Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?

Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?

Kayıtsız Üye
Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?


Cevap: Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?

m.deniz
Neden Mehdi Ben Mehdiyim demeyecektir? Hâlbuki peygamberler peygamberlik davası ile çıkmışlardir?

Cevap: İmam Muhammed Bakır’ın (ra) rivayeti ile Peygamberimiz (sav) Mehdi’ye sen Mehdisin denilince kabul etmeyecektir dediği rivayet edilir. Çünkü, mehdiyet bir davanın ve bir hizmetin sonunda Allah’ın ihsan ettiği bir makamdır. Bir iddia ile kazanılacak makam değildir. İddiayı herkes yapabilir. Ama Mehdi davayı ortaya koyacaktır. Ortada dava yoksa iddia ile ve her grubun kendi liderine şeref unvanı olarak Mehdi unvanı vermekle gerçekte mehdi olmaz. Velayet de öyledir. Nitekim Bediüzzaman Ben kendimi salih bilsem, o alamet-i gururdur, salahatin ademine delildir (Mektubat, 2004, s.29) der. Salahat dahi böyle ise Mehdi iddiası ne derece yanlış olduğu kesinlik kazanır. Şehitlik nasıl ki iddia ile değil, Allah yolunda öldükten sonra verilen bir makam ise Mehdilik de İman Davasını peygamberden sonra en mükemmel şekilde yapana ve bu uğurda ölene Allah’ın vereceği bir makamdır. Bediüzzaman bu dava için yaşayıp öldüğüne göre Mehdi dir. Çünkü imana bu derece hücumun olduğu böyle bir zamanda Bediüzzaman’dan başka İman Davasını her yönü ile İman ve İhlâs la yapanı tarih göstermiyor… Bediüzzaman Mehdilik görevini ifa etmiş ama; Mehdiyim dememiştir. Bu sebeple Mehdi’dir. Mehdiyim deseydi o zaman Mehdi olmadığı kesinleşirdi.
Rivayetlerde Mehdi Resulullah’ın (sav) yolundan ve izinden kıl kadar ayrılmayacaktır denilmektedir. Bediüzzaman bu zamanda bunu en güzel şekilde göstermiştir. Farzı ikame edecek ve sünneti ihya edecektir. Risale-i Nurların bu görevi nasıl başarılı bir şekilde yaptığı her okuyanın malumudur. Tabiiyyun, maddiyyun felsefesinden gelen cereyan-ı nemrudaniye ulûhiyeti inkar ettiği dönemde Tevhidi ispat eden (Emirdağ Lâhikası, 770) Bediüzzaman’dan başka bir müceddit ve telif ettiği Kur’an tefsiri Risale-i Nur gibi bir eser var mıdır? Hocalar ya bundan daha iyi ve mükemmel bir çare bulsunlar veya bunu kabul etsinler. (Mektubat, 2004, s.723) Çünkü Bediüzzaman Felsefeyi ve maddiyyun fikrini tam susturacak bir tarzda imanı kurtarmaktadır. (Emirdağ, 455-456)

Okudunuz mu?  Arkadan Çıkan Kabarcık Abdesti Bozar Mı?

Peygamberlerin peygamberlik iddiası ile çıkması Allah’ın emri iledir. Bu davayı ispat için de Allah peygamberlere mucizeler vermiştir. Hâlbuki Mehdi peygamber değil, peygamberin davasını ispat eden bir velidir. Peygamberlik iddia ve mucize ile olur; ama, velayet iddia ile olmaz ve velinin elinde mucize bulunmaz. Velayet ancak bir hizmetin, iman ve ibadetin ahretteki sonucudur. Dünyada velayet davası olmaz ve hiçbir evliya bunu yapmamış, kendilerini günahkâr bir kul olarak kabul etmiş ve daima tövbe ve istiğfar ile meşgul olmuşlardır.

Okudunuz mu?  Kocam aileme gitmeye izin vermezse ne yapmam gerekir?

Soru: Hadiste buyrulmaktadır ki Maveraünnehirden bir adam çıkar ona El-Hâris derler. Onun askerlerinin kumandanına Mansur adı verilir. O tıpkı Kureyş’in Resulullah’a zemin hazırladığı gibi Âl-i Muhammed’e zemin hazırlar. Her mü’minin ona yardım etmesi ve davetine icabet etmesi gerekir (Ebu Davud, Mehdi, 1) hadisinin anlamı nedir?

Okudunuz mu?  Ezan okunurken yapılması gereken şeyler nelerdir?

Cevap: Bu hadisin haber verdiği husus peygamberimizin (sav) amcasının oğlunun saltanatına zemin hazırlayanlara işarettir. Nitekim Emevi’lerin ırkçılığa ve zulme sapması yıkımını netice verdi. Mâveraünnehir’de bulunan Türklerden Ebu Müslim gibi kumandanlar ve askerler Abbasilere yardım ederek hilafete geçmelerini sağladılar. Onların içinden Mehdi-i Abbasi gibi siyasi liderler o zamanın mehdisi olarak adaleti sağladı. Saltanat âleminde mehdi oldu. İcraatı ile bunu ispat etti. Sonra daha sonra gelen deccal unvanına layık olan Cengiz’in oğlu Hülâgu Amcamın oğlundan hilafeti Deccal alır hadisine uygun olarak Abbasi hilafetine son verdi.

Okudunuz mu?  Ensest ilişki yaşamanın dini hükmü nedir,af olması için ne yapılmalıdır?

Bu hadisin ifade ettiği mana geçmiş olmakla beraber. Son müceddit Mehdi’nin de Maveraünnehir’den gelerek İstanbul’u fetheden ve peygamberimizin İstanbul’u fetheden güzel ordu ve güzel kumandan taltifine mazhar Türkler içinden çıkacağını ifade etmesi bakımından anlamlıdır. Bediüzzaman’ın Anadolu’dan ayrılmaması ve eserlerini Türkçe telif etmesinin bununla ilgisi elbette olmalıdır.

Okudunuz mu?  Tüy dökümü için karınca yumurtası yağı kullanmak caiz mi?

Cevap: Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?

kibrit
Mehdi, bağıra bağıra ben Mehdiyim demeyecektir. Bu kesinlikle bir kaç zamparanın, "insanların çoğu onu bilmez sadece imanın nuruyla anlaşılır" gibi saptırmaları ile bir tutulmamalıdır.

Mehdi çıktığı zaman mecburen onu bilmek zorundayız. Onun çıkışı avama gizli olmayacaktır. Hatta bir hadiste;

Okudunuz mu?  İbadet yaparken vesvese gelmesi

Mehdinin çıktığını duyarsan, buz üzerinde dahi olsan ona emekleyerek gitmeye çalış manasında bir uyarı vardır.

Said nursi hz. leri Mehdi falan değildir. Buna inananlar gariptir. Risale-i Nurlar da Mehdi değildir! Mehdinin askerleri de risale-i nur okuyanlar değildir. Artık bu saçmalıklara bir son verilmesi lazım. Yoksa malum cemaat bu yalanlar ile ülkeyi ele geçirdiler ve başımıza ibrahimi dinlerin birleşmesi saçmalığını attı! Bunlara inanmayınız!

Okudunuz mu?  İstibra uzun sürüyor

Cevap: Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?

islamyolu
< Said nursi hz. leri Mehdi falan değildir. Buna inananlar gariptir. Risale-i Nurlar da Mehdi değildir! Mehdinin askerleri de risale-i nur okuyanlar değildir. Artık bu saçmalıklara bir son verilmesi lazım. Yoksa malum cemaat bu yalanlar ile ülkeyi ele geçirdiler ve başımıza ibrahimi dinlerin birleşmesi saçmalığını attı! Bunlara inanmayınız! >
Allah razı olsun kardeşim. Çok güzel cevap vermişsin.


burcealtug
< Mehdi, bağıra bağıra ben Mehdiyim demeyecektir. Bu kesinlikle bir kaç zamparanın, "insanların çoğu onu bilmez sadece imanın nuruyla anlaşılır" gibi saptırmaları ile bir tutulmamalıdır.

Okudunuz mu?  Manevi temizlik ile ilgili örnekler

Mehdi çıktığı zaman mecburen onu bilmek zorundayız. Onun çıkışı avama gizli olmayacaktır. Hatta bir hadiste;

Mehdinin çıktığını duyarsan, buz üzerinde dahi olsan ona emekleyerek gitmeye çalış manasında bir uyarı vardır.

! >
bunu nasıl bileceğiz peki?


islamyolu
< bunu nasıl bileceğiz peki? >
kardeş Hadisi şeriflerde çıkış alametleri vardır. ramazanın 1. günü güneş tutulması 15. günü ay tutulması vs. çıkış alametlerini araştırırsan bulursun şimdi ben yazacam baya uzun sürer kardeşim bir müsait vaktimde hepsini kaynagına kadar yazacagım inşaAllah


DangeR
< bunu nasıl bileceğiz peki? >
H.z mihdi medinede doğacak baba adı abdullah olan bir babadan olacak mekkede zuhur edecek ve bunu mekkede zaten alim insanlar anlıyacak ve kendisi ilk başta H.z mihdi olduğunu soylemicek….. vs vs

Okudunuz mu?  Koca Karısının Sütünü Emerse Günahmı

kibrit
3. bir dünya harbi olmadan Mehdi as. gelmesi söz konusu değildir. O yüzden şu an da ben Mehdiyim diyenler yalancı ve sahtekarlardır. Çünkü Mehdi as. Zülkarneyn as. ve Süleyman as. gibi dünyaya hükmedecektir. Bu hadis aslında; şu sahte dünya hayatına aldanmayın, ahir zamanda geçicidir, başka bir devir de vardır müjdesidir. Keşke anlayabilselerdi insanlar. Ama ahir zamanın sapıklıklarına uyma konusundan kendilerini alamıyorlar…


burcealtug
lütfen bilnler detaylı yazsın çıkış alametlerini evlatlarıma öğretmek istiyorum.

Okudunuz mu?  İslamda erkeğin karısına karşı görevleri

Kayıtsız Üye
Hz mehdi çıkmıştır…ve ilim öğretmektedir. ..ben birkaç bilgi öğrendim bile…gerçek kadir gecesi gibi…siz süpermen inizi beklemeye devam edin…Hz İsa falanda gelmeyecektir. …boşuna beklemeyin…


ben mehdiyim diyenler, mehdi , Mehxi

Bu kategoride yer alan Çocuğum olmuyor nefsime yenik düşüp zaman,zaman çok üzülüyorum dualarınızı benden esirgemeyin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.