Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Mezarlıkta ölünün kabri üzerine toprak atarken küreği elden ele vermiyorlar.

Mezarlıkta ölünün kabri üzerine toprak atarken küreği elden ele vermiyorlar.

Hoca
Mezarlıkta ölünün kabri üzerine toprak atarken küreği elden ele vermiyorlar. Yere bıraktırıp sonra yerden alıyorlar. Böyle bir meselenin dini bir dayanağı var mı?
Cevap: Bu davranışın dini yönden hiçbir dayanağı yoktur. Küreği almak isteyenin, arkadan gelişi sırasında zarar vermesini önlemek için bir ikaz olabilir.

Okudunuz mu?  Peygamber (S), Sa'd İbn Havle'ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır

Cevap: Mezarlıkta ölünün kabri üzerine toprak atarken küreği elden ele vermiyorlar.

AYSEN
bununla ilgili kesin bir hüküm yoktur ve bu hareketin dini bir anlamıda yoktur mezara toprak atmak sevaptır ve kişilerin son kez cenazeye olan yardımları gibidir

Bu kategoride yer alan Küçük yaşta iken ölen çocuğa telkin verilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezarlıkta ölünün kabri üzerine toprak atarken küreği elden ele vermiyorlar. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.