Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ?

Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ?

Kayıtsız Üye
Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ?


Cevap: Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ?

Galus
Aşağada sizlere Diyanet işleri ve Diyanet vakfı görev ve aralarındaki farkı belirttik buyrun hep beraber göz atalım.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Okudunuz mu?  Her sabah cenabet kalkıyorum

Din işlerini yürütmekle vazifeli devlet dairesi. Şer’iyye ve evkaf vekaletinin kaldırılmasından sonra 3 Mart 1924’te Diyanet İşleri Reisliği adıyla kuruldu. 22 Haziran 1965 senesinde kabul edilen Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun yeniden düzenlendi. Bu kuruluş kanunu ise 26 Nisan 1976 tarih ve 1982 sayılı kanunla önemli derecede değiştirildi. Ancak bu değişiklikler 18 Aralık 1979’da Anayasa mahkemesi tarafından iptal edildi. Yeni bir düzenleme de yapılmadı.

Okudunuz mu?  Muska'nın içinde neler yazar ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlığa bağlı bir kuruluş olup, Başbakanın teklifiyle Cumhurbaşkanı tarafından tayin edilir.

Bugünkü durumu 18 Temmuz 1984’te kadro kararnamelerine göre çıkarılan Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Görev ve Çalışma Talimatları gereğince düzenlenmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı, Başkanlık Makamı, Danışma, Esas, Yardımcı Birimler ile Şura, Kurul ve Komisyonlardan meydana gelmektedir.

Okudunuz mu?  Yılbaşını Kutlamak ile ilgili hadisler

Başkanlık Makamı: Başkan, Başkan Yardımcıları, Başkanlık Bürosu, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden kuruludur.

Diyanet Vakfı
Vakfın gayesi;

İslâm dininin gerçek hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yardımcı ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar için tedavi kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmeti geliştirmektir…


Yorum: Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ?

Myz
Açıklayıcı ve faydalı bilgi olmuş. Teşekkür etmek istedim. Emeği geçenlere saygılar.

Bu kategoride yer alan Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diyanet İşleri Bakanlığı ile Diyanet Vakfı arasındaki fark nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.