Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Şefaat ne demektir Arş ne demektir Kürsi ne demektir?

Şefaat ne demektir Arş ne demektir Kürsi ne demektir?

Kayıtsız Üye
şefaat ne demektir?
Arş ne demektir?
Kürsi ne demektir?


Cevap: şefaat ne demektir? Arş ne demektir? Kürsi ne demektir?

Desert Rose
Şefaat:Şefaat kelime olarak; birinden, başkası adına bir ricada bulunma, kusurlarının bağışlanmasını dileme, bir suçlu veya ihtiyaç sahibinin af ve iyiliğe kavuşması için diğeri tarafından vasıtalık etme, yardım isteme manalarına gelmektedir

Okudunuz mu?  Deri Elbise Giymek Caiz Mi?

İslamî ilimler ıstılahında ise şefaat, buna ehil olan bir zatın, allah-u Zülcelal’den, günahkar bir mü’minin affını niyaz etmesi demektir

Arş:Allahü tealanın yarattığı en büyük varlık, yedi kat göklerin ve Kürsi’nin üstünde olup madde aleminin sonu maddesizlik aleminin başlangıcı. Arş; sözlükte; "taht, köşk, gölgelik" gibi manalara gelir. Arş, yerin yapısında olmadığı gibi göklerin yapısına da benzemez. Yere ve göğe benzer tarafı yoktur.

Okudunuz mu?  Ebu hanzala hangi mezhebe mensuptur

Arş-ı Mecid de denilenArş, mahlukların en şereflisidir. Her şeyden daha saf ve nurludur. Bunun için ayna gibidir. Allahü tealanın büyüklüğü orada görünür. Bunun içindir ki ona Arşullah denir. Namazın kıblesi Kabe olduğu gibi, duanın kıblesi de Arş-ı İlahidir. Bunun için duada eller kaldırılıp avuç içleri yukarı açılır.

Okudunuz mu?  Yılan öldürmek caiz mi

Kur’an-ı kerimde Arş ile alakalı bilgi verilmiştir. Mü’min suresi 7. ayetinde mealen buyruldu ki: "Hamele-i Arş melekleri ve Arş’ın etrafında tavaf eden (dönen) melekler Rablerini tesbih ederler ve vahdaniyyetini (birliğini) tasdik ederler ve müminler için mağfiret isterler."

Kürsi:

Kürsi; Allahü tealanın azameti, kudreti ve büyüklüğünü gösteren ve Arş’ın altında olduğu bildirilen Allahü tealanın yarattığı en büyük varlıklardan biridir. Kürsi madde aleminden olup göklerden ayrı olarak yaratılmıştır. Kur’an-ı kerimde Kürsi ile alakalı bilgi verilmiştir. Bekara suresi 255. ayetinde mealen buyruldu ki: "O’nun (Allahü tealanın) kürsisi göklerden ve yerden geniştir."

Okudunuz mu?  Miftahul cennet duasının türkçesi

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi


Cevap: şefaat ne demektir? Arş ne demektir? Kürsi ne demektir?

Kayıtsız Üye
Yapmış olduğunuz açıklamalar beni bu konular hakkında bilgilendirdi.


şefaat ne demek, şefaat ne demektir

Bu kategoride yer alan Kirada oturan ve asgari ücretle çalışana zekat düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şefaat ne demektir Arş ne demektir Kürsi ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.