Anasayfa
29 Aralık 2023, 9:27
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Hz. Muhammed gördüğünü sanıp efendimizin yüzünü hiç görememek

Rüyada Hz. Muhammed gördüğünü sanıp efendimizin yüzünü hiç görememek

bülent25
rüyada Hz. Peygamberi yüzünü hiç görmeden görüpte onun gerçekten Hz. peygamber olduğunu hissedenler varmış. Bu doğru mu yoksa şeytan yüzünü göstermeden bizi kandırabilir mi?

—–

bazıları rüyamda efendimizi gördüm diyor ama yüzünü hiç görmedim diyor. Rüyaya şeytan girip kendini Hz. Peygamber(s.a.v.) gibi tanıtıp yalan şeyler söyleyip insanın aklını karıştırabilir mi?? Sonuçta şeytan Hz. Muhammed’in kılığına giremiyor ama kendini göstermiyor. Bu mümkün mü??

lütfen yardım edin, kafamı çok karıştıran bir konu


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Böyle bir ihtimal yoktur. Yani şeytan yüzünü göstermeyip kendisini peygamber aleyhisselamın yerine koyarak gösteremez. Bu peygamberimizden bize gelen bir müjdedir. Hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur:

“”Bir kimse uykusunda beni görse, o kimse hakikaten ve gerçekten beni görmüştür.”” diye buyurmuştur.


Cevap: rüyada Hz. Muhammed gördüğünü sanıp efendimizin yüzünü hiç görememek

bülent25
Allah razı olsun. bir arkadaş için millete dönüp (arkadaşım için) şehadet getirin demiş ve sırtını sıvazlamış imammın namaz kıldırdığı yerdeyken.

Bu dine haykırı bir şey mi?


arifselim
Allah sizden de razı olsun. Bu hayırlı bir rüyadır. O kimse için peygambere olan sevgisine, ilim öğrenmeye ve bazende hacca gitmeye tabir edilir.


Kayıtsız Üye
Ruyada peygamberimizi beyaz bir elbise içinde gördüm arayüzünü göremedim anlamı nedir acaba?


arifselim
Peygamberin yüzü görülmese bile bu rüya hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Genellikle bu sıkıntılarınızdan kurtulmaya, arzularınızın gerçekleşmesine ve ahirete dair salih ameller işlemeye delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda peygamber efendimizin canımı aldığını görüyordum ama tam almıyordu alacakken uyaniyordum yorumu nedir acil lütfen


arifselim
Selamun aleykum. Bu rüya yinede hayırlıdır ama bu size çok ciddi bir uyarıdır. Salih amel işlemeye, tövbe etmeye ve peygamberin yolundan gitmek gerektiğine işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben Peygamber efendimizi şöyle gördüm, yüzünü simasini görmedim ama kabenin bir iki metre ötesinde oturuyor ve çevresinde insanlar vardı sonra sıra bana gelmişti yüzünü görecektim fakat orada sadece bir yaprak ve üzerinde karınca ve hurma kalmıştı göremedim diye üzülüyordum


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüya en hayırlı ve en sahih rüyalardandır. Mutlaka sünnetine sıkı sıkı yapışmaya, hacca gitmeye ve dini ilimleri öğrenmeye tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hayırlı akşamlar.. Bir rüya gördüm sabah uyanınca uykudan uyanmış gibi değil de çok semiz huzurlu rahat bir nefes ile uyandım. Yüzünü hatırlayamıyorum ama Peygamber efendimizin huzuru ile uyandım, sağ elimin işaret parmağını iğne gibi bir şey ile delip biraz kanattığnı gördüm.ama acısı yoktu yine hUzurluydum. Acaba bu neye işaret eder efendim

Okudunuz mu?  Hacet ve istihare aynı anda yapılır mı

arifselim
Aleykum selam. İnşaAllah bu çok hayırlı bir rüyadır. Onun uğrunda çekilen zahmetlerin sefa gibi geleceğine ve sünnetine büyük bir aşkla sarılmaya işaret eder. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda önümden bir tabut geçti ve günümüzdeki insanlardan daha iri ve daha büyüktü. İçimden bu kim diye geçti yanımdaki kadın o hz. Muhammed dedi. Tabut kapali felan degildi. Düz tahta. Ve derisi kızarmıştı biraz. Bunun anlamı nedir?


arifselim
Selamun aleykum. Rüyada peygamber aleyhisselamı herhangi ölümüne dair bir şekilde görmek rüya gören kişi için mutlaka tövbe etmeye ve salih ameller işlemeye işaret vardır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Kuran okurken gökten bir ses rüyanda peygamber yolunu göreceksin dedi sonra çölde arkası dönük şekilde bir adam gördüm orta boylu siyah dalgalı saçlıydı acil cevaplayın


arifselim
Rüyan hayırlıdır ve hayırlara işarettir. Bu gördüğün kişiyi peygamber zannederek rüyanda görmüşsen o zaman bu peygamber aleyhisselamdır. Onu rüyada görmek gerçekte görmek gibidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben peygamber efendimizin çadırına 2 kişi bekliyorduk yani koruma yapıyordum içeriye kimseyi almayacak tık zaten kısa bir rüya idi ama çadırı açtım peygamber efendimizi yüzünü görmedim bu rüya mı çok eskiden gördüm bunu bana açıklamasını


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyan peygambere sadık olman gerektiğine yani sünnetine ve yoluna uyman gerektiğine tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Peygamberi arkası dönük gördüm ve hırkasından öptüm ve bana sırtı dönük yüzü gözükmeyecek şekilde az çevirerek dedi ki sen sabredeceksin… Ne demek??


arifselim
Onu görmek sahih olan bir rüyadır. Peygamberin yolundan giderken bu davasında karşılaşacağın leyler karşısında sabredeceksin ve Allah sana hakkettiğini mutlaka verecektir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben rüyamda Kabe topraklarından getirilmi, Hz. Muhammed. Sav ın tablosunu evde gördüm. Ondan sonra Dünya daki çoğu liderin tablonun olduğu odada gördüm. Buseye işaret eder?


arifselim
Merhaba kardeşim. Bunun için diyebileceğim en fazla şey hayırlı olduğudur. Allah’tan hayırlı olmasını dilemek gerekir. Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.


genccoo
Selamun aleyküm. ben çok değişik bir şekilde gördüm. halen gerçek mi diye tereddütteyim. rüyamda gökyüzünde tek göz gördüm. karada da efendimiz sav ve atı burak ı gördüm. efendimiz üstünde değildi. yan yanaydılar. ancak silüet şeklindeydi. yani kumdan resim yapıyorlar ya onun gibi gördüm. bir de daha sonra efendimizin bir hayvana veya birine zarar verdiğini gördüm. (bıçakla sanırım). bu rüyaya anlam veremedim. yanlış mı gördüm anlamadım.
Not: sahurda kumdan resim yapıldığını izledim tv’de etkisi olmuş mudur bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada saçının başkası tarafından kesildiğini görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Net ve açık olmayan rüyalar yorumlanmazlar. Ama her zaman Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda
Efendimiz yanında dört beş kişi daha var ve annemin evinde oturuyorlar bende onlara çay ikram ediyorum sıra Efendimize gelince yüzüne bakmak için başımı kaldırıyorum ve o.esnada efendimizin mübarek basının arkasından güneş doğuyor ve benim gözlerimi alıyor . O an göremiyorum ve uyaniyorum. Bu rüyayı uykuya dalma esnasında gördüm güneş öyle gözümü aldı ki uyandım sizce efendimizi görmüş oluyor muyum . Sıkıntılı bir dönemdeyim çokça dua ediyorum . Bu ona işaret olabilir mi ? Bilgilerinizi paylaşır misiniz ?


arifselim
Onu gördüğü hissetmek bile o rüyanın sahih olduğuna işaret olur. İnşaAllah bu rüyan sana hayırlı bir işarettir. Ona uyarak ve yolundan giderek ancak kurtuluş mümkün olur. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum rüyamda yeşillikler içinde bir yerde yanımda Peygamber efendimiz (S.A.V) var ama yüzünü görmüyorum sonra bana eski bir kulübe ve eski bir mezar gösteriyor bana bu mezar Cebrailin mezarı diyor ve Efendimizle mezara dua okuyoruz sonra hava bir anda kararıyor ve arkamızı döndüğümüzde gökyüzünden beyaz bir ışık ile Azrail iniyor ve bana yaklaşıyordu sonra uyandım ve uyandıktan sonra kulağımda bir uğultu sesi vardı ve 10 sn felan nefes alamadım kıpırdayamadım bu rüyamın anlamı nedir. Teşekürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyan ayrıntılı olarak yorumlayamam ama genel manada hayırlara yorumlanır. Peygamber sevgisine ve ayrıca saf ve temiz olmaya delalettir. En doğrusunu Allah bilir.


fatih12
S.Aleyküm rüyamda bir yerde sıkışmıştım annem bana efendimizin yardım edeceğini söylüyor biraz sonra da efendimiz sıkıştığım yerdeki tahta çitleri söküyor ama efendimizin yüzünü görmedim yorumunuz için şimdiden Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyan çok hayırlıdır. Peygambere uymakla huzur ve saadeti bulacağınız manasına gelir. Onun sünnetine sıkı sıkı yapışmanın önemi için size bir uyarıdır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda efendimizi gördüm o mübarek yüzünüze oğluma çorba verecektim çorbayı kendisine vermemi söyledi bende verdim ve bana ben son peygamberim dedi. Yorumlarınız çok sevinirim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İstiare rüyasında hamur açmak

arifselim
Rüyan hayırlıdır ve peygamberi rüyada görmek onu tıpkı gerçek görmek gibi değerlidir. Bu ona uymak ve yolundan gitmek manasına tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Esraaaa
Selamun aleyküm ben Peygamber efendimizi görmek için kenzül arş duası okudum 5 defa okunması gerekiyordu ben 3 defa okuyabildim gece rüyamda Peygamber efendimizi ve hız Ömer’i gördüm ikisinin de yüzlerini görmedim hız Ömer Peygamber’imizin babasıymış bize bir namaz kıldıracaklardı tam seccadeyi serdiler uyandım nolur ayrıntılı yanıtlayın


arifselim
Aleykum selam. Allah duanı kabul etmiş ne mutlu sana. Onu çok sevdiğine ve dualarının kabul edildiğine alamet eder. Ayrıca önemli olan onun yolundan gitmek manasına gelir. En doğrusunu Allah bilir.


genccoo
Yani anlattığım şekilde gördüm. Efendimiz ve mübarek atını silüet şeklinde görmem yine efendimizi gördüğüm anlamına gelmiyor mu. bir de rüyada hatırladığım kadarıyla efendimiz birini boğazına bıçak dayamıştı. kurban şeklinde yorumlanabilinir mi acaba? Ben mi kurban oluyorum acaba? Yoksa tek göz nedeniyle deccalin öldürülmesi mi? Efendimizi gördüğümü hissettim bu da sahih olduğuna işaret değil mi?


arifselim
Peygamber aleyhisselamı tam olarak görmüşsen rüyan açık ve anlaşılır ise ancak o zaman bunun peygamber olduğunu söyleyebiliriz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum dün gece rüyamda peygamberimiz en önde bize önderlik pozisyonunda ve sırtı dönük(yüzünü hiç görmedim) beyazlar içinde araplar gibi giyinikti ve hepimiz at üstündeydik hatırladıklarımdan arkasında ise obamayı ve kendi rahmetli dedemi bana gülerken gördüm hiç bir şey konuşmuyorduk ve peygamberimiz en önde bize liderlik ediyordu at sürüyorduk… En iyisini Allah bilir…


arifselim
Aleykum selam. Peygamber aleyhisselamı bu şekilde görmek senin için iman gücüne, ona uymaya ve dünyevi fitnelerden uzak durman gerektiğine yorumlanır. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Peygamber efendimizi bir taşın üstünde oturmuş ve karşısındada eşim oturmuş konuşurlarken gördüm ama yüzünü göremedim. Fakat bulunduğu yer parlak bir ışık içerisindeydi. Yorumlarmısınız.


arifselim
Rüyan hem senin hemde eşin için çok hayırlıdır kardeşim. Bu peygamber aleyhisselamı sevmek yolundan gitmek ve çoğu kere hacca gitmekle tabir edilmiştir. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum rüyamda yüzü olmayan yani yüz hatları olmayan biri bana yaklasyodu yüzünün on tarafında örtü vardı bana korkacaksan eğer rüyadan uyan diodo ama çok ısrarıydı nolabilir sizce


arifselim
Aleykum selam. Bir üstte de bu rüyanı yorumlamıştık. Bazı konularda kararsız olmaya ve ne yapacağını bilememeye delalettir. Bu tür rüyalarda Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir.

Okudunuz mu?  Rüyada kızını kaybetmek ve bulamamak

Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm öncelikle ben peygamber efendimizi görmedim ama onun olduğunu hissettim insanlar sorular sorup cevaplar alıyorlardı bende ona sormak üzere bir soru hazırladım sorucakken uyandım bu rüyaya bir cevap bulamadım inşAllah aydınlatırsınız Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Eğer onun peygamber olduğu hissi gelmişse size o peygamberdir inşaAllah. Bu senin için ilim ile peygamberin sünnetini öğrenmen gerektiğine işarettir. En doğrusunu Allah bilir


Kayıtsız Üye
Efendim,
Bundan 5 yada 6 yıl önceydi. Rüyamda Sevgili Peygamberimizi gördüm. O’nun yaveri imişim. Boş bir arazide yürüyor. Ben de 5 yada 6 metre kadar gerisinde ellerim önümde bağlı şekilde O’nu (sav.) takip ediyorum. İleride iki tane 11 yada 12 yaşlarında iki erkek çocuğu namaz kiliyorlar. Onların yanında durdu. Ben de belirli bir takip mesafesinde durdum. Çocuklardan birisi kabının tam tersi yönde durmuş namaza. Peygamberimiz AS. ona müdahale etmedi. Yalnızca rüku ve secdelerini düzgün yapması için yardımcı oluyordu. Sonra diğer çocuğa yöneldi. O çocuk kabeye dönük şekilde namaz kılıyordu. Onunda tadili ekranına yardımcı oldu. Sonra uyandım.
Rüyam ne anlama geliyor acaba?
Sağolsun


arifselim
Rüyan hayırlıdır ve sana sünnete, takvaya uymana ve varsa bir yanlış yola sapmaman gerektiğine, atacağın adımlarda peygamberin yoluna uyarak atman gerektiğine yorumlanır. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada yüzünü net olmadı için ve hizederek Peygamberimizin olduğunu düşündürüyor. .yeşil bir şal ve elbise vardi ve bana kızgınlık la üstüme geldi kaçtım beni kovaladı korktum uyandım. ..


arifselim
Rüyada peygamber olduğunu hissedersen o peygamberdir manasınadır. Eğer sana kızgın ise, tövbe ederek hatalarından dönmen gerektiğine, sünnetine sarılmana ve onun yolundan gitmen gerektiğine yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Hz Muhammed uzerinde beybembeyaz bir elbise vardı arkası bana dönük koşuyordu bende arkasından koşuyordum sonra Hz Muhammed çok hızlı koştuğu için yetisemem diye durdum sonra oda durdu sanırım yüzünün yan tarafındaki sakalını gördüm


arifselim
Değerli kardeşim çok güzel bir rüya görmüşsün. Lakin bu sana inat ve sabırla peygamberin izinden gitmen gerektiğine, sünnetinden asla ayrılmaman gerektiğine işaret eder. Onu rüyada görmek gerçekte görmek gibi değerlidir. Herşeyi hakkıyla bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben rüyamda efendimiz le beraber islamiyet için savaşıyorduk savaştıklarımız insana benzemiyodu içlerinden biri efendimize ok fırlattı bende efendimiz diyerek okun önüne atladım vuruldum ve efendimizin kollarına düştüm yorumlarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyamda evleneceğim kişiyi istihare namazı kılarak görebilir miyim?

Selamın aleyküm ben rüyamda efendimizle islamiyet için savaşıyorduk siyah bir kıyafet içinde o önde ben arkasında savaştıklarımız insana benzemiyordu içlerinden bitanesi efendimize ok fırlattı efendimiz diyerek okun önüne atladım vuruldum ve efendimizin kollarına düştüm rüyayı görmem baya zaman oldu ama dün gece görmüş gibi aklımda yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Rüyan çok güzel ve çok hayırlıdır. Peygamberin davası için vermen gereken emek ve fedakarlıklara işaret eder. Onun izinden gitmeye ve sünnetine sıkı sıkı bir şekilde yapışmak manasına yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
2 metre kar yağmış ve buz tutmuş bir köyde peygamberimiz hz Muhammed AS mahsur kalmış ” bana yardım edecek biri yok mu bana yolumu gösterecek biri yok nu diye” bağırıyordu.karşısına çıkmaya korktum , biraz dinledim peygamber olduğuna emin olduktan sonra tam yanına gidecekken uyandım tabir eserseniz sevinirim sağolun


arifselim
Rüyada peygamberi görmek sahih olsa da sesini işitmenin onun olup olmadığını ancak Allah bilir. Genel tabiri ise onun sünnetine ve davasına uymanın önemine delalettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm rüyamda küçük bir mescidin içindeyim dar ve çok uzun olmayan bir kapısı var orda tam yüzünü görmediğim fakat yandan gördüğüm beyaz bir elbise içinde Peygamber efendimiz (s.a.v.) var ama benimle konuşmuyor sadece ben Peygamber efendimiz (s.a.v) olduğunu hissediyorum ve kapıya doğru elinde Kuran’ı Kerim ile yürüyor ve o kapıdan içeriye küçük kötü varlıklar giriyor ve Peygamber efendimiz kapının yakınındayken önünden geçerek giriyorlar sanki Peygamber efendimiz (s.a.v) onlara engel olmak istiyor ama geçiyorlar ve benim yanıma doğru geliyorlar bende korkuyorum ama bende Peygamber efendimiz (s.a.v) den cesaret alarak dualar okuyarak onların üzerine gidiyorum ve mücadele etmeye çalışıyorum ve daha sonra uyandım rüyamı ayrıntılı bir şekilde yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyalar ayrıntılı olarak genellikle yorumlanamaz. Rüyada peygamberi bu şekilde görmen çok açık bir işaret olarak onun izinden gitmene ve sünnetine sadık olarak tabi olmaya işaret eder. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz (s.à. v)lacivert uzun bir elbise giymişti bizim evimizde babamın yanında oturuyordu odada bir kaç hoca daHa vardı babam utangaç bir şekilde peygamberimiz gösterip diğer hocaları gösterip ellerini öpmem için işaret yapıyordu ben tüm hocalArın elini öpüyorum bana dua okuyorlardı peygamberimizin yüzünüze göremedim elinde öpmediğin ne demek?


arifselim
Peygamber aleyhisselamı görmek en hayırlı ve sahih rüyalardandır. Bu rüya sahibi bol rızka, kısmete, kazanca ve şansa sahip olacak anlamındadır. Bu başarıları peygamberin sünnetine ve yoluna tabi olmakla olacağına işarettir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Allah Rasûlünü Rüyada Görüp Ondan Emir Almak

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Bir mezarlıktayım dua okuyorum. Mezarlığa kalabalık eşliğinde peygamber efendimiz, oğlu,hanımı (ya da annesi tam hatırlamıyorum) tabut içinde getiriliyor. Mezarlıkta beklerken onların geleceğini biliyorum. Bu merasim her yıl yada belirli dönemlerde tekrarlanan bir ritüel gibi bir şey aklımda kaldı. Naaşlar geliyor mezarlığa. Çocuğun tabutu açılıyor. Şaşkınım. Daha hiç yıpranmamış. Üzerinden yıllar geçmiş gibi durmuyordu naaş. Tam osırada cocuk birşeyler mırıldanmaya başlıyor. Sonra daha yüksek sesle ve anlaşılır birşekilde birseyler söylüyor. Dua gibi. Şaşkınlığım daha çok artıyor. Daha hızlı dua okumaya başlıyorum. Bu görüntü karşısında en ufak bir korku yok ama bende. Korkmuyorum sadece şaşkınlık var. Tam bu esnada uyanıyorum. hocam bunu nasıl yorumlamalıyız.


arifselim
Aleykum selam. Rüyan hayır ve iyi şeylere işarettir. Bu rüya başarılarından ve yaptıklarından dolayı övgü almaya ve takdir toplamaya nail olur ve çevresinde de sayılan biri olur. Allah’tan hayırlısını dilemelisin. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
bende karanlık bir mağaraya giriyorum. burası bir tür mezar. tavandaki bir delikten yere ışık sızıyor. etrafta örümcek ağları var. çok değil ama. ortada taştan kapağının yarısı açık bir tabut var. sonra ordan çıktığını görmüyorum ama biliyorum. peygamber efendimiz ordan çıkmış. ve bana yaklaşıyor. yüzünü tem görmüyorum. çenesinden sarkan beyaz çok uzun olmayan sakalını farkediyorum. bana elini uzatıyor. bende elini öpüyorum ve sonra başımı elinini üzerine koyuyorum. en sonunda da diğer eliyle diğer eyinin üstündeki başımı okşuyor. ne demek bu acaba


arifselim
Bu tür rüyalar sahih rüyalardır. Sana peygamberin sünnetine uymak ile onu sevmek manasında bir işarettir. Onu sünnetine ve yoluna uymanın önemi ile ilgilidir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Her gece salavat cekerek uyuyordum ve rüyamda peygamber efendimizi gördüm devesini ve elindeki sopasını ne anlama geliyordur sizce


arifselim
Allah kabul eylesin. Onu rüyada bu şekilde görmek, onu çok sevmeye, salavat getirmeye ve sünnetine uymanın önemine tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda odamda uyuyordum karanlıktı daha sonra Peygamber Efendimiz odaya geldi görmedim ama hissettim korkup annemin yanına gittim o sırada uyandım seher vaktiydi sanırım çok öncede görmüştüm Rüyamda Onu göremiyorum ama bulunduğum yere geldiğini hissediyorum görmüş oluyor muyum ?


arifselim
Onu hissetmek görmek gibi olmasa da yinede hayırlı bir rüyadır. Ona salavat getirmek ile mutlaka sünnetine sarılmak manasında yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada lebbeyk Allahümme lebbeyk sesi duymak

Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamber efendimizi ölmüş birşeyin üstünde yatarken gördüm ve yüzünü görmedim ama hz ali ona günlük onlanlardan bilgiler bişeyler anlatıyodu ve hz.ali benimle konuştu gülümsüyodu


arifselim
Rüyada peygamber efendimizi bu şekilde görmek, kişinin şimdiye kadar aradığı saadete ve huzura kavuşacağına alamet eder Ayrıca ona sevgi ile bağlanmaya ve sünnetine son derece önem vermek gerektiğine işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
ben rüyamda eyüp alehisselamın türbesinde dua ediyordum birden kendimi yolun kenarında gördüm ve yukarıdan bir rüzgarla peygamberimizi gördüm önünde sanki birileri vardı rüyamdan çok etkilendim lütfen bana rüyamı yorumlarmısınız


arifselim
Rüyasında Eyüp aleyhisselamın kabrini ziyaret edenin kısa zamanda dertleri sona erer ve dilekleri gerçeğe dönüşür şeklinde yorumlanır. Peygamber aleyhisselamın da görülmesi rüyanın sahih olmasına alamet eder. Ona bol bol salavat getir ve sünnetine sıkı sıkı sarılmalısın. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Alizub56
Selamınaleyküm arkadaşlar ben rüyamda peygamber efendimizle beraber savaşırken yaralandım omuzumdan belime kadar bir kılıç darbesi aldım benim ismim ali ve efendimiz bana hadi ali diye sesleniyodu fakat efendimizin mübarek yüzünü göremedim bu rüyayı iki sene önce gördüm bu konu hakkında bilgisi olan var sa bana ulaşabilir mi. Selamınaleküm


arifselim
Aleykum selam Ali kardeşim. Bu tür rüyalar gerçekten manası güzel ve hayırlı rüyalar arasındadır. Bu rüya sana peygamber aleyhisselamın yolunda olman gerektiğine, sünnetini öğrenerek yaşamanın önemine dair sana en güzel ikaz ve işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır. Aleykumusselam.


Kayıtsız Üye
İyi akşamlar…Ben rüyamda efendimizi gördüm…Oturma odamızda sandalyede misafir ettim..Sonra dedim ki ey Allah’ın Resulü omuzlarim çok ağrıyor..Bir dokunsanizda şifa olsa deyince…Hayır daha şimdi dokunamaz dedi…Yorumlar mısınız lütfen.. TŞK ederim


arifselim
İyi günler kardeşim. Onun sünnetini doğru ve devamlı yaşamak için sana hayırlı bir işaret olarak kabul edilebilir. Bu aynı zamanda ona olan muhabbetin bir işaretidir. Ona bol bol salatu selam getir ve sünnetine sarıl. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Alah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Bir gönül ilişkisi dolayısıyla aklım hayli karışık. O kişi doğru insan mı, beni mutlu eder mi şeklinde. Daha önce istihareye yatmıştım ve yemyeşil bir alanda gelin ve damat görmüştüm. Ancak ilerleyen süreçte o insan hakkında hiç iyi izlenimler edinmedim, iyi şeyler duymadim. Ancak kalp bu ya, bir taraftan da kalbimi meşgul ediyordu. Bir gece rüyamda eski bir ofis masasının üstündeki tozların üstüne, kahverengi takım elbiseli, takkeli birinin sol eliyle çöp adama benzer bir şey cizdigini gördüm. Kişinin yüzü görünmüyordu arkadan gördüm. Sonra çevredekiler peygamber Efendimiz işte bu kadar küçük birseyi bile hayra yorardi dediler sonradan o kişinin Efendimiz olduğunu anladım. Ama dedigim gibi yüzünü göremedim. Hemen sonra kalbimi kurcalayan o kişinin yüzünü gördüm. Gülümsuyordu. Sonra o kişinin ailesine kendimi beğendirmeye çalıştım. Kafam çok karışık lütfen yardımcı olun. Allah sizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Rüyada kötü koku duymak

arifselim
Aleykum selam. Bu gördüğün rüyayı istiharede mi görmüşsün anlaşılmıyor. Ancak bu istihare için uyulduğunda görülmüşse sadece o zaman bu rüya hayırla yorumlanır. Yoksa normal bir rüya gibi tabir edilebilir. Onu o rüyada görmen o kimsenin senin için hayırlı olduğu anlamı çıkmaz. Peygamber aleyhisselamı rüyasında bu şekilde görmek onun sünnetinin en ufak görülenine bile değer verilmesi gerektiğine işarettir.


Kayıtsız Üye
Bir evin içerisindeyim,holdeyim bir odanın kapısının önünde bekliyorum.Odanın kapısı açık oda hınca hınç dolu odada peygamber efendimiz mevcutmuş,ancak kalabalıktan peygamberimizi göremedim. Efendimizin kapısında beklerken içerden bir sahabe çıktı yanıma geldi ve bana Peygamber efendimiz senin annenin yanına gitmeni söyledi dedi.
Şimdi ben isviçredeyim annem (78 yaşında yalnız yaşıyor) ankarada.Babam 24 yıl önce öldü buraya gelene kadar annemim yanındaydım geleli 3 ay oldu,eşim isviçre vatandaşı.Şimdi rüya açık ama sizin yorumunuzu bekliyorum. Bana sözü doğrudan efendimiz söylemedi bir aracı vasıtasıyla söylediği bana iletildi. Şimdi ankaraya uçak biletimi aldım kafam karma karışık bana bir akıl verin lütfen .Şimdiden Allah razı olsun diyorum.İsviçreden Sevgiler Saygılar.


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Rüyan hayırlı ve güzel bir rüyadır. Ancak sahih olsa da rüya ile amel etmek bir farz veya şart değildir. Eğer içine siniyor ve diliyorsan anneni ziyaret etmen güzel olabilir. Ancak bunu bir farz olarak kabul etmemelisin. Rüya ile amel etme şartı yoktur. vet rüyanın manası çok açıktır ve hayırlıdır. En azından annenle konuşmalı ve gönlünü hoşnut edecek ne yapabilirsen onu yapmalısın. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
teşekkür ederim. Ben gerçek yaşamımda da çok çekingen bir insanım,bazı insanlar yırtık oluyor ben utangacım rüyam da öyle peygamberimiz beni odaya çağırsaydı girerdim ve görürdüm kendisini ama kendiliğimden odaya dalıp da onu göremedim. Bilemiyorum işte ,yorumunuz için teşekkür ederim. İsviçreden Saygılar Sevgiler yusuf


arifselim
Rica ederim Yusuf kardeşim. Bu dünyada haya sahibi olan belki bu dünyada bir şeyler kaybedebilir ama ahirette kazanır. Ama bu dünyada hayasız olanlar bu dünyada kazansa da ahirette daha çok kaybedeceklerdir. Allah ahirette kazananlardan eylesin. Selametle kal.

Okudunuz mu?  Rüyada kız istemek görmek ne demek

Kayıtsız Üye
Rüyamda kendi evimin koridorundayım. Peygamber efendimiz sav bir uçta ben diğer uçta savaşıyoruz ben karşı tarafındayım efendimiz sav in. Ben asker yolluyorum saldırsınlar diye sonra peygamber efendimiz tek başına yeniyor onları daha sonra peygamber efendimiz bana bir tüylü ok fırlatıyor ama bu ok normal ok gibi değil kuş tüyü kalem gibi şekli ve hafif ve mavi renk. Benim yolladığım askerlerle efendimizin birlikleri savaşırken ortalık kızışıyor korkuyorum bir odaya kitliyorum kendimi fakat bu savaşımsı esnada hiç gürültü yok. daha sonra kapıya okun ucu benzeri bir aletin girdiğini görüyorum kapı açıldı açılacak zorluyorlar. O esnada aşırı korkuyla uyandım. Not olarak ben 5 vakit namaza başladım 2 haftadır kılıyorum sünnetlerimi aksatıyorum sadece akşam ve sabah namazında sünneti kılıp diğerlerinde terkediyorum. Buna bir işaret midir lütfen bir şey söyleyin Allah rızası için içim daraldı çok.


arifselim
Selamun aleykum. İçin daralmasın tam aksine Allah’a şükret. Sünneti kılmamak günah değildir ama sevaptan mahrum olmak demektir. Sen yinede sünnetlerini kılmaya çalış. Rüyanın yorumuna gelince, peygamberi sevmeye, özlemeye, yoluna uymaya ve onun uğrunda fedakarlık yapmaya alamet eden hayırlı bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

 


Kayıtsız Üye
rüyamda bir gece vakti efendimiz etrafındaki kadın erkek herkese toplanın 5farz için çıkıyoruz dedi hızlıca hareket edip yamaç seyrek ağaçlı bir yerden yukarı doğru zorlanmadan çıktık ali nerede diye sordu o gelmedi diye söyledi biri ali kalamaz 5 farz için çıktığımızı söyleyin dedi elime verilen kağıtta 5 vakit namaz olduğunu gördüm sonra aişe nerede dedi solama bakınca yanımdaymış fark ettim parmağında sapsarı iri büyük bir yüzük vardı bana gösterdi bende yakışmış dedim ama yüzlerine bakmaya utanıyordum hatta kaldırıp başımı gökte dolunaya baktım. geçen yıl 2kez efendimizi gördüm konuşması gülümsemesine doyamadım hz.aişe ilede konuşmuştum.neyse oradan indik hz. ali de çıktı onların beyaz elbiseler vardı üstlerinde herkes siyah giyor du olduğumuz yerden çıkmadan askerler geldi ama korkmadım efendimize dokunamayacaklar dı biliyorum namazlarımı kılan biriyim bazen kazaya kalıyordu cevabınızı bekliyorum teşekürler


arifselim
Aslında rüyanın yorumunu da eklemişsin. Çünkü bu rüya sana namazlarına dair bir hatırlatma ve uyarıdır. Ayrıca peygamber aleyhisselamın ve ehli beytinin sevgisine de alamet eder. Bazende bu rüyalar hacca gideceğine dair tabir edilir. Allah’tan daima hayırlısını dilemek gerekir çünkü herşeyi hakkıyla bilen sadece odur.

Okudunuz mu?  Rüyada Arapça Harf Görmek

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm bir rüyamı anlatmak istiyorum rüyamda babam ve peygamber efendimiz çöl gibi bir yerde sohbet ediyorlardı sandalyede oturuyorlardı babam tebessümlü ve mutluydu peygamberimizin tarafında iki kişi ayakta duruyor hiç konuşmuyorlardı babam 2 yıl önce vefat etti rüyamı yorabilirmisiniz Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Allah babana rahmet eylesin. Bu rüya hem senin için hemde baban için hayırlı ve güzeldir. Peygamber aleyhisselamı görmek yaşayan kimse için peygamber sevgisi ile sünnetine uymaya ve vefat eden kimse için iyi bir durumda olmasına yorumlanmıştır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm ben rüyamda peygamber efendimiz sallAllahu aleyhi sellemi gördüğümü hissettim ama yüzü belirgin bir şekilde gözüküyordu gözleri sürmeliydi sakalları vardı. O zaman camideydik camide bir yerde beyaz çarşaf asılıydı,2 kişi etek satıyorlardı bir sürü namaz etekleri vardı çiçekli koyu renkli ve o sıra dışarıda da lüks siyah bir araba vardı galiba o araba da benimmiş sonra ben namaz kılmak için yer arıyordum ve bir kaç yere durduysam bile hiç bir yer olmadı oda arkamdaydı sonra onun yanına oturdum ve Kuran’dan bir ayet okudu ayetin sonunda yüzünde kararsız bir ifade vardı. Ama öyle güzel ve içten okudu ki çok mutlu oldum o an içim huzurla doldu uyandım. O kadar duygulandım ki rüyamı da kimseye anlatamadım zor bir imtihan sürecinden geçiyorum rüyamın anlamını bana söyleyebilir misiniz? Allah razı olsın şimdiden dua ile..


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bir rüya ancak kişinin durumuna bakılarak yorumlanırsa o zaman en doğru bir şekilde yorumlanabilir. Peygamber aleyhisselamın görüldüğü rüyalar sahih rüyalardır. Bu rüya sonu ferahlık olan bir döneme işaret eder. Onun izinden gitmeye, sünnetinde kurtuluş olmasına ve muhabbetine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyada peygamber efendimizi görmek ama yüzünü görememek, rüyada peygamber efendimizi görmek ama yüzünü görmemek, rüyada peygamber efendimizi görmek

Bu kategoride yer alan Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Hz. Muhammed gördüğünü sanıp efendimizin yüzünü hiç görememek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.