Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Tesettür nasıl olmalı ? Sıkmabaş caiz midir ?

Tesettür Nasıl Olmalı

Mavibeyaz58
1)Topuz haram mı ? Tepeden yapılmayan topuzda mı aynı hükümde saçımızı toplamadan nasıl yapabiliriz mutlaka bu konuda hassas bilgili biri vardır bana yardımcı olacak..Topuzu bırakmayı düşünüyorum inşAllah doğrusunu burdan öğrenip uygulayacağım

2) Tesettürde renkli giyinmek de haram mı sadece siyah mı giymemiz gerekiyor yoksa amaç dikkat çekmemek mi ? Mesela benim gözlerim mavi komple siyah giyinsem daha mı dikkat çekerim..Çarşaflı değilim koronadan dolayı maske takıyoruz sanki daha çok dikkat çekiyorum gibi geliyor bana.

Okudunuz mu?  Karşılaştığımız sıkıntılar üzüntülerden dolayı yeter artık demek günah mı?

3) Tesettürde pantolonu ferace altına falan giyiyorlar en olmadı bunun doğrusu nasıl olur ? Açılmasın diye neyle koruyabiliriz.Tunik pantolon giyiyorum ama rahatsızım tek parça giymek istiyorum ama altına koruyucu olarak ne giymem gerekiyor ? Merdiven falan çıkıyoruz açılıyor..Eteğe alışmak istedim daha rahat ama beceremiyorum etekle dolanmayı da pek.İçim de asla rahat etmiyor.Sürekli bacağım açılmış gibi hissediyorum.

Okudunuz mu?  Cennet'te tanımadığımız birini görmek istiyorsak hep görebilme imkanı varmıdır ?

Yorum: Tesettür nasıl olmalı ? Sıkmabaş caiz midir ?

FıkıhYolu
1 SORU CEVAP Hadiste lanetlenen topuzun ölçüsü deve hörgücü gibi bir görüntü oluşturan topuzdur. Şaçı çok yüksekten başının hizasını geçecek ya da başla aynı hizada toplamak bu tarz bir görüntü oluşturacağından hadisin nehyine dahil olur.
Saç, örtü altından tesettürün amacını saptıracak ve dikkat çekecek bir şekilde toplanmamalıdır.
2.Soru Cevap Renkli giyinmek elbette haramdir demiyoruz velakin tesetturun gayesine muhalif bir davranistir tasvif edilmez ev icerisinde kocasi cocuklari babasi yaninda asiriya kacmadan olculu farkli renkte kiyafetler giyebilir cevaz vardir mesele siyah veyahut baska renk degildir maksat bakislari cekmemek uzerimize kendimizi muhafaza etmektir o haseble siyah renk bunu çok daha iyi gorecegini umdugumuzdan bu tavsiye edilir dogrusuda budur Allahu alem kardesim ben uygun bir kiyafet giyinmissem dikkat etmissem bu halde insanların dikkatini cekmesi benim sorumlulugum disindadir sen elinden gelenin en iyisini yap gerisini Allah’a havale et

Okudunuz mu?  TL olarak borç verip dolar veya altın olarak geri almak caiz mi ?

sıkmabaş caiz mi

Bu kategoride yer alan Allah affeder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettür nasıl olmalı ? Sıkmabaş caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.