı bir eşin daha hayırlı olduğu bildirilmiştir.


Cevap: evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

Kayıtsız Üye
Merhaba.. Benim de bir sorum olacak.. Benim babam evli oldugu halde annemden habersiz baska bir kadina imam nikahi kiymis.. Bu gecerlimi? Ve o kadini annemle ayni evde yasatmak istiyor.. Bu ne kadar dogru?? Bizler çok karsiyiz ama annem Allah’a havale ediyor ve ister istemez herseyi kubul ediyor.. Annem karsi cikamiyor gunah islerim diye.. Ama sizce hiç bir şey yapmamasi ve babamin gunahina ortak olmasi da gunah degilmi?


arifselim
Merhaba. Babanın kıydığı bu dini nikah eğer nikah şartları yerinde ise nikah geçerlidir. Ama aynı evde olmasına annen razı olmak zorunda değildir. Babanın adil olması gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim şuan biriyle hem resmi hem dini nikahım var ama eşim önceki eşiyle çocukları ile daha iyi görüşmek için dini nikah yaptı bu ne kadar doğru sizden fikir almak istiyorum


arifselim
Merhaba. Eğer nikah için gerekli şartlar yerine getirilmişse bu dini nikah geçerlidir. Ama çocuklarını daha rahat görebilmek için bu bir sebep değildir ancak dinen nikahlı hanımı olur.


Darusselam
Çift nikah

SORU: Hali hazırda bir bayanla resmi ve dini nikahla evli iken başka bir kadınla sadece imam nikahı yapıp, zina yapmıyorum diye de kendi kendini rahatlatan davranışlarda bulunmak caiz midir? Yapılan bu nikahın geçerliliği var mıdır?

CEVAP:
Biz kullar olarak, işlerimizin dış görünüşüne bakarız; dinimizin bize emrettiği kurallara uyuyorsa onu doğru görürüz. Uymayanı da yok sayarız. Bir erkekle bir kadın nikâhlandıklarında beraber bulunmalarında hiç bir sakınca olmaz. Ancak bu nikâh, şahitlerin huzurunda şartları yerine getirilen bir nikâh olmalıdır. Kulun kalbindeki arızalar, onunla Rabbi arasında kalır. Bir kadınla nikâhlanırken de sözünü ettiğiniz ortamın bulunması veya bulunmaması sonucu değiştirmez. Yeter ki, şartlarına uygun olsun. Allah’a emanet olun.

Nureddin Yıldız


barije
SORU:Benim bir evliliğim var hem resmi hem de dini nikahım. Saygı çerçevesinde devam eden bir evlilik yani ama uzun zamandır bir bayana sevdalandım ve onu çok seviyorum. Ona dini nikah kıymak istiyorum. Ne gibi getirisi götürüsü olur? Ayrıca dini nikahta ailesinin haberi olması gerekiyormuş. Buradaki aileden kastımız nedir anne ve baba mı sadece?

CEVAP:
Şu nikâhı ‘dini nikâh’ olarak adlandırmamalıyız. Nikâhın dinsizi mi olur? Allah’ın verdiği bir ruhsat için kuldan izin almak gerekmez. Nikâh da gizli olmaz. Bu girişten sonra size şunu hatırlatmam gerekir: Uygun şartlarda süren bir evliliğiniz varken ikinci bir nikâh yapmanız, susadıkça tuzlu içmeye benzer. Bile bile kendinizi riske atıyorsunuz. Bence yanlış bir iş yapmaktasınız. Sevdiğinizi belirttiğiniz hanım yerine kendi hanımınızı daha iyi değerlendirin. Onunla muhabbetinizi artırın. Tuzlu su yerine arıtılmış su içmeye çalışın. Bu mantıkla devam ederseniz sonunda şeytan eşinizle aranıza fitneler sokarak sizi ikinci kadına doğru itecektir. Dertsiz başınızı derde sokacaksınız. Eşinizle daha fazla beraber olun, onu da sizin ilginizi çekmeye teşvik edin. Ama sakın gizlenmiş bir nikâha yeltenmeyin. Nikâhlayacağınız bayanın babasının izninin şart olduğunu unutmayın.
Allah Teala, takva üzere olmaya hepimizi muvaffak kılsın.

Nureddin Yıldız


Kayıtsız Üye
Birlikte olduğum adam evli iki nikahi da var ve arada iki çocuk olduğu için boşanmaların yanlış olur ama biz imam nikahi kiymak istiyoruz yanlız ilk eşinin bilmesi ve bunu kabul etmesi mi gerekiyor eğer ilk eşi bilmez ise nikah sayılır mi kabul olur mu yani lütfen bana bir bilgi verin zor durumdayım.

Okudunuz mu?  Çalışkan öğrenci nasıl olur?

@hmet
evliyken bir başka kadına imam nikahi kiymak geçerli midir?

Hadislerde gizli nikahın geçersiz olduğu bildirilmiştir. Bu gibi gizli işlerden hep kadınlar zarar görür tavsiye etmiyoruz.
Ve evlenecekseniz mutlaka aileye bildirin ki sui zan oluşmasın.


Kayıtsız Üye
Esim benim uzerime kuma almis haberim 1 sene sonra duydum hergun aliyom neden yapdindiye bosanmak istiyom 2 cocum var kadin benden 10 yas buyuk hep onla kaliyor ne yapmalIYIM


Şema
evliyken başkasıyla imam nikahı kıyılır mı
< Esim benim uzerime kuma almis >
Eşiniz haram bir iş yapmasa da sizle ilgilenmemesi adaletsizliktir.
Bir de bu işi gizli yapması da kabahattır.
Allah yardımcınız olsun


Kayıtsız Üye
Merhaba eşimle imam nikahımız yok yani eşimin dini inançı fazla yok onun için bn ondan habersız imam nikahı yaptırabilirmiyim eşimle ikimize


mum
< bn ondan habersız imam nikahı yaptırabilirmiyim eşimle ikimize >
Eşiniz inaçsız ise zaten kendi dini nikah yaptırsa bile geçersizdir.
Şayet iman ediyor ama ameli zayıf ise, yine o olmadan nikah kıyamazsınız.

Misafir cevabı:
Dini nikah farz sizin nikahsiz gecen her saniyeniz zina esin musluman ise nikah kiyilir eğer baska bir dinde ise ikna edip musluman etmen gerekir nikah sahitler ile beraber olmali onun ve senin


Kayıtsız Üye
Sadece kağıt üzerinde evliliğim var. Boşanmadan sevdiğim adamla imam nikahı ki ya bilir miyim kabul our mu


Şema
< Boşanmadan sevdiğim adamla imam nikahı ki ya bilir miyim >
Boşama gerçekleşmeden nikah kıyamazsınız. Önce boşanın sonra iddet bekleyin sonra nikah kıyabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Sevdiğim bir adam var evli birbirimizi çok seviyoruz ve imam nikahı kıymak istiyoruz eşinin haberi var haklı olarak kabul etmiyo. Bu durumda onun imam nikahını sonlandırıp benimle nikah kıydıktan sonra tekrar ona nikah kıyabilir mi?? Ne yapmamız gerekiyo?


arifselim
Evli bir insanın yuvasını bozacak şeyleri yapmak haramdır bu yaptığın doğru değildir. Kendini bir an o kadının yerine koy ve düşün. Nikah oyun değildir boşa sonra tekrar nikah yap bunlar tehlikeli ve sorumluluk gerektiren konulardır.

Okudunuz mu?  Güzel koku Hakkında hadis

Kayıtsız Üye
Ben beyim benimlen imam nikah warken baska kadina gito we bir gün sonra beni telefonda imam nikahtan bosadi ben cevap verim.kabul etmiyörum sana helal etmiyörum kendisi dedi etme ve o kadinlen beraber 2ay dir o kadinlen beraber ve resmi nikah edebilir mi o kadinlen ve ben 7 ay dir beyimden ayri yim ve 2ay önce beyim baska kadina gitikten sonra beni imam nikahtan telefonda bosadi bu zina mi


arifselim
Telefonla yapılan boşama geçerlidir. Resmi açıdan nikahı sizi boşamadan yapamaz ama dini nikahı bitirebilir bu telefonla da olur.


Kayıtsız Üye
Ben evli bayanim ama ilk sevdiğim insanı unutamadim ve ona kaçtım eşim bir ortamda 3 defa boşul dedi ben şimdi beraber olduğum kişi ile dini nikah kiyabilir miyim


arifselim
Evli iken yani dini nikahın var iken başka bir insana gitmek büyük bir vebaldir. Ancak eşin seni boşamışsa o zaman iddet süresini bekledikten sonra dini nikah kıyabilirsin. Sana 3 defa boş ol demesi ile nikahın bitmiştir.


Kayıtsız Üye
Ben evliyim,sevdiğim adamda evli,imam nikahi kiydirabilirmiyiz,birbirimizi çok seviyoruz


arifselim
Evlisin ve başka adam seviyorsun bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Boşan sonra git dilediğini yap. Allah’tan kork böyle bir nikah geçersizdir.


Kayıtsız Üye
Merhaba biz 3 kardeşiz annemle babamın 20 yıldır çok güzel bir evlilikleri vardı hep huzur içinde büyüdük fakat babam başka şehirde çalışıyordu ve 2 yıl önce bir çocuğu olmuş o şehirde bize cemaatten öğrencilerle kaldığını söylüyordu eve gittiğinde telefonu kapatıp ibadet yapıcam diyordu annemde her şeyine inanıyordu çünkü çok güveniyordu. Şimdiyse orada aslında o kadınla yaşadığını ona dini nikah kıydığını ve bizleri haftada bir görmeye gelirken her gününü o çocukla geçirdiğini öğrendik. Babamsa kadınla nikahı olduğu için kendini asla suçlu görmüyor fakat bizler yıkıldık ailemiz yıkıldı. Bu caiz midir onun yaptığı günah mıdır?


arifselim
Merhaba kardeşim. Bunu bir nikah ile yapmış olsa bile yaptığı asla doğru değildir. Herşeye bir fetva aramaya gerek yoktur. Ancak artık olan olmuş ve geri dönüşü de yok gibidir. Bunun için artık orta yolu bulmaya çalışın, dengeli olmasını tavsiye edin ve annenizi asla yalnız bırakmayın. Allah yardımcınız olsun.


Kayıtsız Üye
Nişanlandığım zmn babam dini nikah olmasını istedi dini nikah kıyıldı daha sonra arada anlaşmazlık çıktı ve ayrıldık ama dini nikahı unuttuk bir kaç yıl sonra başka biriyle resmi nikah ardından dini nikahımız kıyıldı evlendik ilk dini nikahı boşamadan oldu ben ne yapacağımı bilmiyorum yani asıl resmi nikahlı eşimin dini nikahı olmuş oldumu yoksa hala eski nişanlım la olan dini nikahı mı var yardımcı olun lütfen çocuklarım oldu kaç sene geçti aradan kimse ön ayak olup söylemedi


arifselim
Dini nikahın nasıl bitirileceği bellidir. Eğer eski nişanlın seni boşayacak bir söz söylememişse dini nikahınız devam etmiştir. O kişi ile nikah devam ederken bir diğer nikah geçersiz olur. Eski nişanlının seni dinen boşaması ve iddet süren de geçtikten sonra yeniden şimdiki eşinle dini nikah kıymanız gerekir. Ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için en doğrusu bir müftülüğe giderek durumunuzu anlatınız.

Okudunuz mu?  Temizliğin faydaları

Kayıtsız Üye
Hayirli gunler ben eski esimden bosandigim 3 yil oldu biriyle tabistik oda bekardi çok sevdik birbirimizi fakat ben evlenip ayrildigim için ailesi ona benimle evlenmesine musaade etmedi orf ve adetleri geregince artik evlenmesi gerekiyordu eninde sonunda bir evlilik yapacakti ailesinin baskisina dayanamadi bir evlilik yapti fakat ne yaptiysak biz kopamadik vicdanimiz huzursuz hocam biz simdi kimse bilmesede dini nikah kiymak istiyoruz hakkin huzurunda haram olmasini istemiyoruz kimseye zararda gelsin istemiyoruz sahitler var fakat aile onayi olmadan nikah olurmu teşekkür ederim


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Evli bir kadın nikahı devam ederken başka bir erkekle nikah kıyamaz. Eğer sen kadın ise bu durumda yinede gizli nikah kıymak geçersizdir. Nikah şartlarını yerine getirseniz bile şahitler de bu nikahı gizleyecek olurlarsa nikah sahih olmaz. Evli bir erkeğin yuvasını bozacak adımlardan sakınmalısın ve Allah’tan korkmalısın.


Kayıtsız Üye
Nişanlandığım zmn babam dini nikah olmasını istedi dini nikah kıyıldı daha sonra arada anlaşmazlık çıktı ve ayrıldık ama dini nikahı unuttuk bir kaç yıl sonra başka biriyle resmi nikah ardından dini nikahımız kıyıldı evlendik ilk dini nikahı boşamadan oldu ben ne yapacağımı bilmiyorum yani asıl resmi nikahlı eşimin dini nikahı olmuş oldumu yoksa hala eski nişanlım la olan dini nikahı mı var yardımcı olun lütfen çocuklarım oldu kaç sene geçti aradan kimse ön ayak olup da hiç bir şey demedi eski nişanlım hapis haneye girmiş onu tanıyan biriyle beni boşaması için haber yolladık ama daha sonra aracı olan kadın öldü ne cevap verdi bilmiyorum 🙊 yardımcı olun ne yapmam gerek


arifselim
Üstte de sana cevap verdiğimiz gibi bu durumda ilk nikahın boşanma olmadığı sürece geçerlidir. Eğer o kişiye ulaşabilme durumu varsa ona ulaşmalı durum izah edilmeli ve boşaması sağlanmalıdır. Size tavsiyem bir müftülüğe giderek durumunuzu etraflıca anlatın ve ona göre hareket edin.


Kayıtsız Üye
Ben evliyken baskasiyla kactim simdi kactigim adamla nikah dusermi duşmese ne zaman duşer


mum
< kactigim adamla nikah dusermi >
Kocanız sizi boşamadığı sürece başkasıyla nikah kıyamazsınız.
Sizi boşasa bile evli olduğunuz halde başkasıyla kaçmanın hesabını Allah’a nasıl verecek siniz?


Kayıtsız Üye
Merhaba.
Ben resmi ve dini nikahli evli bir turk vatandasiyim.ama alman vatandasi bir turkle birbirimizi çok seviyoruz oda turkiyede suan. Annesi öldü babası evi terk etti 5 senedir piyasada yok. Ne yapmam gerekiyor. Resmi olarak evlenebilirmiyiz.


klav
Sorunu bir avukat veya hukuk sitelerine sormalısın.


Kayıtsız Üye
Su anda boşanmak uzere olan bir bayanım başkasıyla dini nikah kiyabilir miyim bosanana kadar


arifselim
Boşama gerçekleşmeden başka bir erkekle hiç bir şekilde nikah kıyamazsın. Ancak resmi veya dini olarak bir boşama olursa ondan sonra da 3 adet dönemi geçtikten sonra yeni bir nikah kıyman caiz olur.


Kayıtsız Üye
Ben bir kız evladıyım benim babam Anneme ev temiz değil diye başka biriyle evleneceğim demiş ondan sonra biz ama her yeri temizledikten annemle zaten bir haftada çiçek gibi yapın yapmayayim dedi biz de tamam dedik annem ilk önce asla izin vermemişti ama sonradan galiba aralarında bir söz mü vermişler ne babam kardeşlerimin de benim de haberim yokken evlenmiş ben sonradan birinden duydum Suriyeli bir kadın almış ayrı ev tutmuş haftanın iki günü orada kalacakmis zaten haftanın uç günü eve gelio yemek yiyip hemen toplantıya 2 gün de oraya giderse yani 5 gün evde yok ben deli olucam her zaman her dakika ağlıyorum lütfen bana akıl verin napalim kardeşlerim de ben de istemiyoruz çok karşıyız tabii hangi çocuk karsi olmaz kii.Ben üniversite sınavlarına hazirlanacagim iki senem kaldı ben böyle nasıl yapayım her zaman her yerde aklıma gelio cildiriyorum.Allah rızası için yardım edin.B en babamı çok seviyorum ama o bizi çok sevdiğini söylüyor ben inanmıyorum benim babam böyle değildi bize ailemize çok duskundu ama değişti hem de çok ama benim kendinin evlendiğini bilmiyor.yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

Selam2
İki eş arasındaki adaleti sağlayabiliyorsa evlenmek onun hakkıdır. Ortada yanlış bir durum yok.


Kayıtsız Üye
Sevdigim kadin yurt disinda evli görünüyor kacip gelmek istiyor turkiyede onunla evlenmemde sorun olurmu olursa neler yapilmasi gerekir


arifselim
Evli görünüyordan maksadın nedir bilmiyorum ama evliliği ve nikahı devam eden bir kadın başka bir erkekle evlenemez. Evli birinin kaçmasına sebep olmak bir alçaklıktır ve başkasının namusuna göz dikmektir. Allah eninde sonunda herkese hakkettiğini verecektir.


Kayıtsız Üye
SayıN hocam bir kadın la bir erkek evli ama dini nikah lari yok iki tarafın bu iki kişi evliyken kendi aralarında dini nikah kiymak istiyolar birbirlerini sevdikleri için caizmi dir sayın hocam


mum
< bir kadın la bir erkek evli ama dini nikah lari >
Dini veya resmi nikah kıymışlar ise bu zaten karı kocalar ama hiç birini kıymamış iseler o zaman yeni bir nikahı acilen kıymaları gerekir.


Kayıtsız Üye
Eşimle uzun zamndır geçimsiziz evlilik bitme noktasında bazı maddi şartlardan dolayı boşanma gerçekleştirilemedi.Ayni evde iki yabanciyiz .Dogru zaman geldiginde tek celsede bitecek .Bu arada başka biriyle dini nikah kıymamız caiz midir ? ( zinadan uzak durmak adına)


arifselim
Kadının dini nikahı devam ederken bir başka erkekle nikah kıyamaz. Erkek ise gizli olmaması şartıyla ve diğer sorumlulukları yerine getirmesi ile birlikte nikahlanabilir.


Kayıtsız Üye
21 gundur eşim kuma getirmis getirdigi gunden beride iki cocugumu alip babamlarda kaliyorum beni arayip pismanim falan ozur diliyo cocuklarini alip ona donmemi ve getirdigiylen kalmami istiyo..bende istemiyorum ailemde esimin aileside getirdigi dul bayani istemiyolar ve halen nikahlarida kiyilmamis ..benimkide her iki nikahimda kiyili ..bana yardımcı olun ne yapmam lazim günahı varmi yada her hangi bir şey bosanip hatatimami bakmaliyim..ve ben istemedikce nikah kiyilirmi kiyilmaz mi

21 gundur eşim ustume kuma getirmis dul biri .8 senelik bir evliligim var iki cocugumda var onu getirince babamlara cocuklari alip gittim benimde ve esimin ailesi getirdigi bayani kabul etmiyolar ve halen nikahlarida kiyilmamis bende istemiyorum bosanmak istiyorum bir yandanda cocuklarimi düşünüyorum acaba yaptigim hatami yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  İslâm Ve Batı Hukukunda İnsan Haklarının Tarihî Gelişimi

arifselim
Nikah kıymadan onunla olması zaten caiz olmaz bu bir zina olur ve bu ikinci eş yerine de geçmez. Eğer nikahın kıyılırken ikinci eşle evlenmeme şartını koşsan o zaman evlenmesi de asla caiz olamazdı. Bu konuda madem bir nikah henüz olmamışsa ve seni geri istiyorsa aileler araya girmeli ve onu yuvasına sahip olmak için ikna etmelidirler. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Biz aileden gizli nikah yapmak istiyoruz ikimizn aileside uygun gormuyo bir kc ay gctktn snra resmi nikah ustne 2kz kıyilirmi


arifselim
Dini nikahın veya resmi nikahın üstüne diğer nikah kıyılabilir ama gizli nikah kıymanız caiz ve geçerli olmaz.Nikah açıktan olmalıdır ve velinin rızası ile olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Ben eşimden ayriliyorum yaklasik bir bucuk senedir ayriyiz ama mahkememiz bitmedi o da boşanmayı kabul etti ben yeni bir iliskiye basladim niyetimiz. Ciddi ve bosanamadigim için evlenemiyorum dini nikah yapmak istiyoruz bu mumkunmu nasıl hareket edmemiz gerekiyo


arifselim
Eğer eşin seni dini nikahını bitirmiş yani talak vererek boşamışsa ancak o zaman yeni bir dini nikah kıyılabilir. Ya dini boşama ile boşanacaksınız yada mahkemenin kararını bekleyeceksiniz. Bunun dışında bir yolu yoktur haramdır.


Kayıtsız Üye
Ben 20 yıllık evliyim bundan 3 ay önce öğrendim ki eşim 5yildir baskasiyla imam nikahlı yaşıyormuş bundan kimsenin haberi olmadığı için bunların nikahlar gecerli midir


imam
< bunların nikahlar gecerli midir >
Gizli kıyılan nikahlar geçersizdir. Çünkü Nikahı ilan etmek şarttır


Kayıtsız Üye
10 yillik evliyim eşim eski kizarkadaşina 5 yil önce nikah kiymis kadin baska bir sehirde nikah vekaleten kiyilmis benimde kadinin ailesininde haberi yok kadin esiyle bosanma surecindeymis manevi ve saglik sorunlari yasadigindan destekcinim demek için yaptigini soyluyor baska sehirde oldugu için kari koca iliskileri yok telefon haric hiç gorusmemisler bu sartlarla nikah gecerlimidir ve iki cocugum var eşim benden vazgecmedigini soyluyor boyle bir durumda nasıl davranmami onerirsiniz


arifselim
Eşi ile boşanma sürecinde olan bir kadınla nikah kıyılamaz. Eğer kıyılmış olsa bile bu nikah geçersizdir. Öncelikle bu konu netlik kazanmalıdır. Daha sonra ise bir nikah gizli olamaz eğer gizli kıyılmış ise yine nikah geçerli bir nikah olmaz.


Kayıtsız Üye
Bizim yıllardır ciddi problemlerimiz olan bir evliliğimiz var en sonunda beni nikahından bosamasini istedim 2 kere aynı anda 1 kerede aynı ayin başka günü nikahından boşadı. Aynı evdede kalmıyoruz. Ayrılmak üzere olduğum kişi Bi hocaya sordum bizim nikâhımız düşmemiş diyor ama ben bunu zaten istemiyorum. Boşanmak için avukata verildi fakat şimdi vazgeçti. Maksat surundurmek. Avukat 5 yıl bile sürebilir kabul etmezse diyor. Peki bu süre zarfında başkası ile imam nikahı o da bende kıyabilirmiyiz?


@hmet
< beni nikahından bosamasini istedim 2 kere aynı anda 1 kerede aynı ayin başka günü nikahından boşad >
"Seni Boşadım" kelimesini kullandıktan sonra eğer cinsel ilişki yaşamamışsanız ve geri dönmeye razı değilseniz iddet süresi (4 ay) bittiğinde nikah düşer.
Ama en sağlıklısı sizin bir müftülüğe gidip onlara canlı olarak sormanızdır çünkü yazıdan çok şey anlaşılmıyor ve yazdıklarımız yanlış anlaşılabiliyor

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Okuduğu Dualar

Kayıtsız Üye
1- Ben 3 senedır eşim den ayrıyım ama nıkahım. Var baska bır erkek le İlişkim var onunla dini nikah yapsak cayızmıdır

———–

2- Mrb ben kahit uzerinden halen evliyim ama dini nikahim bozulmus baskasini seviyorum dini nikah kiysam olurmu ve bu arada resmi nikahta bosanma asamasindayim son mahkeme kaldi


arifselim
1- Kocanla nikahın devam ettiği sürece başka bir erkekle bir nikah kıyamazsın. Nikah olmadan birisi ile olan ilişkin haramdır.

2- Resmi nikahında bitmeden dini nikah kıyma. Dini açıdan bitmiş olsa da böyle bir şey boşanma davanı da etkiler ve sana sıkıntı olur.


Kayıtsız Üye
14 senelik evliyim iki çocuğum var eşim Ay önce biriyle tanıştı başlarda normal arkadaş gibiydiler şimdi ise eşim imam nikahı kiymak istiyor ben razı değilim ne yapmalıyım


mumsema
resmi nikahlı iken başkasıyla imam nikahı
< eşim imam nikahı kiymak istiyor ben razı değilim ne yapmalıyım >
Kocanız İslam dini açısından haram bir iş yapmıyor bizim size tavsiyemiz kocanızla ve aile büyükleriyle bir araya gelip bu durumu istişare etmenizdir.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim adam evli ama 1buçuk yıldır eşi ile evleri ayırmışlar boşanma davası açılmış hatta karısı açmış davayı,ve evi terk edip ayrı eve çıkan da karısı henüz dava sonuçlanmadı, ne zaman sonuçlanacağı belli değil.Ben bekar bir kadınım imam nikahı kıyabiliyoruz anladığım kadarı ile ama eşler arasındaki adaleti sağlamak gerektiğinden bahsediliyor. Fakat burda erkekten kaynaklanan bir adaletsizlik söz konusu değil diye düşünüyoruz.Çünkü evden ayrılan başka eve çıkan 1buçuk yıldır eşi ile hiç iletişimi olmayan kişi kadın. Biz imam nikahı kıydığımız da sevdiğim adam iki eş arasında adaleti sağlama konusunda sorumlu olmuş olur mu?


arifselim
Durum öyle olsa da resmi nikahları da bitmediği sürece evlenmeniz doğru değildir. Bu hem resmi hemde manevi açıdan sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Özellikle de boşanma aşamasında resmi açıdan sıkıntılar yaşarsınız. Ayrıca dini nikah gizli kıyılamaz.


Kayıtsız Üye
S.A. hocam saygllar iyi calismalar ben 21 senelik evliyim 2 cocuklu bir beyim hem dini nikahlm hemde resmi nikahlm var birde çok sevdigim bir bayan var ben simdi bu sevdigigim kadlna nasl ne sekilde dini nikah klyabilirim.lutfen bana yardpmcl olursanlz çok sevinirim.sartlarl nedir acaba.saygllar


arifselim
Aleykum selam. Evlenmeyi isteme sebebin nedir bilmiyorum. Ancak hiç bir şekilde evlilik gizli yapılamaz. Uzun süreden beri evlisin ve evlatlarımda var diyorsun. Bu yuvana, ailene ve evlatlarına böyle bir evliliği nasıl anlatıp ikna edeceksin. Kesinlikle tavsiye etmiyoruz.


Kayıtsız Üye
Merhaba eşim benimle evliyken başkasına nikah kıymış 3 küçük kızım var ve her geldiğinde bana hakaret ediyor..ayrıca. Ona ev almış kadının geçmişi de temiz değil bundan 1 yıl önce eşyalarını toplayıp vermiştim 2 hafta sonra onu bırakıp geri dönmüştü defalarca kavga edip onu bıraktı ve şimdi tekrar beraberler psikolojim çok kötü.

Okudunuz mu?  Hazreti Mehdi bekar mı olacak?

—————

Merhaba hocam benim sorum eşim benden gizli başka kadınla imam nikahı kıymış imam nikahı kıydığı kadında evli ama kocası üç kere boşol demiş ama yine birlikte yaşıyorlar ve benim eşimde böyle bir kadına imam nikahı kıymış bu imam nikahı geçerlimidir

Merhaba hocam benim sorum eşim benden gizli başka kadınla imam nikahı kıymış bu imam nikahı kıydığı kadında evli ama kocası üç kere boşol demiş ama yine de kocasıyla birlikte yaşıyorlar ve benim eşimde böyle bir kadına imam nikahı kıymış bu imam nikahı geçerlimidir


arifselim
Merhaba. Kocasıyla birlikte yaşayan bir kadın evli demektir. Eğer boşamışsa neden hala birlikteler. Bu elbette onların sorunudur, lakin namusuna düşkün bir adamın bu durumu kaldırması çok garip bir şey. O kadın eşinden ayrılmadığı sürece ona yaklaşmak haramdır. Nikahı varsa kıyılan nikah geçerli değildir.


Smsms
Merhaba ben resmi evliyim ama eşimden 8 aydir ayrı yaşıyorum ve hayatima birini aldım adam bekar ve benimle imam nikahi kiymak istiyor bu ne kadar doğru olur ? Çünkü ister istemez aramizda birşeyler oluyor


arifselim
Merhaba. Madem ayrısınız resmi olarakta evli kalmanız doğru değildir. Resmi nikahta bitmeden başkası ile evlenmen caiz değildir. Çünkü seni boşamadığı sürece evliliğin devam ediyor. Haram yakınlaşmalardan sakının. Bu zinaya götüren haram ve günahlardandır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hayırlı akşamlar ben bundan 7sene önce sevdiğimle birlikte onların evinde dini nikah kıydık benim annem babam yok onun babası ve kardeşleri vardı imam nikahı kıydık geldiler istediler bizim büyükler vermedi daha sonra bunun babası falanda istemedi onun babası da vefat ettikten sonra görüşmeye devam ettik gorusemedigimiz bir dönem oldu o arada başka biriyle evlenmiş ama beni boşamadı şimdi kurduğu yuvasında huzursuzluk çıksın istemiyorum arayamiyorum da sizce ne yapmalıyım boş ol falan demedi bana bir de şu belirlenen bir miktar var ya nikâhta onunda hiç bahsi geçmedi bir akıl verir misiniz teşekkürler


arifselim
Merhaba. Nikah gizli bir şekilde kıyılmamışsa geçerlidir. Eğer seni boşamamışsa hala dinen onu eşi hükmündesin. Mutlak bir şekilde birisi ulaşarak seni boşadığını söylemesi gerekiyor.


Kayıtsız Üye
benim ailemden kimse bilmiyor nikah kiyildigini bu durumda geçerliliği var mı
Bi kere de ben görüştüğümüz dönemde bosol demistim 3kere o da bana senin dediğin kabul olmaz demişti ne kadar doğru sizi de bunaltmak istemiyorum ama soramıyorum kimseye içimdehiç rahat değil teşekkürler sabrınıza


arifselim
Öncelikle sen bay mısın bayan mısın söylemen gerekir. Yoksa sana nasıl cevap verebilelim? Bayanın söylemesi ile talak geçerli olmaz. Eğer nikahı tamamen gizli kıymışsan, sen bayansan ve ailende bilmiyorsa nikah geçerli değildir. Eğer nikaha şahitlik edenler nikahı gizleyecek olurlarsa her türlü nikah geçerli değildir. Çünkü nikah demek, ilan edilmesi gereken demektir.


Kayıtsız Üye
ewet ben bayanım ve ailemden hiç kimse bilmiyor onun ablası abisi şahit olmuştu şu an başkasıyla evlendi ve gizlediklerine eminim bu durumda nikah düşmüş mu oluyor teşekkürler

Okudunuz mu?  Dans Eder Gibi Yapılan Zikir Doğru mu?

ACİLSERVİS
Nikah ilandır. Gizlisi saklısı olan velisinden izin almayan gizli nikah geçersizdir.


Kayıtsız Üye
1 Bir erkek. Sadece bir karısı daha olsun diye evlenebilirmi?

Yani bu 1den fazla nikah şartları nelerdir? İnternetten baktım ama savaş, yazıyor.

2Yani şuan bir kadını daha nikahlamak nasıl olur? Şartları nelerdir?

3 birde ilk nikahında eğer kadın başka bir kadın ile evlenmesini istemiyorum derse (nikah akdi) ozaman erkeğin bir kadınla daha evlenmesi harammıdır?

4 başka şartları nelerdir ??


Hatt
Eşit şekilde adaleti sağlayacaksan evlenebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam benim sorum eşim benden gizli başka kadınla imam nikahı kıymış bu imam nikahı kıydığı kadında evli ama kocası ona uzun zaman önce üç kere boşol demiş ama yinede kocasıyla birlikte yaşıyorlar ve benim eşimde böyle bir kadına imam nikahı kıymış bu imam nikahı kıydığı kadında eşimle imam nikahı kıydıktan sonra bile boşol dediği kocasıyla yaşamaya devam ediyor eşimin bu kadınla kıydığı imam nikahı geçerlimidir


ACİLSERVİS
Sayfa altıda cevap no: 68 de zaten sana cevap yazıldı. O zamanda defalarca sormaya devam ettin bugün yine bunu yapıyorsun.


Kayıtsız Üye
Selam
benim hanim evden kaçtı kafasina gore dini nikah bitti dedi evi terk etti. şuan benim resmi nikahli karım bosanmada dini nikah kiyip evlene bilir mi. evlen meye calisiyor ne kadar doğru gunah deyilmi benden bosanmadan baskasiyla nikah yapmasi ve suc deyil mi


arifselim
Aleykum selam. Resmi olarak da dini olarak da senden boşanmadan başkası ile evlenmesi hem haramdır hemde suçtur. Eğer evliliğinizin sürmesinden ümit görmüyorsan onu boşamalısın. Zorla bir kadını nikahı altında tutmamalısın.


Kayıtsız Üye
İyi günler bir sorum var ben evliyim 4 yıl önce bir bayan ile tanıştım evli değil sanıyordum ama evli olduğunu öğrendim 4 yıldır konuşuyoruz eşi ile aynı evde yaşıyorlar ama birliktelik yok bende eşim ile yaşıyorum konuştuğum bayana nikah kıyabilirmiyim tşkrlr


sevdiyar
Madem evlisin neden düşünmüyorsun Allah bu aklı bize boşuna mı verdi. Birinin bunu karınla yaptığını düşün. Bu görüşmelerin haramdır suruma göre zinadır. Senin karınla aran iyi değil diye birisi senin karını nikahlayabilir mi? Öyle saçmalık mı olur.


Kayıtsız Üye
Benim resmi nikahim var dini nikahimin bozulduğunu düşünüyorum ve şuan esimlede boşanma aşamasındayız başka bir beyle imam nikahi kiymam dinen doğru olur mu


ACİLSERVİS
Birinin düşünmesiyle nikah bozulmaz. Sana bunu düşündüren sebepleri açıkla ona göre bir cevap verilebilir. Boşanma aşamadında olmakta nikahı bozmaz.


Kayıtsız Üye
Merhabalar 1 yıldır eşimden ayriyim ve dava acilalida bir yıl oldu artık bir araya gelmemimizin mümkünü yok başka bir erkekle dini nikah kıymak mumkunmu
Yardımcı olabilirmisiniz


Hoca
< başka bir erkekle dini nikah kıymak mumkunmu >
Dini ve resmi nikah bitmeden ve nikahlar bitince iddet beklemeden asla başkasıyla nikah kıyamazsınız


Kayıtsız Üye
Eşimle resmi nikâhımız var. 4 aylık hamileyim ve 2 yaşında kızım var .eşim 8 aydır beni aldatıyor benden boşanmak istiyor ama ben onu boşamıcam. Boşanmadığım takdirde o kişiyle imam nikahı yapmayı düşünüyor. Benle resmi nikahlıyken o kişiyle imam nikâhı kıyabilirmi?

Okudunuz mu?  Kulillahümme Malikel-Mülk Fazileti ve Esrarı Mal-mülk sahibi olmak isteyenler

Hoca
< Benle resmi nikahlıyken o kişiyle imam nikâhı kıyabilirmi? >
Dini bir engel yok, zina edeceğine bu daha iyi ama gizli nikah kıymak ahlaksızlıktır ve geçersizdir ilan etmek lazım


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben eski kocam ile 3 yıldır ayrıyız… Sürekli şiddet gördüğümden ve hakaretlere uğradığımdan geri dönmedim… Boşanma davamız hala devam ediyor ama ben 1 yıl kadar başkasıyla imam nikahlı yaşamaya başladım… Eski kocamın dini nikahı düştü mü???


Hoca
Kocanız ve devlet sizi boşamadan başkasıyla olmanızın adı ZİNADIR
Hemen ayrılın


Kayıtsız Üye
Benim ikinci imam nikahlı eşim geçimini kendi sağlıyor nikah yaparken boyle anlaşılmıştı benim ikinci bir eşi bakabilme olanağım olmadığından ve kendisinin mali durumu iyi olduğundan, benimle kavgalı vede uyumsuz oldu belki 5 ay sonrasında seni bosadim benim kocam değilsin dedi ve başka bir adamla imam nikahı kıydı
Bu durumda bu kadina mehir verilirmi


mum
< 5 ay sonrasında seni bosadim benim kocam değilsin dedi ve başka bir adamla imam nikahı kıydı
Bu durumda bu kadina mehir verilirmi >

Baştan temeli sağlam atmamışsınız
Kadına boşama hakkı vermediyseniz boşaması geçersiz ve şu an yaptığı zinadır.
Siz hala mehirden söz ediyorsunuz


Kayıtsız Üye
Merhaba ben resmi nikahlı evliyim fakat eşim beni aldattı amcamın gelini ile aldattı bu sebebden dolayı bana evimde kötülük yaptı kalp ameliyatı oldum halde köle yerine koydu bende 1 senedir ayrı evler de yaşıyoruz ailesini arıyoruz kimse gelmiyo mecbur kaldım mahkemeye verdim çelişkili bir şekilde fakat mahkeme de gelmiyo ve ben o esnada birine sevdim ve dini nikah kıydım fakat arı sehirlerdeyiz bişey olur diye ne yapmam lazım

Dini nikah düştü 1 senedir ayrı şehir ayrı evlerdeyiz resmi nikah var ben başkasıyla dini nikah kıydım beni aldattığı için amcamın gelini ile bende mecbur kaldm ayrılmak ıstedim ailem ile birlikte dava açtım çelişkili olarak şuan benim dibi nikah kıydım kişiyle aynı evde değilim baba evindeyim ne yapmam gerekiyo mahkeme de kararı da gelmiyo karşı taraf da Allah katında eşimsin diyo


mum
Kocanızdan boşanmadan başkasına nikah kıyamazsınız.
Kocanız, anlattığınıza göre vurdum duymaz ve ahlaksız ama sizin yaptığınızın da bir farkı yok bilginiz olsun.


Kayıtsız Üye
Hocam karım evi terketti ben ortada 2 çocukla kaldım yaşları ufak karım 23 kaçtığı adamda 35 dini nikah kıymışlar fakat doğru mudur ben eşimi incitecek bir şey yapmadım eğer pişmanlık duyarsa ne yapmam lazım


mum
Dini nikahınız varken başkasıyla evlenemez zina yapmış olur.
Affetmek size kalmış


Kayıtsız Üye
Merhaba ben eşimle 14 aydır ayrıyım boşanma davası açtım ama resmi nikahımız var ben acaba başka bir bayanla imam nikahlı evlenebilirmiyim


mum
Nikah tamamen bitmese bile başkasıyla evlenemenizde dini sakınca yoktur lakin fitne çıkmasın diye beklemeniz daha iyidir


Kayıtsız Üye
Bir kızla dini nikah kıymak istiyoruz ama hocalar eski eşimle resmi olarak daha boşanmadığım için kıymıyorlar biz zina yapmak istemiyoruz nasıl nikah kıyabiliriz

Okudunuz mu?  Miraç ismi kuranda geçiyor mu

mum
< hocalar eski eşimle resmi olarak daha boşanmadığım için kıymıyorlar >
Zina yapmayın sabredin ve resmi nikahınız bitmeden dni nikah kıymaya çalışmayın..
Hocalar haklı


Kayıtsız Üye
Ben evli bir bayanım tabiki nikah üzerinde 1 yıldır eşim den ayrı yaşıyorum boşanmak istiyorum eşim istemiyor şiddet hakaret içerikli sözler beni Soğutu ne sevgi nede saygı kaldı şuan hayatımda biri var bu kişi bana imam nikah kıyacak beklemek istemiyor onunda kendine göre haklı nedenleri var hocam arada kaldım lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


mum
< hocam arada kaldım >
Allah ile kulları arasında kalmışsın… Sen Allah tarafını seç, nikah altında olduğun sürece asla başka bir erkekle görüşme
Nikah zaten kıyılmaz kendinizi kandırmayın


Betul1407
Mrb kocamla 5 aylik evliyim kocam bundan 4 yil önce dul bir kiz arkadaşiyla imam nikahi kiydi ama 4 yildir keyfi olarak ayrildilar bu nikah kendiliginden bozulmusmudur yada bozulmasi için ne yapmak gerekir


arifselim
Merhaba. Geçerli olacak şekilde kıyılan bir dini nikah ancak geçerli olacak şekilde talak vermekle yani boşamakla bitirilmiş olur. Hiç bir dini nikah kendiliğinden bitmiş olmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam eşimla ayrı yaşıyorum dava açtım olumsuz çıktı tekrar açcam bir bayanla nikah kıymak istiyorum 2 çocugu var onlardan izin alması gerekirmi bn resmi boşanmadıgım için söyleyemiyor


arifselim
Dinen tüm şartlarına uyarak kıyılacak bir nikah geçerli olur. Ama sana tavsiyemiz eşinle tamamen boşanma işlemleri bitsin ve daha sonra evlilik yapmandır. Dul bir kadın evleneceği zaman çocuklarından izin almasına gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Kolay gelsin benim bir sorum olacaktı ben 6 aydır eşimden ayrıyım ve boşanma davamız var sonuçlanmayan bir dava imam nikahından eski eşim telefonda mesaj yazarak boşadı ve zaten oda istemiyordu ben daha resmide bitmeyen evlililiğimin aşamasında biriyle hayat kurdum ortada kalmamak için benim annem babam yok ve aynı evdeyiz diye de imam nikahı kıydık resmiyettende bitmek üzere bir evlilik var eski eşim sebepsiz yere ev den kovdu arkadaşımın evin de kaldı o arada gönlünü bana vermiş eksik etegim diye bir yuva kurmak istemiş biz imam nikahı kıydıl şimdi ben günah işlemiş olur muyum caiz midir


arifselim
Eski eşinle dinen nikahınız tamamen bitmiş ise bu süreden sonra yeni bir nikah ile başka biriyle yapılan dini nikah geçerlidir. Bir müftülüğe giderek yüz yüze olayı anlatarak bir cevap alman daha uygun olur. Resmi açıdan olan durumunuzu yetkili biri ile konuşmanız gerekir.


resmi nikahlı iken başkasıyla imam nikahı, evliyken başka biriyle imam nikahı kıymak, evliyken baskasiyla imam nikahi kiymak

Bu kategoride yer alan Arkadaşım Beddua Etti. Onun Bedduası Tutarmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliyken başka bir nikah kıyılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.