Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:09
sizden9
Abone

Vicutta ki ter kokusunun anlamı?

Vicutta ki ter kokusunun anlamı?

burcealtug
vicutta ki ter kokusu günahlarla alakalımıdır?
saçama gelebilir ama başka bir sitede bağlantısı olabileceği yazıyordu.O durumda kişi günahkarsa vicudundan çok koku çıkarmış. Namaz kılmadığı için özellikle. Gerçekle alakası var mıdır?


Cevap: vicutta ki ter kokusunun anlamı?

Ercan
İlk defa duyuyorum. Günahlardan dolayı vücut koksa tevbe edince geçmesi gerek. Halbuki vücudu kokan hamama gider 🙂


Cevap: vicutta ki ter kokusunun anlamı?

burcealtug
Evet bende ilk kez duyduğum için soruyorum.Çok saçma geldi


Cevap: vicutta ki ter kokusunun anlamı?

İslambol
Ter kokusu yediğimiz yiyeceklere göre bile değişiyor. Yani günahla alakası olması çok saçma olur. O yazıyı yazan kimse saçmalamış. Sucuk yeyince veya peynir veya süt içince insan kokar. Bunlar nimet sonuçta. Ama bazı yiyeceklerin kokusundan melekler hoşlanmazmış. Doğru yanlış bilemiyorum. Mİsal soğan,sarımsak çok faydalı ama melekler bunların kokularını sevmez diyorlar. Araştırmadım şahsen,doğruluğu nedir bilmiyorum.

Okudunuz mu?  İlk adetten önce gelen beyaz şeffaf veya sarı akıntı namaza engel mi?

muvahhidim
Cemaate gelenin, sarmısak, soğan gibi başkalarını rahatsız edici kerih kokulardan da kaçınmasını emreden Hz. Peygamber bu vesile ile, insanları rahatsız eden her şeyin, melekleri de rahatsız ettiğini belirtir.
HAYVANÎ OLMAYAN MEKRUH YİYECEKLER

ـ3926 ـ1ـ عن جابر رَضِيَ اللَّهُ عَنْه قال: ]قالَ رَسُولُ اللَّهِ #، مَنْ أكَلَ ثُوماً أوْ بصًَ فَلْيَعْتَزِلْنَا أوْ لِيَعتَزِلْ مَسْجِدَنَا، وَلْيَقْعُدْ فِى بَيْتِهِ، وَإنَّهُ أُتِىَ بِقدْرٍ فِيه خَضِرَاتٌ مِنْ بُقُولٍ، فَوَجَدَ لَهَا رِيحاً فَسَألَ، فأُخْبِرَ بِمَا فِيهَا مِنَ البُقُولِ، فقَالَ: قَرِّبُوهَا إلى بَعْضِ أصْحَابِهِ كَانَ مَعَهُ، فَلَمَّا رَآهُ كَرِهَ أكْلَهَا. قَالَ: كُلْ فَإنِّى اُنَاجِى مَنْ َ تُنَاجِى[. أخرجه الخمسة .

Okudunuz mu?  İnsanlarda günah yazılma işlemi kaç yaşında başlar?

1. (3926)- Hz. Câbir (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim sarımsak veya soğan yerse bizden uzak dursun -veya mescidimizden uzak dursun- evinde otursun."

Bazan Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’a içerisinde yeşil sebzeler bulunan tencere getirildi de onda koku bulur ve (ne olduğunu) sorardı. Kendisine sebze nevinden ne olduğu haber verilince, tencereyi, beraberindeki arkadaşlarından birini göstererek ona vermelerini söylerdi. Aleyhissalâtu vesselâm, onun yemekten çekindiğini görünce:

Okudunuz mu?  Tecvid namazı nedir? tecvid nasıl kılınır?

"Sen bana bakma, ye! Zira ben senin gibi değilim, senin konuşmadığın (meleklere) konuşuyorum" derdi." [Buhârî, Et’ime 49, Salât 160, İ’tisâm 24; Müslim, Mesâcid 73, (564); Ebû Dâvud, Et’ime 41, (3822); Tirmizî, Et’ime 13, (1807); Nesâî, Mesâcid 16 (2, 43).]

ـ3927 ـ2ـ وعن عليّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْه قال: ]نُهِينَا عَنْ أكْلِ الثُّومِ إَّ مَطْبُوخاً[. أخرجه أبو داود والترمذي

Okudunuz mu?  İslamda dövüş sporlarının yeri nedir?

.2. (3927)- Hz. Ali (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Biz, çiğ olarak sarımsak yemekten yasaklandık." [Ebû Dâvud, Et’ime 41, (3828); Tirmizî, Et’ime 14, (1809).]

ـ3928 ـ3ـ وعن أبي زياد خيار بن سلمة قال: ]سَألْتُ عَائِشَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْها عَنِ الْبَصَلِ؟ فقَالَتْ: إنَّ آخِرَ طَعَامٍ أكَلَهُ رسول اللَّه # كَانَ فِيهِ بَصَلٌ[. أخرجه أبو داود

Okudunuz mu?  İngilizce Kur-an meali VE TEFSİRİ

.3. (3928)- Ebû Ziyâd Hıyâr İbnu Seleme anlatıyor: "Hz. Âişe (radıyAllahu anhâ)’ya soğan hususunda sordum. Şu cevabı verdi. "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın en son yediği yemekte soğan vardı." [Ebû Dâvud, Et’ime 41, (3829).]

AÇIKLAMA:

1- Sarımsak veya soğan yeme meselesine hadislerde birçok kereler temas edilir. Bunların sıkca ele alınmış olması onların yenilmesinin mekruh olmasından ileri gelmez.

2- Bu iki sebze insanları rahatsız edecek pis bir koku neşrettikleri için çiğ halde yenilmesi hoş karşılanmamıştır. Bunlardan biri yenildiği takdirde, mescide gidilmeyip evde kalınması tavsiye edilmektedir (3926. hadis). Zira mescidler müslümanların toplandığı, rahmet meleklerinin indiği yerdir. Pis koku meselesinde melekler de nazar-ı dikkate alınmalıdır, çünkü -yine Resulullah’ın açıkladığı üzere- onlar insanların rahatsız olduğu her şeyden rahatsız olmaktadırlar.

Okudunuz mu?  Günahkar insan kesinlikle cehenneme mi gider?

3- Şu hususu da belirtelim: Bazı âlimler, bu yasağın Mescid-i Nebevî ile ilgili olduğunu, diğer mescidlerin bu yasağın dışında kaldığını söylemiştir. Ancak Cumhur, ittifakla bu yasağın bütün mescidlere şâmil olduğunu söyler ve delil olarak bazı hadislerde gelen: فََ يَقْرُبَنَّ مَسَاجِدَنَا "Soğan -veya sarımsak- yiyen mescidlerimize yaklaşmasın" ibaresini gösterirler. Burada ibâre herhangi bir mescidi kastetmiyor, bütün mescidlere âmm bir hüküm veriyor.

Okudunuz mu?  Günde sadece 5 vakit namaz kılmak

4- İlk hadiste, kokulu sebze bulunan tencerinin kime gönderildiği belli değildir. Bazı rivayetlerde bu sahabi’nin Ebû Eyyub el-Ensârî olduğu tasrih edilmiştir.

5- Yine birinci hadiste "senin konuşmadığınla konuşurum" derken kastettiği kimse meleklerdir. İbare: "Senin gizlice konuşmadığınla ben gizlice konuşurum" demektir, zira necve gizli konuşmak, fısıldaşmak, hususi konuşmak gibi ma’nâlara gelir.

Okudunuz mu?  Buzdolabına koyduğum domatesin kırışmaması için ve salatalığın buruşmaması için ne gibi önlem almam lazım?

burcealtug
ALLAH RAZI OLSUN…………..
Şimdi ateist olanların yanına yaklaşılmazdı değil mi?
Kokuları km öteden hissedilirdi sonuçta.


muvahhidim
Kardeş;
Müslüman temizdir ve elbette din de temizliği emreder.
Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şerif’te;
" Temizlik imanın yarısıdır…" buyurmuşlardır.

Efendimiz (sav),’in soğan ve sarımsak yiyen bir kimsenin mescide gelmesini yasaklaması, insanları rahatsız edici hoş olmayan koku yaymasından dolayı idi.
Aynı şeyi
kıyasen biz, sigara, ağız kokusu, ter vs. gibi, insanları toplum içerisinde rahatsız edici herşey için de söyleyebiliriz!
Bizim, Müslüman olmayanlardan farklarımızdan bir tanesi de zaten hem maddi hem de manevi temizliğimize dikkat etmemizdir.
Çünkü; İbadet ve amellerimizin kabulü hep temizliğe dayandırılmıştır. Namaz kılmak için abdest alma şartı vardır, abdest ise küçük günahlarımızın silinmesine kefarettir.

Okudunuz mu?  Hasan-i basri

Allah (c.c) âyet-i kerime’de,

إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ …

” Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri ve çok temizlenenleri sever.” (Bakara Suresi 222) buyurarak, hem maddi hem manevi temizliğimize özen göstermemiz gerektiğini ve böylece Allah (c.c)’ın sevgisine mazhar olunacağımız bildirilmiştir.

Okudunuz mu?  Allah celle celalühü bir kişiye lanet ettiyse bunu nasıl geri alır veya kaldırır ?

O’na emanet olun..
celle celeluh..


ter kokusu çeşitleri

Bu kategoride yer alan Çok kötü bir hayat geçirdim yeni kapandım, bana yardımcı olurmusunuz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vicutta ki ter kokusunun anlamı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.