Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:43
missa94
Abone

Hz. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen kafir mi?

Hz. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen kafir mi?

Kayıtsız Üye
z. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen kafir mi?


Cevap: Hz. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen ka

ömerhattab
Mahmud Sami RAMAZANOĞLU(k.s.)Ebûbekir Hazretleri (r.a.) fasih bir lisana sahip, yüzü aydın, nahif vücutlu,uzuna yakın orta boylu, kuruca yüzlü, çukurca gözlü, yumru alınlı,seyrek sakallı idi. Aşkullah, haşyetullah, muhabbet-i Rasûlullah(s.a.v.)’dan daima mahzûn idi.Bedenen zayıflığına mukabil kuvvet ve dirayet sahibi; cesur, cildi ince, göz pınarlarıderin, yüzü nurlu, alnı ve yüzü beyaz ve açık idi. Sakalının üst kısmıhafif olup, sakalını kına ve benzeri şeylerle tezyîn eylediği Şemail-iŞerif te tarif olunmuştur. Belindeki kemeri şiddet üzere bendeylemeğemail olduğu halde, hey’et ve suretini sun’i güzelliklerle tahsin etmeğeheveskâr değildi.Fil Vakası’ndan yani Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)’in doğumundan iki sene sonra doğmuştur.Kur’an’ın, hükümlerini layıkıyla bilen, meziyetlerine vâkıf, ahlâk-ıhamîde ile muttasıf, fevkalade muttaki, iffetli, âdil ve insaf sahibi, âdilve bununla beraber cesur idi.Bir gün Hz. Ali (r.a.) meclisinde bulunanlara, Nâsın en şecaatlisi kimdir? diye sormuş Sensin. dediklerinde:- Ben her kim ile savaş meydanınaçıktım ise öcümü aldım, demiş ve tekrar: Nâsın en şecaatlisikimdir? diye sormuştu. Onlar da:- Bilmiyoruz, kimdir dediklerinde Hz. Ali (r.a.) de:- Hz. Ebûbekir’dir. Bedir günü,Râsûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.)’e müşriklerden bir kimse hücûm etmesindiye bir çadır yapıldı ve, Kim bekleyecek? denildi. Kimse yanaşmadı.Ebûbekir kalktı. Kılınç elinde olduğu halde Rasûl-i Ekrem Efendimiz(s.a.v.)’in başı ucuna durdu. Her kim hücûm etti ise kılınç ile karşılayıpdefeylerdi. İşte nâs’ın en şecaatlisi odur, dedi.Hz.Ebûbekir (r.a.) fıtraten halim, selim, son derece refîk ve şefîk idi.Bununla beraber vazife ve mesuliyet işlerinde zerre kadar müsamaha göstermezdi.Onun rıfk ve mülayimliği, şahsî muamelatına ait idi. Din ve millet işlerindeen küçük bir tereddüdü, en basit müsamaha ile göz yumduğu görülmezdi.Ve fakat kusurlarını i’zam etmez onlara kusurları derecesinde muamele gösterirdi.Mücrimleritakip ve cezalandırma hususunda zerre kadar ihmal göstermemekle beraber siyasimücrimleri icâbına göre muamele ve affederdi.Ehl-izimmetin hukukunu, emniyet ve masûniyetini gözetirdi. Gayr-i müslimlerin hiçmâbed ve kilisesini yıktırmadı. Ve onları, çanlarını çalmaktan, âyinleriniyapmaktan men etmezdi.Hz.Ebûbekir (r.a.), Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)’in en sevgili dostu, nübüvvet sırlarınınen samîmi mahremi idi. Rasûl-i Ekrem (s.a.v.), yaptığı işleri Ebûbekir Sıddîkile yapardı.Rasûlullah(s.a.v.)’ın Hz. Ebûbekir (r.a.)’e muhabbeti başka bir neş’e iletecelli ediyordu.İrtihalbuyuracağı sırada Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) şu sözleri buyurmuştu:Dostluğu,yardımı itibariyle kendisine en çok minnettar olduğum arkadaşım Ebûbekir’dir.Rabbimden başka bir halîl edinecek olsam yine Ebûbekir’i dost edinirdim.Onunla benim aramda İslamiyet kardeşliği ve meveddeti vardır. Mescidin bütünkapıları kapansın, yalnız Ebûbekir’in kapısı açık kalsın.

Okudunuz mu?  Nişanlılık döneminde Telefon görüşmeleri nasıl olmalı ?

Cevap: Hz. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen ka

ömerhattab
Hz.Ebûbekir (r.a.), Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)’in en sevgili dostu, nübüvvet sırlarınınen samîmi mahremi idi. Rasûl-i Ekrem (s.a.v.), yaptığı işleri Ebûbekir Sıddîkile yapardı.Rasûlullah(s.a.v.)’ın Hz. Ebûbekir (r.a.)’e muhabbeti başka bir neş’e iletecelli ediyordu.İrtihalbuyuracağı sırada Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) şu sözleri buyurmuştu:Dostluğu,yardımı itibariyle kendisine en çok minnettar olduğum arkadaşım Ebûbekir’dir.Rabbimden başka bir halîl edinecek olsam yine Ebûbekir’i dost edinirdim.Onunla benim aramda İslamiyet kardeşliği ve meveddeti vardır. Mescidin bütünkapıları kapansın, yalnız Ebûbekir’in kapısı açık kalsın.

Okudunuz mu?  İslamda kadının çalışması haram mıdır?

Cevap: Hz. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen ka

Ufkuaçık
misafir kardeşimiz zannerdersem bu sitede bir üyedir.Kendisini gizlemek istemiştir.Ol kişidir ki cümle ehli sünnet uleması Hz. Ebubekir’in sahabe olduğunu ve daha ölmeden önce cennetle müjdelendiğini bütün sahih kaynaklarda mevcuttur.Onun sahabe olduğuna inanmayan zındıktır gafil ve cahildir.

Okudunuz mu?  Alay etmekle ilgili bir ayet

"ÜZÜLME ALLAH BİZİMLE BERABERDİR"


islamyolu
Hz Ebubekir ve Hz Ömeri Sevmeyen kafir dir (Hacı Bektaşı veli)

Hz Ebubekir Kur’anda Sahabe olduğu sabittir inkar eden kafir olur.


hz ebubekir sahabe mi, hz ebubekir sahabe midir

Bu kategoride yer alan Şeytan da ölecek mi? Her insana vesvese veren ayrı ayrı şeytan mı vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Ebubekir (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ebubekir (R.A.) sahabe değildi diyen kafir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.