Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Makat Bölgesindeki Kılları kesmek-yolmak caiz mi günah mı?

Makat bölgesi kılları kesilir mi

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm . Şimdi ben biraz kıllı birisiyim dolayısıyla arkamdada çok kıl ciktığından dolayı büyük tuvaletimi yaptiğimda biraz necaset kaliyor . Bende bunlari bu güne kadar sadece yikamakla yetindim . Arada necaset kaldiği da olmuştur.Yaptiğim doğrumudur?

Okudunuz mu?  Tuvalet duası arapça

Yorum: Makat bölgesi kılları kesilir mi

#UguR
Tıbben bir sakınca yoksa kesilebilir.


Yorum: Makat bölgesi kılları kesilir mi

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm . Dünde aynı başlığı açmıştım ama istediğim cevap o değildi.Ben çok kıllı birisiyim. Bazen benim büyük tuvalet yaparken arkamdaki kıllar küçük pislikleri tutuyordu ve bende bunları sadece yıkadım . Pisliği kıllardan dolayı çıkaramadı ama çok yıkadım . ve böylece namaz kıldım . Yani kıldığım namazlar geçerlimidir?

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

Makat Bölgesi

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleykum size bir sorum olcakti. Şimdi benim makat bolgesi yani büyük tuvaletin ilk çiktiği yeri ve ordaki killari her zaman yıkamama rağmen , her tuvaletten sonra temizlememe rağmen yinede kendiliginden kirleniyor.Ancak kiloduma pisliği gelmiyor. Yani demek iatediğim boylece kildigim namazlar ve aldığım abdestler gecerlimidir?

Okudunuz mu?  Kayına nikah düşer mi

arifselim
Aleykum selam. Tuvalet ihtiyacından sonra iyice temizlendikten sonra namaz sahih olur. Hanefilerde ise ayrıca el ayası kadar bir necaset namaza engel değildir. Abdest ve namaz buna göre geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Yani özel bir çaba göstermeme yok anladığım kadarıyla. Peki kiloduma bazen el içinin çeyreği kadar pislik bulaşıyor. Böyle namaz kılmam caiz midir?

Okudunuz mu?  Erkekle kadının çamaşırları birlikte yıkanır mı

muvaffak
Yukarıda verilen cevabın aynısını vereceğiz: Hanefi iseniz necaset el ayasından az ise abdestiniz de namazınız da geçerli olur.


göt kıllarını kesmek, makat kılları kesilir mi, makattaki kıllar kesilir mi

Bu kategoride yer alan Cennetteki 4 ırmağın arapça isimlerini öğrenmek istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Makat Bölgesindeki Kılları kesmek-yolmak caiz mi günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.