Anasayfa
7 Eylül 2021, 18:07
Sozler
Yönetici

İnsanı küfre götüren sözler nelerdir?

İnsanı Küfre Götüren Sözler Nelerdir?

Kayıtsız Üye
İnsanı Küfre Götüren Sözler Neler olduğu hakkında bir kaç tane örnek paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Insanı küfre götüren sözler nelerdir?

DangeR
Allah c.c indirdiği hükümlerden herhangi birini inkar etmesi, Mutavatir hadisleri inkar etmesi, Allah küfretmek gibi vs sözler küfre götürür


İnsanı uçuruma götüren sözler nelerdir?

hafız..
ALLAH korusun bu sözler insanı küfre götürebilir.
birkaç tane benden olsun:
Allah baba (Allah doğurmamıştır ve doğrulmamıştır.)
yukarıda Allah var (Allah c.c. zamandan ve mekandan münezzehtir.)
lanet olsun!
onda iman ne gezer?
imalat hatası!
kader utansın!
kaderimde bu da mı var dı?
kadere isyan
sünnetin yeri mi şimdi?
fikir yaratmak,iş yaratmak vb. bir şeyler yarattığını söylemek.

Okudunuz mu?  Süleyman efendinin sözleri

Küfür hk

Halitmha
Bilmeden ve farkında olmadan küfür sözü söyleyen veya küfre düşüren hareketleri yapan kişi dinden çıkmış olur mu ?
Bazı alimlerin cehaleti mazeret kabul etmediğini biliyorum. Bunda genel hüküm nedir? Yani kesin kafir olurmu
Bir de aklıma İmamı Rabbani hz. Komşusunun hikayesi aklıma geliyor yani komşusu yabancıların şirk merasimlerinde renkli pilav pişiriyor yani onlara bir çeşit tazim ediyor. Ama sonunda az da olsa İmanının bulunduğundan imanlı gittiği İmamı Rabbani hz. ne Bildiriliyor.
Bu örnek te olduğu gibi cehalet yani küfre düştüğünü bilmeyenin durumu nedir?

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili en güzel sözler

arifselim
İman ve akaid konularında bilmemek bir mazeret değildir. Her müslümanın kendisine şart olan en temel bilgileri öğrenmesi ona farzdır. Kesin kafirdir demek bir şey kazandırmaz. Ama bu mazeret değildir ve küfre düşebilir denilmesi yeterlidir.


Elazığlı
Biyoloji, fizik gibi dersleri saçma bulmak küfür mü? (Çünkü o dersler bir şekilde ALLAH(c.c)’ın yarattıkları hakkında bilgi veriyor.)

Okudunuz mu?  Helal lokma ile ilgili sözler

Şem’a
bu küfür vesvesesinden vaz geçin artık bir şeyi açık açık inkar etmeden küfür olmaz
Kendinizi perişan ettiniz bizi de bıktırdınız


Kayıtsız Üye
Annem ile sohbet ederken, bir anda kendi parmağındaki altın gibi görünen yüzüğü nasıl görünecek diye benim parmağıma takmak istedi. Ben de anne ben altın yüzük takmam erkek altın yüzük takmaz dedim. Annemde ne olacak sanki takıp çıkartacam geri dedi, bende anne niye öyle diyorsun erkek altın yüzük takmaz dedim. Annem erkeklerin altın takmasının haram olduğunu biliyor zannediyordum ama bilmiyormuş meğer, yine aman ne olacak sanki altın da gümüşte takıyor insanlar deyince, ben anne altın takmak erkeklere haram dedim. Annem de haram olduğunu bilmediğini söyledi, yani bilgisizliğinden dolayı bunları söyledi. Acaba küfre mi düştü diye inanın çok korktum, çünkü harama helal demek veya bir haramı hafife almak küfürdür, şimdi annem bunları bilgisizlikten dolayı söyledi, fakat bir yerde meşhur olan harama helal demek küfürdür meşhurda bilmemek dinde özür değildir gibi şeyler okumuştum. Bu durumda bir şey olmuşmudur? içim rahat değil.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz (sav)'in Kuran ve Sünnet ile İlgili Sözleri

ACİLSERVİS
Annen helal demedi bilmediğini söyledi. olayı çarpıtıyorsun. Bilmeyebilir sende öğretirsin.


Lütfen yardım
arkadaşlar bir video izliyordum bir tane güney koreli kadın asmr videosu çekiyordu ahtapot yiyordu onlara işkence yapıyordu ama ben farkında değildim kafasını falan kesip çığ çiğ yiyordu sonra böyle kadının rol yeteneği baya bir gelişmiş sonra bende kadına güldüm yani ahtapotlara gülmedim onları kesmesine gülmedim dinden çıkışmışımdır veya haram mı işledim. 2. sorum:bir tane yks tarihi öne çekildi diye video vardı trendlerde 12. sırada video sonra yorumlara saçma özlü sözler şiirler falan yazmışlar bunlar benim ilgimi çekmediği için yorum yazdım yks istesenizde istemesenizde yks erken yapılacak ayrıca saçma yorumlar yazana kadar 10-11 soru çözmüştünüz yazdım ondan sonra bir tane yorum gördüm duha süresinin anlamı sonra yorumumu düzelttim o yoruma saçma demiyorum ve ben asla dine hakaret etmem ve etmeyeceğim yazdım ondan sonra yorumu komple sildim arkadaşlar lütfen yardım edin duha süresinin anlamıyla ilgili olan yorumu girmeden önce kendi yorumumu yazdım arkadaşlar çok pişmanım için içimi yiyor bu bir vesvese mi yoksa dinden mi çıktım acaba diye arkadaşlar daha 12 yaşındayım din konusu ile ilgili daha yeniyim youtubeda sohbetler falan izliyorum ve bana çok dinden çıktın diye vesvese geliyor namaza da 1-2 ya da 1.5 ay önce başladım lütfen cevabı bekliyorum bu vesvese yüzünden yatsı namazını ve teravihi kılamadım daha lütfen yardım edin pişmanım 🙁

Okudunuz mu?  Çalışmanın önemi ile ilgili atasözleri

küfre götüren sözler, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Eşanlamlı Atasözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanı küfre götüren sözler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.