Anasayfa
11 Şubat 2022, 3:03
sizden91
Abone

İntihar çözüm mü ?

İntihar çözüm mü ?

durgun01
Bu günahım yüzünden rahat edemiyorum takıntı haline geldi devamlı aklımdan hiç çıkmıyor ne yapsam ne etsem benimle beraber 4 aydır böyle çocukken yaptığım bu günahın bedelini şimdi ödüyorum.

Ergenlik dönemimde kuzenimle çok yakındık oyunlar oynuyorduk birgün onun kadınlığını fark ettim ve cinsel duygular hissetmeye başladım ne kadar kendimi uzak tutsam da yapamadım cinsel etkileşim içerisine girdim.Fakat ileri gitmedik sadece yüzeysel kaldı ama temas oldu.Bunları yaşadığım dönemi pek hatırlayamıyorum ne yapıyordum ne ediyordum sadece bu günah kaldı aklımda.
pişman oldum ve tövbe ettim.
gittim kuzenimden helallik aldım.
Fakat yine rahat edemiyorum içim rahat etmiyor kuzenimle hala gülüyoruz birbirimize bakıyoruz fakat bu yaşadığımızı saklıyoruz birbirimizden olmamış gibi davranıyoruz.
Çok zor arkadaşlar hiçbirşeyi hak etmediğimi düşünüyorum intihar en mantıklı çözüm gibi geliyor kim ne derse desin içim rahatlamıyor.Beni Allah kurtarabilir bu durumdan arkadaşlar ama içim rahat değil uykularım bölünüyor huzursuz hissediyorum çok kötüyüm.
Kendimi bağışlayamıyorum yediremiyorum kendime.
Hep keşke yapmasaydım diyorum.
Yardım edecek kimse yok gibi.


Cevap: Yardım edin intihar çözüm mü ?

burcealtug
KARDEŞİM önce sakin ol. SAKIN HA İNTİHAR EDEYİM DEME!!!!!!Bilakis töveb et ve ALLAHA yönel. Zaten günahın içinde vicdan azabına neden olacak kadar seni yiyip bitirdiğine göre elbette ALLAHUTELAnın istediği kalp tövbesi. Allah en iyisini bilir ama ben affedecektir diyorum. O 1000 kez de günah işleseniz töveb edin kabul edeyim demiyor mu?Bu destekleyen hadislerde var. Ama eğer intihar edersen o trenide kaçıracaksın. ALLAHIN verdiği canı O alır. Direkt cehennnemlik olursun. Şeytan seni iyi oynatıyor. Aldanma sakın. Tövbe et ve bir daha tekrarlama.
Birde kuzeninle aranda duygusal bir iletişim varsa evlenebilirsiniz de bunu hiç düşündün mü?

Okudunuz mu?  Namazda sureyi yanlış okumak sehiv secdesi gerektirir mi

Cevap: Yardım edin intihar çözüm mü ?

durgun01
Aleykümselam
Duygusal hiçbir bağ yok daha doğrusu benden küçük zaten.Tövbe ettim ben zaten gittim helallik aldım.Evlenme olayı filan zaten olması imkansız aramızda aile bunu kaldıracak düzeyde değil.Kendimi avutuyorum çoğu zaman bir sevgilim var zaten onuda hak etmediğimi düşünüyorum.İçim rahat değil kalp ve iman olarak pişmanım bütün arkadaşlarım rahat rahat yaşarken ben böyle belaya nasıl bulaştım anlamadım nasıl yaptım diyorum kendime.Kendimi affedemiyorum.

Bütün konuşulanlar aklımdan girip diğer aklımdan çıkıyor.
Fetva aldım bazı alimlerden tövbe et helallik iste dediler yaptım ama insanlığımdan utanıyorum.
İçim rahat etmiyor en kısa zamanda mahşer gününü bekliyorum bu günahımla yüzleşmek istiyorum.
Yazdıkların için çok teşekkürler.

Okudunuz mu?  Çıkmak üzere olan meni geri giderse gusül gerekir mi?

Cevap: Yardım edin intihar çözüm mü ?

durgun01
Aldığım Fetva’da bu.
Aaffedilmeyecek herhangi bir günah yoktur.

Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır:
… Ancak tevbe eden, inanan ve iyi iş yapan başka. Allah onların kötülüklerini iyiliğe çevirir. Allah bağışlar, ikram eder. Kim tevbe edip iyi davranış gösterirse, şüphesiz o, tövbesi kabul edilmiş olarak Allah’a döner. (Furkan 25/68–71)

Ancak, bunun ardından tevbe edip düzelen kimseler için söz yoktur. Çünkü Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir. (Nur, 24/5).
Siz tövbe ederek kendinizi düzelttiğinize göre bundan sonra vesvese yapmamanız ve günahınızı affolmuş olarak bilmeniz ve hayatınızın bundan sonraki dönemine bakmanız gerekir.


tekturk
Kendinizin vermis oldugu hadisleri aklinizdan cikarmadan ileriye bakmalisiniz artik , seytan size ne zaman vesvese verirse besmele cek sol tarafina tükür , git abdest al ibadet et…
Kuzeniniz ile yas sorununu yazmissin , ya kardes kiz artik 16 felan ise nikah kiyabilirsin.. hem ailene acarsan konuyu onlar hayir diyeceklerini zannetmiyorum.

Okudunuz mu?  Sürekli çevremde sevdiklerimin ölecekmiş gibi kendim ölecekmişim gibi his geliyor acaba neden?

Galus
Allahtan af ve mağfiret dile umulurki Allah seni af eder,önemli olan tevbe günahına karşılık pişman olman ve onu birdaha yapmaya yönelmemek Allah sizi af etsin.

kardeşler sorulan soru başlıklarını lütfen düzgün şekilde ve anlamlı açmaya gayret gösterelim.


durgun01
Aleykümselam
İleri birşeyler yaşamadık yani öyle evlenilmesi gereken bir durum filan yok.Ayrıca mutlu olmayacağımız bir evliliğe adım atmak daha günah değil mi ? Çözüm evlilik mi yani ? Çocukken yaptığım bir hata yüzünden şuan anlık pişmanlık duyuyorum insanlığıma yediremiyorum.Dini yönden tüm herşeyi yaptım.
Tövbe ettim helallik aldım fakat içim rahat etmiyor.
Ailelerimizde de suç var o dönemlerde bizim yakınlaşmamıza izin verdiler. Ortaokulu yeni bitirmiştim.Boşluktaydım şimdi yaşayamıyorum hiçbirşeyi haketmiyorum en kısa zamanda cehenneme gidip yanmak istiyorum ya da Allahüteala’nın içimi ferahlatmasını bekliyorum.
Geceleri uykularım bölünüyor uyandığımda huzursuz oluyorum.
Oysa ben her gece Allah’a şükreden bir insanım.
NE yapmam gerekiyor ?


burcealtug
Namaz kılacaksın……..
namaz seni tüm kötülüklerden alıkoyacaktır.Cehennemde yanmak istiyorum diyorsun ya:))))o zaman git bir ateş yak içine gir bakalım kaç sn kalabilecesin?
Böyle yapamayacağımız şeyleri dilemeyelim ALLAHIN gücüne gider. Kızar bakarsın cehenneme koyar seni kardeşim ya.
Geçmiş geçmiştir. Tövbe etmişsin. Tamam unut artık. Dahası sana dini kitaplar okumanı tavsiye edeceğim. ALLAHA daha yakın olaman için. Onu tanımak sevmek herşeye bedel

Okudunuz mu?  İslamda Cariyeler

Işık
Önerebileceğiniz kitaplar var mı ?


sahinn41
sendede nasl bir his varmıs be kardesim tvbe tvbe kuzeninle temas kurmussun inanılır gibi deil ya, neyse boyle kuzen olupta evlenenler var nasıl bir mide cozemiyorum ama samimi şekilde tevbe edersen kabul olunur inş. kafana takarak yasama bunu, nice azılı kafirler , müminleri şehit etmiş inancsız insanlar vardırkı cogu sonradan musluman olmustur ve cennete girmiştir.


burcealtug
elbette var…
Benim okuduklarımın adlarını yazabilirim.
zikir ve zikrin faziletleri,Allah sevgisi(en çok bu kitabı beğendim ağlayarak okudum)ibn kayyim el-cevziyye her iki kitabında yazarıdır.
kurana bakışlar 1-2 cilt prof dr suat yıldırım
kudsi hadisler irfan bin selim. şimdilik önerdiklerim.


durgun01
beni anlamıyorsunuz benim dini yönden bir eksiğim yok Allah’a inancım tam benim ibadetim de fakat ” çocukken ” işlediğim bu suçu hazmedemiyorum.Kuzenimin yaptığı ve yapacağı günahları üzerime alıyorum sevaplarımda ona geçsin yeter ki şu içimdeki azap bitsin.Yorulmaya başladım her insan hata yapabilir fakat bu hata çok büyük yargılamadan tavsiye verecek kimse yok mu arkadaşlar ? yok nasıl mide var filan o an kendin olmuyorsun işte ” ateşle barut ” gibi.
Bu kaderi bana Allah’ım verdi.İçimi rahatlatacak ne yapmayalım seneler geçti hala aklımda hep düşünmeden yaşamak istiyorum.Olgun birileri cevap yazarsa sevinirim.İnsanoğlunun nasıl günahlara düşeceği belli değildir.Aileden de kaynaklanıyor o yaşlarda bizi birbirimizden uzak tutmaları gerekiyordu onlarda suçlu fakat onların yanında bile rahat edemiyorum.
Allah esirgeyen ve bağışlayandır.İçimdeki bu azabı bağışlar umarım çok kötüyüm artık dayanamaz hal almaya başladı.

Okudunuz mu?  Vesvese mi değil mi anlamadım çok merak ediyorum ve korkuyorum

sahinn41
De ki: Ey nefislerinde israfa giren (haddi aşarak günah işlemekle nefislerine zulmeden) kullarım. Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyiniz. Muhakkak ki, Allah bütün günahları bağışlar. O Ğafur ve Rahîm’dir.

Sen sonuçta zinaya yakın bir günah işlemişsin ama sahip olmamıssın onu geçtim yazılanları okumuyorsun sanırım ALLAH samimi bir şekilde pişman olup tevbe edenleri bagıslayacagını bildiriyor, sen eğer gerçekten pişman olup af dilemişsen ve hayatını İslama uygun bir biçimde yasamaya devam ediyorsan sıkıntı yoktur , diğer türlü aklından çıkmıyorsa bu sana şeytanın verdiği bir vesvesedir, oturup yas tutma ALLAHın rahmetine güven , Hz Vahşide Peygamberimizin amcasını şehit etmişti hatta kalbini çıkarmıstı noldu sonra Kolkola Cennete girecekler? Kuzeninede izah etmıssın zaten durumu hergün yüzyüze bakacak değilsinya bir gün evlenir gider ondan helallik almıssan sorun yok. Ama senin dinen onla nikah kıyma zorunlulugun varmı bilmiyorum o yuzden bilmedigim bir konuda hüküm veremem bilen arkadaşlar bu konuda islamın hükmünü yazabilir ama zannetmiyorm nikahlaman gerektigini

Okudunuz mu?  Ömer Hayyam

durgun01
sahinn41 çok teşekkür ederim Allah razı olsun yorumun için.İçime biraz su serptin kendimden kötüleride düşünüyorum insan öldürmek , tecavüz etmek , hırsızlık yapmak ya da tecavüze uğramak gibi bu gibi şeyler yaşamadığım için şükürler olsun Allah’a.
Böyle yaşamaya alışmam gerek ve kimseye anlatmamam lazımmış bu günahı Allah’la benim aramda kalmalıymış.Ben sadece ne yapacağımı bilmiyorum ? Gün geçtikçe eriyip bitiyorum.
Şeytan hepimizden uzak dursun amin.


sahinn41
müminler korku ve ümit arası olmalıdır kardeşim Allahın rahmeti gazabını geçtiği için ümit daha agır basmalıdır, sen gerçekten tevbe etmişsen o günah silinip yok olup gitmiştir, bu günah pesimi bırakmayacak diye düşünme Allahın merhameti bol yeterki gerçekten pişman ol ve af dile gerisini Allah’a bırak, sen rahat bir şekilde kafanda vesvese olmadan yasamına devam et Allahın affetmedigi tek günah ona ortak koşmak bunun dısında bütün günahları affeder. hala ümitsizsen pes vAllaha:)

Okudunuz mu?  Öğrenmek amaçlı cinsel içerikli şeyler izlemek günah mı

ugurdogan
Kardeş unutmaman gereken bir başka husus ta sen bu vicdan azabından kurtulmak istiyorsun ya, eğer intihar edersen ve cehenneme gidersen de bu vicdan azabı, yani bahsettiğin günahtan oluşan vicdan azabı, sonsuza kadar sen de kalabilir. Zira cehennemde manevi azap ta var. Nacizane fikrim hacet namazı kıl ve uyumadan önce Allah’tan sana bu konuda bir yardım göndermesini iste.


durgun01
Artık biraz daha ümitliyim hayattan.Allah’tan başka yardım edecek kimse yoktur bizim aklımıza mukayet olsun, bilgi ve önerileriniz için teşekkür ederim.Allah razı olsun.


sezai
Slm 34 yasimdayim bekarim benim bu hayatta hiç borcum bitmedi kendimi bildiğinden beri borcum var 5yil önce Eniştem trafik kazasi yaptı rahmetli olduve 3tane cocugunada bn bakiyorum babama bn bakiyorum ama babam çok anlayissiz BN hiç yardimi yok maddi olsun manevi olsun hiç anam 3yil oldu oda rahmetli oldu enistemin borclarida bana kaldi onlarda BN ustlendim çocuk larin geleceği var diye artik altından kalkamiyorum tek çare ölüm diyorum Allah’a şükür olsun inancim var ama cikmazdayim hep aklimda intihar etmek BN ne yapacagim bilmiyorum Allahin askina benim beyninden biri ölümü cikarsin BN ne yapacagim arkadaşlar BN ölürsem yegenlerim vr kim bakar BN bu intihar etmeyi iki sefer denedim ama beceremedim

Okudunuz mu?  Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

Kayıtsız Üye
İntihar etsen nolurki söylermisin bana?
Eline ne geçicek?
Ne kazanacaksın?
ALLAH’a nasıl bakacaksın?
Nasıl cevap vereceksin?
Arkandakilerini bu şekildemi bırakacaksın?
Bu şekildemi örnek olacaksın ailene?
Çocuklarına bunlarımı öğreteceksin?

En önemlisi ALLAH’a ne diyeceksin??

Bu dünyada kım sıkıntı çekmemiş ki söylermisin bana?
ALLAH kuluna her türlü sıkıntıyı verecektır. Niye geldik niye gidiyoruz bu aldatıcı,sıkıcı,oyun alanı dünyadan?
Düşündünmü hiç?
Efendimiz(sallAllahu aleyhi vessellem) demiyormu?
– "Dünya kafirin cenneti,müminin ise zindanıdır."

ALLAH "Kulum cennetime girmeni istiyorum senin sabret,dayan." diyor sana. Seni zor imtihana sürüklüyor. Senin imtihanına her baba yiğit dayanabilirmi kim bu kadar riski göze alır? Kim kim kim söylermisin bana? Ama sen her şeye rağmen bunları göze alıyorsun ONUN rızasını kazanmak için. Ebu Talip Efendimize bakmadımı herşeye rağmen. O zamanki darlık ile şimdiki darlığı kıyaslamıyorum bile. Kıyaslanamaz zaten hiç bir zaman. Ama o naptı herşeye rağmen büyüttü,baktı,gözetti,korudu müşriklerden. Onun asıl koruyucusu imdadımıza yetişen,bizim Rabbimiz idi o ayrı mesele zaten.

Okudunuz mu?  Kayıp eşya şeytandan mı?

RABBİMİZ ümütsizliği sevmez!!!
Rızkı verenin ALLAH’a ait olduğuna tam iman et. Vermiyorsa vermiyordur vardır bir bildiği. O herşeyi bilir. O çocuklar,baban seni cennete götürüyor ama sen farkına varamıyorsun ben ona üzülürüm işte. ALLAH seni bekliyor. Efendimiz senide bekleyecektir inşALLAH.
Cennetin içindesin ama farkında değilsin. DERT etme oluruna bırak. ALLAH halledecektir. Güven ona güven. Sen işini ona bırak elinden geleni yap. İnşALLAH olmuştur o. Bırak dünyada vermesin güzel olmazmı sence? Sonsuzluk olan bir alemde vermesini istemezmisin?
Sen ise en kolay şeyi kafana takmışsın. Takmışsın diyorum ama kim takmamışki? Elbette aileni düşüneceksin ama o kadar kasma kendini.
Sen sadece elinden geleni yap. Herşeye gücümüz yetiyormu bizim? Söylermisin bana? Düzelt yetiyorsa?

ALLAH’a olan tevekkelün böylemi?
ALLAH’a olan dostluk derecen böylemi?
ALLAH’ın sohbetine nail olanlar böyle hemen mi pes etti?
Kainatın Efendisine yüzüne nasıl bakacaksın?

Okudunuz mu?  Küfür olan bir sözü, kalben onaylamak/mantıklı görmek küfür müdür?

Eminim bundan 10 sene geçecektir. İnşALLAH yaşarsın daha çok secdeye kapanırsın. Ne çabuk geçtiğini bu kadar zamanın ne olduğunu ve o sıkıntıların geçtiğini yeni bir sıkıntıların başladığını görmeyeceğinimi zannediyorsun? İşte hayat böyle değilmidir sencede?

Sıkıntı çekmeden Rabbimizin muhabbetine nasıl nail olacaksın. Kim cennetine girmiş sıkıntı çekmeden bu fani dünyada.

Ben şuna üzülüyorum. Rabbimiz seni çağırıyor,"sabret" diyor. Ama sen şeytanın sesini dinliyorsun. Bunuda kendin daha iyi biliyorsun. Şeytan çekemiyor. İstemiyor seni Rabbin ile muhabbetini. Çünkü o muhabbetine nail olacak biri değil.
Konuşacak çok şey var.
Rabbin seni davet ediyor? Ama elinle itiyorsun?
Haksızmıyım?


Cinsel takıntı

Bu kategoride yer alan Namazın ilk rekatında oturmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntihar çözüm mü ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.