Anasayfa
10 Mart 2023, 13:38

Vahdet-i Vücut Şirki

Vahdet-i Vücut Şirki

Jıhad
Vahdet-i Vücut !!””ŞİRKİ””!! Muhiddin Arabi – Celaleddin Rumi – Yunus Emre – Beyazıt-ı Bistami’den Zırvalıklar

VAHDET-İ VÜCUD NEDİR?
Vahdeti vücud bir tasavvuf terimidir ve onun felsefesi Allah’tan başka varlık olmadığına, mevcud olan tek varlığın Allah olduğuna, var gibi gözüken ne varsa Allah’ın parçaları olduğuna inanmaktır. Bu inanış tasavvufun amentüsünün ilk şartıdır. Bu felsefenin künhüne vakıf olan mutasavvıflar Lâ ilâhe illAllah demeyi terk edip la mevcude illAllah diyerek bu amentüyü ikrar ederler.

Allah’tan başka mevcud, varlık olmadığına inanmayı gerektirecek ne bir ayet, ne bir hadis vardır. Allah’ın isimlerinden bahsettiği, bütün varlıkları yok saymak, her nasılsa -inançlarına göre- varlık olmayan şeylerin yaşadığını ve öldüğünü söylemek, meleklere iman ettim demek fakat onlar varlık değildir, Allah’ın parçalarıdır diyerek her parçayı ilah saymak, cennete ve cehenneme iman ettim demek, sonra onların varlık olmadığını, Allah’ın parçaları olduğunu söylemek, önünde secde edilen putun bile Allah’ın bir parçası olduğu bu sebeple zahirde tapılan put olsa da aslında o secdenin Allah’a yapıldığı gibi saçma ve delilsiz iddialarda bulunanların asıl gayesi İslam dinini tahrif etmek ve müntesiplerini yoldan çıkarmaktır. İşte bu inanışa göre bir tasavvuf şeyhi Allah’ın bir parçası olduğu gibi yolda duran taş, ağaçtaki kuş, kovalanan kedi ve kovalayan köpek ve o köpeği vuran bir zabıta eri dahi (haşa) onlara göre Allah’ın parçasıdır ve dolayısıyla onlara Allah demek doğru bir sözdür. İsmi tasavvufçular tarafından veliler listesine alınan müşriklerin “Ben Allah’ım” demeleri ve benzeri sözleri sarfetmeleri bu sapık inanışlarından kaynaklanmaktadır. Bu sapkın söylem ve inanışlar üzerinde tevhid ehli olanlar için te’vil edecek yol aramaya ve hatta düşünmeye bile gerek yoktur. Çünkü bir Müslüman kabul veya red etmek için Rasûlullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) in böyle bir şeyi öğretip öğretmediğine bakması yeterlidir. Hiç akletmezler ki durum onların dediği gibi olsa, inanan kimdir, inanılan kim? Yaratan kimdir, yaratılan kim? Hüküm koyan kimdir, mükellef kim, mükafat ve ceza veren kimdir, ödüllendirilen veya cezalandırılan kim? Ateşe koyan kimdir, ateşte yanan kim?

İşte vahdeti vücut gibi bir iddiayı ortaya atan kafirler, İslam ümmetini yüzyıllarca oyalayacak bir işi başarmışlar ve maalesef gözlerinden yaş gelesiye, karınları ağrıyasıya halimize gülmekteler.

Birilerinin aslında küfür olduğunu bildikleri, fakat o bunu söylemişse bir hikmeti vardır kabilinden te’vil etmeye çalıştığı, bu cümleler nasıl söylenmişse kastedilen mana odur, çünkü inanç öyledir. Sizin taptığınız benim ayağımın altında diyen adam toprağı kastetmiştir, çünkü ona göre çiğnenen, o toprak Allah’tır (haşa). Böyle olunca birinin çıkıp ben Allah’ım demesi onlara göre gayet tabi bir durumdur, sırf o değil onlara göre kafir biri dahi bu sözü söylese doğru söylemiş olur çünkü o da Allah’tan bir parçadır! Bu cümleleri vecde, aşka gelince, kendinden geçince söylemenin sebebi nedir derseniz, can pazarı bu kolay değil. Müslümanlar bu sözden pek hoşlanmazlar ve insanın başına kötü şeyler gelebilir. Nitekim tarih bu müşriklerin nasıl taşkınlık ettiğini ve nasıl öldürüldüklerini zaptetmiştir.

Okudunuz mu?  Başkasının namaz kılmasını istiyorum nasıl dua etmeliyim?

Jıhad
bu aşırılıktan bu şirkten bu zulümden ALLAH’a (s.w.t.a) sığınırım Aklınızı başınıza alın şiz kimi savunuyorsunuz be! adam cübbemin altında ALLAHTAN başkası yok diyecek şems denen adam bir kadına ALLAH beni sevdiği için kadın kılığında geldi diyecek sonra bir müşrik daha tasavvuf büyüklerinden kim olduğu aklımda değil ben her türlü noksan sıfattan münezzehim diyecek beni görmek ALLAH’ı görmekten daha iyidir diyece vs vs. ALDANMAYIN

ALLAH’tan korkan adam bunları söyleyebilirmi

– onlar alimdi sen kime laf atıyon
+ ne alimi bea 4 yaşındaki kardeşim onlardan alim ALLAH’a şirk koşmuyo en azından kendini üstün göstermek için ya da başka bir şey için vahdet’i vücut inancına sahip olanlar bilsin ALLAH sizin şirk koştuğunuz şeylerden ve sizden uzaktır


Cevap: Vahdet-i Vücut !!””ŞİRKİ””!! Muhiddin Arabi – Celaleddin Rumi – Yunus Emre –

İLİMCİK
Jıhad kardeşim, bu sözlerin söylenme maksadı, makamı çok güzel izah edildiği için tekrar etme ihtiyacı duymuyorum. Fakat, siz evliyaları eleştireceğinize kendi itikadınızı gözden geçiriniz.


Cevap: Vahdet-i Vücut !!””ŞİRKİ””!! Muhiddin Arabi – Celaleddin Rumi – Yunus Emre –

islamyolu
Jıhad Küstah Küstah konuşma senin beyin yapın neki o alimleri ağzına alıpta laf söylüyorsun. 4 yaşındaki çocuk bile onlardan alimmiş diyorsun. 4 yaşındaki çocuk susmayı bilip ve senden daha alim dir. sen o büyük tasavvuf alimlerinin sözlerini anlayacak bir kapasiteye sahipmisin. biraz susmayı dene . Evliyaların velilerin sözlerini öyle her insan anlayamaz. Bizler gerçek itikatı gerçek islamı onlardan öğrendik.

Yönetimden ricam böyle Alimlere Hakaret edenleri barındırmasınlar burada


Eşrefoğlu
< Yönetimden ricam böyle Alimlere Hakaret edenleri barındırmasınlar burada >
Olmaz..!

Sitenin hareket kazanması açısından belkide bu tür münafıklık girişimlerine göz yumuluyor olabilir..!

Tek gayesi ”Allah rızası” olan bir site boş mu kalsın? sayın İslamyolu.!!!


@mir
ilahlığını iddia eden firavunun Allah’a hakareti
Allah’ın kadın kılığında gelip kendisi ile oynaştığını iddia eden vahdeti vücudcuların hakaretinden daha azdır


İLİMCİK
amir kardeşim, yazıları hiç okumamışsınız. Mesela, nasıl ki bir kimse Kur’anın baştan sona kadar sarih ve işari olarak tevhidi ilan etmesine bakmayarak ve Kur’andaki “ahsen-ül halıkin” ve “erhamürrahimin” ve “Allahü ekber” gibi cümlelere bakıp Kur’anın Allah’tan başka ilahlar, halıklar var olduğunu iddia ettiğini iddia eden birisi ehl-i hakikat nazarında maskara olur. Kur’anın baştan sona tevhidi ilan etmesi gösteriyor ki, bu gibi kelimeler onun anladığı gibi değil, başka maksatlar için söylenilmiş. Ayrıca, Kur’anda “yed” gibi kelimelere bakıp, haşa Allah’ın eli olduğunu ve oturduğunu söyleyen kimselerde öyledir. Öyle de, bütün ömrünü Kur’anın tevhid hakikatini yaşamak ve insanlara tebliğ etmek ile geçen bazı büyük zatların bu gibi sözlerinden maksat haşa senin anladığın mana değildir. Bu cümleler ne maksatla, hangi makamda hangi hallerde söylenildiği uzun uzun izah edilmiş. Bazen kelam küfür görünür fakat sahibi kafir olmaz….Fakat, sen ise hakikat-i hali bilmediğin için, o sözü söyleyen zatı kafir ilan edersen sana çok zararlar verir….Yukarıdaki yazıları okursan anlarsın ki, VAHDET-İ VÜCUD MESELESİ AKLİ VE MANTIKİ VE HAKİKİ OLARAK KABUL EDİLİRSE İNSANI DALALETE ATAR. FAKAT, İSTİĞRAKİ, ZEVKİ VE MECAZİ BİR SURETTE SÖYLENİRSE VE MEVLANA CELALEDDİN VE MUHYİDDİN-İ ARABİ GİBİ ARŞTAN FERŞE BÜTÜN KAİNATI BİR AYNA GİBİ GÖREN ZATLARDA OLURSA VE BAZI HAKİKATLERİN ÜNVANI OLURSA GÜZEL OLUR..Sen yine ihtiyat ederek en azından sükut et. Yoksa zarar edersin. Mevlana Celaleddin-i Rumi gibi bir müceddide haşa kafir ve müşrik demek insanın imanını tehlikeye atar. Zaten icma-ı ümmet ve icma-ı ülema bir nevi hüccettir. Mevlana gibi, bütün ümmetin ve özellikle alimlerin kabul ettiği bir zata su-i zan etme..

Okudunuz mu?  Yoldaki İşaretler- Akaid Soruları (test)

Veyl, akıllarının ulaşamadığı bazı hallere hemen küfür damgası vuran kimslerin haline….


@mir
sarhoşluk veren herşey haramdır
vahdeti vücud zırvalarını söyleyenlere bunları söyleten şey her neyse o da haramdır
ve bir kişi kaüfür akidesine sahib olmadan
Allah’ın kadın kılığında gelip kendisi ile oynaştığını iddia edemez
-deli vs olması hariç-

onların delirmiş veya ayık haldeyken söylemiş olduğu bu küfür sözleri savunmak da küfürden başka bir şey değildir


Jıhad
amir kardeşim ALLAH senden razı olsun.

ALLAH bizleri ıslah etsin diyorum ne rasulAllah, ne tabiin ne de et-tabiin bu amelleri işlemiştir(tasavvuf ve tarikattaki) ama biz sanırım onlardan çok biliyor(!) ve bid’at çıkarıyoruz sırf çoğunluk bunu yapıyor diyerek de delil getiriyoruz! bu arada linkler bir garip olmuş kusura bakmayın.


islamyolu
< ALLAH bizleri ıslah etsin diyorum ne rasulAllah, ne tabiin ne de et-tabiin bu amelleri işlemiştir(tasavvuf ve tarikattaki) ama biz sanırım onlardan çok biliyor(!) ve bid’at çıkarıyoruz sırf çoğunluk bunu yapıyor diyerek de delil getiriyoruz! bu arada linkler bir garip olmuş kusura bakmayın. >
getirdiginiz delil sizlerle çelişiyor. müşriklere inmiş ayetleri bize delil gösteriyorsunuz. 35 ‘ e geçik hadiis şerif var bu konuda net ve açık bir şekilde bize delil olan Hemen uydurma oluyor sizin tarafınızda.

Okudunuz mu?  Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

Size diyecegim o ki bu konuyu fazla irdelemek istemiyorum. Bakmak isteyen Sitede dolu konum var bakabilir.

birde diyecegimki

BİZLERE BUNDAN DOLAYI KAFİR OLDUNUZ MÜŞRİK OLDUNUZ DİYENLERİN KENDİLERİ MÜŞRİKTİR.

çok şükür itikatım sağlam. ve sizlerden de Allah’a sığınırım.


Jıhad
yuh diyorum getir hadisi vahdeti vücutla rabıtayla cezbe vs ile yukarda yazdıklarımlar hadi tüm delillerinizi inceledim ya tevil ya zayıf ve uygurma hadisler


İLİMCİK
Jıhad kardeşim, senin bir şeye akıl erdirememen ve ihata edememen olmamasına delil değil. Çünkü, insan bilmediği ve eli yetişmediği şeye düşman olur..Vahdet-, vücud meşrebini o kadar harika tevil ettik ki, artık hala inkar etmek kabil değil. Eğer evliyaları tenkid edecek ve haşa küfür ve dalalet ile ittiham edecek kadar ilmin varsa ve o kadar kendine güveniyorsan Kur’anın en temel meselelerinden ve esasatından iman ve itakada ait bir kaç soru sorayım. Bu sorulardan önce kendini gözden geçirmek zorunda olduğunu görürsün inş..Eğer cevap verirsen de bizde “maaşAllah. bu kardeşimizin evliyayı bile gözden geçirmeye yeten bir ilmi varmış” deriz ve sizi kabul ederiz…Soracağım sorular öyle kıyıdan köşeden olmayacak…Kur’an okurken her insanın aklına gelebilecek en temel ve esas meselelerden olacak…var mısınız.


ömerhattab
Vahdeti vucut şirk olarak gören riyayla girdikleri şirklere baksınlar……Tasavvuf ilmi islamda vardır .Tasavvufu inkar eden maneviyatı inkar etmiştir…


ömerhattab
< yuh diyorum getir hadisi vahdeti vücutla rabıtayla cezbe vs ile yukarda yazdıklarımlar hadi tüm delillerinizi inceledim ya tevil ya zayıf ve uygurma hadisler >
rabıta, muhabbet ve hürmetle kalbi bağlamaktan ibarettir. Rabıtanın özü şudur: Peygamber Efendimiz -sav-‘in varisi olan alim ve salih bir kimseyi düşünmek, sadece onun şahsını hayal etmek ve müstakil olarak ondan bir şey istemek değildir. Bilakis aslında her şeyi yaratan ve yapan fail-i hakikinin allah-u Zülcelal olduğuna itikat ederek, allah-u Zülcelal’in o alim ve salih kimseye ihsanda bulunup, o insanda ortaya çıkardığı fazileti düşünmektir. Bu durum şuna benzer. Bir fakir ihtiyacını karşılamak için bir zenginin karşısına gelip talepte bulunur. Fakat o fakir bilir ve inanır ki, gerçekte veren ve ihsan eden allah-u Zülcelal’dir. Çünkü yerlerin ve göklerin hazineleri O’nun elindedir. O’ndan başka fail-i hakiki yoktur. Fakir, zenginin kapısında ancak, Allah’ın nimet kapılarından bir kapı ve oradan kendisine bir nimet vermesinin mümkün olduğunu bildiği için durur. İşte rabıtanın özü de budur. İşte, tasavvufun, Kur’an ve Sünnet’le sınırlı olduğunu ortaya koyan büyüklerin ölçü alınması gereken sözleri… Tasavvufun aslı, Kitap ve Sünnet’e yapışmak; hevâ, heves ve bidatleri terk etmektir. Tasavvuf, ahkâm-ı dine ve sünnet-i Resul’e sarılmaktan ibarettir. Tasavvuf, allah-u Zülcelal’in emir ve nehiylerine sıkıca sarılıp O’nun göstermiş olduğu dosdoğru yoldan yürümeye çalışmak ve nefsin hoşlandığı şeylerden sakınmaktır. Tasavvuf, gizli açık her yerde allah-u Zülcelal’den korkmaktır. Bu ise ancak takva ve istikamet üzere olmakla gerçekleşir. Bütün söz ve işlerinde Peygamber Efendimiz aleyhisselamın sünnetine uymaktır. Bu da ancak bidatlerden korunmak ve güzel ahlak sahibi olmaya çalışmakla mümkündür. Günaha sevk eden her şeyden, hem zahiri olarak hem de kalben yüz çevirmektir. Bu hal de sabır ve tevekkül etmekle gerçekleşir.

Okudunuz mu?  Kiminle evleneceğimiz kader mi?

islamyolu
İmam-ı Azam (RadıyAllahu Anh), Rasullullah (SAllahu Aleyhi ve sellem( in Ravza-i Mutahhara’sında yapmış olduğu münacat (Yalvarış ) ında şöyle demiştir..

”Ey Efendim! Sana karşı kalbim çok tutkun,
senin aşkınla ruh kalıntım bile dopdolgun.”

”Tüm sükutum , seninledir, sustuğumda,
Yüceliğini methederim, Konuştuğumda! ”

”Her zaman işitirim, hoş sözü ancak senden
Baktığımda ise, Görmem başkasını senden! ”

(Ebu hanife , ed- dürru’l-meknun, Beyit No : 43-45. İbrahim ibni Muhammed el Yelevaci , el-Mece’atü’l – Kübra , Sh :63 )

BU en büyük müctehidin, bu kadar fasih ve beliğ ifadeleri , Rasullulah (Salllahu Aleyhi ve sellem ) e karşı olan rabıtasının kuvvetini ne kadar güzel bir şekilde ortaya koymaktadır.

Sen gelmişsin delil İstiyorsun Rabıta hakkında dünyalar kadar delil getiririm ama sen yine banamısın demezsin. Benim Mezhep Alimim bile yukarıdaki Rabıtaya delil kasideyi söylüyorsa size ne hacet be kardeşim….


Ufkuaçık
Jıhad Sen kaç yaşındasın.Tasavvuf hakkında ileri geri konuşuyorsun.Meseleyi iyice bilmeden buralarda zihin karıştırma!.Vehhabiliği ehli sünnettenmiş gibi gösterip kendi kendini kandırma!.Önce sen nefsi emmaredenkurtuldun mu da bunlardan bahsediyorsun.

Vehhabilerden küffara karşı bir tek cihad ettiğinizi görmedik.


lazali54
bu dünyada yalnızca bir defa yaşayacağım. pardon yanlış yapmışım bir daha geri döneyim sağlam bir yol tutma şansım kesinlikle yok. islamyolu , ilimcik, ömerhattap kardeşlerime soruyorum. ben şimdi Allaha(cc) iman etsem ve onun rasulunun(sav) getirmiş olduğu kuran ve sünnet yolunu takip etsem, ama sizlerin bu savunmuş olduğunuz kişilerin söylemiş olduğu şeylere dalmasam, rabıta yapmasam, ölmüş olan insanlardan yardım istemsem veya aracı etmesem, bana şah damarımdan daha yakın olduğunu söyleyen (ayettir) rabbimden istesem, dualarımı ve ibadetlerimi yalnızca allac(cc)’ halıs kılsam(ayettir hatta çok yerde geçer) rabbimin rahmetini umabilirmiyim? diye sizlere soruyorum!

Okudunuz mu?  Ahirete inanmanın insana faydaları nelerdir

İLİMCİK
lazali54 kardeşim, siz bizi yalnış anlıyorsunuz…İman ve Kur’an esasları gıda ise, tasavvuf meyvedir. Elbette gıdanı tam alırsan meyvesiz de yaşayabilirsin.

Tasavvuf meyvedir. İman hakikatleri ise gıdadır. Zaten tarikatlerde de gıda olmadan meyveyi alamıyorsun. Yani, tarikatta gitmek için önce iman ve itikadın sağlam olacak ve farzlara ve haramlara dikkat edeceksin ve sünnet-i seniyyeye ittiba edeceksin. Tasavvuf bunlardan sonradır.

Elhasıl, sorunuza kısa bir cevap vermek gerekirse, nasıl ki bir hastalık anında doktordan, ilaçlardan, ambulanstan ve bir yangın anında itfaiyeden ve sudan yardım istemesen imanına, islamiyetine ve itikadına zarar gelmez. Öyle de, ölmüş bir kimseden de yardım istemesen de imanına ve itikadına bir zarar vermez. İkisi arasında bir fark yoktur. Başka bir kardeşimiz ise, bir yangın anında itfaiyeden yardım istediği gibi, şeyhinden ve öldükten sonra tasarrufu devam eden bir evliyadan yardım istese yine itikadına zarar gelmez. Çünkü, itfaiyeyi yardıma getiren Allah’ın kudreti olduğu gibi, evliyayı da yardıma gönderen Allah’tır.


lazali54
benim sorduğum sorunun cevabı bu yazmış olduğunuz şeyler değildi. ben kendimi sordum .tarif ettiğim şekil davranırsam ne olur diye idi.


ömerhattab

Ne güzel dediniz Şah damaranızdan yakın Allah’a yakın olmayı sitıyorsunuzda Allah’a yakın olan dostlarının dosluklarını neden redediyorsunuz…Tasavvuf bir ilimdir …Tasavvuf bir eczanedir…Allah zülcelalin rahmetini istiyorsunuz diye size kimse bir şey demiyor…Allahü zülcelalin rahmetini size sunan tasavufa erbabaına düşman kesilmeyin….


@mir

ölü şeyhlerinizle dost oluyorsunuz da
ölüperstliği reddediyoruz diye biz diri Müslümanları neden şirkle suçluyorsunuz?


ömerhattab
< ölü şeyhlerinizle dost oluyorsunuz da ölüperstliği reddediyoruz diye biz diri Müslümanları neden şirkle suçluyorsunuz? >
Peygamber siz dost edinmiyormusunuz?Nede olsa ölmüş…Şimdi Hz Peygamberin dostluğunu redmiediyorsunuz…


Jıhad
kelime oyunları yapma ömerhattab ne dediğini çok iyi biliyorsun amir kardeşimin


@mir
< kelime oyunları yapma ömerhattab ne dediğini çok iyi biliyorsun amir kardeşimin >
Allah razı olsun
eksik de olsa meramımızı anlatabilmişiz

< Peygamber siz dost edinmiyormusunuz?Nede olsa ölmüş…Şimdi Hz Peygamberin dostluğunu redmiediyorsunuz… >
bizim Resulullah’ı dost edinişimizle sizin şeyhlerinizi dost edinişiniz aynı mı?
bizim “yetiş ya Resulullah” dediğimizi
ve bizi bundan vazgeçirmek isteyen Müslümanlara düşmanlık ettiğimizi mi duydunuz ya da gördünüz?

üstelik < ölüperstliği reddediyoruz diye biz diri Müslümanları neden şirkle suçluyorsunuz? >
demiştim
bu dediklerime itiraz etmemiş oluşunu
bizi ölüperestliğe çağırıyor olduğunuz
ve bunu reddettiğimiz için de bizi şirkle suçluyor olduğunuzu ikrar olarak kabul edebilir miyiz?
ne de olsa sükut ikrardandır

Okudunuz mu?  Hak sahibi helal etmemişse üzerinde kul hakkı ile ölen ebedi cehennemlik midir?

Ufkuaçık
Tarikat ve tasavvuf düşmanları binlerce velileri, Allah dostlarını, arifleri meşayihi inkar ediyorlar.Yahu bunlar hiç mi anlamazlar o mübarek müslümanların yollarını!Hiç mi hayatlarını okumamışlar?.. Gaflet ve delaletin yolu mezhepsizlik ve tarikat düşmanlığıdır.Şeriat bunların elinde oyuncak olarak kalmıştır.Sünnet ise hak getire!…


Ufkuaçık
ALLAH VERE Kİ BU MEZHEPSİZLER İBADETLERİNİ DE TÜRKÇE OLARAK YAPARLARDIR.

ULA SİZ NAMAZI TÜRKÇE Mİ KILARSINIZ YOKSA?..

Eğer böyle yapıyorsanız VAllahi namaz kılmadığınızdandır.Boş yere konuşmayın burada!..


ömerhattab
hamdolsun ki kelime uynunda cihad jihad diye yazark yapmazdım….Kelimelere takılı kalan anlamda hükümsüz durur…


ömerhattab

ölüperestlik gibi iftirayı atarak kendini haklı durumuna çıkaramasınız?alimler peygamber varisleridir…yetiş ya rasullah diyerek sizler şirke girmiyormusunuz?da tasavvuf ehli diyince giriyor….


Jıhad
jihad ingilizce terim karşılığıdır


Jıhad
< ALLAH VERE Kİ BU MEZHEPSİZLER İBADETLERİNİ DE TÜRKÇE OLARAK YAPARLARDIR.

ULA SİZ NAMAZI TÜRKÇE Mİ KILARSINIZ YOKSA?..

Eğer böyle yapıyorsanız VAllahi namaz kılmadığınızdandır.Boş yere konuşmayın burada!.. >
iftira atmaya devam edin kimden duydunuz bu şeyleri artık size hoşgörü yok hesap günü yakın ALLAH’ın azabı çetindir ben ne söylediysem hep kendi eserlerinden delil getirdim siz sadece kulaktan duymalarla geldiniz artık kimsenin yorum yapmasını istemiyorum bu bataklıkta olmayanlar gerçeği apaçık görecektirler ama kokarcaya kokusu hoş gelir . vahdet’i vücut anlayışı cennette kendine yer bulamaz .vesselam Admin kardeşim bu konuyu kilitlersen sevinirim çok uzadı


ömerhattab

Türkçesi varken ingilizceyemi özeniyorsunuz?


Ufkuaçık
Ehli sünnet vel cemaat yolundan olmayanların hepsi fasık ve bid’at ehli olup yollarını sapmışlardır.Allah bunlara akıl şuur ve izan nasip etsin diyorum..


islamyolu
< Ehli sünnet vel cemaat yolundan olmayanların hepsi fasık ve bid’at ehli olup yollarını sapmışlardır.Allah bunlara akıl şuur ve izan nasip etsin diyorum.. >

bende Amin diyorum kardeşim. Allah sizler gibi Ehli sünnet kardeşlerimden beni koparmasın..


ömerhattab
< bende Amin diyorum kardeşim. Allah sizler gibi Ehli sünnet kardeşlerimden beni koparmasın.. >
Amin…Rabbimin izniyle bizler ehli sünneti müdafa ettiğimiz sürece Allah bizleri aynı yoö üzerinde sabit kılsın…


Ufkuaçık
Sapık ve batıl itikatte taassuplık kadar fena bir şey yoktur.Bunlar şaşkın ördek gibidirler.Bunlara Hak’kı anlatabilmek çok zordur.


ömerhattab
Tasavvufta bulunduğunu yazdınız… Acaba bulunduğun süre zarfında kuran ve sünnete ters hangi yaklaşımlarda bulunulmuştur…bu müritlik devresinde müritliği ne anlamda alğıladığınızı öğrenebilirmiyim…Tarikat bazı durumları mürit üretir bir söz vardır ya şeyh uçmaz şeyhi mürit uçurur…Eğer şeyhin kuran ve sünnete uymayan bir tarafını gördüyseniz açıklarmısınız?Tasavvufta edindiğim en önemli bilgi ilmi konuda yoksunların ilim hakkındaki görüşlerini tasavvufa yaftalanmasıdır…

Okudunuz mu?  Cennette Suret Çarşısı var mıdır? Varsa nasıl anlamak gerekir?

@mir
< yetiş ya rasullah diyerek sizler şirke girmiyormusunuz?da >
işte bu zeka ve anlama seviyeni ortaya koydu
ben ne zaman “yetiş ya Resulullah” demiş ya da denilmesini savunmuşum?
benim yukardaki yazımdan bunu mu anladın?
🙂


Ufkuaçık
Çanakkale harbinde Resulullah efendimiz ve ashabının manevi yardımları hakkında aşağıdaki videoyu dikkatli dinleyiniz.


@mir
videoyu dinleyemedim ama daha önceden bildiğim bir masal anlatılıyor galiba
bu da tasavvuf akidesinin her yaştan insanı nasıl uyuttuğunun bir başka delilidir

< Peygamberin getirdiği mutlakbilgileri halka çeki düzen vermek için ifade edilen sembolik şeyler olduğucennet cehennem mahşer mizan gibi şeylerin sembol olduğu kastediliyorsa.
Peygamberlerin getirdikleri halk içinolduğu, hakikatin kendisi değil kabuğu olduğu, hakikatin batın olup ancakkendilerinin batını bildiği, batının ise nasların zahirine mutabık olması gerekmediğini ifadeedip hakikatin kabuğu olarak nitelenen şeriat ve onun alimleri olan fakihlerlemuhaddislerle alay etmeyi, hatta fakihlere ümmetin firavunları diyen düşencelerkastediliyorsa. >

Allah razı olsun kerdeşim
işte tasavvuftaki şeriat tarikat hakikat üçlemesi ta olarak budur

bu forumdaki bir iki sufi meşreb üyenin
Irak ve Filistin için birşeyler yapmayı
kadere isyan olarak algıladığına ben şahidim ve onların mesajlarından bunu belgelendirebilirim de
işte bu da tasavvufun teslimiyetçiliği emretmesindendir


lazali54

ben burda alıntı yapıp nasıl cevapverilceğini anlamadım bu sebepden kopyalıcam öncaki yazılarıma istinaden gelenbazı cevaplar

”ufkuaçık” Ehli sünnet vel cemaat yolundan olmayanların hepsi fasık ve bid’atehli olup yollarını sapmışlardır Allah bunlara akıl şuur ve izannasip etsin diyorum

peşine ”islamyolu” o kişye katılmış şu cevapla= bende Amin diyorum kardeşim Allahsizler gibi Ehli sünnet kardeşlerimden beni koparmasın.. yazmış

”ömerhattap” Amin Rabbiminizniyle bizler ehli sünneti müdafa ettiğimiz sürece Allah bizleri aynı yoöüzerinde sabit kılsın..

” ufkuaçık” Sapık ve batıl itikatte taassuplıkkadar fena bir şey yoktur Bunlarşaşkın ördek gibidirler BunlaraHak’kı anlatabilmek çok zordur
benim bu yazıyı yazmamda ihtşiyaç duymamdaki sepep yukardaki bu ve buna benzer yorumlardır. yani kendi sınırlarımı kuran ve sünnetle çizerek sapık fikirli , bidatçi olmadığımı, bilakis bu konular üzerinde çok titiz olduğumu belirtmek istedim. aynı zamanda kendimizide kuran ve sünnet ışığında sorgulatmak istedim. ama nedense gelen cevaplar yine enteresan mesala sormuşlar uygun olmayan amel ve ibadetler neydi gibi. oraya yazmışım işte neleri kabul edip neleri kabul etmediğimi çok açık. anlamıyorum okunmadan mı cevap veriliyor. eğer sizler bu işlerin içindeyseniz o zaman ben sorayım mesala rabıta varmı? ölmüş insanları dua da vesile varmı? Allah(cc) kuranda diyorki ”gaybı ben bilirim onu kimseye açıklamam”diyor Allah(cc) muhakkak ki doğru söyler veya ”göklerde başka bir Allah var da benim mi haberim yok” der. ya da ”onlar gayba muttalimi” der. ölüler için bir ayette ”ey muhammet sen ölülere işittiremezsin, bunu da sana herşeyden haberi olan Allahtan başka kimse haber veremez” diyor. hatta rum süresinde bu ayeti daha önce yazdım ”Allah size kendi içinizden bir misal veriyor, siz hiç kendi kölelerinizin bir kısmına veya kimisine bir üstünlük bir ortaklık veriyomusunuz, sizler böyle bir şey yapmazken nasıl olurda ben kullarımın bir kısmına üstünlük vereyim ki deyip işte Allah ayetlerini böylece açıklamaktadır diye bizlere yüce kitabımızda söylüyor. hiç rabbimiz kullarına haksızlık yapar mı.ni ye gidip te bazı kullarına ayrıcalık verip tabiri caizse 1-0 önde başlatsın. biraz düşünelim. Allah normal bir sultan gibi devlet başkanı gibi düşünmeyelim o herşeye hakkıyla ve hikmetiyle hakim. ne kadr buyuk kral olursan ol yardımcılara ihtiyaç duyarsın ama Allah(cc) öyle mi rabbim bir ayetin de de şöyle der ”Allah zul durumuna düşmediğinden hiç bir veliye ihtiyaç duymaz”.. ben olsam sizlerin yerinde hangi ameli rabbimin rızası için yapıyorsam büyük bir defter alırım bunları satır satır yazarım. çünkü ben üç yıl önce öyle yaptım.ondan sonra alırım sahihi buharıyı lehde ve aleyhde ne kadar hadıs varsa yazarım ve tabii ki baş tacımız kuranı, ona da başka bir defter. not tuttuğum ayetler ajanda da 1 eylül tarihine kadar geldi. mekki ayetler çok güzel. hatta dedimki kendi kendime iiki önce buhariyi okumuşum. yoksa önce kuranı okusaydım belkide buhariyi okuma ihtiyacı duymayacaktım. benim söyleyceklerim bu kadar. müslüman müslümanı uyarır etiketleyip postalamaz.ben Allahtan korkarım. çünkü onun azabı gerçekten çekinilecek bir azap selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  İslam dininin temel kaynakları nelerdir?

 


islamyolu
< kuranda diyorki ”gaybı ben bilirim onu kimseye açıklamam”diyor >
Gaybı bilen O’dur. Gaybını, razı olduğu rasulden başkasına bildirmez (Cin, 26-27).

ayrıca ayetel kürside de kimseye gaybı bildirmem diyor ancak benim iznimle müstesna diyor Allah. kardeşim bir Ayetle hüküm çıkarma. Kur’anda çelişki çıkarma.

ve diğer yazılarındada tek ayetten gitmişin yorumda. teker teker çok güzel açıklarım kardeşim sana ama vaktim yok. bu konular için sitede araştır dolu konum var ..


Ufkuaçık
Mezhepsizler 4 büyük ehli sünnet imamlarını ne ile izah edecekler merak ediyorum?.


@mir
< Tarikata girmeden Islam yaşanamaz. >
bu düpedüz zırvadır
tarikatların kuruluş tarihleri bellidir
o tarihten önceki tüm Müslümanları -ki buna Resulullah ashab ve tabiin de dahildir-
İslam’ı yaşamamak ile itham ettiğinin farkında mısın?

Okudunuz mu?  İnsan öldükten sonra kabir de akrabaları ile görüşecek mi?

< Mezhebin var mı?Hangi mezhepdensin? >
forumda olmadığım bir saatte aynı soruyu neden arka arkaya sorarsın ki
ben mezhebimi aylar önce yazdım
ehlisünnet ve’l-cemaat mezhebindenim diye


Ufkuaçık
Tasavvufi ahlak terimi peygamber ahlakıdır.Bunu yaşayanlar muradına ererler.Tasavvufi ahlak, tam hüsn-ü ahlaktır.Bunda büyük bereketler vardır.Bütün Evliyaullah ve erenler bu ahlakı yaşamışlardır.

Bu eser, Merhum Mehmed Zaid Kotku Hz.lerinin eseridir.Muazzam bir eserdir.Tarikat ve tasavvufu inkar edenlere ışık tutmaktadır.


ömerhattab

Şimdi yukarıda burda görebilirsiniz yazdım…ve şimdi bana cevap olarak kendinin yazdığını asıyorum…şimdi zeka seviyesinin kimin ortadır açık…

burda yazılı olan aslolandır..


@mir
eyvah ki eyvah
çevrendeki bir ilkokul öğrencisine o paragrafı okut bakalım
o paragraf benim “yetiş ya Resulullah” dediğimin isbatı olur mu?


ömerhattab
< eyvah ki eyvah çevrendeki bir ilkokul öğrencisine o paragrafı okut bakalımo paragraf benim “yetiş ya Resulullah” dediğimin isbatı olur mu? >
sana okutuyorum sadece…


Jıhad

ömerhattab sen ya okuduğunu anlamıyorsun ya da numara yapıyorsun amir kardeşim yetiş ya rasulAllah sözünden vazgeçirmek isteyenlere karşı bir düşmanlık beslemediğini söylemiş


@mir
Allah razı olsun kardeşim
🙂
bence çok iyi anlıyor ama işine gelmediği için anlamamış gibi yapıyor


Jıhad
ecmain abi. ALLAH bizlerin basiretini artırsın 🙂


TarikateSon!
Tasavvufla kafayı yemiş olanlara başta Kur’an sözü olmak üzere hadisleride dahil etmek suretiyle denilmeyen kaldı mı?Bence kalmadı,pekii;koca koca Ayetleri kafalarına kafalarına çarptığınız halde,hâlen daha sizleri aptallıkla ,anlamamışlıkla suçlayıp,şirkin dibine batmış alimlerinin sözlerinde ısrarcı olmaya devam ettiler mi?Sizlerin ayet ile delil getirdiğiniz her sözünüze karşın,alimlerinin sözlerini, kitaplarını ve masallarını delil olarak saymadılar mı?Yanlışım varsa af buyrun @mir kardeş ama 4-5 yıldır forum içinde cevap olmaya çalışmanıza rağmen yüzlerce konuya,bir tane olsun tasavvuf dinine mensup birisinin tevbe edip hatasından döndüğüne şahid oldunuz mu?
hayır!
hayır!
hayır!
Peki bu uğraşımızın sebebi nedir o halde?Bu hırsımızın sebebi nedir!Acaba doğruyu anlatmaya çalıştıkça,başkalarının daha beter küfre girmelerine de vesile olmuş oluyor muyuz?Bu kadar çok tasavvuf dinini ve şirk sözlerinin sahibi alimlerini övmeye devam eden insanların arasında yazmaya çalışma gayretinin gerçek sebebi aslında ne?Gelin isterseniz aramızda bunu konuşalım.


TarikateSon!
Ben iyisi mi bu durumu konu olarak açayım,hayır olur inşaAllah.


ömerhattab
< Ben iyisi mi bu durumu konu olarak açayım,hayır olur inşaAllah. >
senin akıl durum cahillerle eşit…


İnanc
ömerhattab Lütfen biraz seviyeli konuşalım. !


ömerhattab
< ömerhattab Lütfen biraz seviyeli konuşalım. ! >
seviyeli konuşmak için seviyeli insanların cevap vermesi gerek…

Okudunuz mu?  Dinden uzaklaştım ne yapmalıyım

İnanc
Sana kötülük yapanı iyilik yaparak cezalandır .. !


ömerhattab
< Sana kötülük yapanı iyilik yaparak cezalandır .. ! >
neden biz müslümanlara kötülükle muamele ediliyor o zaman…İşin aslını bilmeden iftira ve yalanla gerçek müslümanlar karalanıyor…

< Sen her müslümanım diyene inanırmısın ? >
İslam zahire hükmeder…Sende müslümanım diyorsun ona bakarsan…Sana inanmak mı gerk şimdi…


İnanc
Bana inanın demiyorum sadece ben size kötülük yapana sizde kötülük yapmayın diyorum.


TarikateSon!
< İslam zahire hükmeder >
Bak bu sözünü alırım,ister tost yapar istersen ekmek arası çatır çatır yediririm sana:)
İslamın zahire baktığını işinize geldiğinde kabul eden sizin gibi zihniyetler;Alim dediğiniz o kişilerin kendilerini Allah olarak gördüklerini belirten sözleri için acaba neden ”o insanlar bu sözleri hangi hal ve durumda söylemiş acaba sen ben bunu bilemeyiz” saçmalığına sığınıyorsunuz.Ben adamın halini bilmem arkadaş ne de olsa : < İslam zahire hükmeder >


TarikateSon!
< İslam zahire hükmeder >
Bak bu sözünü alırım,ister tost yapar istersen ekmek arası çatır çatır yediririm sana:)
İslamın zahire baktığını işinize geldiğinde kabul eden sizin gibi zihniyetler;Alim dediğiniz o kişilerin kendilerini Allah olarak gördüklerini belirten sözleri için acaba neden ”o insanlar bu sözleri hangi hal ve durumda söylemiş acaba sen ben bunu bilemeyiz” saçmalığına sığınıyorsunuz.Ben adamın halini bilmem arkadaş ne de olsa : < İslam zahire hükmeder >


ömerhattab

Allak olarak onları gösteren senin sapık zihniyetin tost yedirmekten başka işlere zaman bulamıyor….


TarikateSon!
< Allak olarak onları gösteren senin sapık zihniyetin tost yedirmekten başka işlere zaman bulamıyor >
Anlaşıldı ,senin kapasiten bu gerçekleri görüp ,idrak edip cevap yazabilecek derecede değil,o yüzden boşuna ahanda cevap yazdım bu da kapak olsun triplerine girme.Varsa adamakıllı yazacak reddiyen otur yaz,yoksa vaktimi boşuna harcama…


ömerhattab

yol orda arkadaş mesajlarıma cevap yazmasın olur biter sizi rededen etmiş benim red ettiğim ortadır…Doğrusu dolu bidona su doldurma uğraşında olsaydım kapağı kapatcak olan ben olurdum bunu bilmen yeterli arkadaş…


Kayıtsız Üye
Efendim siz her halde Vahdet-i vucud I
Erkez anlayamaz. Ben makedoniyadan
Melamiler aylesinden


vahdeti vücut şirki, vahdeti vücud nedir, muhiddin arabi

Bu kategoride yer alan Kitapsız demek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vahdet-i Vücut Şirki Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.