Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

Peygamberimiz teheccüd namazını nasıl kılardı?

Peygamberimiz teheccüd namazını nasıl kılardı?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum hocam Peygamberimiz (s.a.v.) teheccüd namazını nasıl kılardı? peygamber efendimiz teheccüd namazını kaç rekat kılardı.


Yorum: Peygamberimiz teheccüd namazını nasıl kılardı?

Ensar
Bu namaz Allah Rasulünün devamlı kıldığı ve terk etmediği fazilet bakımından da üst seviyede olan ibadet ve namazdı. Allah Rasulü 2, 4 veya 8 rekat olarak kılmayı tavsiye ederdi. Peygamberimiz sav in kılmış olduğu gece namazını bizatihi şahit olan bir sahabi bakın nasıl rivayet ediyor.

Okudunuz mu?  Temizlikle ilgili terimler ve açıklamaları

Bir defâsında nâfile namaz kılmakta olan Efendimiz’e tâbî olan Huzeyfe -radıyallâhu anh-, O’nun ibâdet esnâsındaki hâlini şöyle anlatıyor:

Bir gece Allâh Rasûlü ile beraber namaza durdum. Bakara Sûresi’ni okumaya başladı. Ben içimden, «Yüzüncü âyete gelince rukûya varır herhalde.» dedim. Yüzüncü âyete geldikten sonra da okumasını sürdürdü. «Herhalde bu sûre ile iki rekât kılacak.» diye zihnimden geçirdim. Okumasına devâm etti. «Sûreyi bitirince rükûya varır.» diye düşündüm. Ancak yine bitirmedi, Nisâ Sûresi’ni okumaya başladı. Bitirince de Âl-i İmrân Sûresi’ne geçti. Ağır ağır okuyor; tesbih âyetleri geldiğinde, «sübhânallâh» diyor, duâ âyeti geldiğinde duâ ediyor, istiâze âyeti geldiğinde de Allâh’a sığınıyordu.

Okudunuz mu?  Haksızlık yapan koca

Sonra rükûya vardı, «Sübhâne Rabbiye’l-Azîm» demeye başladı. Rükûu da kıyâmı kadar sürdü. Sonra, «Semiallâhu li-men hamideh. Rabbenâ leke’l-hamd» diyerek (doğruldu). Rükûda kaldığına yakın bir müddet kıyamda durdu. Sonra secdeye vardı. Secdede, «Sübhâne Rabbiye’l-A’lâ» diyordu. Secdesi de kıyâmına yakın uzunlukta sürdü. (Müslim, Müsâfirîn, 203)

Okudunuz mu?  Adetliyken ölen şehit sayılır mı?

peygamber efendimiz teheccüd namazını kaç rekat kılardı, teheccüd namazı kaç rekat, peygamber efendimiz teheccüd namazını nasıl kılardı

Bu kategoride yer alan Sahabelerin künyeleri ve lakapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz teheccüd namazını nasıl kılardı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.