Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:09
sizden9
Abone

Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz?

Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz?

kardelen hırçın
arkadaşlar ben 26 yaşındayım ve malesef yeni kapandım.bu siteye bana yardımcı olmanız için geldim.çok kötü bir hayat geçirdim…bana yardımcı olurmusunuz??


Cevap: Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz?

musab
nasıl bir yardım istiyorsunuz nerden bilelim?


Cevap: Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz?

kibrit
Allah kabul etsin. Ne kadar hata yaparsa yapsın insan, içten bir tövbe ile tövbe edince Allah affeder.


Cevap: Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz?

kardelen hırçın
hayata sil baştan başladım…Allah a yöneldim kitaplar aldım okuyorum…ailem açık benim kapanmama karşı çıktılar yinede dinlemedim…bütün arkadaşlarımı çıkardım hayatımdan..yeni arkadaşlıklar edinmek dedikodu magazin yerine dini sohbetler etmek istiyorum


nkaya2
Hoş geldin sefa geldin.Allah niyetini kabul etsin inşAllah.


İslambol
Hoşgeldiniz.
Aileniz de belki ileride sizi anlayacaktır. Allah yardımcınız olsun. bu yolda. Siz doğru yoldan gittikten sonra Allah ta önünüzü açacaktır inşAllah. Zorluklar da çıkarabilir ama hayır da şer de Allah’tandır deyip yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Çünkü bu dünyanın bize tek faydası ahiret için yaptığımız ibadetler ve güzel ameller olacaktır. Yüce Allah bir ayet-i kerime de şöyle buyurmaktadır.

Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.(İnşirah/5)


hande82
hayırlı bir yola girip kapanmanız, dini sohbetlere gitmek istemeniz ne güzel, muhakkak huzur bulacaksınız emin olun, Allah cc yardımcınız olacaktır bu yolda, ailenizin ve diğer kişilerin karşı çıkmasını fazla önemsemeyin siz en doğru yolu seçmişsiniz hayırlı olsun tövbe edip namazlarınızı ve diğer ibadetlerinizi aksatmayın inşALLAH…

Okudunuz mu?  Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ?

Desert Rose
< arkadaşlar ben 26 yaşındayım ve malesef yeni kapandım.bu siteye bana yardımcı olmanız için geldim.çok kötü bir hayat geçirdim…bana yardımcı olurmusunuz?? >

Hoşgeldin kardeşim Rabbimizin Tevvabur-Rahim olduğunu unutma
samimi bir tövbeyle geçmişine bir sünger çek,artık Rabbi’mizin
yolundan sapma geriye değil ileriye bakman gerek
Allah (c.c) hidayetinde daim eylesin…

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Derken Adem, Rabbinden (birtakım) kelimeler aldı. Bunun üzerine (Allah da) tevbesini kabul etti.
Şüphesiz O, tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir.
(BAKARA SURESİ / 37)

"Rabbimiz, ikimizi sana teslim olmuş (müslümanlar) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş (müslüman) bir ümmet (ver).
Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin."
(BAKARA SURESİ / 128)

Ancak tevbe edenler, (kendilerini ve başkalarını) düzeltenler ve (indirileni) açıklayanlar(a gelince);
artık onların tevbelerini kabul ederim. Ben, tevbeleri kabul edenim, esirgeyenim.
(BAKARA SURESİ / 160)

Konu ile ilgili Hadisler

Pişman olan affedilir

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, günah işleyip pişman olanı, istiğfar etmeden önce affeder. [Taberani]

Küçük günahlarda ısrar edilirse küçük kalmaz. Büyük günahlara istiğfar edilirse büyük kalmaz. [Deylemi]

Okudunuz mu?  Abdestte vesveseler ve sıkıntı

İstiğfar eden, günde 70 defa aynı günahı işlese ısrar etmiş sayılmaz. [Tirmizi]

İstiğfara devam edeni, Allahü teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Ummadığı yerden rızıklandırır. (Nesai)

Bir mümin günah işleyince, melek üç saat bekler, eğer o kimse istiğfar ederse, o günahı yazmaz. (Hakim)

Günahınız çok olup göklere kadar ulaşsa, pişman olunca, Allahü teâlâ, tevbenizi kabul eder. (İbni Mace)



Ehfiya
Değerli Kardeşimiz;
Sitemizde dinimiz ile alakalı bir çok konu mevcuttur. Araştırıp-okuyup öğrenebilirsiniz…
Ayrıca kafanıza takılan sorularınızı da sorup cevap alabilirsiniz.

Hayırla Kalın


asker1
Yav Allah ım ben bu siteden artık ayrılacam ve bir daha girmeyecem… arkadaşın dediğine bak maalesef yeni kapandım… ne demek bu yav ? kapandın her şey af mı oldu ? kapalı değildin günahkarmıydın? tamam nur suresi 30 uncu ayette bahseder örtün der ama bir de her örtünen de sevap işlemiş değil. kanal 7 de bir muhabir taksim meydanında kapalı geçinen esas müslüman geçinip açıklarla alay eden yobazlar ve gericiler toplumuna (sözüm meclisden dışarı) kelime i şahadet in anlamını sordu bilmediler… arkadan geçen şortlu kıza sordu o ise takır söyledi…. vaz geçin bunları kendinizi aşağılamayı ve inanın islam dini bu kadar katı ve yobaz dinideğil….


samcl
Çok doğru, katılmamak elde değil.. Önemli olan insanin içinde bilgi ve değerdir.


kibrit
< tamam nur suresi 30 uncu ayette bahseder örtün der ama bir de her örtünen de sevap işlemiş değil. >
Böyle tipleri bir çuvala koyup ağzını da bağlamak lazım… Hayır kemalistim deyin, geçin gidin… Size mi kaldı dinden imandan, sevaptan, günahtan konuşmak…

Okudunuz mu?  Dinden çıkan Küfre düşen'in Nikahı gidermi?

Desert Rose
< asker.Yav Allah ım ben bu siteden artık ayrılacam ve bir daha girmeyecem. arkadaşın dediğine bak maalesef yeni kapandım. ne demek bu yav ? kapandın her şey af mı oldu ? kapalı değildin günahkarmıydın? tamam nur suresi 30 uncu ayette bahseder örtün der ama bir de her örtünen de sevap işlemiş değil. kanal 7 de bir muhabir taksim meydanında kapalı geçinen esas müslüman geçinip açıklarla alay eden yobazlar ve gericiler toplumuna (sözüm meclisden dışarı) kelime i şahadet in anlamını sordu bilmediler. arkadan geçen şortlu kıza sordu o ise takır söyledi vaz geçin bunları kendinizi aşağılamayı ve inanın islam dini bu kadar katı ve yobaz dinideğil >
yobaz sensin kardeş sadece örtüden değil
hayatını çok kötü geçerdiğnden bahsetmiş
yaptıklarını burada tek tek deşifre etmsine gerek yok
savunduğun şortlu kızlar bu hükümleri
daha iyi bilipte uygulamamasından katmerli olarak mesuliyette değiller mi?
ayrıca burda kimse kimseyi zorla tutamaz tercih meselesidir
dileyen dilediği yere gidebilir.

< Çok doğru, katılmamak elde değil Önemli olan insanin içinde bilgi ve değerdir >
tabiri caiz bozacının şahidi şıracı olur demişler
o dediğiniz şeytanın tatlı sözlerinden biridir

Okudunuz mu?  Neden damak kaldirilir?

kardelen hırçın
bu söylediklerinizde çok haklısınız.fakat ben kapandım derken sadece bedenimi kasdetmedim.günümüzdeki kapalılar gibi daracık veya yüzümü boya küpüne sokarak kapanmadım.gözlerimi harama kapadım.maalesef dedim evet çünkü geç kaldım.çok önceden kapanıp dünya için değil ahiret için çalışmalıydım.açık olanlar günahkar mı demişsiniz.çok üzülerek söylüyorum evet bence ve dinimizce günahkarlar.


Fikir
Arkadaşlar bu tartışmayı pek çok forumda gördüm inanın bir sonuca varmıyor.Bırakın her koyun kendi bacağından asılsın.İsteyen kapansın isteyen kapanmasın,bu bir tercih meselesi cümlemi Mevlana Celaleddin Rumi’nin bir sözüyle bitiriyorum ”Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok.Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.”


kardelen hırçın
size katılıyorum.ama bazı üyeler yazımı tam okuyamıyor sanırım.yazıda sadece kapandım cümlesi akıllarda kalmış.oysa ben bu sitedeki üyelerden dini bilgiler edinmek istedim.bana hak yolunda en iyi klavuz kurandır biliyorum…fakat hocalarımızdan.gerçekten din ve iman sahibi olan insanlardan yardım istemek kötü bir şey mi???


Fikir
Hayır tabiki kötü bir şey değil.Bizim dinimiz kardeşlik dinidir.Yardım isteyene tabiki de yardım edilir.Ama bunu bir internet ortamından gerçekleştirmek doğrumudur dersem yanlış anlamazsınız umarım.


kardelen hırçın
tabiki hayır.her görüşe açığım ben.bu siteyi bir tanıdığım tavsiye etti bana.çünkü ben yalnız bir insanım.yaptığım yanlış evlilik sonucu ailem uzak durdu benden.üstelik birde oğlum oldu.eşimle yollarımı ayırdığımda bebeğim küçüktü.ailem bebeğimi istemedi.bende çaresiz tek başıma büyüttüm…internet kullanmam ben.hele çet yada sosyal paylaşım sitesine hiç girmedim.anlayacağınız benim oturup sohbet edecek kimsem yok.ailem var evet.ama en muhtaç olduğum dönemde kapıya koydular.çocuğumu bırakayım diye zorladılar.şimdi hatalarını anlasınlar bana ne fayda.

Okudunuz mu?  Oturarak Kaza Namazı Kılmak

Fetva Meclisi
< size katılıyorum.ama bazı üyeler yazımı tam okuyamıyor sanırım.yazıda sadece kapandım cümlesi akıllarda kalmış.oysa ben bu sitedeki üyelerden dini bilgiler edinmek istedim.bana hak yolunda en iyi klavuz kurandır biliyorum…fakat hocalarımızdan.gerçekten din ve iman sahibi olan insanlardan yardım istemek kötü bir şey mi??? >
Değerli kardeşimiz. İnsan günah işleyebilen bir varlık. Benim günah işlemem mümkün değil. diyebilen hiç kimse bulunmuyor. Her insan, şu veya bu şekilde, az veya çok, günah çukuruna yaklaşıyor, bazen de içine düşüyor.

Bizler, akıl ve kalb dengesi içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Fakat, insan sadece akıl ve kalbden ibaret olmadığı için, başta nefis olmak üzere baskın duygular, söz dinlemez hisler, önü alınmaz hevesler ve karşı konulmaz vehimler altında, bazen farkında olarak veya olmayarak irademize söz geçiremiyor ve günah işliyoruz. İşin aslına bakılırsa, Yüce Allah bizi kendisine yaklaştırmak, bizi kendisine muhtaç etmek, bizi kendisine çekmek için birbirinden farklı, değişik vesileler yaratmış. Meselâ, acıkma gibi bir duygu verip, bizi rızka muhtaç etmiş, Rezzak olduğunu göstermiş ve bizi bu yolla Kendisine bağlamış. Biz de kul olarak bütün ihtiyaçlarımızı O’ndan istemiş, O’nu Rezzak olarak bilmiş, gerçek anlamda rızık verici olarak O’nu tanımışız. Demek ki, Rezzak ismi, acıkmamızı gerektiriyor.

Okudunuz mu?  İstiharede kıbleye doğru yatmak şart mı

Aynı şekilde, biz günahkarız, Allah bağışlayandır. Biz hata işliyoruz, Allah affedendir. Biz isyana kapılıyoruz, Allah mağfiret edendir. Biz tevbe ediyoruz, Allah tevbemizi kabul edendir. Allah Gafûr’dur, Afuvv’dur, Gaffâr’dır, Tevvâb’dır. İşlediğimiz günahlar bizi Allah’ın bu isimlerine götürüyor, bizi O’na yöneltiyor. Böylece Allah’ı Gafûr ve Gaffâr isimleriyle tanımış oluyoruz. Bediüzzaman’ın dediği üzere, ‘Gaffâr ismi günahların vücudunu ve Settâr ismi kusurların bulunmasını iktiza ediyor.’ Açıkçası, günah işlensin ki Allah’ın Gaffâr ismi tecelli etsin; kusur edilsin, hata yapılsın ki, Allah da kulunun kusurunu yüzüne vurmayıp örterek Settâr olduğunu göstersin. Bir hadisinde, sevgili Peygamberimiz (asm) bu tatlı gerçeği ne de güzel dile getiriyor:Ne kadar günah, o kadar tevbe
İnsan nefsine aldanır, şeytana kanar, hislerine hâkim olamaz, iradesine söz geçiremez de, sonunda bir günah işler, ardında da yaptığına, yapacağına bin pişman olur ve tevbe üstüne tevbe eder. İşte, kulun günah işlemiş de olsa tevbe ile Rabbine rücu ettiği bu hal, hadislerden öğrendiğimize göre, Cenâb-ı Hakk’ı hoşnut etmektedir.

Tevbe, istiğfar duâlarının anlamı yaptığımız bütün günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize söz vermemizdir.
Günah ve kusurlarına pişmanlık duyup, üzüntü ve elem hisseden mü’min, önce şu istiğfar duâsını huşû ve hudû ile okur:

Okudunuz mu?  Papağanın eti yenir mi ?

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm."
"Yâ Settere’l uyûb, Yâ gaffare’z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğim kadar çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları tebliğ etmişlerdir. Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve’l-yevmi’l-âhiri ve bi’l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve’l-bâsü bade’l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûllüllah”

Okudunuz mu?  Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ??

kalın selametle


Fikir
Anladım sevgili kardeşim.Zor bir hayat geçirmişiniz.Allah yardımcınız olsun.Hiç arkadaşınız yokmu peki şöyle oturup sohbet edebileceğiniz?İçinizi anlatabileceğiniz, insanın en zor anları onu anlayacak ona destek olacak kimse olmadığı zamandır.Burdan insanlar ne kadar destek olsada gerçek bir dostun yerini tutmaz malesef sevgili kardeşim.Sitede yeniyim ama anladığım kadarıyla bilgili insanlar mevcut size yardımcı olurlar inşAllah kardeşim.


Desert Rose
< Arkadaşlar bu tartışmayı pek çok forumda gördüm inanın bir sonuca varmıyor.Bırakın her koyun kendi bacağından asılsın.İsteyen kapansın isteyen kapanmasın,bu bir tercih meselesi >

İslamda her koyun kendi bacağından asılır zihniyetine yer yoktur
aksi takdirde uyarıcı Elçiler ve kitaplar gelmezdi
Rabbimiz bizi koyunu çayıra salar gibi yeryüzüne tek
başımıza salmamıştır ayrıca bu bir tercih meselesi değil
dinin emridir,çünkü yapıp yapmaması muhayyer (serbest)bırakılan
mubah ameller değildir,Müslümanlar birbirlerine bildiklerini anlatması
bilmiyorsa bir bilenin bilgilerini verip aydınlatması üzerine din kardeşiği hakkıdır
peygamberimiz bu konuda ne buyurmuş buyur oku kardeşim
hayırlarla..
.

——————————–

"Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse diliyle düzeltsin.
Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir." (Tirmizi, Fiten, 11)


kardelen hırçın
arkadaşım ve dostum çok.ama sadece isimleri arkadaş ve dost.onlar la en son görüştüğümde.dini konulardan bahsettim…ve bana alaycı bir edayla ”arkadaşlar kardeleni de kaybettik”diye dalga geçtiler.bidaha da görüşmedim.yok hiç arkadaşım.

Okudunuz mu?  Kur'an okurken gelen abdest bozulması

Fikir
Gayet iyi anladım seni kardeşim haklısında ama benim o söylediklerimi söyleme amacım farklı.İslam dininde zorlama yoktur.İsteyen inanır isteyen inanmaz farklı yolu seçer.Diyorsun ki dinin emridir haklısın dinin emridir peki yapmayan insan var mı var.Yani zorunludur ama o kişi yapmamayı seçer inandığı halde demek istediğim bu ve onun bu yaptığı onun tercihidir.O bunu tercih etmiştir.Biz ne kadar uyarsakta anlatsakta o bildiğini okur değil mi ?

Her koyun kendi bacağından asılır dememdeki amaç:Herkes kendi amellerinden sorunludur ve ona göre hesap verecektir.

——————-

arkadaşım ve dostum çokama sadece isimleri arkadaş ve dostonlar la en son görüştüğümdedini konulardan bahsettimve bana alaycı bir edayla ”arkadaşlar kardeleni de kaybettik”diye dalga geçtilerbidaha da görüşmedimyok hiç arkadaşım

Anladığım kadarıyla hem ailenizden hem de arkadaşlarınızdan destek görmüyorsunuzAllah sabır versin kardeşimO tür arkadaş ortamlarını bilirim eskiden arkdaşlarıma bazı hadisleri söylerdim alaycı bir tavırla tebessüm ederlerdiİnsanın gücüne gidiyor gerçektenOnları Allah istemediği sürece kimse doğru yola sokamaz kardeşim canını sıkma


@mir
kardelen kardeş aşağıdaki siteyi takib et
ordaki hocanın sohbetlerini beğenirsen
site yönetiminden bulunduğun ilde o hocanın
veya aynı ekolden başka bir hocanın sohbeti olup olmadığını öğren
onlar sana bulunduğun ilde gidebileceğin bir adres verirler İnşaAllah
çünkü sana şu anda sanal değil gerçek dostluklar lazım

Okudunuz mu?  Yeşili koruma ile ilgili hadisler ve ayetler

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kapanmaniz sizin lehinizedir bununla beraber Allah’ın bir emrini yerine getirdiniz. Allahu teala zerre kadar yapılana ecrini veriyor.

Artık kim zerre ağırlığınca hayır işlerse, onu görür. (Zelzele Suresi, 7)
Artık kim zerre ağırlığınca bir şer (kötülük) işlerse, onu görür. (Zelzele Suresi, 8)

Eğer bununla beraber Kuran okumak, Namaz kılmak, Oruç tutmak ve Zekat, gibi amellerde olursa bu daha da güzel olur.

O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır. (Mülk Suresi, 2)

——————-

Selamün Aleyküm

Öyle arkadaşlardan uzak durmanız sizin için hayırlıdır onlar asıl ne kayıp ettiklerini bilmezler Kendinize göre dindar kişileri inşaAllah bulursunuz Fakat aileniz ile durumunuz iyi olmalı onlara sırt çevirme gibi bir davranışta bulunmayın sakın


yeni kapandım

Bu kategoride yer alan Bebek hayatını kaybettiğinde ahirette anne babasının günahları affolunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.