Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?

Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?

İslambol
Arkadaşlar bu kitaba kısaca bir bakayım dedim. İmanı zayıf olan insanları çok güzel yoldan çıkarabilecek konuları ele almışlar. Sahih olmayan hadisleri ve uydurma bazı kelimeleri(dine katılan şeyler) ekleyip insanları Kur’an a yaklaştırayım derken diğer yandan Kur’an ı modernize edip Kuran da olmayan herşeryi(eksik demiyorum haşa) yapın diyorlar. Miracı yok sayıyorlar.Kur’an da anlatılmayan/ele alınmayan herşeyi yapı diyorlar. Mesela kadınlar süslensin,makyaj yapsın,başı açık gezsinler,herkes müzik dinlesin eğlensin…vs diyorlar. Millete din uydurucusu deyip Kuran da yazmayan/ele alınmayan şeyleri yapın demek te din oluşturmak değil midir?


Cevap: Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?

mumsema
< Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?
>

Amaçları bellidir. Allah muvaffak etmesin.
Unutmayın ki, Kur’an ve Sünneti bir birinden ayıran cahillerin ta kendileridir.


Cevap: Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?

@mir
arkadaşlar bunlar ilk değil son da olmayacaklar
asırlar önce bunların hocalarına bizim hocalarımız en güzel cevabları vermişler
tek yapmamız gereken
Kur’an ve sünneti öğrenmek ve yaşamak
gerisi kolay İnşaAllah

Okudunuz mu?  Bir İnsana "Kurtar Beni " Demek

Cevap: Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?

gsgsgs
Ben de geçenlerde indirdim ama bakmadım hala o kitaba.


Candle
İslam kaynakları ikidir.
Kitap ve Sünnet.
Kim sünnetsiz bir din ararsa o sapıtmıştır.
Böylesi kitaplara bakmaya bile değmez.


gsgsgs
< İslam kaynakları ikidir.
Kitap ve Sünnet.
Kim sünnetsiz bir din ararsa o sapıtmıştır.
Böylesi kitaplara bakmaya bile değmez. >

Ben bir şey soracağım.Hadis ile sünnet aynı şeymidir?Hadis peygamberimizin sözleri ,sünnet davranışları değilmidir?


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

O Kitabı yazan nasibsizler bunu milletin hayrına değil islamı içten yıkmak için yazıyorlar. Kurandaki ayetlerden birini inkar eden dinden çıkar Kafir olur. Mesela Miraç hakkdır doğrudur inkarı dinden çıkarır aynı şekilde Kadınlar hakkında geçen örtünme ayetini de inkar eden dinden çıkar.

Kâinatta Kuranı Kerim’den daha üstün bir Kitap yoktur !

De ki: "Eğer bütün ins ve cin (toplulukları), bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansa, -onların bir kısmı bir kısmına destekçi olsa bile- onun bir benzerini getiremezler." (İsra Suresi, 88)

Okudunuz mu?  Besmelenin arapça tanımı

Bir ayeti anlamayan onu tamamlayan diğer bir ayete baksın, ki ayetler parçalar gibi birbirini tamamlamaktadır.


Candle
< Ben bir şey soracağım.Hadis ile sünnet aynı şeymidir?Hadis peygamberimizin sözleri ,sünnet davranışları değilmidir? >
HADİS
Söz, haber, yeni şey anlamlarına gelen hadis (çoğulu ehâdis), terim olarak, Hz. Peygamber’in söz, fiil ve takrirleridir. Bu tanıma göre hadis, sünnetle eş anlamlıdır. Bazı hadisçiler, sahabe ve tabiûn sözlerini de hadis kavramına dahil etmişlerdir. Bu tanıma göre hadis, haber ve eser ile anlamdaş olur.
Hadisler, delil değeri açısından; sahih, hasen ve zayıf; kaynağı açısından merfû, mevkuf ve maktû; senet sayısı açısından, mütevâtir, meşhûr ve âhâd (aziz, garîb); senedinin muttasıl olup olmaması açısından, müsned (mevsul), muttasıl, munkatı, mu’dal, mürsel, muallak, muanan, müennen, müdelles kısımlarına ayrılır. (A.G.)

SÜNNET

Sözlükte "iyi ya da kötü tutulan yol, gidişat, davranış, hüküm, adet, kanun" gibi anlamlara gelen sünnet, (çoğulu sünen) ıstılahta, Hz. Peygamberden sâdır olan söz, fiil ve takrirlerle, O’na ait sıfatlara denir. Bu manada sünnet, hadis-i nebevî ile eş anlamlıdır.

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeğe yapılması gereken sünnetler/işler nelerdir?

Bir fıkıh terimi olarak sünnet, farz ya da vacib kabilinden olmaksızın, Hz. Peygamberden naklolunan nafile ibadetlerdir. (bk. Mendub) Fıkıh usulünde sünnet, Kur’ân’dan sonra şerî delillerin ikincisi olup, Hz. Peygamberin söz, fiil ve takrirleridir. Kelâm bilim dalında sünnet, bid’atın karşıtı olup, Hz. Peygamberin düşünce ve davranışlarına uygun bir hayat tarzı olarak tanımlanmıştır.

Gerek hadisçilere, gerekse fıkıh usulü âlimlerine göre sünnet, üç bölümde ele alınmıştır: a) Kavli Sünnet: Hz. Peygamberin herhangi bir konu hakkında sözlü olarak yaptığı açıklamalardır. b) Fiili Sünnet: Hz. Peygamberin herhangi bir konudaki fiillerinin, sahabe tarafından görülüp nakledildiği haberlerdir. c) Takrirî Sünnet: Hz. Peygamberin, huzurunda sahabe tarafından söylenen sözleri ya da işlenen fiilleri reddetmeyip susması, onaylaması veya güzel karşılamasıyla oluşan sünnettir.

Delil değeri açısından sünnetler, sünnet-i hudâ ve sünnet-i zevâid kısımlarına ayrılır: Sünnet-i hüdâ, İslâm Dini’nde alamet olarak kabul edilen ve oldukça önem verilen ezan, ikâmet, cemaata devam etmek gibi sünnetlere denir. Bunlar sünnet-i müekkede hükmündedir, yapana sevap verilir. Yapmayan cezalandırılmaz ama kınanır. Sünnet-i zevâid, Peygamber (a.s.)’in yeme, içme, giyinme, uyuma adabı gibi ibadet kasdı olmadan, insan sıfatıyla yaptığı mutad davranışlarına denir. Bu gibi hususlarda Peygamber (a.s.)’e uymak müstehap ve şefaatine vesiledir. Sünnet-i zevâide uymayan bir kimse, cezalandırılmayı ya da kınanmayı da hak etmez.

Okudunuz mu?  Korku için dualar

Sünnet, dini hükümler için Kur’ân’-dan sonra gelen ikinci ana kaynaktır. Kur’ân’daki hükümlerin açıklaması ve Kur’ân’da bulunmayan hükümler için sünnete bakılır. Sahih sünnet, ibadet, muâmelat, ukubat ve ahlâk da delil teşkil eder. İtikâdi konularda yalnızca mütevatir sünnet delil olur. Haramı, helalı ortaya koyma konusunda Kur’ân’la sahih sünnet arasında fark yoktur. Sünnet, hiçbir zaman Kur’ân’a aykırı düşmez.

Kur’ân’da ve hadislerde, sünnetin değeri konusunda şöyle buyurulmaktadır: "Allah’a ve Peygambere itaat edin ki merhamet olunasınız." (Âli-İmrân, 3/132), "Kim Peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur…" (Nisâ, 4/80), "(Rasûlüm) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana tabî olunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayan ve acıyandır." (Âli-İmrân, 3/31), "…Şüphesiz ki, sen insanları dosdoğru yola, göklerin ve yerin sahibi olan Allah’ın yoluna iletirsin…" (Şûrâ, 42/52, 53); "Size iki şey bıraktım. Bunlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz: Allah’ın kitabı ve benim sünnetim." (Ebû Dâvûd, Sünnet, 5; Tirmizî, Menâkıb, 31; Ahmed, IV/127), "Haberiniz olsun ki, bana Kur’ân ve onunla birlikte bir benzeri daha verildi. Dikkatli olun ki, koltuğu üzerindeki karnı tok bir adamın, "size şu Kur’ân yeter, onda helal olarak bulduğunuzu helâl bilin, haram olarak bulduğunuzu da haram bilin." diye konuşması oldukça yakındır…" (Ebû Dâvûd, Sünnet, 5; İbn Mâce, Mukaddime, 2; Tirmizî, İlim, 10; Ahmed, IV/131).

Okudunuz mu?  İsrail - Yahudiler lanetli mi?

Kur’ân’a göre sünnetin yeri şöyle ifade edilebilir: a) Sünnet, Kur’ân’ın kapalı ifadelerini açıklar. b) Kur’ân’da temelleri var olan tamamlayıcı hükümler getirir. c) Kur’ân’da hiç bulunmayan müstakil bazı hükümler koyar. d) Kur’ân’daki hükümleri te’yid eder.

Buna göre sünnetin açıkladığı veya bağımsız olarak koyduğu hükümleri Kur’ân’da arayıp da bulamayınca, "bunlar Kur’ân’da yoktur, dinî hüküm değildir…" gibi bir anlayış tamamen yanlıştır. (A.G.)

Okudunuz mu?  Meni mezi temizliği ile ilgili

gsgsgs
Cevapladığınız için Allah razı olsun.Bir soru daha soracağım. Kur’ân’da hiç bulunmayan müstakil bazı hükümler neden Kur’an’da yoktur.


İslambol
Bugün sıkça alışveriş yaptığım bir kitap sitesinde öve öve bitiremedikleri kitabın altına yorum attım aynen şu şekilde

< Bu kitap fitne kitabıdır. Nedenlerine gelince. Kuran”dan ayetler çıkarılmıştır. Bir yandan hadisler inkar edilirken yine diğer yandan hadislerle destekleme yapılmaktadır. Yani işlerine gelen hadisleri kendileri kullanmışlardır. Diğer taraftan Kuran”da herşey yazmak zorunda değildir. Kuran uyarıcı bir kitaptır.Bu kitabı yazanlar Kuran”da olmayan herşeyi yapın diyorlar. Yani kadınlara süslenin,açık gezin,boyanın parfüm sürünün deyip insanları yanlış yola sürüklüyorlar. Kuran”da herşey yazmak zorunda değil. Yazmadığı için de ekleme yapmak kimsenin haddine değildir. Zaten ele alınmayan konularda hadislerle tamamlanmıştır. Yani bir şey eklemek bu kitabı yazanlara kalmamıştır. Peygamber Efendimiz(SAV) gerekenleri söylemiştir. Bir başka husus ise ehl-i sünnete saldırıp dine ekleme yapmışlar derken kendileri de Kuran”da yazmayan herşeyi sanki olması gerekirmiş gibi kendileri de eklemişler. Böylece kendileri de bir din oluşturmuş oldular. Yani ehl-i sünnete uydurma din ya ptılar diye çamur atarken kendileri de ele alınmayan konularda serbestsiniz istediğinizi yapın diyerek bir din oluşturmuş oldular. Bu da fitne olduğunu açık kanıtıdır. Meallere bakıyorsunuz Yaşar Nuri. Bu şahıs Kuran”dan ayet çıkarmış ve küfre girmiştir. Onu arkasından gidenin de vay haline inananın da. Neymiş Kuran”daki miras konusu günümüzde geçersizmiş. Sen hangi hakla Allah”ın kelamını iptal etme lüksüne girebiliyorsun. Hangi cesaretle. Allah istese idi günümüze uygun kitap yollayamaz mıydı? veya peygamber. Kuran”dan önce yaptığı gibi her kavme kitap gönderemez miydi? TÜrkler için ayrı bilmem ne için ayrı. Kuran tek kitaptır ve asırdan asıra hükmü değişmez. Bu kitap Kuran”ı batı modernizmine uydurmaya çalışıp imanı zayıf olan kişilerin aklını karıştırıp dinden uzaklaşmasına sebep oluyor. Bu kitabı tasdik edenlerin de vay haline. Kendileri 200 küsür tane dine sokulan şeyler diye sıralama yapmışlar.Çoğu iftira ve yalan, yanlış şeyler. 2-3 kendini bilmezin laflarını t üm ehl-i sünnete mal etmişler. Diğer yandan kendileri de Kuran”da ele alınmayan konuları yapın diyerek Kuran”a ekleme yapmışlar. Bunları da biz sıralayalım o zaman kitap yazalım. Bu kitaba uymayın. 1400 senedir çok ufak farklar dışında hiçbir konuda ayrılığa düşmeyen alimlere mi inanacaksınız yoksa bu kitabı yazanlara mı? Kuran”da dinozor da yazmaz.Çünkü herşey yazmak zorunda değildir ama dinozorlar vardır. Yazmadı diye ekleme yapamazsınız.Efendimiz(SAV) Kuran dışında hiç mi kelam etmemiştir de hadisleri yok sayıyorsunuz.Hutbelerde sohbetlerde bulunmamış mıdır? Onları nasıl yok sayabilirsiniz? Hangi mantıkla? Bu kitap fitneden başka bir şey değildir. Kendinizi kandırmayın." >


ebediyyetyolcusu
Hangi müstakil bazı hükümler yok Kuran’da ???

Okudunuz mu?  Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua?

fanihayat
De ki: "Rabbimin sözleri(ni yazmak) için deniz mürekkep olsa ve yardım için bir benzerini (bir o kadarını) dahi getirsek, Rabbimin sözleri tükenmeden önce, elbette deniz tükeniverirdi. (Kehf Suresi, 109)


Kayıtsız Üye
sizler sorgulamaktan korkan kişilersiniz atalardan ne duyduysanız sorgusuz sualsiz kabul edenlersiniz ya atalarınız yanlış yolda ıseler ne olacak? dosdoğruyol kurandadır.

Okudunuz mu?  Mezar taşına resim koymak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Yorumları incelediğimde hep tek düşünce hakim. Umarım yorumumu yayınlarsınız.
Kadın, dünya nüfusunun yarısı ise onu eve hapsetmenin izahını bu site yapmalı!
Kadın, üniversite okuyamayacaksa kadın hastalar erkek doktora gitmeya hazır olmalı. Bunu da izah edin!
Kadın, 2. sınıf bir mahluk değildir. Şeytan, asla değldir.
Terazinin bir gözüne kadının örtünmemesini, diğer gözüne kul hakkı yemeyi koyarsak Allah katında hangisi daha büyük günahtır? Saçının telini göstermemek için çırpınan kadın ve kocası, kul hakkı yendiğinde kıyametleri kopartmalı. Bu olmuyor ise bunun izahını bu site yapmalı!
Yakalı gömleği giymeyiz, kravat takmayız ama şalvarın cebindeki Samsung cep telefonuna, evinin önünde Ecnebi malı otomobile tek kelime savunma yapamayız. Bu durumu bu site izah etmeli.
Umreye giden Müslüman kardeşim orada bile birbirine saldırabilmanin kafasını bu site izah etmeli.
Bırakın camaati, Kur’an-ı Kerim’de mezheplerle ilgili bir tek ayet yokken, üstelik yasaklanmışken bu ayrımcılığı yine bu site izah etmeli.
Müslüman ülkelerin çoğu geri kalmışsa bu durumu bu site izah etmeli.
Saygılarımla.

Okudunuz mu?  Tesettür hakkında kaç ayet var?

Kayıtsız Üye
Siz aklınızı çöpe atın hocalarınız nasıl olsa cevaplar
Böyle âraştırıp emek veren insanlara laf atmadan önce o beyninizi zahmet olcak ama biraz kullanın.
Dini yalnızca hacı hocalara bırakan bu zihniyet islama en büyük zararı vermiştir.kuran aklı olan her insana gönderilmiştir.eğer eleştirecekseniz kitaptaki fikirlere karşı kendi görüşlerinizi belirtin delil ve yanlışlamalarla…Ama anladığım kadarıyla sizin yerinize cevap veren şıhlarınızdan başka bişeyiniz yok.

Bu kategoride yer alan Gusülde tırnaklar arasındakiler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran’daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.