Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:33
missa04
Abone

İslamda temizlik (istibra) ve tevbe (manevi temizlik) ile ilgili sorular

İslamda temizlik (istibra) ve tevbe (manevi temizlik) ile ilgili sorular

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm arkadaşlar sizlere birkaç sorum var

1:bazen dışarıda küçük abdest bozma ihtiyacım oluyor küçük abdesti ayakta bozuyorum bozduktan sonra su var ise onun ile yıkayıp bir iki öksürsem filan istibra olur mu? namaz kılınır mı çamaşır değiştirmeme gerek var mı?
2:bazen haberim olmadan iç çamaşırıma büyük necaset bulaşıyor ama ben bunun farkında olmuyorum namaz kıldıktan sonra farkettiğim oluyor namaz iade edilecek mi?
3:ben tuvalette abdest bozduktan sonra tuvalet içinde öksürüyorum ve 40 adım atıyorum bu da istibra olur mu damlanın kesildiğine kanaat getirebiliyorum
4:bir de bu mübarek günlerde tövbeler iyi olurben bütün büyük günahlarıma tövbe edersem (72 büyük günah) yine de affolur mu acaba en doğrusunu yine ALLAH biliryani bu aylarda tövbe ile büyük günahlar temizlenir mi?

Okudunuz mu?  Şans veya baht var mıdır?

ŞİMDİDEN ALLAH TEALA RAZI OLSUN BİZLERİ HİDAYETE ERMİŞ KULLARINDAN EYLESİN


Cevap: islamda temizlik (istibra) ve tevbe (manevi temizlik) ile ilgili sorular

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş.

1) Ayakta bevletmek idrarın üzerimize sıçramasına sebebiyet verir. Bunun namaza engel olacak kadar olup olmayacağını tespit etmemiz zordur. Ayakta bevletmek kabir azabını artırır.

Okudunuz mu?  Mehdi Neden Mehdiyim Demeyecektir?

2) Müslüman bu konuda da dikkatli olmalıdır bazen yellenme ile yada eksik temizlenme ile necaset bulaşabilir. Bu dururmda namazı iade etmek gerekir. Böyl bir problem sık sık oluyorsa namazdan önce kontrol etmek daha iyi olacaktır.

3) Öksürmek bir miktar sallanmak yada az bir miktar yürümek yeterlidir. vesvese haline getirmek müslümana eziyetten başka bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Öfke hakkında hadisler

4) Allah cc nün tevbe kapısı lüm gelmeden açıktır ama bu kapıdan girmeyi bilmek gerek. Nasuh bir tevbe ile affedeceğini ümit etmek gerekir.

Amin cümlemizden razı olsun.


Cevap: islamda temizlik (istibra) ve tevbe (manevi temizlik) ile ilgili sorular

Kayıtsız Üye
Temizlik ile ilgili sorular çok güzel saolun öğretici

Okudunuz mu?  Yaşanmamış olayları yaşanmış gibi sanmak nedendir böyle birşey var mıdır?

islamda temizlik

Bu kategoride yer alan Caminin Bölümleri ile ilgili 5 soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda temizlik (istibra) ve tevbe (manevi temizlik) ile ilgili sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.