Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa1
Abone

Hz. Eyüp’ün hastalığında okuduğu dua

Hz. Eyüp’ün hastalığında okuduğu dua

Kayıtsız Üye
Eyüp (a.s.) hastalığında okuduğu dua Kur’anda geçiyormuş bu ayeti ve mealini verebilirmisiniz?


Cevap: Eyüp (a.s.) ın hastalığında okuduğu dua

Muhasibi
Hz. Eyüp’ün Duaları
Kuran’da dört yerde Hz. Eyüp’ten bahsedilir ve onun sabrı müminlere örnek olarak gösterilir. Allah’tan vahiy alan seçilmiş bir kul olan Hz. Eyüp (Nisa Suresi, 163), ciddi bir hastalığa yakalanarak sıkıntı çekmiştir. Ancak içinde bulunduğu her türlü ağır şartta daima sabrı ve Allah’a olan güveni ile öne çıkmıştır. Allah onun bu vasfını tüm müminlere örnek olarak gösterir:

Okudunuz mu?  Euzu bi kelimetillahit tammeti min serri ma halaka duasının arapça yazılışı

… Gerçekten, Biz onu sabredici bulduk. O, ne güzel kuldu. Çünkü o, (daima Allah’a) yönelip-dönen biriydi. (Sa’d Suresi, 44)
Hz. Eyüp yakalandığı hastalığın yanısıra bir de şeytanın olumsuz telkini ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak Hz. Eyüp bu sıkıntısını samimi olarak Allah’a açmış ve O’ndan yardım dileyerek dua etmiştir:

Okudunuz mu?  Cünup olduğumuz nasıl anlaşılır ?

Kulumuz Eyyub’u da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azab dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti. (Sad Suresi, 41)
Bir başka ayette, Hz. Eyüp’ün içli duasından şöyle söz edilir:

Eyüp de; hani o Rabbine çağrıda bulunmuştu: "Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın." (Enbiya Suresi, 83)
Allah elbette bu salih kulunun duasına icabet etmiştir. Allah’ın Hz. Eyüb’e verdiği cevap ayetlerde şöyle aktarılır:

Okudunuz mu?  Eşim artık beni sevmediğini ve istemediğini söyledi

Böylece onun duasına icabet ettik. Kendisinden o derdi giderdik; ona Katımız’dan bir rahmet ve ibadet edenler için bir zikir olmak üzere ailesini ve onlarla birlikte bir katını daha verdik. (Enbiya Suresi, 84)

Allah insanları çok farklı şekillerde imtihan etmektedir. Allah’ın salih kullarından biri olan Hz. Eyüp de şiddetli bir sıkıntı ile denenmiştir. Benzer sıkıntılar, yine dünyadaki imtihan ortamı içinde başka müminlerin başına da gelebilir. Dolayısıyla bu tür bir durumda kalan bir mümin, Hz. Eyüp örneğinde olduğu gibi, imtihanın şekli ve süresi ne olursa olsun Allah’ın insana taşıyamayacağı yükü yüklemeyeceğinin bilincinde olmalıdır.

Okudunuz mu?  Sahihayn ne demektir ?

Yorum: Hz. Eyüp’ün hastalığında okuduğu dua

Kayıtsız Üye
Peki bu örnekteki gibi bizde dua etsek bize de o şekilde yardım edilme ihtimali var mıdır? Bu tür olaylar oluyor ama biz ne kadar sabretsek de duaların dönüşü bu şekilde olmayabiliyor. Onlar Peygamber ve Veliler biz normal kullar için en basit hastalıklar bile olsa tedavisi vücudumuzda iz bırakan bizi yıpratan şeyler oluyor. Keşke tedaviler hep böyle ilahi bir güç ile kusursuz olsa.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin insanlara iyi davranmak ve güzel söz söylemek konusunda kıssası

eyüp peygamberin duası hangi ayet, hz eyüpün duası, eyüp peygamberin duası hangi surede

Bu kategoride yer alan Uykuda cünüp olmak orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Eyüp’ün hastalığında okuduğu dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.