Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:37
Oruc
Yönetici

Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!…

Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!…

mumsema
Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!…

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ

Kur’an, insanoğluna bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırd edici bir ölçü olarak [ilk defa] bu Ramazan Ayında indirilmiştir…

Ebu Umame (radiyAllahu anh) anlatiyor: "Ey Allah’ın Resulu dedim, bana oyle bir amel emret ki (yaptigim takdirde) Allah beni mukafaatlandirsin.” "Sana dedi, orucu tavsiye ederim, zira onun bir esi yoktur. Nesai, Siyam 43, (4, 165).

Ey Ramazan! Haydi getirdiğin cennet kokusuyla, topraklarımızdaki ufunetin kokusunu bastır! Çöle dönmüş yüreklerimize bir rahmet rüzgarı gibi es, yanık dudaklarımıza su değsin, çöller göle dönsün!
Sök mü’minlerin arasındaki kin, nefret ve düşmanlık tohumlarını; onların yerine iman kardeşliği ek!
Çağın öksüz ve yetimi olan ümmet coğrafyasındaki kanayan yaralara merhem olacak bir bilinç getir! Açları doyuracak, susuzları suvaracak, açıkları giydirecek bir şefkat ve merhamet sağanağı taşı! Zilleti izzete, ataleti gayrete, mahrumiyeti servete dönüştürecek bir ruh ver!

Okudunuz mu?  Tek böbrekle yaşıyorum oruç tutmuyorum

Öz ellerimizle nesneleştirdiğimiz Kur’an seninle yeniden özneleşip bizi inşaya dursun! Bizler, çağın imha ettiği bencil bireyler değil, Kur’an’ın inşa ettiği mü’min şahsiyetler olalım! İnsanın varoluş amacına uygun bir hayatı yeniden inşa etmenin sancısına tutulalım! Yeniden imanı, bir saadet sakası gibi yürek yürek insanlara taşıyalım. Öyle ki, bizi öldürmeye gelen bizde dirilsin! Dostların, oturduğu yeri yeşerten birer "hızır", hidayeti iman doğuran birer "mehdi" olsun! Kur’an’ın da elini tutup geldin; hoş geldin!..


alıntı

Okudunuz mu?  Ramazan Ayına Girerken Ne Tür Hazırlıklar Yapılır?

Cevap: Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!…

suara
<

Ey Ramazan! Haydi getirdiğin cennet kokusuyla, topraklarımızdaki ufunetin kokusunu bastır! Çöle dönmüş yüreklerimize bir rahmet rüzgarı gibi es, yanık dudaklarımıza su değsin, çöller göle dönsün!

>
rabbim ramazanin uzerimize getirdigi uhreviligi devam ettirebilmeyi nasib etsin …

Okudunuz mu?  Ramazan ayıyla ilgili kavramlar

Paylasim için Allah razı olsun hocam


Yanıt: Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!…

gözyaşı
Allah razoı olsun hocam çok güzel bır paylaşım…


Soru: Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!…

rana
Allah c..c razı olsun


ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur

Bu kategoride yer alan Orucu Kimler Tutar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ömrü ramazan olanın ahireti bayram olur!… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.