Anasayfa
29 Ocak 2023, 16:21
sizden4
Abone

Ailem örtünmeme karşı çıkıyor nasıl vaz geçirebilirim

Ailem örtünmeme karşı çıkıyor nasıl vaz geçirebilirim

rotary1995
Türbana önceden Allah c.c affetsin pek itimadım yoktu. Ama artık ibadetlerimi yerine getiriyorum çok şükür ve o saçma sapan tesettürün farz olmadığı söylentilerine kesinlikle inanmıyorum.17 yaşındayım başarılı bir öğrenciyim elhamdülillah artık türban takmak istiyorum.Ama ailem izin vermiyor ben her şeyi göze almıştım insanların benim için garip bakışlarını, arkadaşlarımdan kaybedeceğim kişileri ama annem kesinlikle izin vermiyor.Çok kötü hissediyorum kendimi bir an önce üniversiteyi kazanıp ailemden ayrılmak istiyorum.Benim dindar olmamdan rahatsızlar ki ben dindar sıfatına şuan layık olmadığımı düşünürken oysa onlar benim ot gibi yaşadığımı düşünüyorlar… Annem Allah c.c farz kıldığına hayır demesi yüzünden annemden soğudum daha doğrusu ailemin birçoğundan …Olabildiğince kapalı giyinmek istiyorum ama gözlerine batıyor nolursunuz bana bir teselli verin buna çok ihtiyacım var.Bana dua edin ve cevap yazın birileriyle dertleşemezsem patlıcam 🙁


Cevap: Selamünaleyküm türban ile ilgili bir sıkıntım var izin verilmiyor

Berşan
Değerli kardeşim.
Sizin yolunuz hak yoludur.Aileniz ile karşı karşıya geldiğiniz anlarda aklınıza Hz. Ebu Ubeyde bin Cerrah (r.a.)’yı getirin.Kendisi Bedir savaşında müşrik safta yer alan öz babası ile karşı karşıya gelip onu öldürmüştür.
Sizde aklınıza bu büyük sahabeyi getirip ondan güç alın.İnşAllah Yüce Allah (c.c.) size verdiği gibi ailenizede hidayet nasip eder.
Allah (c.c.) cümlemize hidayet ve son nefeste imanlı bir şekilde ölmeyi nasip etsin.Amin

Okudunuz mu?  Sinirli anında ağızdan kötü söz çıkması

Cevap: Ailem örtünmeme karşı çıkıyor nasıl vaz geçirebilirim

muvahhidim
Kardeş;
Dinini yaşayıp yaşamama hususunda hiç kimse sana engel olamaz! yeter ki niyetin samimi olsun..!
Doğru yaptığını düşündüğün bir şeyin mutlaka arkasında durmalı ve Rabbine ayaklarını doğru yolda tutması için sürekli dua etmelisin..
İnsanlar nasıl ki hesaba çekilecekleri gün, senin yerine hesaba çekilmek istemiyeceklerse, dünyadaki hayatı da senin yerine düşünme ve yaşama hakları da yoktur..!
Dikkat edin! Bazen kurtuluş yolu olarak düşündüğünüz şeyler aslında bir bataklık olabilir..! (üniversite gibi..)
Rabbim, ayaklarımızı dinde sâbit kılsın ve bizi imandan aırmasın..!

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: Ailem örtünmeme karşı çıkıyor nasıl vaz geçirebilirim

musab
< Türbana önceden Allah c.c affetsin pek itimadım yoktu. Ama artık ibadetlerimi yerine getiriyorum çok şükür ve o saçma sapan tesettürün farz olmadığı söylentilerine kesinlikle inanmıyorum.17 yaşındayım başarılı bir öğrenciyim elhamdülillah artık türban takmak istiyorum.Ama ailem izin vermiyor ben her şeyi göze almıştım insanların benim için garip bakışlarını, arkadaşlarımdan kaybedeceğim kişileri ama annem kesinlikle izin vermiyor.Çok kötü hissediyorum kendimi bir an önce üniversiteyi kazanıp ailemden ayrılmak istiyorum.Benim dindar olmamdan rahatsızlar ki ben dindar sıfatına şuan layık olmadığımı düşünürken oysa onlar benim ot gibi yaşadığımı düşünüyorlar… Annem Allah c.c farz kıldığına hayır demesi yüzünden annemden soğudum daha doğrusu ailemin birçoğundan …Olabildiğince kapalı giyinmek istiyorum ama gözlerine batıyor nolursunuz bana bir teselli verin buna çok ihtiyacım var.Bana dua edin ve cevap yazın birileriyle dertleşemezsem patlıcam 🙁 >

seni çok iyi anlıyorum.mesela ben camiye gidip geldiğimde de diyorlarki bazen gene mi cami evde kılsan olmuyor mu.namazlarını çok yavaş kılıyorsun,hep aklında namaz saati geldimi kaçacakmı falan diyorlar.ve bu devirde çok iyi anladımki bir evlat ana babası gözünde nasıl iyi birisi olabilir biliyormusun.onların ne namaz umrunda ne cami umrunda derslerinde başarılı olursan mutlu oluyorlar.onun çocuğu çok iyi yerde okuyor der her anne baba ama bu anne baba gururla diyebilir mi benim çocuğumda çok dindar.kötü alışkanlığı yok.maalesef diyemiyorlar.çünkü bu devirde dini umursamıyor çoğu kişi.bu arada niçin okuduğun okulla alakalı olabir mi?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra küçük bir yara kanadı

kibrit
Nice muhafazakar ailelerin kızları tesettüre girmiyor. Allah size nasip etmiş. Ne büyük nimet


tekturk
Ne mutlu sizeki hidayete tamamiyla eriyorsunuz darisi ailenizin basina..
Siz israrla basinizi örtüp ibadetlerinize devam ederseniz onlarda artik bir şey demeyecektir..
Nasil bunun tam tersi oluyorya , aile kiza baski yapiyor , o örtünmek istemiyor, eninde sonunda okula varinca aciliyor yada yolda biryerde felan!!!
Siz israrla doğru bildiginizden vazgecmeyin , cünkü ahirette kimse kimsenin günahini yüklenmez!!!
Allah yar ve yardımcın olsun

Okudunuz mu?  İnternetten pdf kitap okumak caiz mi?

rotary1995
evet nick okuduğum okulun adını taşıyor siz nasıl bildiniz?


tekturk
Ne diyorsun kardesim sen anlayamadim dogrusu?
Konu ile ne alakasi var?


musab
< evet nick okuduğum okulun adını taşıyor siz nasıl bildiniz? >
bende 2011 rotary anadolu lisesi mezunuyum:)

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi nedir nasıl yapılır kısaca

rotary1995
benim nick adımdan okulumun adını sordu kendisi de aynı okuldan mezunmuş onun için. haklısınız konu ile alakası yok ama cevap verebileceğim başka bir yerde yok


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Oldukça zor bir durum fakat siz Allah’ın emrini yerine getirmekten vaz geçmeyin yine de. Kapanma konusunda Allahu tealaya dua edin ve yardım isteyin, ailenizi güzellikle ikna etmeye çalışın. Onlar bunun bir moda olmadığını Allah’ın emri olduğunu göz ardı etmemeleri lazım ve size mani olmakla beraber vebal yüklenmekteler.


@mir
Ailenizi le kötü olursanız onlara İslam’ı anlatma şansınız kalmaz
sertlikle değil yumuşaklıkla anlatmaya çalışın
ama asla bir gram dahi olsa taviz vermeyin
asla bir milim dahi olsa geri adım atmayın


rotary1995
evet haklısınız . sizden gelen bu öneriler ve ilgi beni çok sevindirdi .Kimliğimi belli etmeden insanlarla dertleşmek çok güzel.Allah razı olsun hepinizden. Ailem benim kapalı olmamdan utanacakları için böyle yapıyorlar.ben onlara nasıl tatlı dille anlatayım bunu açık açık söylemeseler de ben biliyorum annemin düşüncesi eşe dosta ne deriz? yoruldum çok yoruldum onun bu davranışlarından her şeyden çok yoruldummm

Okudunuz mu?  Gusül alırken çok su harcamak

Gemlik
ilk başta sen kendine sahip çık sıkı dur çünkü çok zor dönemden geçiceksin şeytan rahat bırakmıcak bir sürü vesvese vericek,insanlar canını sıkıcak ve sıkıyolarda .Annen baban yakınların sana kapanmayı ima ettiklerinde onlara ;
Beni Allahın azabından koruyacakmısınız ?
Allahın emir ve yasaklarına uymadığım için benim yerime cehennemde yanakcak mısınız? soruları yönelte bilirsin.
Ayrıca bize bunca nimeti veren ,her nefes alış verişte hayat bahşeden yokdan var eden Allah’a nasıl karşı gelebilirim,sizde biliyosunuz ki doğru olan bu gibi soruları onları inciltmeden kırmadan sorabilirsin.

Allah yardımcın olsun

youtube.com/watch?v=kn6Lr7wjL5A


CeyhuN_
Nisa suresi 31. Ayet’i okut annene.


ademidris
ablacım bir kere kesinlikle annene ve babana karşı gelme, seni dinlemek istemiyorlarsa onlara nasihat vermeye kalkışma.
sadece namazını kılmadan önce, başını örtmeden önce ne yapıyorsan daha fazlasını yap. annen ekmek almanı mı istedi koşa koşa git, baban tuzluk mu istedi emredersiniz babacığım diyerek ver. itiraz etme, onları mutlu etmeye çalış.

Okudunuz mu?  Cinler musallat olmuşmu

senin durumunda olan bir abim bu şekilde kazandı ailesini.

ama en çok dua et. böyle sabah namazlarından evvel kalk abdest alıp tövbe edip bol bol dua et. hatta ağlamaya çalış, ağlayarak dua etmeye çalış. Allahü teala yardımcın olsun, Allahü teala sabır versin.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Annenizin aklına eşe dosta ne deriz geliyorda yarın Allah’a ne hesap veririz gelmiyor mu ? Ona bunu hatırlatın örtünmek sadece sizin için değil onun için de geçerli o da bunu yapması gerek ve hatta eş dost da örtünmesi lazım bu Allah’ın bir emridir Allah’ın emrini yerine getirmeyenler günah yüklenmekteler. Allah’ın rahmeti geniş olduğu kadar azabıda çok şiddetlidir elem vericidir. Bunu unutmayın.


kibrit
El alemin neden kulu olunur bilmem ki? Düğün yaparken de Allah’ın rızasından çok sünnetten çok, el alem ne der diye düşünüyorlar. İşte bu "Atalarının dinine uymadır" İsimleri müslüman ama ilk aradıkları şey insanların rızası. Ne güzel kızın kapanmış, ne istiyorsun daha?

Okudunuz mu?  Gece rüyalandığını hatırladığı halde ancak giysisinde ve teninde ıslaklık bulunmayana gusül gerekir mi ?

rotary1995
doğru söylüyorsunuz nur suresini okudum anneme ama fayda etmedi. bir ablamız demiş ki anne ve babana hürmetli ol haklısın ablacım bu konuda daha dikkatli olacağım. ama ailem o kadar berbat geliyor ki şuanda anlatamam evde 3 kişiyiz annem babam ve ben birbirimizden çok kopuğuz anlıcağınız üzere düşüncelerimiz de farklı. bu yüzden gidip teyzemde kalıyorum ara sıra . o da annemin hatalarını biliyor o da bu duruma çok üzülüyor teyzem de kapalı bir bayan bu arada. annem başörtüsüne inanıyor ama bana bahane olarak ‘sen okucaksın’ diyor başörtümüzün engel olacağını düşünüyor her ne kadar yasaları söylesem de ne fayda bu yüzden el alemden çekindiğini düşünüyorum.Anneme kalırsa üni bile kapanmıcam ondan sonra oysa ben inşAllah ilk senemden kazanırsam direk kapanıcam o zaman kimse bana karşı çıkamaz belki gideceğim şehirde belki de gitmeden kendi şehrimizde kapanıcam kısmet inşalllah.Aklıma girmeye çalışıyorlar mesela en çok söylenen şey kapanmayı çok takma önemli olan niyet sen daha küçüksün faso fiso .Benim yerime siz mi yanacaksınız onu en son çare söylemeyi düşünüyorum çünkü bu onların hiç hoşuna gitmeyecek ve kinlenecektirler belki de tam tersi olacaktır ama bilemiyorum şuanda.üni başöörtüsü ile ilgili kötü utanç verici haberleri duymak üzücü ama ya asıl imtihanı kaybedersek o daha da üzücü 🙁

Okudunuz mu?  Müslüman bir kimsenin görüntüsü nasıl olmalıdır

muvahhidim
< bahane olarak ‘sen okucaksın’ diyor >

Kardeş;
Az da olsa annenize hak vermek lazım..!
Eğitim sistemin, medyanın, çevrenin de verdiği mahalle baskısı ve eziklikle bunu söylemesi maalesef normal hale getirildi..

< üni başöörtüsü ile ilgili kötü utanç verici haberleri duymak üzücü ama ya asıl imtihanı kaybedersek o daha da üzücü >
Rabbim bu hassasiyetinizi kaybettirmesin.!
Üniversite tek kurtuluş yolu olarak
asla görülmemeli ve gösterilmemelidir.
Nice masum ve temiz insanlar vardır ki eski saflığını geri getirmek ister fakat getiremez..
Üniversite benim inancımı elimden alacaksa, ahlâkımı ve ahiretimi yitirtecekse….!!!


rotary1995
Hepinizden Allah cc razı olsun ne güzel önerilerde bulundunuz.Allahım üzerinizden huzuru eksik etmesin inşAllah :))

Okudunuz mu?  Öbür tarafta cinsellik: cennette vaad edilen huri erkekler ve kadınlar için ne yapar ne işe yarar?

Kayıtsız Üye
Ben 8. sınıfa geçicem. Ablam kapanirsan seni eve almam dedi. Sadece annem izin veriyor. Kapanmak istiyorum. Hem de çok. Ahiretten, günaha girmekten korkuyorum. Ne yapmalıyım?


islamustafa
Amelinizde rıza-yı İlahî olmalı.
Eğer o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.
Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok.
O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabul ettirir, onları da razı eder.

İhlas Risalesi – 33


BaşÖrtüsü4EWR
90’da annem babam çıkart şu baş örtüsünü dediler. Ben direndim. Çıkartmadım.


Zeynepkndl
selamun aleyküm kardesim
Bende seninle ayni durumdayim ailem kapanmama izin vermiyor ve ona karşı gelemiyorum bir sekilde vazgecirmek istiyorum ama yapamıyorum kesinlikle tüm akrabalarımda aynı sekilde beni kimde desteklemiyor ama ümidimizi kaybetmeyelim dua edelim Rabbim bizim dualarimizi kabul eder insAllah kardesim.Hayirli günler.


Kayıtsız Üye
Malesef bazen o da yetmiyor ben tıp öğrencisiyim her zaman derslerim çok iyi oldu. 20 yaşındayım. Bir iki sene önce üniversiteye geldikten sonra namaza da başladım çok şükür. O zamandan beri istesem de son 1 senedir iyice istiyorum tesettüre girmeyi ve her bu konu açıldığında bağırış çağırış yaşıyoruz. Torunluktan reddederim diyen mi ararsınız, bu ailede olduğum sürece izin vermiyorum diyen mi. Daha kapalı ve sade giysiler giymeye başladım ve bu sefer de neden koyu giyiniyorsun bu sıcakta pişmiyor musun gibi şeyler duyuyorum sürekli. Kısa bir süre önce de nişanlandım. Nişanda dans istemediğimiz için de baya zorluk çektik ama ısrar edince oldu çok şükür. Bu asırda bizim sınavımız da bu demek ki. Eskiden aileler çocuklarından çekerdi şimdi çocuklar ailelerinden çekiyor.

Okudunuz mu?  Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?

ailem tesettüre izin vermiyor

Bu kategoride yer alan Neden kadınlarda 9 nefis var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem örtünmeme karşı çıkıyor nasıl vaz geçirebilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.