Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Faiz ve Haram yemek

Faiz ve Haram yemek

bülent25
kendi paramı döviz alıp kar alıp bozdurdum; altın alıp kar ile bozdurdum en sonda bankaya atıp faiz alıp biriktirdim. Şimdi bu paraya ihtiyacım var ama ne kadarı helal ne kadarı haram bilmiyorum. Bir kısmınıda harcadım.

ÇOk pişmanım zamanında parayı yediğim için tevbe edicem ama para bana lazım ne kadarı faiz bilmiyorum. Paranın asıl kısmı helaldir.

Okudunuz mu?  Dualarım kabul olmuyor kafam çok karışık

Cevap: Faiz ve Haram yemek

muvahhidim
< altın alıp kar ile bozdurdum en sonda bankaya atıp faiz alıp biriktirdim >

Kardeş;
Bankaya atmazdan evvel Dövizden TL’ye bozdurduğun paranın miktarı ne kadar ise helal olan para odur..!


Cevap: Faiz ve Haram yemek

AHİRET
HOCADAN DİNLEDİM DİYORDU Kİ
”PEYGAMBER EFENDİMİZ miraca çıktığında,kabiR AZABINI CENNETİ CEHENNEMİ DE GEZİYOR biliyorsunuz gezerken de çeşit çeşit insanları görmüş cibrille( cebrail) giderken bir nehir görmüş kanlı bir nehirde adam yüzüyor ağzınada böyle taşlar alıyor o taşlar onun boğazını filan patlatıyor ama o hala otaşları kırmaya çalışıyor yutuyor . ırmağın tamamı kan dedi PEYGAMBER EFENDİMİZ CİBRİLE bu kimdir cibril diyor bu faiz yiyenleri temsil ediyor.” yani faiz çok günah 2 3 kuruş kar edicem diye aman ahiretini tehlikeye atma ALLAH senin bu güzel hareketine belkide daha çok kazandıracaktır sana . ALLAH ın sevgili kulları her zaman kazanırlar. belliki sende imanı nın güzelliğinden bundan rahatsız oluyorsun . gel tövbe et hakkın kadarını al faizini alma.

Okudunuz mu?  Edilen Duadan Pişmanlık Duymak

Yorum: Faiz ve Haram yemek

bülent25
@AHİRET kardeş tamam da yazdıklarımı oku, öyle cevap yaz. Sırf konuşmak için yazmışsın gibi görünüyor.

Altın ve döviz den kazanan paralar haram mı değil mi?

Ben birde faiz-enflasyon oranına göre hesaplıyacam bilader. enflasyon var yüzde 11 faiz ise yüzde 10 enflasyon var yani 1 faiz almış gibi oluyorum.

Okudunuz mu?  Gece ihtilam olup olmadığımı nasıl anlarım ?

sorun cevaplayalım yazıyor site de madem cevaplayamacaksınız neden böyle yazıyorsunuz ki

sorun cevaplayalım yazıyor site de madem cevaplayamacaksınız neden böyle yazıyorsunuz ki


Kayıtsız Üye
Merhabalar Hayırlı Ramazanlar. Arkadaşımın bir arabası var satarsan bir miktar para veririm felan dedi hatta iş yapmayı bile düşündük Arabasını satınca araba alıp satıp para çoğaltaktık. Yalnız arabanın parası örnek veriyorum 50 milyar faizle değerlendikden sonra 50 milyar olunup araba alınmış yani araba faiz gibi yollarlada birikmiş 1 kuruşuda olsa o aracın fiyatına faiz ve faize benzer yollarda birikmiş. şimdi o arabayı satmak üzereyiz parayı alınca yani faizle birikmiş olan o parayı geri mi almış olcak ? yada o paradan bana bir miktar para verecek ya o harammı olur ? Haram yemek istemiyorum.

Okudunuz mu?  Ya zel celali vel ikram duası

arifselim
Merhaba hayırlı ramazanlar. Bu arabayı alan kişi haram karıştırarak almasının vebali ona aittir. Sen bu arabayı alabilir yada satabilir ve parasından kar elde edebilirsin.

Bu kategoride yer alan Abdest alırken önce sağ sonra sol yıkamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faiz ve Haram yemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.