Anasayfa
3 Ağustos 2022, 11:50
sizden1
Abone

HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

erhanakman1
huvAllahullezi ne demek nerelerde okunur.


Cevap: huvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

Hoca
Huvellahullezi Haşr süresinin son üç ayetidir.

MEALİ:

22. O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka tanrı yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır.
23. O, öyle Allah’tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir.
24. O, yaratan, var eden, şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şânını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  Domuz kılı kullanılan eşyalar hangileridir?

ilgili Hadis:
Resulullah (a) buyurdular ki: “Kim sabaha erdiği zaman üç kere “Euzubillahi`s-semi`il-alim mine`ş-şeytani`r-racim” der ve haşr suresinden son üç ayet okursa, ALLAH onun için yetmiş bin meleği vekil tayin eder de onlar, akşam oluncaya kadar kendisine rahmet okurlar. Şayet o gün ölecek olsa şehid olarak ölür. Akşam vaktinde aynı şekilde okuyacak olsa (keza sabaha kadar aynı şeyler sözkonusudur).

Okudunuz mu?  Bir hata yaptım Bana bir yol gösterin

HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

Huvellahüllezi Okunuşu:

Euzubillahi`s-semi`il-alim mine`ş-şeytani`r-racim
bismillahirrahmanirrahim
hüvAllahüllezi la ilahe illa hü, alimülğaybi veşşehadeh, hüverrahmanürrahim.
hüvAllahüllezi la ilahe illa hü, elmelikül kuddüsüsselamül mü’minül müheyminül azizül cebbarül mütekebbir, sübhanAllahi amma yüşrikün.
hüvAllahül halikül bariül musavviru lehül esmaülhüsna, yüsebbihü lehü ma fissemavati vel ard. Ve hüvel azizül-hakim

Okudunuz mu?  Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

Cevap: huvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

erhanakman1
Allah (Celle Celaluhu) razı olsun. Önceden olsa yukarda ki Sureyi okuyamazdım ama Rabbim bana yetenek ve azim bahşetti ve artık Kur’an-ı Kerimi okuyorum. İnşAllah daha da ilerletirim ve bilmeyenlere çok azda olsa fayda sağlarım. Yalnız başıma cd ler ile öğrendim. İsteyince Rabbim en güzel ilmi isteyene yüklüyor.

Okudunuz mu?  Geçici diş dolgusu gusül abdestine engel mi

Yorum: HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar sorumluluk sınavına gireceğim Kur’an-ı kerimden 12. Sınıfım bu son dönemim ilk haftada olduğum için sorumluluk sınavına gireceğim ve arkadaşlar size bir sorum olacak öğretmenimiz çalışmamız gereken konuları verdi kolumun birinde haşr suresi 21. 24 ayetler ezberlenecek yazıyor ne parantez içinde hüvAllahüllezi yazıyor bu ne demek oluyor cevaplarsanız sevinirim yarın sınavım var.

Okudunuz mu?  Dinimizde Uğur var mıdır?

arifselim
Bu şu demektir; Haşr suresinin 21,22,23 ve 24. ayetleri ezberlenecek demektir. Normalde huvAllahullezi denince 21 ile 24 ayetleri arası kastedilir. Ama senden 21. ayeti de ezberlemeni istemiş anlaşılan.


hüvAllahüllezi, huvAllahullezi, hüvAllahüllezi ne demek

Bu kategoride yer alan Adak ve vesvese başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.